måndag 31 december 2007

Nyårslöften


Egentligen anser jag att det är onödigt då jag inte brukar hålla dem.. Men det känns ändå som jag måste sätta upp några mål för mig själv ändå till det nya året!

1. Rensa undan stök hemma - Jag tillhör dem som inte tycker om att ha saker överallt men ändå så lyckas jag inte bli av med allt stök! Detta året ska jag slänga, sälja och skänka bort ca hälften av det jag äger.

2. Faktiskt komma i sommarform - Jag säger detta varje år, men om jag börjar i januari så kanske jag hinner med... Jag har ju faktiskt ett årskort på Friskis.

3. Ta körkort!- ganska viktigt att göra det nu.. Min stackars sambo har stått ut med att köra mig överallt i 4 år, så nu får det vara hans tur att vara passagerare i ett tag.


Har ni några nyårslöften eller mål som ska införlivas 2008?

Gott nytt år!

Ännu mera Pottery Barn


Hittade några stolar som jag måste ha! Och då menar jag att jag förmodligen köper billigare varianter här i sverige som jag målar.. Jag har länge velat ha stolar i olika färg runt ett köksbord eller ett matsalsbord (såg det först i Monicas lägenhet i Vänner) och här kommer ytterligare ett bevis på hur vackert det kan vara.

För att kopiera förslaget kan man måla stolarna på det viset som står i nya Allt i hemmet som jag skrev om för några dagar sedan. Så blir de så vackert slitna! Jag är alldeles uppspelt nu, synd att jag inte har plats till matsalsbord eller knappt köksbord i denna lägenheten...Bilder: Pottery barn

Jag vill bo på Pottery Barn




Jag är helt såld på deras möbler och accessoarer som ser sådär rustika och gamla ut, precis vad jag gillar!

Förutom alla vackra saker så har de färdigkomponerade rum som man kan inspireras av, och jag blir själv oerhört imponerad.

Så surfa in på potterybarns hemsida och bli inspirerad!






Bilder: Pottery barn

fredag 28 december 2007

Ont om besökare för tillfället...

Uppdaterade utseendet på bloggen lite, eller rättare sagt gick jag tillbaka ett steg eftersom jag kom på att det såg bättre ut förr. Jag skaffade mig en ny räknare också vilket innebar att jag börjar om på ny kula. Ser lite sorgset ut här bredvid då jag bara haft en besökare hittils (jag kan nog garantera att det är jag själv också...) Men men, det är bara att bita ihop och vänta lite. Kan ju alltid uppdatera innehållet i bloggen under tiden :)

Nya slitna möbler


Läste nya allt i hemmet nyligen och blev väldigt inspirerad av hur de fick möbler att se sådär perfekt slitna och gamla ut. Det gällde alltså att måla möbeln några gånger i olika nyanser, och sedan sandpappra kanterna tills man var nöjd. Jag älskar när möbler ser riktigt slitna och använda ut, det ger lite karaktär.


Bild: Allt i hemmet

onsdag 26 december 2007

Tisdagstema - Jul


Ljusstaken som står i allas våra fönster är en symbolisk accesoar i mitt hem. Jag har den uppe eftersom det är jul, trots att jag inte riktigt är förtjust i den. Helt enkelt för att det är den enda jag har och när det är jul så ska man ha en för att det är så mysigt!

God fortsättning på julen!

söndag 23 december 2007

Julen är här!


Visst går tiden fort. Nu helt plötsligt är det jul igen och det är aldeles suveränt! På måndag sticker jag iväg till föräldrahemmet där en isländsk jul ska firas med den närmaste familjen och allting är så mysigt! Jag och sambon har köpt morgonpresent till varandra också som innehåller ett plagg, eftersom man enligt tradition blir uppäten av julkatten om man inte har ett nytt plagg på sig på julafton.

Jag har gått runt med digitalkameran i hemmet och fotograferat juldetaljer i mitt hem. Ett bra sätt att få igång julstämmningen ibland kakeldamm och stök.


God Jul

tisdag 18 december 2007

Tisdagstema - Stor

Detta är mitt första tisdagstema. Förstod precis vad det innebar, trodde först att bloggare bara hittade på egna teman och jag förstod inte varför alla tvunget skulle ha det på tisdagen... Men nu fick jag mig en aha-upplevelse när jag hittade tisdagstemabloggen.


Bilden föreställer två stora pepparkakshjärtan som sambon kom hem med till oss. Temat jag riktar in mig på är den stora sorg jag kände när jag tog isönder ett av våra hjärtan. Någon som vet hur man kan fästa ihop dem igen?

söndag 16 december 2007

Mitt kylskåp gör mig lycklig


Jag tycker mitt kylskåp ser väldigt rörigt ut, men det som står där gör mig varm om hjärtat.

Citatet är plockat ur metro för länge sen.

Ha en bra tredje advent!

torsdag 13 december 2007

Nu händer det grejer!

Sankta Lucia och fuktspärren är på plats, och nu är det äntligen dags för kakel! Nu bör man sakta men säkert kan se badrummet börja ta form. Skönt är det... ser fram emot en tid med dusch och handfat i mitt alldeles egna (dock inte egna) badrum.

Badrummet med all sin fuktspärr och kakelfix är ju rätt fint i sig, men jag vill gärna visa en bild på mitt köksbord. Tidigare idag syntes inte bordet då det var fullt med badrumstillbehör, men nu så såg det ganska trevligt ut, med nya julgranskulor från Hemtex och bordstabletter från systrarna grenes.


Sankta Lucia

Glad Lucia!

Mitt eget julpyntande börjar faktiskt arta sig lite. Känner dock att jag hade velat rensa och slänga en massa saker jag har här hemma som bara ser ut att stöka, men det har jag inte tid till just nu.

Igår såg jag och sambon på Leilas jul på tv4+. Sambon var alldeles till sig och sa åt mig att titta noga på allt hon gjorde, och det såg onekligen smaskigt ut. Hon gjorde en riktigt smaskig varm chockad, med kakao, florsocker, vispgrädde och spetsade den med lite rom, Smask! Den ska jag göra, för en gång skull har jag nästan alla ingredienser hemma! En annan sak hon gjorde som blev riktigt vackert var hennes pepparkakor med kristyr och fint strössel i pastellfärger. Hade jag haft en julgran så hade jag hängt pepparkakor i den.

måndag 10 december 2007

Surftips

Såg precis att Bolagret har ordnat ihop en ordentlig hemsida, så nu kan man klicka sig runt och se vad de har där. Bolagret är en av mina favoritaffärer och där finns definitivt massor som jag vill ha i julklapp.

Klicka här så kommer ni dit!

fortsättning på önskelistan

Ofta när folk frågar vad jag vill ha i julklapp så står det aldeles still i huvudet, för jag tänker att det inte finns något jag behöver. Men nu med bloggens hjälp kommer jag på hur mycket som helst. Det är så himla bra att blogga!

4. Prenumration på inredningstidning
Kostnaden varierar utefter prenumrationens längd och vilken tidning man är ute efter, men detta är nog det mest ekonomiska jag kan få i julklapp då jag fördärvar min ekonomi lite när jag varje månad köper lösnummer av så gott som alla inredningstidningar jag ser... Tidningar som är värda att köpa är bland andra Plaza interiör, Elle interiör, Allt i hemmet och sköna hem
Kom gärna med förslag på fler tidningar!

5. Vas från ikea, 379 kr

lördag 8 december 2007

Min önskelista

Jag tänkte prova på att förgylla bloggen med ett månadstema nu lagom till jul, nämligen vad jag vill ha i julklapp. Temat kan ju vara till hjälp för någon annan som behöver lite julklappstips. Eller så kan det vara hjälp åt någon som vill handla åt mig ;) klapparna är inte ordnade på något särskilt vis, jag lägger upp dem när jag hittar dem.

1. Sittpallar med förvaring från Ellos. Två st för 699kr













2. Femarmad ljusstake från ILVA, 499kr.














3. Högst på min lista (dock nr 3) är den Mediterande kon från Bluebox för 449 kr.

Välkommnad hem av en sorglig orkidée


Igår vid nio-tiden på kvällen kom vi hem igen ifrån Thailand. Vi har haft det himla skönt men det är alltid bäst att vara hemma ändå. Dock möttes jag av en orkidée som tappat alla utom en blomma (och den sista såg himla dyster ut...). Den fick lite vatten och jag hoppas den mår bättre med tiden.

Något som är betydligt trevligare är sakerna jag hade med
mig hem ifrån Thailand! De sista dagarna passade vi på att shoppa loss ganska rejält och köpte bland annat två tavlor som jag kommer lägga upp bilder på så småningom (när de blivit upphängda).

Något jag köpte som gör
mig ganska glad är min nya necessär från Le Sportsac. Äkta eller inte så funkar den bra och den gör mig glad :)

Något som blir en fin inredningsdetalj så småningom (när
resväskor försvunnit och ordningen återkommit någonlunda) är mina snäckor som jag inte vet var jag ska ha. Möjligen skulle de vara fina i det nya badrummet, eller också som dekoration ovanpå en klase med böcker. Det får vi se. Nu ska jag packa upp, städa och se på Sound of Music! Ha det bra!

söndag 2 december 2007

Hälsningar från Thailand!



Här är så varmt att det är otroligt konstigt att tänka sig att det är 1:a advent idag.. :)

Vi äter gott och solar mycket och shoppar loss för ungefär inga pengar. Alla thailändare ler hela tiden och är himla vänliga.

Hittills har vi mest handlat kläder, men jag har sett några trätavlor som är väldigt fina som jag vill ha, jag har dock inte orkat gå in och titta för de vänliga thailändarna kan vara påfrestande på sitt snälla vis.

Jag lämnar er med en bild på en apa vi träffade på Phi Phi öarna.