lördag 28 februari 2009

Shoppa loss på svenska

Inredningskaos har ett litet samarbete med Swedish Details som jag skrev om för några dagar sedan. Samarbetet innebär att ni, från och med den 1 mars och tre veckor framåt kan handla alla Almedahls produkter 20 % billigare :) Skriv bara koden Inredningskaos (lätt att minnas) i kassan så blir beställningen genast billigare!



Jag hoppas detta är något ni kan ha glädje av, då bloggen och ni läsare ger mig så mycket glädje. Skönt att kunna ge tillbaka lite :)

torsdag 26 februari 2009

Vackert

En vacker matsal jag hittade via Desire to inspire. Rummet är designat av Michelle Morgan Harrison, och jag blev helt enkelt väldigt nöjd när jag såg bilden. Så hade jag gärna haft mitt matrum och denna bilden åker direkt ner i inspirationsmappen!

tisdag 24 februari 2009

Sveriges bästa

För den som är intresserad av det bästa som Sverige har att erbjuda finns det nu ett riktigt bra ställe online, nämligen Swedish Details. Företaget säljer noga utvalda svenska, miljömässiga design- och hantverksprodukter. Det finns bland annat massa fint från Almedahls och formverket.


Dalahästar har jag en viss svaghet för, tycker de är så fina :)




De har både märken som man känner igen och lite nyare namn och jag tycker helt klart att de är värda ett besök, för patriotismens skull :) och om ni blir dösugna på att shoppa loss bland Almedahls produkter så tycker jag att ni ska hålla i hatten tills på söndag ;) Berättar mer till helgen!

Ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen förresten, har varit svårt att hinna med allt när datorn blir dum och man måste jobba sent. Men allt är nog i ordning nu, ungefär :)

lördag 21 februari 2009

Bokstavstävling!

Tävla om bokstäverna från Village på Lisas inredningsblogg, det gör jag. Eller så kan ni låta bli om ni vill, för jag vill så gärna vinna :)

Blåskärm

Det har varit tyst här i några dagar nu och det beror på datorstrul. Jag har fått igång maskinen nu, men jag tvingades föra en fabriksåterställning, vilket innebär en total nystart i stort sett. Det är en del att fixa, men förhoppningsvis är jag på gång snart igen.

Underskatta inte vikten av säkerhetskopior förresten. Hade underlättat som tusan om jag hade kopierat lite innan. Men men, det gick bra ändå!

ha en bra lördag!

måndag 16 februari 2009

Homestylad husesyn

Surfar man in på blocket just nu så kan man hitta en rätt snygg lägenhet till salu :) I helgen blev vi klara med att fota hemmet och jag blev mycket nöjd med bilderna (klicka för större). Sovrummet blev jag särskilt nöjd med eftersom det aldrig varit så fint som på den bilden (vi bäddar typ aldrig och en hög med kläder brukar ligga lite överallt).





Så här har ni det alltså. En helhetssyn på hur jag bor idag!

söndag 15 februari 2009

Mitt vardagsrum

Vårt vardagsrum, fotat med vårt nya vidvinkelobjektiv. Helt galet vad mycket som får plats på ett foto numera :)

torsdag 12 februari 2009

Kuddkrig!

Just nu kan man köpa tre kuddar på indiska och betala för två. Jag är väldigt förtjust i deras kuddar så det var ett bra erbjudande tycker jag. Är det inte löning snart?




Överst 299 kr, mellan 179 kr 0ch längst ner 129 kr.

tisdag 10 februari 2009

Matplatser

Här är några fler fina matplatser jag hittade på Living etc

Varannan vit och svart stol, som dessutom ser olika ut ger ett lite roligt intryck. Att ha tre lampor istället för en var också lite annorlunda och fyndigt.

Jag gillar både bokstavsväggen och det fyndiga bordet med förvaring. Bra att ha vinet nära till hands när man bjuder på middag :)

Färgglada stolar i samma stil (och även i stilen av en designklassiker) gör matplatsen ganska livad och glad!

söndag 8 februari 2009

Efter

Här ser ni ett lite mer städat kök, som är nymålat, har nya gardiner, ny lampa och en ny hylla istället för vitrinskåpet som hängde på väggen tidigare.

Det enda som återstår här är att byta ut stolarna (har köpt svarta på Ikea) och ställa lite fint i fönstret. Gardinen ska även vändas åt andra hållet då det är några fjärilar som hamnade lite upp och ner.. Sen är köket faktiskt klart :)

Bordet har blivit lite nytt för ett tag sedan då jag tog svart dekorplast på. Enkelt och ganska billigt sätt att förnya en möbel (dock gjorde jag fel ett antal gånger, så det blev dyrare än vad det behövde bli).


Jag är väldigt glad för det faktum att jag har en hylla som jag kan använda för att visa upp lite fina köksdetaljer. Sambon tycker inte att jag använder hyllan särskilt praktiskt, men jag vet inte vad han pratar om ;) Denna teburken köpte jag för en femma på loppis, och brickan i bakgrunden fick jag i examenspresent.

Fler bilder på lägenheten kommer så småningom. Vi har haft ambitionen att fota hela lägenheten i helgen men det har vi dock inte hunnit med. Förhoppningsvis blir det av i veckan!

Före

Jag hittade bara en "före" bild på köket som visade helheten, och det var en hemsk helhet som den visar. Denna togs när badrummet renoverades och allt var kalabalik och stök. Lite halvpinsamt att visa upp, men då blir ju också "efter" bilderna mycket finare i jämförelse :)

Kras

Igår var vi en sväng på ikea och skulle köpa gardiner. Vi fick då även med oss lampan Knubbig för 149 kr som jag velat ha i ett tag. Tänker att den gör sig fint i sovrummet. Dock skedde en liten olycka och sambon råkade slänga en livrem på lampan så att den gick i kras, innan vi ens tagit av plasten.. Sorgligt, men han ska köpa en ny till mig :)


Gardinerna klarade sig i alla fall, och jag fick igår en chans att prova min nya symaskin! Den fungerade bra när jag väl förstått hur jag skulle göra och nu har vi fått upp gardiner i köket! Jag ska gå och plocka undan lite nu och sen fota vårt kök så ni får se hur där ser ut. Det är riktigt mysigt nu :)

lördag 7 februari 2009

Slå dig ner på valfri färg

Nu i lägenhetssökandets tider så kollar jag även upp inspiration till matrum, eftersom jag nu äntligen ska få plats med ett ordentligt matbord!

Jag tyckte denna bilden var inspirerande då det är något man med ganska enkla medel kan göra på egen hand. Jag gillar idén att ha olika stolar vid matbordet och om man köper en liknande stol på Ikea (Henriksdal), kan man sy överdrag i olika tyger och byta när man känner för det. Jag är inte jättebra på att sy, men jag tänker mig att om man härmar klädseln som följer stolen så borde det inte vara så svårt.. kanske :) (Eller så går man in på Bemz.com som har klädsel till just den stolen i jättemånga olika tyger, och klickar hem istället för att sy..)

zzzz

Istället för en sänggavel i ett sovrum kan detta vara ett roligt alternativ. Väggdekorationen med ramar finns att köpa på Ikea (Slätthult 149 kr), och bokstäver är ganska trendigt för tillfället så de är nog inte så svåra att få tag på. Z är ju ganska passande över sängen också :)


Bild från Living etc

fredag 6 februari 2009

tick tack

Vi har ju haft fullt upp med lägenhetsbestyr denna veckan och jag har inte riktigt förklarat hur det går. Det är så att vi nästan fick lägenheten vi ville ha, men det föll när säljarna i sin tur inte fick lånelöftet de behövde. Men vi ska titta på en liknande lägenhet på samma adress snart, och hoppas att den kan vara lika fin eller lite finare.

Allt fixande som vi gjorde i lägenheten i onsdags gjorde vi eftersom lägenheten blev värderad igår, och vi ville ha hemmet i bästa skick när mäklaren kom och kollade. Så nu har vi i alla fall fått veta vad vårt hem är värt och i helgen ska vi nog fixa det sista med lite homestyling och sedan fota lägenheten med vårt nya vidvinkelobjektiv :) Då åker lägenheten ut på blocket för försäljning och bilderna hamnar också här så ni kan få se hur vi bor :)

Hittade denna fina klocka på bolagret för 399 kr, finns även i svart. Den föll mig i smaken.

onsdag 4 februari 2009

vitt och trött

Det är nog länge sedan jag varit så trött som jag är nu.. Eftersom lägenheten ska bli värderad imorgon på förmiddagen satte vi igång direkt efter jobbet (ca kl 17) och har ikväll hunnit:
  • Måla klart köket (vitt)
  • Måla klart i hallen (jag hade slarvat lite sist jag målade..)
  • Hängt upp två taklampor
  • fått upp en hylla i köket
  • städat badrummet ordentligt
  • sorterat undan lite kläder som låg överallt
  • plockat undan översiktligt
  • Sambon hann till och med åka en tur till Bauhaus, och till Burger King.

Nu är jag supertrött och ska ta en snabbdusch, sen sova för att vakna igen kl 5.. tjoho vad motiverad man är..

Bilder kommer i veckan eller helgen, får se när jag orkar, kan inte tänka mer idag :)

tisdag 3 februari 2009

Hemmagjord konst

Det är lite roligt att göra egna illustrationer i datorn, och extra roligt när jag blir så pass nöjd att jag hade kunnat hänga upp dem på väggen :) Här är en tavla som hade passat i hallen, jag får nog skaffa mig en skrivare snart så jag kan skriva ut mina alster :)


Bild: Privat

Pimpat bo till pippin

Nu när det är kallt ute kan vi gott skänka en tanke, och eventuellt en fågelholk, till fåglarna. Hos bagaren och kocken finns just nu dessa jättefina hus för en inte alltför dyr peng. De kostar mellan 375 kr - 495 kr och finns i många fler modeller än jag visar här.





Varför inte välja en som matchar ert eget hus?

Turkos

En vacker inspirationsbild i turkost som tilltalade mig. Kanske inget jag hade använt själv i ett allrum, men kanske i ett barnrum? Lägg märke till den inramade klänningen som matchar väggarna, en fyndig idé om man har något extra särskilt plagg som man vill visa upp.