måndag 30 juni 2008

Tidsbrist och inspirationsbilder

Idag har det varit mycket att göra. Har skrivit på papper och det är nu officiellt att jag efter min utbildning börjar arbeta på en nystartad förskola. Idag hade vi möte angående hela starten med alla personal och några av föräldrarna vars barn ska gå där och det är en hel del att tänka på. Det är jättespännande men samtidigt överväldigande då jag inte ens är färdigutbildad. Det bästa är att jag iaf är väldigt taggad :)

Imorgon ska jag börja tidigt, så jag ska sova snart. Men jag lämnar er med några inspirerande bilder från Pottery Barn. Det jag gillar mest är de vågade färgvalen på väggarna och helt enkelt färgvalen i hela rummen. Mitt huvud kretsar mest bara runt väggfärg just nu, därför finns det så många blåa rum :)

Vilket rum gillar ni bäst? Och varför?











Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

lördag 28 juni 2008

Jag älskar skor!

Igår köpte jag ett par skor på rea som var i storlek 40, dvs en storlek för små egentligen. Men de gör inte ont, det är bara lite tight för mina tår :) Det som är lite mer problematiskt är att jag blir ca 194 cm lång när jag har dem på mig.. det känns verkligen som att jag svävar i luften och tittar ner på alla andra (mer än vad jag redan gör..)


Skorna kostade 200 kr på DNA på hansacompagniet. De är ju verkligen snygga! Men jag undrar om jag någonsin kommer att använda dem egentligen.. vi får se.



För övrigt så har jag sedan igår mått ganska dåligt. Är illamående och har huvudvärk, och inga direkta krafter. Så denna helgen blir en vilohelg för mig. Men jag kommer nog sticka iväg och hämta min nya matta som just nu väntar på mig på ica, vi får se om jag orkar skriva om den också, Om den är så fin som jag hoppas så kanske jag inte kan låta bli :)

Ha en härlig lördag!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

onsdag 25 juni 2008

Tisdagstema - Förvaring

Till dagens tema får ni nöja er med en bild som jag själv tycker är ganska tråkig.. men jag har suttit och pysslat med detta i flera timmar nu så jag orkar inte få till några snygga bilder :)


Detta är pärmen där mina inredningstidningar ska hamna. Hittills idag är jag nog 4 tidningar lättare än vad jag var innan, så det känns ju bra. Synd bara att det är ungefär 800 tidningar kvar..

Så denna tråkiga bild föreställer pärmen som är förvaring i sig, men som även kommer frigöra en massa förvaringsplats i mina gömmor.

Imorgon är det lön! Tjoho!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

tisdag 24 juni 2008

Supersugen!

Det har börjat klia i mina fingrar att få börja göra om i vardagsrummet här hemma, och äntligen få väck den hemska gula tapeten. Har snackat lite med sambon, och vi verkar ganska överrens att den blåa färgen som fanns i carries nya lya skulle vara snygg här också! Jag är så nöjd med att han tyckte det var en bra idé, jag har så mycket idéer om hur jag vill ha det här hemma och det hjälper om man har en man som går med på det.. :) Så när vi har organiserat och planerat och hittat precis rätt färg så dröjer det inte länge förrän jag aldrig mer behöver beklaga mig över tapeten i denna lägenhet!


Som förberedelse inför detta projekt gäller det att organisera lite, och främst att organisera bort lite saker... Något som tar enormt mycket plats i våra hyllor är mina inredningstidningar och efter mycket tankar för och emot har jag nu bestämt att jag ska gå igenom dem och komprimera dem till en inspirationspärm. Jag undrar hur lång tid det kommer ta att gå igenom alla.. och om det kommer rymmas i bara en pärm.. :)

Ha det bra!


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

måndag 23 juni 2008

Vilken film!

Sex and the city var jättebra! Jag skrattade tills jag grät och var helt salig när jag lämnade biosalongen. Meningen var att vi skulle ut och dricka drinkar efteråt men vi hamnade på lilla torg med vars en stor stark istället :) Men öl är också väldigt chic, så det kändes bra :)



Husmusen har skrivit en hel del om filmen och alla dess inredningsdetaljer och där hittade jag dessa bilderna på Carries nyrenoverade lägenhet. Jag är helt förälskad i den blå färgen på väggarna och de breda vita listerna. Jag är helt säker på att vi också kommer köpa stora vita lister då jag tänkt på det länge. Funderar bara lite på om jag vågar mig på att måla lägenheten blå... eller om sambon kan tänkas gå med på det.. vi får se :)


Den nyrenoverade lyan var iaf väldigt snygg och där finns en hel del detaljer som man kan ta till sig och kopiera lite. Och som sagt så är filmen sevärd!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

söndag 22 juni 2008

Utmaning!

Jag har fått min första utmaning av Fröken P som lyder : "stoppa in er själva i ett nötskal och blogga om vad ni skulle ge för fem olika order till omgivningen om ni kunde. Ju mer egoism, desto bättre!"

1. Ge mig mer pengar! Om det är en vinnande trisslott eller en löneökning spelar ingen roll. Jag har mycket jag vill göra och köpa som helt enkelt kräver att jag har mer pengar än vad jag har idag.

2. Telefonförsäljare och radiotjänst kan tappa bort mitt telefonnummer för alltid.

3. Friskis får bli lite mer aktiva på sommaren. Bara för att det är sommar vill inte jag sluta gå på yoga. Det finns ju så mycket god mat på sommaren och jag måste bränna av den på något sätt ju..

4. Korta ner arbetsveckan en dag, eller arbetsdagen till 6 timmar. Jag har precis börjat jobba heltid och förstår inte hur folk har tid att göra något annat..

5. Om order nummer 1 inte går igenom så måste någon sänka priserna på sushi!

Jag vet inte vem jag ska skicka vidare utmaning till, så jag låter den som vill anta den.

fredag 20 juni 2008

Tisdagstema - Ögon


Ännu en gång är jag ganska sent ute med tisdagstema, men jag ville absolut inte att det skulle rinna ut i sanden som det gjort några gånger tidigare. Temabilden visar lösögonfransarna som jag ska testa att ha på mig på sex and the city premiären imorgon :)

Ha en jättemysig midsommarhelg!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

tisdag 17 juni 2008

Heja Island!

Idag är det islands nationaldag, vilket jag idag tänkte fira med att äta jordgubbar till efterrätt. Roligt nog så hade sambon tänkt steget längre, och köpte både jordgubbar och champagne för att överraska mig på denna viktiga dag :)


Det är en bra sambo jag har :) Heja Island idag!



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

måndag 16 juni 2008

Nu får det vara bra

Jag har fixat och donat lite och är nu trött på alla html koder, så nu får det vara som det är i ett tag. Tycker iaf att de nya färgerna är lite gladare :)



På lördag är det äntligen dags för Sex and the city här i sverige. Jag har köpt tre biljetter, men vi är hittills bara två vänner som är bokade så just nu håller jag på att kolla runt bland vännerna om det är någon som är sugen på att hänga med. Känner du mig och är intresserad så hör av dig :) Planen är att vi ska bli riktigt tematiska, och klä upp oss i sann satc anda och sticka ut och dricka cosmopolitans efter föreställningen. Ni kan ana att jag ser fram emot detta! Jag ser nog mer fram emot detta än själva midsommarafton :)



För övrigt så hade jag så väldigt väldigt gärna velat ha dessa skor som hon har på sig på de två första bilderna.. De hade ju passat till allt!

Ha det bra!

uppdatering: det tog inte lång tid för platsen att fyllas, så nu är vi tre som ska iväg och ha en jätterolig dag på lördag!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Lite försök till förändring

Som ni ser så försöker jag ändra bloggens utseende lite. Min förhoppning är att jag så småningom ska lyckas få en extra kolumn på höger sida och den nya loggan ska bli lite större och tydligare. Det går framåt, sakta men säkert. Men efter ett tag så är det så otroligt tråkigt att sitta och kolla på html koder att jag inte orkar mer, måste ha en liten paus. Så bloggen får se ut som den gör nu tills jag orkar rätta till det lite extra.

Idag har jag sjukanmält mig från jobbet. Igår började jag få ont i halsen och inatt sov jag väldigt dåligt. Lika bra att ta en liten vilodag då, så att jag kan orka med resten av veckan. Dock orkar jag inte bara sitta och tillfriskna i lugn och ro.. utan jag har lite att göra samtidigt. Bland annat har jag gjort klart lite skolarbete, tvättat min soffa och beställt en ny matta på Ellos evighetsrea. Jag beställde en vit ryamatta för 279 kr, tror det var 60% rabatt på den. Ska bli spännande att se när den kommer!


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

fredag 13 juni 2008

Outlet när det är som bäst

Inreda.com har startat en liten outlet, med en hel del pressade priser. Denna våg från Rice till exempel, som numera bara kostar 48 kr! Finns i fler färger, men förmodligen inte i så många exemplar, så passa på!



För övrigt så tar jag nog som några andra en liten sommarpaus. Bloggen läggs inte ner under sommaren, men jag uppdaterar inte lika ofta som annars eftersom jag inte riktigt känner att jag har tid att bli inspirerad att skriva.

Men jag passar på att blogga lite och inredningssurfa nu när inspirationen är hos mig :)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

tisdag 10 juni 2008

Tisdagstema - Retro


Tisdagstemat missades av mig förra veckan då jag helt enkelt inte hade tiden till det. Men denna vecka är jag på gång igen. Lite knepigt att hitta något retro i mitt hem.. hittade bara mitt fina durkslag från Lagerhaus. Men jag kommer nog hitta lite fler saker när jag slutat leta :)

Heja Sverige förresten! Alltid trevligt med en vinst! På jobbet idag hade många av barnen sverigetröjor på sig, och på sångsamlingen sjöng vi "ingen kickar fotboll som han, Zlatan..." så hela dagen har gått lite i EM anda :) Härligt att höra hur bilarna tutar utanför fönstret för att fira. Ser fram emot en del sommarkvällar på puben framför en projektorduk med en kall öl i handen, mys! :)

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

måndag 9 juni 2008

Min nyutslagna orkidée

Min orkidée har växt till sig lite på sistonde. Det har växt en helt ny stängel (kanske inte heter så.. men ni vet nog vad jag menar) med två blommor på, varrav en nyutslagen välkomnade mig hem idag :)



Jag är dock lite konfunderad över min fina blommas utveckling. Den har två stänglar sen tidigare som jag klippte ner enligt anvisningarna någon gång i december. Topparna av dem har sett väldigt tråkiga ut, och den ene stängeln börjar bli lite gulbrun till färgen. Är det egentligen meningen att det ska växa ut nya blommor på de gamla stänglarna, eller är de bara lite överflödiga nu?


Bladen har också blivit lite gula i mitten och jag vet inte om det är något att anmärka... jag är helt enkelt inte så klok på dessa vackra blommor, jag vet hur man vattnar dem.. men that's it :) Så om ni har lite tips eller vet något som inte jag vet så får ni gärna dela med er!

Förresten så har jag fått hem ett paket i helgen. Jag vann en jättefin tavla på bloggen I mitt vita hus, och den kommer jag fota och visa upp när den hittat sin rätta plats.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

söndag 8 juni 2008

Solbränna och loppisfynd

Det har ju varit helt fantastiskt väder i helgen! Min rygg är väldigt röd och värmer i princip hela lägenheten just nu.. Men det har ju varit ljuvligt :)

Idag har jag spenderat morgonen på Drottningtorget här i Malmö där jag, mamma och min svägerska stått och sålt saker som inte får plats hemma längre. Vi blev av med en hel del och det är skönt att inte behöva ha med sig så mycket saker hem igen (dock lyckades jag inte bli av med mina två glöggset som jag absolut inte vill äga längre..). Något lite extra som fick följa med mig hem var 8 st fina vinglas, som jag betalade 50 kr för.


Efter att vi stått på loppisen hela förmiddagen stack jag och sambon ut till stranden i Ljunghusen där vi solade, badade (kallt!) och hade det trevligt med ett par vänner. Standard på våra turer till stranden nu är att vi har med oss min fina karaff från Fridas gård (köptes på bloggrundan) full med jordgubbssaft, det ser så fint ut i den flaskan :)





Något annat fint som fått vara med i helgen är de fina tallrikarna som Lagerhaus sponsrade oss med på bloggrundan. Jag fotade dem när vi hade picknick i fredags, men osmidig som jag är råkade jag radera alla de festliga bilderna från nationaldagen... och ja, det känndes ganska dumt.. men här har ni tallrikarna i alla fall.. :)



Förresten så var det många som undrade om löktvålen fungerade. Det tog lång tid innan jag faktiskt hanterade någon lök, men nu har jag testat och det fungerar alldeles utmärkt, jag förstår inte var löklukten blir av faktiskt.. :)


fredag 6 juni 2008

En allmän uppdatering

Det känns inte som jag haft tid eller ork att skriva på några dagar och det beror nog på värmen och jobbet helt enkelt. Jag ber snällt om ursäkt och hoppas att ni som följer bloggen har överseende med mina sporadiska pauser. Jag tror faktiskt att ni är ganska förstående, och jag misstänker att även ni vill vara utomhus så mycket som möjligt nu när vädret är fenomenalt! :)

Förutom det nya jobbet så har jag stygn som måste tas bort (inget stort), och tänder som måste undersökas (jag har tandvärk.. det är sååå synd om mig..). Det är typiskt att allt ska komma på samma gång som jobbet som jag gärna inte vill missa något av då jag vill visa framfötterna lite. Jag har även lite skolarbete kvar att fixa vilket jag inte är så supermotiverad att göra när vädret är så fint.. Jag skyller alla mina problem på det fina vädret nu :)

Så där har ni en liten update på mitt liv just nu. Detta var en del klagande.. det är faktiskt ganska bra ändå, men detta kan förklara det bristande bloggandet.


Ha en fantastisk nationaldag! Heja Sverige :)


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

torsdag 5 juni 2008

Fika från Rusta

En vacker fikastund kan man få med dessa söta och billiga prylar från Rusta. Den affären får så himla mycket gratisreklam ifrån mig :)


Kakburk 69 kr


Kakfat 98 kr


tekanna 79 kr


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Skön överraskning

Jag har börjat sommarjobba nu, och har arbetat i hela två dagar. Det är skönt att det nu är långhelg så att man kan pusta ut lite, för det är lite komplext att gå från skolan till heltidsjobb.. skolan var inte ens alla vardagar, och nu är det 8 - 16.30 som gäller. Ni kan tro att jag är trött, men det är jätteskoj! :) Har även fått lite trevligt erbjudande om framtiden, men det kan jag ta mer om senare.

När jag kom hem ifrån jobbet idag; varm, trött och hungrig såg jag att sambon köpt en ny kaffebryggare! Vilket är jätteskönt! Den vi haft har fått stå på en tallrik då den läcker och när den brygger låter den som den ska explodera (jag gillar inte när el-saker låter så... och läcker vatten..). Vi har varit och kollat flera gånger och försökt hitta någon vi vill ha, men jag har alltid ångrat mig i sista minuten och tyckt att de antingen var för dyra eller för plastiga (det kommer alltid vara antingen eller...). Men nu var beslutet fattat åt mig, och jag tycker det är alldeles utmärkt.


Vår är som den ovan, fast utan de övertekniska prylarna med timer och digitalklocka.. vår brygger bara kaffe. Men det är bra det med :) Märket är Braun och vi köpte den på Mediamarkt i Lund för ca 500 kr.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

tisdag 3 juni 2008

Kökstankar

Detta kök från Ikea ser jag överallt just nu, och jag blir mer och mer förtjust. När vi så småningom ska fräsha upp vårt kök så ska vi ha dessa luckor, och även hyllorna, men de ska kanske vara vita istället.. får se hur det blir. Jag ska verkligen försöka kopiera detta så gott det går, trots att vårt kök är betydligt mindre och har blått kakel som ska få sitta kvar.

Bild från ikea

Vi har även snackat om att sänka taket som de gjort här på bilden, och fälla in spotlights. Vi har skåp som inte når ända upp i taket (de är inte ens nära..) och vi ska därför lägga till extra skåp ovanför de vi redan har, för att ha lite extra förvaring. Det kanske är svårt att se framför sig då jag inte visar någon bild på vårt eget kök, men på bilden nedan ser man ett lagom stort mellanrum mellan tak och skåp.

Bild från hemnet

Det ska bli väldigt spännande när vi väl tar tag i köket. Jag vet inte om vardagsrummet kommer fixas först, men det är nog lite enklare. Och det känns lite mer angeläget då tapeterna är superfula och jag snart får panik över dem.. vi kanske river ner tapeterna en regnig sommardag :)



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

måndag 2 juni 2008

Vackra prisvärda pärlor

MarMalaid var en av sponsorerna på vår bloggrunda och de bidrog med en jättevacker ring (första bilden). Efter att ha kikat runt lite på deras hemsida är jag nu helt såld. De har riktigt vackra smycken, till billiga priser, och jag är så nöjd med min ring att jag nog kan säga att de fått en ny kund här (dock inte ännu, då csn inte är snälla på sommaren..)

Denna vackra ring har jag. Den är ännu vackrare när man ser den på fingret och den kostar 99 kr.

En söt grön ring (finns i många andra färger) för 69 kr (!)


Ännu en fin grön ring, denna för 99 kr.

Bilderna är lånade från MarMalaid.se



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Ikea är ju ganska bra ibland...

Hittade en fin ny spis som liknar den jag visade för två inlägg sedan. Den är ju inte riktigt lika snygg som den från Ilve, men den är ju lite i samma stuk och betydligt billigare. 10 295 kr får du hosta upp för att ha denna gasspisen hemma. Jag brukar inte köpa spisar så jag vet inte om det är dyrt eller billigt.. men det är billigt om man jämför med ilve iaf.. :)



Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Tävlingen är avgjord!


22 deltagare var med och slogs i min första tävling! En regelrätt lottning utfördes av mig, och vinnaren blev en viss pysselprinsessa :) Grattis till vinsten!


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

I framtiden ska denna bo hos mig

Denna snygga gasspis från Ilve.se får gärna bo hos mig när jag har stadgat mig och hittat ett hus. Förutsatt att jag har minst runt 20 000 att hosta upp.. men det har jag ju säkert, förskollärare som jag blir.. :) Tänk er ett italien-inspirerat kök med denna spis och en massa kryddväxter och sånt (jag vet inte riktigt vad som tillhör italiensk design.. men kryddor hör nog till..).


Glöm inte bort tävlingen som slutar kl 21.00 ikväll!


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

söndag 1 juni 2008

Min blogg, mina regler


Nu ska jag ta och bryta mina egna regler lite. Jag skjuter upp tävlingens avslut till imorgon kväll kl 21. Helt enkelt på grund av att det var för fint väder och jag har denna helgen haft betydligt färre besökare än vanligt :) Så för att vinna det fina servettstället och servetterna från Pluto produkter som Mixin.se bidragit med, klicka här och lämna en kommentar.


Vinnaren kommer lottas fram, och det blir alltså vem som helst som kan vinna. Alla får lov att delta, det gäller även om man råkar vara släkt med mig :) Det är ju min blogg och jag får ha vilka regler jag vill.. vilket känns ganska bra :)


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Värmen är inte så bra för bloggen

Man märker på besökarantalet på bloggen att vädret varit jättebra i helgen :) Lite synd med tanke på min tävling, hade gärna velat ha lite fler deltagare, men men. Jag har ju inte precis suttit inne vid datorn själv, så jag förstår hur det ligger till :)

Just nu sitter jag och kollar på Cirkus Zlatan på tv3 tillsammans med resten av malmö (förmodar jag..) och botar en liten baksmälla med vaniljglass. Har varit en väldigt mysig helg och det blir nog en riktigt trevlig vecka också.

Funderar på att förlänga tävlingen en dag, så att ingen missar den på grund av att de varit ute. Får se, passa på annars för egentligen är tävlingen över om ca 10 minuter! :)


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,