måndag 31 mars 2008

Nytt läge föll mig i smaken

Nytt läge på tv3 var ju ganska underhållande faktiskt. Dock vet jag inte om jag gillade programmet för att det var kul eller för att jag blev totalt frälst av den limegröna färgen i allrummet och därefter älskade allt och alla i en stund. Satt och försökte övertala sambon att måla hallen limegrön, och sätta upp svartvita tavlor som kontrast, och några speglar och min nya life line hängare funkar fortfarande om vi kör lime och svart. Sambon är dock inte helt såld på idén.. Det var ju detta jag skulle gjort när sambon var i sälen, jag skulle målat hela hallen limegrön!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Vårfina tyger



Om man är bra på att sy så tycker jag att detta tyget var ganska vårfint faktiskt. Kommer från Jotex.se och kostar 59.90 kr/m eller 249.50 kr/5 m. Om man är som jag och inte är så skicklig med en symaskin (som jag inte äger..) så finns det panelgardiner och kuddfodral som är färdigsydda, dock blir priset lite trevligare om man syr det själv. Får väl ta och skaffa mig en symaskin en dag..

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

söndag 30 mars 2008

Vilken ska man välja?

Jag köper som bekant en hel drös med inredningstidningar varje månad i lösnummer. I julklapp fick jag en prenumration på Elle Interiör av mina syskon, och kom på hur trevligt det är att få hem tidningen i brevlådan direkt. Det som är det bästa är väl att man sparar pengar på att inte köpa lösnummer, och man spar lite på det dåliga samvetet också genom att betala hela summan på en gång... så slipper man tänka på det sen, och må dåligt över att man spenderar pengar man inte har på en tidning som man egentligen inte behöver.. :) Alltså är jag lite sugen på att prenumrera på en ny tidning. Så här är några erbjudanden på mina favorittidningar från min sponsor Tidningsbutiken.se

3 nummer - 49 kr. 8 nummer 269 kr. 16 nummer 549 kr. Allt i hemmet brukar ha ganska mycket tips som man faktiskt kan använda sig av vilket jag gillar. Inte alla produkter i tidningen är svindyra som i många andra tidningar.

6 nummer 199 kr. Allt om kök och bad var jättetrevlig läsning när vi höll på som mest med badrummet, och inspirerade mig att börja tjata på sambon om att renovera köket också :). Det brukar även finnas trevliga och enkla recept mitt i tidningen.

12 nummer 299 kr. Detta alternativ är mycket prisvärt tycker jag, och tidningen är också bra, mycket praktiska tips och pyssel och sånt. Jag gillar att läsa om pyssel, dock är jag inte så pysslig som jag tror... men prismässigt ligger denna tidningen bra till.


6 nummer 199 kr. Ännu en klassisk tidning som är trevlig att läsa. Jättebra inspirationshem brukar det vara här. Dock har de en tendens att visa en hel del dyra prylar tycker jag, som är så snål..

Vilken ska jag välja? Rekomenderar ni någon annan tidning? Jag gillar att läsa om fynd och inredning på små ytor :)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,


Affiliator Affiliateprogram


Göm din fula dator!

En nyhet från Ikea är detta skåp och arbetsplats för en laptop. Kalasbra vis att gömma en ful dator, jag är helt allergisk mot att elprylar ska ta över inredningen (vilket är lite halvroligt då sambon ska köpa en 50" platt tv snart... något vi inte är helt eniga om..). Jag själv vill ju hemskt gärna byta ut min stationära mot en liten fin vit apple, och de är ju så fina att de får stå framme. Men sambons stora klumpiga dell laptop kan jag nog stänga inne i ett skåp någonstans utan dåligt samvete ;)


Skåpet heter Ikea ps och kostar 495 kr. Finns även i rött.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

fredag 28 mars 2008

Riktigt bra felköp!

Skulle in på din sko idag för att hitta ett par fina vardagsskor, gärna med lite kilklack, som inte var för snygga och obekväma att ha i skolan och så.. Vardagsskor helt enkelt. Vad köpte jag till slut tror ni? Ja det var iaf inte vad jag skulle.. och nog var det inget jag behövde...


Men de är så fina!! Ett par vita pumps för 299 kr. Ska fota när jag har dem på mig för att göra dem lite mer rättvisa, för jag tycker inte de ser så speciella ut på bilden. Inte ens när jag höll dem i handen tyckte jag att de var så intressanta, men det var precis som om ödet ville att jag skulle ha dem, för av någon anledning så satt skon på min fot och jag praktiskt taget dreglade framför spegeln.. helt enkelt ett måste!

Jag kan tillägga att jag utan skor är 183 cm lång.. ni kan lugnt anta att jag är en jätte med de skorna :)


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Tisdagstema - Minne


Nu äntligen kommer ett flera dagar försenat tisdagstema :) Här är ett par snäckor från vår thailandssemester. De är otroligt vackra, och planen är att de ska vara i badrummet och förgylla tillvaron där när vi är helt klara. Nu har vi bara småsaker kvar som aldrig blir gjorda...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Fredagsfynd!

Tänkte försöka en ny grej här på bloggen, nämligen Fredagsfynd. Eftersom jag är så stormförtjust i saker som kostar väldigt lite pengar, så kan man väl göra ett tema av det. Mest av allt gillar jag sånt som kostar under 100 kr, så det är mest det jag strävar efter att visa. Men vissa undantag kan säkert förekomma, det är ju trots allt ändå jag som bestämmer reglerna :)

Första Fredagsfyndet: Trepack ljuslyktor för 25 kr. Dessa söta kommer från catalog.se (som är outlet från ellos och josefssons) och jag gillar dem lite för att de ser lite hemmagjorda ut, som att någon har pysslat fram dem och gett bort dem i present. Mysiga helt enkelt :) och främst av allt; billiga!

Andra Fredagsfyndet: Hängande ljuslyktor i tvåpack för 50 kr. Även dessa kommer från catalog.se, och de är lite våriga, vilket kan uppskattas extra mycket nu när vädret inte tycks kunna bestämma sig ännu...


Ha en fortsatt trevlig fredag!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

torsdag 27 mars 2008

Vilka härliga dagar!

Har faktiskt haft ett par ganska bra dagar. Igår hade jag lite flyt i skolan, och så blev tillfrågad att bli gudmor till min nyaste systerdotter (självklart vill jag det!) och väl hemma har deklarationen kommit med ett ganska trevligt besked om lite välbehövda pengar som jag får tillbaka.

Idag hade jag en lugn morgon, blev klar och lämnade in min hemtenta i skolan (åh vad skönt!) och nu är jag alltså utan kurs i några dagar, vilket är jätteskönt! Jag gick till stan och handlade lite fina saker för att de hade rea på lagerhaus, vilket alltid gör en lycklig :).

Life line var inte på rea, men jag skulle ha den ändå! det är en hängare för jackor och kostar 149 kr.
Ett durkslag för 49 kr som är ljusblått och superfint! även två kökshanddukar för 15 kr st. Färgen syns inte så bra på bilden, men de är lite petrolblå.

När jag sen kom hem ser jag ett brev från min högskola om att ett beslut som de fattat och jag överklagat har gått till min förtjänst (tror jag iaf.. läs föregående inlägg för att hjälpa mig..) vilket innebär att jag slipper läsa dubbla kurser efter sommaren, vilket i sin tur innebär att jag kan jobba lite extra och få lite extra pengar att handla inredning för! :) kalas ju!

Jag inhandlade också en flaska alkoholfritt vin på systemet. Ska bli spännande att smaka om det är lika gott som annat vin, för det kostar ju mindre och man slipper baksmällan (rödvinets baksmälla är det värsta som finns...). Tjoho vad glad man kan vara! :)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

En fråga till er svenskar

Det är såhär att jag överklagade ett beslut som min högskola tog, och nu har jag fått tillbaka svar där det står att överklagandenämnden bifaller överklagandet. Betyder det att jag fick rätt? För då är jag lycklig idag :)

Svara och kommentera massor så jag får reda på vad det betyder, jag kan ju svenska (efter 18 år i sverige är jag faktiskt rätt talangfull inom ämnet), men detta var lite otydligt tyckte jag. (De kunde ju skrivit: vi håller med dig iris..) :)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

onsdag 26 mars 2008

vadå köpstopp? nu är det ju rea!

Köpstoppet slopades för längesedan, det är bara att inse att det inte är min grej. Nu är det storstädning på Cosas, och upp til 70% rabatt kan man få, gissa var jag surfar nu.. Det är alldeles kalas! Kolla in Cosas!


Emaljhjärta för 46 kr. Bild från Cosas


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Jag har ofta undrat...

...hur inredarna i alla inredningsprogram på tv har det hemma hos sig själv. För så fint som de gör för andra måste de ju ha det helt panikfint i sitt eget hem, ellerhur.


Bild: aftonbladet.se

På aftonbladet.se kan man iaf nu titta på Simons (från Simon och Tomas) hus och inredning. Klicka här för att se det.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Tänk att avsluta ett projekt...


Jag har en liten last som är lite smått irriterande, och det är att jag mycket sällan avslutar det som jag påbörjar. Jag påbörjar istället ett antal projekt samtigt och antingen så tröttnar jag eller så kommer jag fram till att det inte var så lätt som jag trott.. Men nu när jag kan vara ledig i några dagar tänkte jag se om jag inte lyckas avsluta lite projekt. Hade varit superskönt (tror jag.. vet faktiskt inte hur det känns att avsluta saker..). En del av sakerna som behöver bli klara är:

  • Fixa de sista detaljerna i badrummet
  • Köpa tejp och måla färdigt i hallen
  • Hänga upp gardinen i köket som jag köpte för någon månad sen…
  • Köpa en kaffebryggare.
  • Köp vattenkokare eller brödrost från Rusta.
  • Storstäda iför våren (nu när det är snö.. blä)
  • Häng upp magnetlisten i köket (även den inhandlades för någon månad sen..)
  • Häng upp tavellisten som jag målade klart för många månader sendan.
  • Bli klar med att sätta in fotona från Thailand i albumet.
Blir spännande att se hur bra det går. Blir också spännande att se hur mycket listan utökas ifrån de 9 punkter jag har nu.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

tisdag 25 mars 2008

Tröttheten saktar ner mig

Jag har knappt orkat kolla bloggarna jag brukar idag.. Knappt orkat kolla min egen heller för den delen. Har en hemtenta nu som ska bli färdig imorgon och den tröttar ut mig lite, är lite avslagen när jag väl kommer hem..

men men, om jag nu blir klar imorgon, vilket jag ska bli, så är jag ledig tills på måndag! Och då menar jag helt superledig mellan två kurser och utan några krav och läxor. Vilken lyx, jag vet inte vad jag ska göra av mig själv..

Så detta blev ett ovanligt tråkigt inlägg. Inte ens en bild orkar jag leta upp. Nu ska jag sova! :) Ha det bra och tack för att ni hittar hit!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

måndag 24 mars 2008

Vem lyser upp din tillvaro?

Jag skulle iaf vilja att ILVA lös upp min :) (och javisst har jag en sambo som också är ett ljus i mitt liv, men på ett lite mindre bokstavligt vis då.. :)). Hittade alla dessa lamporna som jag gärna vill ha, men tyvärr va de inte särskilt billiga. Men man vet aldrig, när det blir rea kanske man kan slå till :) tills dess är de trevliga att titta på :)









Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Martha rockar alla dagar


Ni har väl inte missat Martha Stewarts cookie of the day. Varje dag får man ett nytt kakrecept med tillhörande foto som praktiskt taget tvingar en att lära sig att baka.. Dessa heter Surprise Cookies och är från förra veckan, och överraskningen är ett lager marshmallow som gömmer sig mitt i all choklad.. det låter helt okej faktiskt.. Kolla även in hennes dagliga organiseringstips och dagliga pysseltips. Martha slutar aldrig rocka.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

"Mellan" bilder på hallen



Här ser ni mitt guld! Ska göra några fler ränder i olika storlekar på den väggen, och eventuellt även väggen mittemot. Dock har vi slut på tejp, så jag får fixa det först. Men visst blir det fint?! :) Den vita färgen är antikvit från rusta, och den var billig, och den är inget att hurra över.. Egentligen så behöver man nog måla tre omgångar med den för att det ska bli helt vitt.. men men, kostar det inte så smakar det inte heller.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Det blev visst en liten paus..

Har visst pausat från bloggen i några dagar nu, inspirationen försvann lite. Kan bero på den oerhörda baksmälla jag haft i ca 2 dagar.. rätt åt mig faktiskt, ska testa vara lite alkoholfri nu i ett tag.. Har nån smakat alkoholfritt rödvin? För jag undrar om det passar lika bra till en ostbricka som det vanligt rödvin.. anyway

På inredningsfronten har det hänt en del, som jag skrev innan har det inhandlats lite guldfärg, och den har hamnat i hallen. Det är inte helt färdigt ännu, så ni får bara se "före" bilder just nu. Sen om en stund visar jag lite "mellan" bilder också för jag vet inte om jag orkar måla nåt idag.. har en hemtenta som egentligen är viktigare.. får se hur det blir :)


Jackorna hänger på spikar, väggarna är grå/babyblå/tråkiga och mattan är söt, men gammal.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

fredag 21 mars 2008

Jojo-lampa i gammaldags (?) stuk

Denna lampa som är nyinkommen på ellos.se är ganska intressant och har en hissmekanism som är lite speciell. Den ser ut att vara i nån gammeldags stil, dock vet jag inte om man hade sånna förr i tiden :) Fin var den i alla fall, och priset var inte så dumt heller.


Lampan kostar 199 kr på ellos.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

torsdag 20 mars 2008

Hej vad heter du?

Något sjukt kul hände mig och bloggen precis.. sist jag kollade på dagens besöksantal var jag uppe i 66, vilket jag tyckte var jättekul, det e ett rekord för bloggen som tidigare hållt sig på max 50-nånting.. Nån timme senare kollar jag igen, och kollar ett par gånger till då eftersom det står 164.. what..? Och på top blog area listan har bloggen stigit från plats 74 till 33. Det är ju helt galet (jag är lite omtumlad faktiskt.. har svårt att greppa att siffran innebär människor :)).


Det är ju jättekul! Därav titeln på inlägget, vem är alla dessa nya besökare? :) Skriv gärna en rad och berätta nåt kul :) Hej hej och välkomna!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

köpstopp var inte min grej...

... för jag har handlat en del nu. Jag hade aldeles för många regler som tillät mig att handla trots köpstoppet, så pengarna försvann ändå. men här ska ni se vad jag köpt! :)Värmeljus är ett måste när man tittar in på Ikea. 17 kr för 100 st.
En liten grön bricka för 19 kr (också på ikea) är söt och praktisk, precis lagom stor till ett par temuggar och honung :)
Egentligen skulle jag köpa en fyrkantig dörrmatta, men den var för ljus.. så det blev denna helt vanliga runda för 149 kr istället.

Denna kommer inte från ikea :) Jag köpte en mindre burk guldfärg för tokigt mycket pengar. En halv liter för ca 160kr.. aaahh. gissa vad jag ska med den till?!


En kaffetermos från ikea för 29 kr, kom på att vi inte hade någon.. jag skulle bara köpa en matta på ikea, det gick sådär :)

Jag har även köpt en ny matta som jag inte visar bild på ännu, dels för att jag inte har en kamera, och bilden som finns på affärens hemsida duger inte riktigt, så jag väntar lite.

Ha en underbar skärtorsdag!


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Ny blogg för hundälskare

En nära vän till mig som har världens största hundintresse har startat en blogg för att dela med sig av sin stora passion. Om man börjar prata om hundar så går det inte att få tyst på Aleczandra, för hon har helt enkelt väldigt mycket att säga! Därför är det passande att hon nu börjar blogga :) Så om ni har hundar, gillar hundar, eller bara vill kolla läget, gå in på dogzblogg.blogspot.com och heja på Alecz :)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

onsdag 19 mars 2008

Tisdagstema - Elektrisk


Fick rota lite i arkivet efter en bild till gårdagens tema då jag saknar kamera för tillfället. Bilden föreställer min fina elektriska lampa :)

måndag 17 mars 2008

Vart tog Tv:n vägen?

Jag vet inte om det är vädret eller någon slags andra störningar men min tv är inte så bra just nu.. Vanligtvis så har vi en hel del kanaler (svt 1 och 2, tv3, tv4, kanal5, tv6, kanal 8, Mtv etc), men nu precis när jag kollade på Simon & Tomas så blev allt kasst och nu har jag hackig bild på båda svt kanalerna, tv 3 är helt borta, tv 4 är hur bra som helst, femman är borta, tv6 är borta och Mtv har faktiskt varit borta sen i lördags morse...

Och nu har ju snön lagt sig på marken och det blåser så att det viner. Jag ska tända lite värmeljus i mina Kiwilyktor bara för det :)

Miljömedvetenhet på rea!

Två saker jag verkligen gillar är miljövänliga saker och saker på rea! En bra kombination av båda delarna är detta snapsglas från inreda.com som är tillverkat av återvunnet glas. Finns i många olika färger för 142 kr (nedsatt från 475 kr).


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Bild:
inreda.com

Något fint till min hall

Tack för tipsen till min orkidé, jag har tagit dem till mig och jag ger mig inte förrän växten är stark igen :)

Har tänkt ut lite saker jag vill ha i hallen. Och extra rolig är det om jag köper det nu när sambon är iväg i Sälen :)

Denna matta kommer från Ikea och kostar 159 kr. Min mor har en som ser ungefär likadan ut och enligt henne så är det en superbra matta som tar all fukt och smuts o sånt. Och jag tycker den är så enkel och fin :)

Hängaren Lifeline från Lagerhaus kostar 149 kr och får gärna ersätta de tre spik som vi har som hängare nu.. Tycker den är lite ovanlig, och priset går ju an det också :)

Jag hade egentligen velat måla om hela hallen nu medans sambon e iväg också, men jag tror nog att jag måste skippa det.. Jag har en hemtenta som måste göras färdig, och jag vet inte alls vad jag ska ha för färg, samt inte särskilt mycket pengar att köpa färg heller.. Eventuellt kan jag måla en fondvägg, men jag får nog stanna där.. vi får se, har mycket tankar i huvudet nu :)

lördag 15 mars 2008

Det ser inte så bra ut...

Min orkidée är helt hängig och bladen är rynkiga? Jag dränker den ca var tionde dag som man ska, men jag antar att något måste vara lite fel.. Jag vill gärna ha hjälp, innan denna börjar tappa blommorna (tråkigt att ha två orkidéer att gömma bakom gardinen samtidigt...).


För övrig va det ju trevligt att charlotte vann :) Hejade på henne och Sibel, hoppades dock mest på Sibel. Men men, jag är nöjd och Charlotte är bra och kan säkert ta hem segern i Serbien.

Ha det bra!

Dessa svåra val man ställs inför...

fredag 14 mars 2008

Containerlycka och kameraosis

Idag ställde de fram en container på gården som bostadsföreningen hyrt in. Det e jättebra för den står precis utanför vårt fönster så med lite tur kan vi kasta vårt skräp den vägen :) Men skämt åsido så är det riktigt skönt att kunna rensa lite extra nu, ska kasta några fula tavlor när jag orkar :)

Tidigt imorgon så åker sambon iväg till sälen på lite skidsemester. Idag kom jag på att han såklart ska ha kameran med sig dit... vilket är lite störigt för min del.. hur ska jag driva en blogg i en hel vecka utan att fota? hmmm.. får se hur det går.. får hitta lite fina bilder på nätet istället :)

Ha en trevlig fredag!

Vackert skrivbord


Detta jättefin skrivbord finns på Ellos.se, och när jag har mer plats och en fin vit macbook från apple så är möjligheten stor att det hamnar hemma hos mig! Bordet kostar 1 499 kr och stolen 849 kr. Det är kanske inte några superpriser för mig som är student... men jag får väl vänta tills efter jul när jag e klar :) Visst är det fint?!