måndag 30 mars 2009

Nytt på väggen

Ikea har kommit med nya väggddekorationer till serien Slätthult. De två översta kostar 149 kr, och de två nedersta kostar 99 kr. Ett billigt sätt att fögylla väggarna tycker jag :)




bilder från Ikea

söndag 29 mars 2009

Kungliga bestick

Jag såg precis på nyhetsmorgon söndag på tv4, och de visade de bestick som Prins Carl-Philip designat för Gense. Jag måste säga att jag är väldigt imponerad, de är ju otroligt snygga! Jag vill verkligen ha dem, men jag kan tänka mig att de kommer kosta skjortan eftersom de är kungliga.



Jag hoppas hoppas hoppas att de har ett någorlunda vettigt pris.. Det hade gjort mig väldigt glad.

Let there be light!

Efter mörkret som rådde igår tänker jag idag på ljus, och en lampa som gärna får lysa upp min tillvaro i den nya lägenheten är denna skönhet, Sonic från Furniturebox som kostar 4690 kr.


Idag skiner solen in genom fönstret, och jag blir nog så illa tvungen att tvätta våra fönster, för det ser inte helt bra ut.. :)

lördag 28 mars 2009

Släck


Ikväll kl 20.30 är det Earth Hour som ni säkert redan vet. Detta innebär att man ska släcka alla lampor i en timme för klimatets skull. Personligen så tänker jag släcka, och sedan gå ut och se hur Malmö ser ut i mörker.


Många olika företag har anmält sig och bidrar på sitt vis för klimatets skull. Bland annat så har Arla släckt sina mjölkpaket, och de ska även släcka alla kontor och fasadbelysningar och stänga hemsidan (så att man vidarebefodras till wwf.se) under Earth Hour.


MTG Radio som har radiostationerna RIX FM, Lugna Favoriter, NRJ, STAR FM och Bandit kommer att stänga radiokanalerna under den timme som Earth Hour pågår.

Canon släcker ner sitt huvudkontor och har uppmanat alla anställda att delta i Earth Hour. En fototävling arrangeras med WWF och fotosidan.se som går ut på att bäst fånga det som sker under Earth Hour.

Hilton är en global partner och släcker bland annat Hilton i Malmö.

Dala Energi engagerar sig i Earth Hour genom att släcka ner sin egen belysning och uppmanar 25 000 kunder att göra detsamma, de har även annonserat i sin branchtidning och anordnat en tävling där de lottar ut en egendesignad Earth Hour t-shirt.

Förutom dessa företag så kan man på WWF's hemsida se att 1306 företag, 163 kommuner, 385 organisationer, 635 skolor, 162 kyrkor samt jättemånga privatpersoner hittills har anmält sig till Earth Hour, och detta är bara i Sverige.. Det är ingen liten grej!

Vad ska du göra under Earth Hour?

Bilder och information hämtad från WWF.se

Vårt nya kök

Redan på fredag får vi nycklarna till vår nya lägenhet! Då ska vårt nya kök, som ni ser på bilden, rivas fort som bara den så vi blir av med det! :) Då ska väggar börja rivas och ett nytt kök ska in, med riktigt fina vitvaror (som nog blir svarta), en köksö med spishäll och helst en liten vinkyl. Kommer bli riktigt snyggt, väldigt lyxigt och gott om plats för matlagning vilket jag verkligen längtar efter.

Dörren ska bort också. Gillar inte dörrar som inte används, känns lite onödigt..

Kom gärna med tips på sidor som har inspirerande bilder på kök!

tisdag 24 mars 2009

Hängande skor

I den nya lägenheten (som det kommer tjatas en hel del om framöver) ska vi ha en (eller två) walk in closet vilket jag verkligen ser fram emot. Jag har länge velat kunna ha översikt över alla mina kläder och skor, annars glömmer man ju bort vad man har. Denna skohylla tycker jag är ganska trevlig, speciellt den nedersta hyllan, där de har hängt stövlarna under hyllan. Detta kommer jag nog att kopiera.

Bild från alvhem mäkleri

Kolla in alvhem om ni vill se fina och väl homestylade lägenheter, det är verkligen jätteinspirerande att titta på deras bilder!


måndag 23 mars 2009

Kökstankar

Nuförtiden går vi i kökstankar, och det är ganska mycket att tänka på. Vi är faktiskt förvånansvärt överrens om allting vilket underlättar planeringen lite. Köket nedan gillar jag och vi ska nog ta liknande luckor och golv, men bänkskivan funderar vi på att ha i sten istället för laminat som visas i detta köket.

Bild: skärmdump från ikea

Det första som händer är dock att lite väggar ska rivas och vår nuvarande lägenhet ska säljas, och vi håller på att snacka med hantverkare och mäklare för fullt. Det är mycket att tänka på nu, men det är så spännande :)

Sommarklick

Idag är det sjukstuga hos mig igen. Det var ögoninflammationen som visade sig inte vara på låtsas som jag trodde, den hade bara en svag start.. Men nu har jag fått mediciner så imorgon ska jag jobba igen. Tröttsamt att vara hemma faktiskt... Men men.

Jag har shoppat lite idag, vilket alltid gör mig glad :) På ellos klickade jag hem lite kläder att använda till sommaren. Klänningen är ju hur söt som helst!



jag fick även 50 % rea på den dyraste varan, så jag behövde bara betala 249 kr för klänningen! Billigt billigt!

lördag 21 mars 2009

Frågestundens svar

För en tid sedan hade jag frågestund här på bloggen och här kommer svaren! (bättre sent än aldrig..) :)

Om du fick lista dina tre absoluta inredningsfavoriter, hur skulle den listan se ut då?
Svår fråga, men just nu skulle jag nog säga de vackra handmålade tallrikarna Delicious från Rice, lampan Bourgie från Kartell och stolen från Tolix. Allt detta får gärna komma hem i min nya lägenhet!


Om du fick välja mellan en fin lägenhet som låg centralt i en valfri stad eller ett hus på landet, vad skulle du välja då?
Just nu hade jag valt lägenheten, men den behöver inte ligga mitt i stan. Vill helst inte vara för centralt. På landet är det svårt att bo om man inte har körkort :)

Vad skulle vara det sista du skulle ta in i ditt hem?
Min första tanke var furu, fast det kan man ju alltid måla om. Men jag kan nog ganska säkert säga att jag inte vill ha ett marmorbord, som det fanns här i lägenheten innan jag flyttade in. Det var lite väl mycket ungkarlslya över det... och en massa små statyer, det blir så stökigt med massa små prydnadssaker överallt. Bara väl utvalda saker som har en tanke bakom får stå framme :)
Om du vann en massa pengar - vad skulle du köpa till hemmet?
Vi ska flytta snart ju, så jag behöver matsalsbord och stolar. Hade jag vunnit pengar hade jag definitivt slösat dem på att köpa det allra finaste jag kunde hitta!

Hur tror du att du bor om 10 år?

Då bor jag nog i hus, någonstans i Malmö. Med altan och trädgård :)

Vad skulle du vilja kasta ut ur ditt hem?

Motionscykeln i vardagsrummet är inte så snygg, men den är praktisk och inte vår, så den kan vi inte kasta. En massa skit på vindsförrådet hade jag nog också kunna leva utan.. :)
Eftersom ni är på g att hitta ny bostad så kan jag fråga vad det är för något som ni letar efter? Vad ska den ha och inte ha?
Nu har vi ju hittat en lägenhet, men det vi sökte efter var en rymlig trea eller fyra, gärna med gästtoalett. Helst en byggnad från ca 30-talet (eller äldre), vid ribban (vill vara nära stranden!) och gärna med balkong. Parkeringsplats var ganska viktigt, och från början letade vi efter lägenheter som var färdigrenoverade.Tvättmaskin var också ett krav.
Till slut så hittade vi en rymlig trea på 89 kvadrat, med två balkonger, garageplats, på ribban, från ca 50-talet (nåväl) och där vi måste renovera allt :)

torsdag 19 mars 2009

Sjukstugan slut

Efter två dagars sjukstuga är det nu dags att återgå till arbetet (en dag, sen är det helg!). Har varit superförkyld, men den där ögoninflammationen var nog bara på låtsas för det gick över himla fort.. jag var nog förkyld i ögat helt enkelt.. nåväl, härligt att ha fått vila ut lite och att nu kunna andas igenom näsan emellanåt.

En praktisk sak med att kolla på tv mitt på dagen är att nyhetsmorgon på tv4 bjuder på middagstips, och dagens var faktiskt ganska spännande. Så imorgon (fredag) ska jag laga ugnsbakad lax med cashewnötter och citronbrässerad potatis, vilket låter ganska gott.. Återkommer med recension och recept när jag smakat.


Nu ska jag sova! Ser fram emot att gå till jobbet imorgon, har saknat mina små kycklingar :) (barn..)

onsdag 18 mars 2009

Söt som socker

Denna illustrationen från isa form är ju bara för söt! Vad glad man blir när man ser den! Jag är inte den som brukar påskpynta precis, men denna lilla kycklingen hade gärna fått bo hos mig :)


Kaos på fler kvadrat

Igår höll vi ihärdigt på med ett budkrig om en lägenhet, och vann till slut! Så snabbt som igår kväll skrev vi på papper, och snart är vi ägare till lite fler kvadrat!

Lägenheten är ett renoveringsobjekt, så det är mycket som ska göras. Vi ska riva en del väggar, riva ut köket, måla om överallt och antagligen lägga golv överallt. Det är ett väldans projekt, men vad gör man inte för sin drömlägenhet, vilket jag definitivt tror att detta kan bli :)

Såhär ser planlösningen ut idag (gjord av Erik Olsson), men den kommer förändras mycket :)

Idag är jag hemma och är förkyld och har förmodligen fått ett släng ögoninflammation också.. så jag hinner nog kolla igenom en del blogginlägg idag som jag missat på sista tiden.

måndag 16 mars 2009

Blått inredningskaos hos Hus och Hem

Bild: Skärmdump från Hus och Hem

På Hus och Hems hemsida kan man just nu läsa om min lägenhet, kul va!? :) Kolla här!

lördag 14 mars 2009

Söta sötsaker

Här är mina cupcakes! Dock inte de jag serverade på jobbet då jag glömde fota dem innan de blev uppätna :) Dessa bakelser var de första jag gjorde och de blev faktiskt lite fel. De bakades rätt, men de var större än receptet hade beräknat, så jag gjorde lite mindre som jag serverade på jobbet. Och då hade jag lite roligt strössel på dem, men det glömde jag på jobbet.. Så dessa ser nästan inte alls ut som dem :)

Men dessa stora var lite roligare tyckte jag, tänkte att jag nästa gång kan stoppa i lite krossade chokladbitar för att göra dem lite roligare :)

Det är strålande sol ute och jag är sugen på att ta en promenad till torget och köpa blommor, och sen städa! Fast jag får skynda på nu då vi ska iväg till sambons föräldrar sen och äta gott! Imorgon ska vi på visning och kolla på en lägenhet som ser mycket lovande ut!

torsdag 12 mars 2009

Cupcake!

Imorgon är det min tur att ha fredagskaka på jobbet. Jag ska försöka mig på att göra cupcakes, enligt Leilas recept. Återkommer med bilder och uppdatering på hur det gått :) Jag är inte den som brukar baka, men förhoppningsvis har jag några riktigt fina och gärna lite kitschiga bakelser att bjuda på imorgon :)

tisdag 10 mars 2009

Hem och villamässan

I lördags var jag på Hem och villamässan här i Malmö och strosade runt. Tyvärr var det inte så inspirerande som jag hade hoppats på, och inredningsmässigt var där väldigt lite att välja mellan. Först så trodde jag att jag gått vilse inne på den stora mässan, då jag stod i "inredningsavdelningen" enligt kartan, men där fanns mest stekpannor och folk som demonstrerade dammsugare.. det är väl inte inredning? Men jag var inte vilse, det var så utbudet såg ut detta året. Men lite fina saker fanns där i alla fall :)

Denna lampan från Hulténs är riktigt fin, och riktigt dyr.. den stora modellen kostar ca 12 000 kr, (mindre modell kostar ca 8 000 kr). Vet inte om jag hade kunnat spendera så mycket pengar på en lampa, men fin var den i alla fall :)

Johhny och Mattias var som vanligt där och demonstrerade. De visade bland annat hur man målade fönster och varför det var bra att köpa lite dyrare verktyg. De är roliga att lyssna på oavsett vad de pratar om, jag är ju inte superintresserad av att måla fönster precis :)

Några inspirerande bord, som Ann-Christin Petterson hade dekorerat (med prylar från Duka) var väldigt trevliga att titta på. Här är ett Vårbord, jag gillar verkligen att det är så friskt, det blir lätt så med lime :)

Ett Havsbord som ser riktigt mysigt ut.

Ett bord dukat för Barnkalas. Jag undrar hur länge de söta godisarna hade fått ligga på bordet när barnen väl kommit på plats :)

I slutändan så spenderade jag bara en och en halv timme på mässan, och köpte inredningstidningar (sex nummer för 60 kr) och nybakat italienskt bröd :)

Jag ska tävla minsann!

Ännu en tävling på gång. Denna gång är det Inspirera mera som i samarbete med Designonline lottar ut ett presentkort på 500 kr, andra pris är en mindre marimekkoskål i valfri färg. Jättebra priser tycker jag :)

söndag 8 mars 2009

Härliga helgen lider mot sitt slut

Ännu en helg är slut, och jag ska alldeles snart sova. I lördags var jag på hem och villa mässan, men det berättar jag mer om en annan dag, orkar inte nu :)

Idag var jag på ett par lägenhetsvisningar, dock var det nog inget som passade oss. Vi har eventuellt hittat en lägenhet som verkar lovande, den har mycket av det vi letar efter, men det är ett renoveringsobjekt vilket är lite irriterande. Men den ser ändå så pass lovande ut att det kan vara värt det, vi får se :) Visningen för den lägenheten är på söndag, och det ska minsann bli spännande :)

Idag har jag också träffat en gammal vän som jag inte träffat på ca 10 år. Vi var bästa vänner när vi var yngre och det var riktigt kul att träffas igen! Helt otroligt att man kan snacka som om vi sågs igår :)

Jag gillar inte att skriva inlägg utan bilder, så här är en bild som togs hemma hos min syster, ovanför lillans säng. Ett fint och fyndigt sätt att förvara nallarna tyckte jag.

Ha en härlig Måndag!

torsdag 5 mars 2009

Frågestund?

Jag blev lite inspirerad av Sandra med bloggen Inspirera mera som har en frågestund. Därför ska jag vara så fräck och sno idén ;)

Så passa på nu och fråga vad ni vill så ska jag svara så gott jag kan. Skriv gärna om ni har några önskemål också om det är något särskilt ni vill att jag ska skriva om!

I helgen bär det förresten av till Hem och villa mässan här i Malmö. Vet inte riktigt när eller med vem, men jag ska dit och ingenting kan stoppa mig och min kamera :)

tisdag 3 mars 2009

Blekfis

Igår på gymmet gjorde jag en lite otrevlig upptäckt. När jag satt framför spegeln med mina hantlar så kom jag att tänka på hur blek jag var, överallt utom i ansiktet.. Vid käken var där en fin rand där man såg att min (lite väl mörka) foundation slutade och min naturligt blekfisiga hudfärg tog vid.. härligt härligt..


Så idag var det bara att snällt traska bort till make up store och köpa lite ordentliga grejer. Ska man vara blekfis (som jag!) så ska man vara det i huvudet också! Köpte också en concealer som tydligen ska dölja allt. Har hört mycket gott om den, så det ska bli roligt att testa!

söndag 1 mars 2009

Pojke eller flicka

Är det någon som är på jakt efter en skötväska så tycker jag att man ska kolla in dessa söta på inreda.com. De kostar 875 kr, jag vet inte om det är dyrt eller billigt faktiskt då jag aldrig kollat så mycket på skötväskor, men det känns som ett överkommligt pris för något som används väldigt mycket.


Girl väskan finns även i vit, och Boy väskan även i svart. Visst är de söta :)


På lägenhetsfronten händer det inte så mycket. Vi har gått på en hel drös med visningar men inte hittat något som passar. Lite frustrerande faktiskt, men det är ju inget man kan stressa. Vi letar vidare tills vi hittar hemmet som lever upp till våra ganska höga krav :)

Vackert på väggen

Inreda.com har fått in tapeter från Designers Guild, och det är verkligen något extra med Designers Guild. Jag tycker de är lyxiga samtidigt som de är lekfulla och färggranna. Dessa två nedan är precis min stil! Tror dock inte att sambon hade varit lika förtjust :)


Dessa tapeterna kostar 875 kr rullen. Men om man bara vill ha lite så kan man köpa ett tapetprov på 1 meter för 35 kr, något jag nog ska göra :)