tisdag 30 september 2008

Kan man spendera så mycket?

Jag är egentligen jättetrött just nu, men jag står inte ut med att de första bilder man ser på bloggen just nu är på vårt tråkiga vardagsrum, så jag slänger in ett inlägg i all hast.

Jag vill ha en ny lampa till köket, och Craven från Mio hade passat väldigt fint.. Men saken är den att jag efter några års studerande (med csn..) blivit hutlöst snål och jag vet inte om det känns rätt att spendera 990 kr på en lampa...


...eller så kanske det är den bästa känslan i världen. :)

söndag 28 september 2008

Tråkiga väggar

Jag måste säga att det är ganska omotiverande att visa upp bilder på vardagsrummet här när det ser ut som det gör just nu.. ingen vacker syn faktiskt. Men vi har kommit en bit på väg i alla fall. All tapet är nästan nerdragen, det är bara några smårester kvar som förmodligen åker ner imorgon. Det börjar gå undan lite nu, eftersom jag i helgen upptäckte hur mycket jag saknar att ha en soffa att däcka på när jag är så trött på fredag eftermiddagar.. Så vi måste få i ordning snabbt så jag kan få tillbaka min soffa! (eller en ny soffa..).


Något som dock är lite roligt är denna festliga tapet som vi hittade under väven i ingången mellan hallen och vardagsrummet. Den var som inget jag tidigare sett minsann :)


Det är möjligt att det dröjer med fler bildbevis från renoveringen här på bloggen eftersom det är så väldigt dassiga och tråkiga bilder just nu. Jag bloggar om något annat fint sålänge :)

torsdag 25 september 2008

Smutsiga pasteller

Jag hade varit så glad om jag hade fått kasta ut allt vårt tråkiga ikeaporslin och ersätta det med färgglatt porlin från Rice. Det är så himla vackert! De finns i så många fina färger och mönster och helst vill jag ha alla så att jag kan blanda friskt. Jag får nog börja samla lite smått.. kanske kan köpa ett par tallrikar åt gången, och ersätta våra nuvarande allt eftersom.. hmm




Jag har nog inte tillräcklig plats i mina skåp för allt jag vill ha. Köket i nästa lägenhet bör vara enormt..

Bilder från Inreda.com

tisdag 23 september 2008

Tidsbrist och nyttigheter

Tiden går ganska fort nu och jag hinner knappt med att blogga, och på bloggkoll har jag över hundra inlägg ifrån er andra att gå igenom, så hoppsan vad jag har att stå i sen.. :) Rivning av tapeter är i full gång och kommer nog bli klart senast fredag tror jag. Visar ingen bild nu för att det faktisk ser lite tråkigt ut.. visar lite mer senare, när det händer något nytt!

Idag var jag på spinning och jag blev så trött att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Detta är hur jag märker att jag inte tränat på hela sommaren, samt att jag blivit lite rund på helt fel ställen. Det är inget som någon annan märker direkt, men ni vet hur det är, jag känner det själv. Så nu är det dags att komma igång ordentligt och det känns riktigt kul och skönt! Har tänkt mig att dra ner på allt festande i ett tag så att jag kan utnyttja helgen lite mer till både träning och renovering. Känner att jag gjort ett väldigt nyttigt beslut :)

Idag var jag på bokhandeln i Hansa Compagniet och köpte två kollegieblock, ett gult A4 och ett grönt A5. Det stora ska jag ha till examensarbetet och det lilla som träningsdagbok. Jag behöver egentligen inte köpa nya, men jag har packat ner alla mina kollegieblock och jag orkar inte leta rätt på dem...

Jag ska kolla runt hos er och kommentera så gott jag orkar och hinner. Ha det så bra!

söndag 21 september 2008

Eko

Det ekar i vårt vardagsrum nu..

Vi håller på att ta ner tapeterna nu, och har därför smetat på nåt kladd på väggen och plastat in den. Så ska vi alldeles strax riva ner så mycket vi orkar för ikväll.

Imorgon är första dagen på min praktik, där jag ska spendera 5 veckor, samtidigt som jag läser en massa litteratur för examinationsarbetet jag jobbar med nu. Samtidigt vill jag gärna börja träna lite nu, då jag känner att min förkylning försvunnit. Det känns som jag har mycket att göra nu, men det är helt okej faktiskt. Skönt att komma igång ordentligt.

Jag hade tenta i fredags förresten och jag har inte den blekaste aning om hur det gick. Jag skrev vad jag kunde i alla fall, sen om det är det lärarna ville att jag skulle skriva är en annan sak..

Ha det bra!

lördag 20 september 2008

Tomhet

Det börjar bli tomt i vårt vardagsrum nu. Fick ett tips av Johanna.B om att vi kunde lämna soffan på shurgaard, vilket visade sig vara ett bra förslag faktiskt :) Så nu är soffan och resten av vardagsrummet på väg dit, tillsammans med sambon och några andra starka herrar som hjälper till. Jag håller ställningarna här hemma under tiden ;)

Resten av dagen ska vi alltså tömma vardagsrummet, sen ska vi på kaffekalas, och sedan ska jag träffa några vänner och dricka vin och äta ost! Så jag kan uppdatera mer imorgon, då dagen idag är ganska fullbokad.

ha det bra!

torsdag 18 september 2008

stök och kaos

Nu är vi äntligen igång! Vardagsrummet är stökigt och allt är på fel plats, men det känns härligt ändå eftersom vi fått tummarna loss. Vad gäller soffan så ligger den fortfarande på blocket. Efter ett samtal med sambon visade det sig att han gärna vill sälja soffan och köpa en ny, så vi kompromissade lite, om den säljs så säljs den, annars så är den kvar.. en ganska enkel kompromiss som tog bort stressen att få bort den massiva möbeln.


Är det någon mer än jag som kan känna ren lycka av att dammsuga bakom soffan? Det är så kul att städa där det är riktigt dammigt :)



De fula listerna kring fönsterna har kommit av, och det är vi mycket lyckliga över. De har stört oss båda läänge. För att inte tala om att den gula väggen snart är ett minne blott! Vi kan nog börja riva tapeterna i helgen. Ska bara organisera och plasta in lite möbler mitt i rummet. Nu ska jag göra mig i ordning och dra hem till en kompis och tentaplugga, tjoho! (nja...)

Jag återkommer med uppdateringar!

Tisdagstema - Höst


Nu var det längesen jag deltog i tisdagstemat, men jag ska försöka bättra mig. Nu hittade jag i alla fall en bild jag tog innan dessa äpplen blev ingredienser i en smulpaj i helgen. Äpplena kommer från mina föräldrars trädgård och är riktigt goda! Fler bidrag finns här.

onsdag 17 september 2008

Hjälp barnen

Här har ni dagens goda gärning. Länka till uppdrag: Barn i din blogg och då skänker Vattenfall 20 kronor till barn som behöver hjälp.


tisdag 16 september 2008

Tapeter på tv4

Tv4 har en ny inredningssida, och den är inte fy skam faktiskt! Jag hittade bland annat denna sidan som har tips på en massa tapeter, och jag har för mig att någon jag känner var lite intresserad av att hitta till alla de finaste tapeterna.


Bilden är lånad härifrån

måndag 15 september 2008

organiseringstips

Pluggandet går sådär.. men jag ska stiga upp tidigt imorgon och vara himla effektiv så att jag kan hinna både plugga och renovera denna veckan. Nu kollar jag på från koja till slott samtidigt som jag surfar på oprah.com. Organiseringsexperten Peter Walsh har en egen liten vrå på hennes hemsida och där hittade jag dessa regler som jag tänkta anta som mitt nya mantra, funderar till och med på att skriva ut det och hänga på väggen... :)

Det låter så enkelt när man läser det såhär...

Ett annat organiseringstips är att spendera 10 minuter om dagen åt just organisation. 5 minuter att plocka undan lite snabbt, och 5 minuter att sortera någon vrå, låda eller var som helst. Gör man det 5 dagar i veckan så borde man alltid ha det ganska fint hemma.

Reglerna som gäller när man köper nya saker är att en gammal måste ryka. Det som man då gör sig av med ska antingen vara av samma sort som den nya, eller ta upp lika mycket plats.

Tentaplugg

Denna veckan kanske inte blir så aktiv vad gäller blogginlägg, då jag faktiskt har annat som måste prioriteras. På onsdag har jag en didaktisk analys som ska redovisas (och innan dess ska den ju gärna skrivas...) och på fredag har jag tenta på lärandeteorier som jag inte helt har greppat.

Helst av allt hade jag velat påbörja renoveringen denna veckan. Eftersom vi bestämt oss för att behålla soffan behöver vi inte vänta på något annat än oss själva (och jag har väntat läänge nu). men men... vi får se hur det blir. Skolan kommer först iaf.

ha det bra!

torsdag 11 september 2008

kuddmani!

Vi (läs jag) är lite omständliga här hemma. Soffan ligger ju ute på blocket, men nu börjar jag fundera på att det kanske inte är så dumt att ha kvar denna soffan ändå... Den är ju så ljus, vilket är fint mot den blåa väggen och den är jättelätt att rengöra (den har tålt bland annat en del rödvin...). Så när jag tänker i de banorna så börjar jag tänka på kuddar som jag ska ha i soffan. Jag ska nog välja en lite mer enhetlig stil (köper alltså inte alla på bilden...), men här hittade jag några fina iaf :)


Bild: eget collage med bilder från ellos, jotex och ikea.

Nu måste vi bara veta vad vi ska göra av denna stora soffa medan vi målar...

Favorit i repris

När en renovering tar tid så är det lätt att man kan få kalla fötter, speciellt när man som jag ska måla en ganska vågad färg på väggen. Jag låg sömnlös i en stund igårkväll och undrade om det verkligen blir bra.. Så jag behövde se bilderna på Carries nyrenoverade lägenhet igen för att friska upp mitt minne lite, och minnas vad det är jag vill uppnå. Så nu känns det ganska bra igen :)




Förresten så slapp sambon nog en blindtarmsinflammation, om inget annat så läkte den av sig själv :) I vilket fall så känns det betydligt lugnare här hemma. Jag är jättetrött idag efter två föreläsningar.. har två examinationer att göra i nästa vecka så att hjärnan går lite på högvarv just nu.

tisdag 9 september 2008

Frustration

Ibland kan man bli så frustrerad över att inte allt händer på en enda gång! Här är en lista över allt som ska göras som inte sker tillräckligt fort.

  • Soffan ska säljas
  • tapeter ska rivas och väggar ska målas
  • tv-bänken ska säljas
  • lister ska sättas i taket
  • en ny tv bänk ska inhandlas (har nog hittat rätt på ikea..)
  • en ny soffa ska inhandlas
  • glasdörrar och hyllplan ska inhandlas till vår Träbyhylla
  • Köksluckor ska bytas ut
  • kökets väggar ska målas
  • en fondtapet ska förmodligen upp där
  • nya hyllor ska upp för att ge fin förvaring
  • köksbord och stolar ska göras om eller ersättas
Idag blev det inte mycket gjort då sambon har ont i magen och fastar just nu i väntan på att det ska bli bättre eller sämre, ifall det skulle visa sig vara en blindtarmsinflammation. Det är ju typiskt.. nåväl. Det viktigaste är ju att han blir frisk, jag hoppas verkligen att han slipper en inflammation..

Följ min blogg med bloggkoll förresten, på tal om något helt annat.. :)

Tyget ser bekant ut...

Kollade lite på ellos precis, och hittade detta påslakanset och även metervara med ett fint tyg som jag tycker är mycket bekant. Jag är ganska säker på att ett liknande tyg finns att få för en betydligt dyrare peng, men då är ju ellos så bra! Man kan lita på att de inte tar alla ens pengar :)

Påslakansetet "Noor" kostar 149 kr och finns i fler utföranden.

Tyget kostar 59 kr metern.

Varför inte köpa den lite billigare kopian, jag tyckte detta tyget var jättefint! (om ni vet vad orginalet heter så får ni gärna nämna det).

Ha det bra!

söndag 7 september 2008

Ny blogg att kolla in

Just nu har jag just påbörjat att planera mitt examensarbete, och Eleonor som jag skriver med har precis startat en egen blogg. Hon är, liksom jag, mycket intresserad av inredning och det syns när man ser bilderna på hennes lägenhet (ligger på hemnet). Lägg märke till de söta marimekko gardinerna i köket :)



Titta in till Eleonor, kolla läget och skriv en kommentar så hon känner sig välkommen in i bloggvärlden! :)

Nu måste jag läsa en jättetråkig bok...

Tävla om en lampa!



Denna fina lampa kan ni nu tävla om på Sandras blogg på vit design. Allt man måste göra är att registrera sig som kund på vit design, och då kan man också få ett nyhetsbrev av dem :) Besök sandra och var med i tävlingen!

Regnig loppis

Idag ska jag och min mor till drottningtorget och sälja saker på loppis. Vi gör det ibland, och det är ett superbra sätt att bli av med saker man inte längre orkar förvara. Det som inte säljs hamnar förmodligen hos erikshjälpen eller någon annan som kan ha nytta av prylarna. Jag vill inte behöva ta med mig något hem igen! (förutom lite extra pengar då...)

Vi har kommit igång lite mer med renoveringen och i onsdags packade vi ner större delen av vardagsrummet och la ut soffan på blocket. Så om ni känner någon i Malmöområdet som vill ha en fin mysig soffa så är det bara att höra av er till mig så kanske vi kan ordna en deal :) Klicka på bilderna för att komma till annonsen.



Lite halvpinsamt med den sista bilden, det är ju ganska stökigt på bilden... men den togs under tiden vi höll på att packa ner och sortera allt vi äger, så då får man leva med lite stök här och där.. :)

Ha en härligt regnig söndag!

torsdag 4 september 2008

Dagens i-lands problem

Vilket dilemma. Jag vann 2000 kr att handla för på La redoute, och de har helt enkelt för mycket fint att välja mellan... suck.


Det enda jag lyckats bestämma mig för är en festlig top och ett par praktiska och fina stövlar. Ett ganska härligt problem jag har eller hur :)


Tänkte försöka vara praktisk och få till den där höstgarderoben som jag annars inte alls hade haft råd till. Jag får bara kolla upp vad jag vill ha, och vilka trender som gäller i höst (och om jag gillar dem...) :) Det finns så mycket kul att välja!

onsdag 3 september 2008

Gårdagens ikeabesök

Resultatet av gårdagens shoppingrunda på Ikea. Det blev mest smart förvaring då jag inte ska köpa mer inredning förrän vardagsrummet är klart.





tisdag 2 september 2008

Vinstregn med valmöjligheter

Sköna Hems hemsida kan ni nu vinna en massa fina prylar! Bland annat det som ni ser på bilderna nedan. Det är inte bara inredning, ni kan också vinna ett halvårs förbrukning av juice :)




måndag 1 september 2008

Min "bröllopsklänning"


Här är alltså klänningen som jag hade på bröllopet i lördags. Jag kände mig riktigt fin faktiskt :) Jag orkade inte blogga i söndags för jag var ganska bakis faktiskt... och idag har jag hat total idétorka också, vet inte vad det är med mig riktigt.. Men det ska bli ändring nu!

Vi har bestämt oss för att sätta igång, och har spikat att vi på onsdag packar ner och flyttar ut allt som inte ska finnas i vardagsrummet medan vi renoverar. Sedan kan jag misstänka att det sker en del saker till helgen. Så nu känner jag äntligen att något sker!

Och som ett litet plus i kanten ska jag till ikea imorgon :) Toppen vad roligt!