fredag 29 februari 2008

Eva Solo kan det där med oregano

En sån här vill jag ha! Eller två eller till och med många :) Jag tycker om att laga mat och har alltid velat ha färska örter i fönsterkarmen som man bara kan gå och plocka av, men mitt problem är att örterna alltid dör.. ungefär direkt.. jag tror att det är i ren protest mot att bli uppätna...


Dessa fyndiga krukor vattnar sig själv i rätt mängd, man måste bara fylla den nedre behållaren så finns där nåt snöre som transporterar vattnet vidare till rötterna. Fyndigt är det iaf, och ganska fint också. Dock vet jag inte var jag kan köpa dem eller vad de kostar och jag har ändå köpstop nu så jag ska inte ens kolla upp det :)

ha en trevlig helg!

torsdag 28 februari 2008

Jag har blivit en elitidrottare idag

När jag har tränat lite så brukar jag skriva in det på traningsguiden.se. Idag i skolan har vi haft examination då vi två och två redovisade en bollek, en rörelselek och en spelform, alltså tre aktiviteter per par. Denna aktivitet tog oss från 8.15 till ca 17. Med paus inräknad så har jag alltså egentligen haft gymnastik i ca 8 timmar (yes, jag är otroligt trött nu...). Så enligt dagens träning så är jag elitidrottare på traningsguiden.se, vilket är ganska ovanligt för mig :)




Efter 8 timmars gymnastik så är jag glad att min dusch funkar.. mycket glad.. :)

Detta handlade inte om inredning nu, men äh,Lite privatliv kan ni stå ut med att läsa :)

onsdag 27 februari 2008

Ikväll har jag minsann borstat tänderna!

Ikväll borstade jag mina tänder i mitt badrum som numera har en vask med rinnande vatten :) Tjoho vilken lycka! Och i morse duschade jag i mitt egna badrum med vår trevliga takdusch som liksom regnar ner vattnet på en :) Det är nog inte svårt att föreställa sig hur bra det känns efter ca 4 månader av att duscha på andra ställen och borsta tänderna i köket. Man ska helt enkelt inte ta sin dusch för givet...Nu återstår bara att städa golvet innan vi monterar på den nya toalettstolen (som står i vardagsrummet...) och kopplar lite vattenrör till den. Sen ska vi ha upp ett skåp ovanför toaletten (då vi valde att ha en spegel istället för spegelskåp ovanför vasken är vi i behov av lite förvaring..) och så tror jag att vi är ganska klara, kanske... Vi är ganska nära i alla fall :) Skåpet på bilden är Vättern från ikea och kostar 389 kr. Vättern är en lämplig kandidat att hänga över min toalett, den e ganska fin o neutral. Vi får se hur det blir.

Ha det bra!

tisdag 26 februari 2008

Köpstopp vs. Bokrea

När den 25 Februari kom med mitt csn så började jag fundera lite mer på att ha köpstopp. Nu känns det kanske lite mer som en last att ha pengar på kontot som jag inte får slösa, men jag tror ändå att jag gynnas av det i det långa loppet.

Så idag beställde jag en bok på nätet eftersom det är billigt och man faktiskt borde passa på. Jag köpte också nya numret av sköna hem då det känns som jag kommer behöva den... Men sen bestämde att jag att från och med nu har köpstopp, tills den 25 Mars.

Boken jag har beställt heter "Rensa, röj och förändra - 101 steg mot ett bättre liv" av Mary Lambert. Den handlar om precis vad den heter, och så berör den lite feng shui också vilket är oerhört spännande! Den kostade mig hela 56 kr på bokus! (som student har man fraktfritt på bokus.se, annars är det smartast att handla på adlibris.se nu eftersom de har fraktfritt för alla).

Så önska mig lycka till! för från och med nu får jag endast handla det allra nödvändigaste (mat, tvål, ev kurslitteratur o sånt..) och en eller annan fika (jag fikar nästan aldrig ändå..). Men några fler inredningstidningar eller prylar till hemmet blir det inte!

Tisdagstema - Last


Min stora last är att jag handlar inredningstidningar i lösnummer varje månad... Vilket inte är så ekonomiskt för en fattig student.. Det är inte heller så praktiskt med tanke på hur lite plats vi har här hemma och mina tidningar tar upp en hel del förvaring. Men de är otroligt nödvändiga ändå.

Vinn en outfit!

Käthes modeblogg kan man nu tävla om ett presentkort på 1000 kr på Haléns. Allt man ska göra är att kombinera ihop en egen outfit för max 1000 kr. Här är mitt bidrag:

Min totala summa hamnade på 891 kr!


måndag 25 februari 2008

en lösning på fula sladdproblem


Hittade denna billiga och fyndiga sladdgömmare på smartasaker.se - för bara 75 kr! Om ni går in där så surfa runt lite och titta, de har jättemånga prylar för miljömedvetna personer, som oftast också spar på ekonomin.

Något att pryda minifötter


Något av det sötaste jag sett i bebisväg finns på bluebox.se och det är dessa underbara bebisstrumpor som ser ut som skor. De kostar 199 kr / 6 par. Nu när jag har en söt liten systerdotter på 5 dagar så är man ju ganska sugen på att handla alla söta prinsesskläder man hittar :) Vilka föredrar ni?

söndag 24 februari 2008

Det som pryder mina väggar

Tänkte visa upp lite av det som finns på mina väggar. Jag har fotat så att ni bara ser väggarna, för resten av lägenheten är stökig så den väntar jag med :)


Denna syn ser man i mitt vardagsrum. De två tavlorna har jag pysslat med i helgen och är de billiga ikearamarna jag skrev om tidigare. Väggdekorationen är också från ikea och lyfter den fula gula tapeten litegrann faktiskt :) (ser ni vad jag står ut med! inget passar till den tapeten!)


I sovrummet är väggarna fina (och pärlemovita) och där hänger en tredelad buddha tavla som vi köpte i Thailand.

Dessa fina masker som jag köpte i venedig hänger i hallen, mellan två dörrar. Jag tycker så himla mycket om när man har små semesterdetaljer i sitt hem, det blir så personligt då!

Nu är söndagen snart slut så man får väl gå och lägga sig och invänta en ny skoldag. Ha det bra och tack för att ni läser!

lördag 23 februari 2008

Jag vill ha! Åh vad jag vill ha!


Tittade på rustas hemsida och såg dessa snygga hushållsprylar i retrostil. Vattenkokaren kostar 299 kr och brödrosten kostar 199 kr. Priset är inte för högt (det är ju trots allt Rusta) och de är ju riktigt snygga! De åker definitivt upp på min önskelista! De finns i fler färger än dessa två, grönt och rosa bland annat.

fredag 22 februari 2008

Min snygga spegel


Här har vi en bild på den fina spegeln. På ikeas hemsida ser den ganska glansig ut tycker jag, men i verkligheten ser den lite gammal ut, vilket jag tycker jättemycket om, mina möbler får gärna ha lite historia :) Ni ser också vår halva dusch i spegelbilden. Vi har satt upp själva stången och det.. men ingenting som förser oss med vatten ännu. Men det dröjer inte länge ska ni se!

Ram till budgetpris

Igår var jag och sambon på Ikea o köpte spegel och duschdraperistång. Spegeln blev en svart hemnes som jag återkommer lite senare med foton på. Vill ni bara smygtitta på vilken det är kan ni se den här.

Väl hemma kom vi på att vi måste ha ett extra långt draperi, jag har hört att det går att få tag på ca 250 cm långa, men var? Kommentera gärna med lite förslag för jag vill gärna duscha snart ;)

Förutom spegel och stång så köpte vi (jag) två ramar. Tänkte egentligen köpa en Ribba ram (den svarta), men fy för den kostar ju hela 99 kr och det är faktiskt inte löning förrän på måndag så min ekonomi är på sista skriket... Istället valde min inre ekonom att pyssla! Jag köpte två Ram ramar för 29 kr st (den inte svarta), och idag köpte jag svart hobbylackfärg på Panduro och ett stort vitt papper (till bakgrunden i ramen). Så nu har jag hållit på att måla o sånt i ett tag. Jag återkommer med bilder på resultatet senare också, den ena ramen är fortfarande blöt.

Ha en bra fredag!

torsdag 21 februari 2008

Jag vill...

1. ...Sortera i förrådet
2. Rensa ut en full låda med saker (vår kommod anlände i en stor stor praktisk låda)
3. Göra ett inspirationsalbum av mina tidningar (och göra plats för nya...)
4. Sätta in fotografierna i album
5. Hitta på en lösning till sovrummet (alla kläder läggs på en hög som sedan välter ner på golvet...)
6. Måla och sätta upp tavlorna på väggen (ännu ett projekt jag påbörjat men ej avslutat än)
7. Sortera tvätten… (vi tvättade faktiskt i fredags... så det där är bara slarv..)
8. Få väck de stora fula tavlorna (jag tog ner en från väggen och ställde den på golvet.. sen stannade den där..)
9. Få upp tavellisten någonstans
10. Sortera i garderoben och få upp en hylla

Hinner jag med det idag efter skolan tro?

onsdag 20 februari 2008

Badrumsmöbler har anlänt!

Idag fick vi hem vår kommod och vask till badrummet. Dock ska vasken tillbaka då den var alldeles tokigt stor och passade inte. Men kommoden kommer upp nu och jag är alldeles lycklig över att det händer ordentliga saker! Kommoden är från Ifö Sense och jag har för tillfället ingen aning om vad den kostade (och jag mår nog bäst av att inte veta det..) men jag vet att den inte var lika dyr som den vi egentligen ville ha för 7500 (!!) kr.

Förutom det så måste jag nämna att jag idag blev moster. I morse klockan 5 fick min syster sitt andra barn, en liten flicka vid namn Indra och hon ser aldeles juvlig ut (fick ett mms vid lunchtid). Så grattis till storasyster och familjen och mig som är Moster iris ännu en gång!

tisdag 19 februari 2008

Tisdagstema - Längtan


Jag längtar till Thailand igen där denna bild togs (av sambon). Jag längtar till våren och så småningom till sommaren, jag längtar tills badrummet är färdigt och jag längtar tills Sex and the city the movie kommer ut på bio. Jag längtar hem till Island och jag längtar tills jag är klar med skolan om ett år. Jag längtar tills hela lägenheten är färdig och jag längtar tills vi köper hus. Jag längtar tills imorgon då jag kanske blivit moster, och jag längtar tills mitt halsont har försvunnit. Denna veckans tisdagstema var utmanande på grund av alla alternativ ordet längtan innebär. Så jag delar med mig av allt jag kom på just nu :)

måndag 18 februari 2008

Köpstopp kanske är nåt för mig

Hej! hoppas folk har haft en trevlig helg! Vi har haft det mycket lugnt och skönt här i lägenheten. Känns som kaoset börjar lägga sig lite i badrummet. Det är praktiskt taget bara att städa allt kakel och få in möblerna där, sen e det klart!

Något jag funderat på i ett tag är att ha en månads köpstopp. Det var Mariakoden som inspirerade mig till denna lite vilda och galna idé. På något konstigt sätt så känns det som en lättnad när jag tänker på att inte handla något i en hel månad (kanske är lite jobbigare när man väl håller på...). Det huvudsakliga syftet är då att spara pengar, men även att utnyttja det jag redan har hemma istället för att köpa nytt, passa på att pyssla lite liksom... Det blir en lite annorlunda utmaning. Det är ju även ganska miljövänligt, vilket jag gärna vill vara.. :)

En annan miljövänlig sak är denna korg som är gjord av återanvända bildäck (det finns ett överskott av gamla bildäck i världen har jag hört eller läst..). Jag tycker den är jättefin och kommer förmodligen köpa en i framtiden. När mitt eventuella köpstopp är slut.. korgen är från Wilma & friends och kostar 365 kr


fredag 15 februari 2008

Jag är ju nästan lika stark som Pippi...


Idag har jag minsann varit hos frisören. Det blev kort och superblont och himla fint :) Med mitt nystajlade hår var det bara att bege sig hem och fira fredag, vilket idag innebar att tvätta och fixa taket i badrummet, tjoho!

Det där lösa taket med spotlightsen skulle upp och tjo (!) det var ju inte lite tungt! Jag och sambon fick hålla denna träskiva ovanför huvudet medan han lirkade i blindo för att koppla någon kedja med någon annan mojäng. Min arm somnade och jag blev så överansträngd i mina armar att det känns som ett träningspass att bara blogga lite :) Men det kom på plats! så nu har vi ett fint tak med spotlights och dimmer och när sambon kommer hem igen med Thai-maten så är det bara att korka upp en flaska vin och skåla för att vi är så stora och starka :)


Nu avviker jag från ämnet lite...

...för att gå in på ett annat ämne som jag håller varmt om hjärtat, nämligen skor. Och jag tycker extra mycket om sandaletter som inte kostar så mycket pengar! Jag hittade exempel på min passion på Halens hemsida. De rosa kostar 249 kr och de lila 279 kr, och båda finns också i svart. Men det är ju roligare att ha den skrikiga färgen :) Jag är helt såld på de rosa! :)

onsdag 13 februari 2008

organiseringsinspiration!

I nya numret av allt i hemmet organiserar de och gör fint i olika skrymslen som alltid är stökiga annars. Detta inspirerade mig otroligt mycket då vårt lilla förråd är överfyllt med saker som vi inte vet vad det är, som vi inte behöver och förmodligen en del skräp som vi inte vill ha. Och opraktiskt nog så är alla hyllor jättedjupa och det som är innerst kan man aldrig se eller få tag på... Min önskan nu hade varit att riva ut allt, måla i någon skrikig ljus färg som man absolut inte väntar sig se när man öppnar dörren, och plocka in de saker vi faktiskt behöver. Till min hjälp finns det praktiska saker från Rusta som inte kostar mycket alls!

Trådkorgar i massa glada färger från 5 kr

Korg i fin rosa (finns också grön) 15 kr

Tvättpåsar som förenklar tvättningen, 39 kr / 2st

Lådor i lite mildare färger, 39.90 kr (45 l)

tisdag 12 februari 2008

Tisdagstema - Okänd

För inte så längesen upptäckte jag att det finns ett okänt antal träpaneler i vår källare som vi tydligen fick av lägenhetens förre ägare. Jag är väldigt sugen på att sortera och organisera vår överfulla källare, men vad man gör av en massa träpaneler är helt okänt för mig.. Kom gärna med tips :)

måndag 11 februari 2008

Kaklet får duscha först...

... sen när en duschstång har inhandlats på ikea så kan även vi människor börja duscha i vårt eget badrum. Dock känner jag att jag gärna väntar lite tills duschen helt kommit upp, då vi nu endast har handduschen (takduschen var lite kort, vi jättar slog i huvudet...). Men nu blir det rent och fint och Sambon har börjat arbeta på vårt löshängande tak där några spots ska sitta. Det är så spännande nu när allt börjar se fint ut! :)

lördag 9 februari 2008

Kalastävling för inredningsnördar!


Elle interiör och room har gått ihop och startat en tävling där man kan vinna 50 000 kr att handla inredning för! Nu förstår jag att jag minskar mina egna chanser att vinna med att tipsa andra om att vara med, men det känns som det enda rätta ändå :) Även om man inte vinner så kan en tävling som denna leda till en hel del arbete och nytänkande i hemmet. Klicka in här och kolla vad ni ska göra för att kunna shoppa loss!

onsdag 6 februari 2008

Varför är dyrast snyggast?


Livet hade varit enklare om vi hade hittat denna på Rusta eller nåt. Men nu är det så att denna kommod från DuoBad är den finaste vi sett hittils och nog den enda vi kommit överrens om. Priset är det stora och enda problemet, kommod och handfat går för ungefär 7500 kr... Har någon av er hittat en likadan som kostar lite lite (eller mycket) mindre så vill jag hemskt gärna ha tips! Men visst är den fin?!

Dammig badrumsförvaring?


Detta smarta och snygga förvaringstips hittade jag på Martha Stewarts hemsida. Jag undrar dock hur det är med damm med en hylla som är så högt uppe. Och Kan man nå sakerna? Visserligen hade man i vårt fall kunna ställa sig på toalettstolen, men hur ofta ska man damma en hylla som man inte tänker på? Jag har mycket tankar om detta.. hmmm. Men trots allt så gillar jag idén, det är fint och förvaringen syns inte riktigt. Kanske man kan fundera lite på till vårt badrum då vi har ett pyttemini badrum.

Tisdagstema - Cirkel

En bild på min minimala ipod. Där va en cirkel på den minsann.

tisdag 5 februari 2008

Vilken lyx att få duscha!

Vi har fått en dusch! Vi har inte sån tur att vi kan använda den ännu då den står i köket, men just att den befinner sig i lägenheten är ett stort framsteg. Efter mer än tre månader utan dusch så uppskattar man det desto mer, det är en sådan lyx att få duscha i sin egen lägenhet! Vår dusch kommer från FM Mattson och heter Garonne.

söndag 3 februari 2008

Färgglad konst som kan få bo hos mig.

Tittade runt lite på allposters.com och hittade posters av konstnären Amelie Vuillon som gjorde mig mycket glad. Tavlorna varierar, antingen mycket färgglada eller vita och lite lugnare, men de är helt fantastiskt vackra! de finns i olika storlekar och kostar från ca 63 kr till ca 203 kr. och jag ska dela med mig av några skmakprov.



inspirerande bild!

Hittade denna bilden på emmas.blogg.se

De vackra turkosa hyllorna gör mig jätteglad, jag verkligen älskar den färgen! Nu ska jag kolla på blocket om jag kan hitta en liknande hylla som jag kan måla och ha i mitt kök. Visst är den vacker!

lördag 2 februari 2008

En idé värd att stjäla

allposters.com hittade jag det som jag trodde var posters med jättefina meningsfulla citat för väldigt lite pengar. När jag tittade lite närmare så såg jag att det var kylskåpsmagneter på 9x9 cm. Magneter kan visserligen också vara fint, men jag är sugen på att ha dessa citat som mindre tavlor så jag kanske får fixa det själv på nåt sätt.

fredag 1 februari 2008

Min lampa är min ögonsten


Visar en bild på min lampa som jag tycker så mycket om. Köpte den på bolagret för hela 180 kr för ett tag sen. Det är en sån där med en massa blommor, fjärilar och annat mysigt i en enda röra.

Sen vill jag också nämna att jag är rätt glad då jag nått ett litet besöksrekord idag, hela 25 pers på en dag :) Det är roligt på många olika nivåer att ha en inredningsblogg! Så tack för att ni kommer hit och tittar, ni inspirerar mig att spendera mer och mer tid med att blogga :)