lördag 29 november 2008

Julgrenar

Någon julgran får vi inte plats med i vårt lilla hem, men som kompromiss har jag ordnat lite julgrenar istället! Tänkte först spraya grenarna vita, men jag valde att strunta i det eftersom jag blev så förtjust i det naturliga intrycket det gav. Jag är helnöjd, ska eventuellt ha på lite mer julpynt också bara. (grenarna är trollpil som jag köpte för ca 70 kr på interflora).





Denna dekoration finns även med på min sida på ikea, där jag tävlar om en hel del julklappar, gå gärna in och rösta om ni vill :)

Ikväll blir det lite adventsfirande med glögg och pepparkakor med mögelost. Mums!

torsdag 27 november 2008

Snälla tomten..

allposters.com har de ett mycket stort sortiment, och här är några posters som jag önskar mig från tomten i år. Bilderna är av Amelie Vuillon och de hade passat himla bra i mitt kök (så som jag tänker mig att köket snart kommer se ut..)

Ethnic tea I 123 kr. 30x40 cm


So Japan 309 kr (älskar denna!) 60x80 cm


Citrons verts 61 kr. 30x30 cm

Pastel tea 74 kr. (älskar denna med! härliga färger som bara den!) 30x30 cm


Jag måste vinna nu!


Man kan vinna en egen bok hos hem och lycka, det är bara att fylla dem med vilka bilder man vill. Det är verkligen en drömvinst enligt mig, vill jättegärna vinna :) Tävlingen sponsras av solentro

onsdag 26 november 2008

1 2 3 4 Spinning!

Ikväll var motivationen till träning lite obefintlig faktiskt. Men jag tog mig faktiskt upp ur soffan, och till spinning på friskis och nu känner jag mig duktig, det känns ju så himla skönt när man är klar, och tillbaka i soffan igen :)

Idag blev det lite julshopping! Jag köpte adventsljusstake och fyra ljus på indiska, och siffrorna på village. Det var faktiskt väldigt överkommliga priser. Själva ljusstaken var på halva priset och kostade bara ca 65 kr. Vad jag ska dekorera med är ännu oklart, men det visar sig nog till helgen :)




tisdag 25 november 2008

Fönsterfint!

Idag har en gardinstång, samt gardiner och lite nytt från indiska kommit på plats. Härligt när det börjar se lite hemtrevligt ut!

Före:
Detta var ett litet tag sedan, när jag nyligen köpt nya gardiner. Jag har egentligen aldrig gillat orange inredning i mitt eget hem, jag tröttnar för fort, men jag fick för mig att inget annat passade till tapeten. Sanningen var ju egentligen att inget passade till tapeten..

Efter:


Ljuslyktor shoppades på indiska idag. Jag hade gärna tagit med mig halva affären hem.. de har så mycket som kan förgylla ett hem och göra det riktigt mysigt när det är vinter. Det känns ju lite varmt med indisk inredning :)

Färdig!


Fotoväggen är färdig, och alternativ nr 5 ifrån förra inlägget visade sig vara väldigt populärt :) Vi tyckte faktiskt som ni, och här är slutresultatet! (Vi behöver kanske ordna placeringen lite lite till men i stora drag så är det ju klart).

måndag 24 november 2008

Tusan också

Egentligen ska man bara göra som man tänkt sig från början, istället för att komma på en massa nya idéer och inte kunna bestämma sig.. Jag behöver lite smakråd, vilken konstellation tycker ni passar bäst?

1

2

3

4

5

Är det min tur nu?

Ännu en tävling, och ännu en gång hoppas jag verkligen att jag vinner, då priset är ett presentkort till en canvastavla (30x40 med valfritt motiv, tryck, ram, montering och frakt ingår). Tävlingen finns hos Jenny som har bloggen En dag, ett liv, en verklighet.

*hoppas hoppas hoppas*

Tjuvstart

I helgen blev det en tur till ikea och ica maxi som ledde till en del shopping, härligt :) Förutom ramarna som ni ser i förra inlägget så fick detta följa med mig hem:

En söt orkidé från Ikea, kostade 129 kr. Vi sparade några slantar när vi köpte ramar, så då kände jag att jag kunde unna mig en liten blomma :) Välpå Ica Maxi kan jag dock berätta att de hade en jättestor orkidé för 225 kr som var helt fantastiskt vacker, så det blir nog ännu en blomma snart.. det är väl löning imorgon.. :)

Leilas bakbok "a piece of cake" fick följa med hem. Den har jag velat ha jättelänge! Dock var det sambons initiativ att ha med den hem nu. Jag har nog tjatat om alla goda kakor jag kommer baka till honom med den bokens hjälp, så nu e det bara att sätta igång :)



Yes, jag har börjat julpynta! Egentligen är det väl inte förrän till helgen man ska göra det, men det struntar jag i. Jag älskar julen och det ska vara jul i mitt hem länge! De fina blå julkulorna kostade bara 19 kr i helgen, då ikea hade nåt specialerbjudande. Passar perfekti in i vårt blå hem :) Allt vi behöver nu är vår soffa från living som kommer nån gång de närmsta två veckorna.. Jag vill ha den nu!

En vägg på golvet

Lite ramar inhandlades i helgen till några foton som vi förstorat. Tanken är att en vägg ska fyllas med tavlor och nu har jag lagt ut tavlorna på golvet för att se hur det ska se ut på väggen. Det är ju en konst det där med att hänga tavlor...


Jag tror att det blir denna konstellation som till slut tar plats på väggen. I helgen köpte vi de fyra mindre ramarna. Skulle egentligen köpa metallramar från Ikea, men väl där såg vi att det fanns ramar i obehandlat trä som kostade 19 kr st (metallramarna kostade 59 kr..) och då sparade vi några slantar och jag målade dem svarta med lite hobbyfärg som jag hade hemma. Jag gillar att fynda :)

fredag 21 november 2008

Mediterande ko

I ett mycket bra tag har jag haft ögonen på den här lite udda prylen. En staty föreställande en mediterande ko, jag tycker helt enkelt att den är jättefin! Den finns på Bluebox och kostar 449 kr. Tomten får gärna anteckna att denna finns på min önskelista i jul :)

Bluebox skriver såhär om kossan:

Cow Parade – Meditating Cow

Replika av mediterande ko från den världsturnerande utställningen CowParade. Gjord i resin, ca 8 cm lång och 16,5 cm hög. Levereras i snygg komönstradförpackning! 10kr från varje ko går till BRIS och 10kr till Astrid Lindgrens barnsjukhus.

Appelsini

Ibland får man ett erbjudande man inte kan motstå, och det fick jag för några veckor sedan när jag fick erbjudandet att få några nummer av family living och då få en gåva som bestod av en grytlapp och en diskhandduk från Marimekko, med mönstret appelsini. Jag minns inte vad det kostade, men som det brukar vara med prenumrationserbjudanden så var det inte allt mycket.. så idag fick jag hem mina presenter :)



Tycker mönstret är så fint! Apelsinerna är som små solar :) Handduken blir nog en tygtavla, har svårt att tänka mig att torka disk med den, och så har vi våra handdukar på ett ställe som är väl dolt, och denna ska ju synas! Jag är helnöjd!

Förresten så har det snöat en hel del här i Malmö nu i ett tag. Jättemysigt! :)

Ännu en tävling!

Jenny har en tävling där hon lottar ut en fin tavla. Tävlingen går ut på att man ska hjälpa henne välja vilken tygtavla hon ska ha på väggen vilket jag tycker gör tävlingen ännu mer spännande :) Kolla in den här!

Klicka på bilden så kommer du till min tävling

torsdag 20 november 2008

Välkommen in!

Vår hall har varit lite tråkig på sistone, mycket på grund av att vi hade en nätverkssladd som tillfälligt ledde in i köket (medan vi renoverade vardagsrummet) som hängde mitt på hela väggen och såg lite tråkig ut, så jag va inte så motiverad att fixa. Men idag fick jag ett ryck, och röjde lite. Inte mycket har hänt, men lite mysigare har det blivit!

Före:

Skostället från ikea var alltid fyllt med jättemycket småprylar.. Denna bilden är tagen för ett bra tag sedan, men den visar ändå i stort sett hur det alltid sett ut..


Efter:
Lifeline klädhängaren som jag köpte för en liten evighet sen kom äntligen på plats. Den är dock inte lika stadig som jag hade velat, men än sålänge hänger jackorna kvar :)

Mina hösttavlor fick ta plats.

Biltavlan från ullared ska egentligen inte hänga där, men den tog upp plats i garderoben som jag behövde för att organisera om lite så den fick ta plats på väggen här sålänge tills vi hittat en bra plats i vardagsrummet istället. Här ska hänga en stor spegel sen.

Nycklarna landar numera i en liten skål från Santa Maria som jag fyndade på Erikshjälpen på bloggrundan i sommras :)

Välkommen in!

Ispirerande förvaring

Smart förvaring är något som vi trångbodda alltid vill se mer av, därför blev jag väldigt lycklig när jag via husmusen hittade till mäklarfirman Alvhem i göteborg. Lägenheterna som visas upp är otroligt snyggt homestylade och man blir rikligt inspirerad. Jag har sparat en massa foton till min "inspirationsmapp" på datorn, och här är några bilder på smart förvaring som jag hittade bland deras urval.

Jag hade haft stor nytta av denna lilla nich med skoförvaring. Lägg märke till den nedersta skohyllan där de hängt stövlarna undertill, supersmart!

Vår hall är minimal, men detta är något som nog hade kunnat få plats. Positivt att sakerna inte alls syns i de små påsarna, allt plotter bara försvinner!

Förutom den smarta förvaringen under sängen i detta lilla gästrum så gillar jag verkligen hyllan som är nästan ända uppe i taket med olika, snygga förvaringslådor.

Jag har i ett tag funderat på att skaffa helt nya uppsättningar av sängkläder och handdukar så att man kan förvara dem fint och så att allt passar ihop (även så att man kan tvätta allt på samma vis..). Då kan man ju inreda ett skåp såhär fint!

Jättesnyggt och smart är denna hylla i badrumsväggen. Kanske inte det lättaste att få till, men ska man renovera badrummet så är detta en mycket smart och fin idé!

bilder från Alvhem mäkleri och interiör

onsdag 19 november 2008

Osnygg inredning och tisdagstema

Inte så snyggt, men ack så nyttigt är det med motionscykeln vi fått låna av sambons arbetskamrat. Nu när det är så mörkt och kallt ute på morgonen så är det ganska skönt att sitta och cykla framför tv:n istället för att gå på en morgonpromenad ute i kylan. Därmed kommer Tisdagstemat även med i bilden, som denna vecka är Mörker.

På bilden kan ni se att det är ganska stökigt i fönsterkarmen just nu, och det är för att vi inte riktigt var färdiga med att måla där och så ska även gardinstången upp. Vi håller fortfarande på att göra i ordning här, lite åt gången, men när soffan kommer så ska allt vara klart (har jag bestämt). Synd bara att den inte kommer förrän senast vecka 50.. Jag ringde till Living igår och frågade om de kunde spåra soffan så att man vet ungefär när den kommer (6-8 veckors leveranstid..) men de upprepade bara det vi redan visste.. vi ville ha den här till helgen då Sambon fyller år och vi tänkte bjuda hem hans familj, men det får bli nån annan gång istället.

Mystiskt paket

http://www.vitdesign.se/sandra/uploaded_images/hemlig-paket-772109.jpg

Hos sandra på Vit design kan du nu vinna ett hemligt paket, vilket jag tycker är dö spännande så jag måste vara med och tävla :) Kolla in det ni med!