onsdag 29 april 2009

Kvällssol

Igår efter jobbet stack jag till lägenheten, där sambon höll på att riva vägg. Det fanns inte så mycket jag kunde hjälpa till med, och så var det dessutom otroligt dammigt och jag var helt slut efter jobbet så jag gick helt enkelt ut och satte mig på balkongen ( där vi inte har någon stol..).

Då kom jag på hur mysigt det egentligen är att ha balkong, äntligen! Vi har även kvällssol, och jag ser fram emot många goda middagar i sommar som avnjuts i kvällssolen med (lite) havsutsikt. Härligt att drömma sig bort när vädret är såhär vackert!

Dessa utemöblerna från Jysk kostar 1499 kr, och vi ska nog köpa något liknande.


Detta set med möbler kostar bara 500 kr... hallå ja vilket fynd. Det tål att tänkas på, trots att vi egentligen inte vill ha glasbord. Det är ju väldigt prisvärt! Även detta från Jysk.

måndag 27 april 2009

Ej till salu på Åhlens

Åhlens City här i Malmö hänger denna godingen. Den hade gärna fått hänga hemma hos mig också, dock kanske en lite mindre version av den..

Jag har för mig att Simon och Thomas tillverkat en sån lampa i programmet någon gång, så den kanske skulle gå att göra själv.. jag får se om jag ger mig på ett sådant projekt på ett tag, har en del annat på hjärnan nu, men visst är den helt fantastisk! Jag undrar hur mycket den hade kostat om den var till salu..

söndag 26 april 2009

Vi jobbar på

Idag har vi åter igen varit i nya lägenheten och jobbat. Har tagit fram teglet på två väggar (som egentligen är en och samma vägg, men ändå..) och av det blev det en massa damm. Här ser ni hur det ser ut nu i alla fall :)

Här är tegelväggen i vår matsal.

Här är tegelväggen i vardagsrummet. Här ska tv:n sitta, och allt tegel ska målas vitt.

Sambon är riktigt bra på sånt här, det är en händig man jag har :)

Helgen har varit lugn för min del. Fredagen bjöd inte på några överraskningar då jag somnade på soffan strax efter 22.. Ikväll var jag på en inflyttningsfest, men var inte riktigt på gång så jag var hemma vid 22 redan :) Mycket skönare med mjukis i soffan ibland!

På söndag ska jag nog gå på loppis!

onsdag 22 april 2009

Lys upp tillvaron

Nu tog jag visst några dagars bloggpaus, eftersom vi har haft en hel del att görahär hemma och i det andra hemmet. Två visningar av vår lägenhet är gjorda och i är mitt uppe i ett priskrig som är mycket underhållande faktiskt :)

Det är väldigt mycket som sker i den andra lägenheten också, men det är inte så roligt just nu. Jag ser fram emot när vi är klara med att riva det gamla och redo att bygga upp allt det nya och göra fint! Att riva tapeter och lister är inte jätteskoj..

Jag har bestämt att jag vill ha en läshörna i nya lägenheten. En av dessa lamporna från Bolagret hade nog kunnat passa där tror jag.

1295 kr


549 kr

Vilken tycker ni är finast?

lördag 18 april 2009

Kasta 50 saker

Idag blir det storstädning här hemma då vi ska ha visning på lägenheten imorgon. Blir ganska skönt att få det riktigt rent i alla vrår också. Jag surfade runt lite på Marthastewart.com och hittade ett inspirerande reportage om att just vårstädning som går ut på att kasta 50 saker, inspirerat av en bok som heter "Throw Out Fifty Things: Clear Your Clutter, Find Your Life". Det tycker jag låter bra! kolla in tipsen här!

onsdag 15 april 2009

Jag vill ha!

Annandagen tog i en liten tripp till Ilva för lite inspiration, och vi hittade absolut en massa saker vi ville ha! Vi har börjat titta lite efter en ny säng och vi hittade en som föll oss i smaken, men det är väldigt vad vi har dyr smak..

Denna säng (180 cm) heter 'Old java' och är väldigt massiv, gjord i kinesisk alm och kostar inte mindre än 5 999 kr. Något vi måste tänka lite på.. men den var väldigt rejäl och fin och hade passat fint till det vita golvet jag har tänkt mig i sovrummet..

Matbordet 'Flavio' föll vi båda för direkt. Produktbilden på Ilvas hemsida visar inte alls den charm som detta bord har. Bordet är i obehandlad, återvunnen teak, och det syns verkligen på bordet att det är återvunnet då det ser slitet och charmigt ut på precis rätt vis! Bordet kostar 7 599 kr, och risken är stor att vi köper det.. Får se var alla pengarna ska komma ifrån bara, får nog spara lite först.. :)

Det är en hög 'vill ha' faktor på dessa prylarna, den saken är säker.. :)


måndag 13 april 2009

Filmtips

I helgen var vi på bio och såg filmen "He's just not that into you" (med den svenska titeln 'Dumpa honom'). Denna var faktiskt jättebra, det tyckte till och med sambon. Med tanke på hur många bra skådespelare det är i denna kan det ju knappast bli fel!

Denna filmen rekommenderar jag starkt, den är rolig, fyndig och man är glad när man lämnar biosalongen, och att sambon tyckte den var bra innebär att den inte är en typisk "tjejfilm" :)

tegel, tegel på väggen där...

Hoppas ni haft en trevlig påsk! Här har vi haft det väldigt lugn och skönt i det fina vädret, och vi har även hunnit med en hel del rivande i nya lägenheten. Vi diskuterar mycket fram och tillbaka om hur det ska se ut, och det senaste vi kommit fram till är att vi ska ta fram lite tegel och måla det vitt. Frågan är bara var som ska vara tegel och var det ska vara "vanlig vägg". Blir spännande att se hur det blir till slut!

Det är lite tråkigt med renoveringsfoton tycker jag, men inom kort kommer det snygga inspirerande bilder från en nyrenoverad lägenhet i toppskick :)

fredag 10 april 2009

ägg

Vackert och vårigt påskpyssel kan man hitta hos Martha Stewart. Man kan hitta det mesta hos henne tycker jag :)




Hoppas ni har en härlig påskhelg! Själv ska vi idag hem till mina föräldrar och äta isländskt lamm, det finns inget bättre :)

Glad påsk!

Namnsmycke

Nu kan du vinna ett namnsmycke hos Johanna.B, i samarbete med Stylish. Jag är ju självklart med och tävlar :)

måndag 6 april 2009

Prick

Vi håller på att riva för fullt i lägenheten och det vill jag inte visa bilder på, inte än i alla fall. Så istället visar jag prickiga saker jag gärna vill ha i mitt nya hem :)

Äggkoppar från Åhlens, 39 kr / 4 pack.

17 cm hög flugsvamp i porslin. 99 kr på Åhlens.

Prickig vattenkanna från Favoritsaker för 295 kr. Nu har vi ju äntligen balkong och då ska jag odla jordgubbar! :)

söndag 5 april 2009

Vi är på gång!

Ursäkta det lilla uppehållet, men det är en del som händer just nu. I fredags fick vi nycklarna och vi är nu ägare av två lägenheter... :) Vi började lite smått idag med rivningsarbetet, tog bort lite golv för att se vad som fanns under (inget spännande), tog bort lite tapeter och köket fick sig en rejäl omgång och står nu utan luckor. Det är lite överväldigande med allt arbete, men det kommer bli riktigt bra när det är gjort!

Här sitter sambon i vår ena "walk in closet" och tar bort lister :)

onsdag 1 april 2009

kakel spektakel

I den nya lägenheten har vi en gästtoalett som är ganska tråkig, och som inte ska renoveras förrän om två år. Jag tänker dock fräscha upp den lite, och har bland annat tittat lite på kakeldekor.

Såhär ser det ut nu. Förmodligen köper vi en ny toalettstol och handfat också, som en del av uppfräschningen.


Denna retrodekor finns på favoritsaker.se och kostar 119 kr för 6 st.

Denna är jag nog mest förtjust i, den heter Marrak och kostar 149 kr för 8 st på Carlsson interiör.
Även denna kakeldekor kommer från Carlsson Interiör och heter Shanghai silver, kostar 149 kr för 8 st.

Ska bli spännande att göra detta. Vet inte alls vad det ska bli för stil på toaletten, men eftersom det bara ska vara så i två år, och eftersom det är ett så litet utrymme, så kanske man kan gå loss lite och utsmycka det ordentligt och lite vågat :)