onsdag 21 november 2007

Nu gäller det!


Imorgon är den stora dagen. Jag och sambon åker till Thailand! jag sitter just nu med ett glas vitt vin och känner mig ganska nöjd med livet :)

Blir kul att se vad de har i inredningsväg i Thailand. Det enda jag kommer att tänka på är inredningen på thai restaurangerna man har varit på. Pampigt, plottrigt med en massa guld.. men vem vet, där kan nog finnas nåt som faller mig i smaken. Nu ska jag hem till storebror och låna duschen tänkte jag (vi har ju ingen sådan lyx här hemma just nu...)

Jag checkar nog in lite då och då. Jag lämnar er med en trevlig bild på vår pool :)

måndag 19 november 2007

Till mina grabbar!

Jag har två små killar i familjen också och de är inte bortglömda. Dock hittade jag inte så mycket skoj till en sjuåring på bluebox. Men En kille på två år och lite till kanske kan gilla nallen Pablo. Om inget annan gör den kanske mor och far lite glada :)

Till alla fina flickor!


För en vecka sen blev jag faster igen, då min bror fick sitt andra barn; en liten tjej! Det är ganska mycket damer i min närhet för tillfället då min systers tjej är ca 5 månader gammal, min brors tjej är en vecka gammal och min andra syster väntas (förmodligen kanske) få en tjej i februari.

Jag har tänkt köpa presenter till alla i Thailand i år, eftersom jag ändå ska dit en sväng. Men om jag inte hittar något i landet långt borta så hittar jag förmodligen något på nätet. bluebox.se har en massa roliga saker till de små. Oftast ganska överkomliga priser också.

lördag 17 november 2007

Min kära bok och tyst teater

Boken jag beställde kom i veckan. Den är faktiskt riktigt bra. I boken får man tips om hur man gör om varje rum med vilken budget som helst och även hur man gör om man bara har en timme på sig. Något som passar mig då jag vill se förändringen väldigt fort.

På torsdag nästa vecka bär det av till Thailand. Vi har rätt mycket att göra här hemma, men badrummet får vänta tills vi kommit hem nu, eftersom sambon skadat ryggen på jobbet. Visst hade jag kunnat hjälpa till, men faktum är att jag ska försöka komma föra alla andra i skolan så att jag inte hamnar efter, så jag har en del att göra.

Igår var jag förresten och såg på Odyséen på teater i Hässleholm. Det var en tyst teater, vilket innebär att den var på teckenspråk. Jag förstod kanske bara hälften av det som sades, men en berättare uppdaterade på talad svenska då och då så att man hängde med, men det var otroligt vackert. Man behöver inte förstå allt för att njuta av denna teater då det var som godis för ögonen, med vackra cirkuskonster och roliga fightingscener. Jag rekommenderar den starkt.

tisdag 13 november 2007

Min stora röra och frustration

Det är tråkigt när man renoverar att där finns saker överallt. Och ännu tråkigare blir det när man samtidigt har tusen andra saker att tänka på och inte plockar undan. En annan tråkig sak är när man avskyr tapeten i vardagsrummet och inte kan göra nåt åt saken förrän badrummet är färdigt, måste ju ta en sak i taget...

Då jag inte är den som gör en sak i taget (målar köket, bytar möbler i vardagsrummet, plockar ner sovrumsdörren) så kom jag på en ny sak att ta tag i idag som kanske skulle få mig på bättre humör. Nämligen mitt fönster.

Fransgardinen har jag köpt på Ellos och ska egentligen sätta istället för sovrumsdörren. Men jag behöver inte båda gardinlängderna till det, så en fick hamna i vardagsrummet. Den passar den fula tapeten bättre än den gamla gardinen iaf... lite blockljus och min fina orkidé (min stolthet som jag hållt vid liv himla länge nu).

Jag tycker själv inte att det är särskilt snyggt, men det är en förbättring.

måndag 12 november 2007

Mitt nya bord


Mitt nya bord har hämtats och monterats upp. Nu när det är uppe märker jag att jag vill ha ett mindre tangentbord och så måste jag flytta tavlan bakom skärmen. Något som också måste ordnas är alla synliga sladdar under bordet... inte särskilt vackert.

Den stora festen var i lördags och allt gick bra. Nu har vi dock ett överflöd av saker i lägenheten som måste packas upp, och vissa saker som inte får plats som trots allt måste förvaras någonstans... Och samtidigt som det kliar i mina fingrar att få ordning och reda här hemma så måste jag skriva ett arbete på minst 4 sidor innan fredag, vilket faktiskt är den största prioriteten. Fast sen tänker jag att jag inte arbetar lika bra här hemma om jag inte har ordning och reda omkring mig.

Nu ska jag leta reda på en snygg och billig lösning för de fula sladdarna under mitt nya bord.

torsdag 8 november 2007

Vilken tid det tar!

Jag beställde Nate Berkus bok för fem dagar sedan, en present till sambon som jag inte kan nämna då han kanske läser bloggen beställdes i början av förra veckan, och Ellos beställningen kan jag inte klaga på ännu då det bara gått en dag ungefär... Men jag är så sugen på att få något, speciellt boken!

Förutom min längtan vill jag dela med mig av en ko som jag vill ha. Det är meditating cow som finns att köpa på Bluebox.se. Den kossan är högst upp på min önskelista till jul, har velat ha den länge.

tisdag 6 november 2007

Min första Ellos beställning!

I ett bra tag nu har jag irriterat mig över min nya stationära dator, som stått på golvet i ett tag och inte fått plats någonstans i lägenheten! Jag funderade lite på att köpa en snygg bärbar dator istället, men så kom jag på att det billigare alternativet är att köpa ett skrivbord och kompromissa bort något annat i lägenheten. Så nu har jag beställt ett skrivbord från Ellos! och det är himla fint :)Bordet kostar mig hela 599kr vilket är överkommligt. Jag köpte även fransgardiner som jag ska ha istället för dörr in till sovrummet och den fick jag 50% rabatt på!

Jag var så ivrig att jag beställde ett expresspaket för 20kr extra. Om jag har tur kommer bordet på fredag efter 15 (hoppas hoppas hoppas!).

måndag 5 november 2007

Det syns lite bättre

Det börjar nu bli aningen enklare att se hur slutresultatet kommer bli. Man kan se hyllan som går hela vägen runt duschdelen av badrummet och tänka sig hur fint det blir!

Pyssel tills fingrarna svider

Men fint blir det! Jag köpte en krans på Åhlens som man nog skulle hänga på dörren till jul, men jag klippte isönder den och använde de små grenarna till servettringarna istället. Det var ganska billigt också. En krans räcker säkert till 40 pers, jag har dock inte gjort alla ännu. Det är ganska mycket pillande och pysslande och nu är jag trött.

Krans - 55kr
Svart papper - 12,50
3 rullar brunt snöre - 45kr
Och med tanke på att jag hade guldpennan och servetterna redan så spenderade jag hela 112,50 på servettringar och bordsplaceringskort till 40 pers. Orkar man bara med pysslet, som var lite mer jobb än jag tänkte mig, så blir det rätt bra till slut.

Så mycket att välja mellan...


Ännu en vacker idé till att dekorera middagsbordet på lördag. Hittade tipset på ivillage.com.

Tanken är att man ska fylla dessa metallkrukor med olika kryddor och ha levande ljus i närheten av dem så att doften sprids genom rummet. Jag är dock inte helt hundra på vad det är för kryddor de har där, jag är också rätt säker på att kastanjer inte är en krydda... Dock är kastanjerna och kanelstängerna det ända jag vet var jag kan hitta.

Jag ska nog bort till panduro idag och kolla om de har något som jag kan använda, behöver trots allt dekorationsnålar till bordsplaceringen. De kanske har något användbart pyssel där borta.

söndag 4 november 2007

Enkel och vacker konst



Ännu en sak som jag hittade på potterybarn.com var en bra idé till en tavla. Tavlans bakgrund är ordbokens beskrivning av ordet "Love" och i mitten finns en bild på någon man tycker om. Det känns som det är ett enkelt pyssel att göra som gör konsten lite med personlig!

Förslag till bordsdekorationer

Min sambos 25 års kalas nalkas och jag är ute efter billiga och vackra bordsdekorationer. Jag hittade lite fina saker på Pottery Barn i USA som man säkert kan kopiera på ett billigare vis.

Jag tycker nog bäst om denna höstiga hemmagjorda servettringen. Så jag ska nog försöka pyssla mig till något liknande.

Ett enkelt äpple är ju så enkelt det kan bli. Vi ska visserligen inte ha några skålar, men äpplena kan ju stå på tallriken också. Enkelt sätt att lägga servetten också, att bara vika den under assietten. Vi får se vad jag tar till för metoder till det stora kalaset. Jag kanske måste köpa 40 äpplen nu...

lördag 3 november 2007

Renoveringsnytt


Badrummet börjar arta sig mer och mer. I fredags hände något som gjorde mig ganska lycklig, min sambo kopplade vattnet till toaletten. Nu kan vi spola som vanligt i helgen, vilken lycka :) Vi har murat fast lekiablock på väggen som döljer några fula rör, och så får vi en liten hylla att ha lite fina saker på också. När vi är i Thailand i slutet av månaden tänkte jag försöka hitta lite fina snäckor eller koraller som man kan dekorera lite med.

I min frustration över att inte kunna vara till hjälp i badrummet (jag kan inget sånt...) har jag börjat måla i köket istället. Köpte billig antikvit färg på Rusta som kan täcka den fula vita färg som blivit gul. Hittills har jag bara målat lite i kanterna, men det känns jättebra att kunna göra något produktivt!

Min tvätt




Gissa vilken av dessa jag numera har min tvätt i...

Svaret bör vara tydligt. Båda kassarna är från Ikea, men den vänstra får mig att se lite mer chic ut när jag lunkar tvätten ner i källaren. Den är lite mer praktisk också, tvätten ramlar inte ur lika lätt som på den blåa kassen som är lite opålitlig. Kalas!

Min hjälte

Jag har precis beställt Nate Berkus bok "Home Rules". Nate är inredaren som är stammis hos Oprah och han är en av mina absoluta favoritmänniskor. När han inreder så blir rummen alltid så vackra, lugna och personliga.

Bilden föreställer vardagsrummet i hans lägenhet i New York som är hela 50 m² stor. Trots den lilla ytan är rummet oerhört välanvänt och snyggt. Bilden hittade jag på Oprah.com

torsdag 1 november 2007

Jag vill handla på postorder!

Tydligen så har Ellos numera en hel drös med snygga möbler och prylar. Kollade lite igår och hittade massor som jag ville ha.

Sittpallen kostar 699kr för två(!) st i olika storlekar och de skulle vara himla bra under mitt fönster i vardagsrummet. Jag älskar saker med förvaring i sig, och denna har lite plus i kanten då locket blir till en bricka, det är så fyndigt!

Det kinesiska skåpet kostar 999 kr och finns i rött och svart också. En tusenlapp är i min mening lite dyrt, kanske inte för möbeln i sig, men för mig som student... Men den slitna färgen får mig att tycka att det är värt pengarna. Det är så vackert!