onsdag 30 september 2009

Supersött te

En väldigt söt teservis inhandlades på loppis förra söndagen. Allt som fattas är två koppar, och det kan jag leva med för 50 kr :)

Sockerskålen och gräddkannan står på vårt vackra matsalsbord som vi fick upp nu ikväll. Det är helt fantastiskt fint! Får visa er en annan dag, nu ska jag sova.

söndag 27 september 2009

Jimmy hjälper till!

Nu har Jimmy Schönning inlett ett samarbete med Åhlens, och tipsar på hemsidan om hur man förändrar sitt hem med textil.



Intressant läsning och fina bilder. Kolla in Åhlens för mer inspiration.

fredag 25 september 2009

Inspiration till vardagsrum

Att sitta och bläddra bland fina inspirationsbilder på Living etc kan jag göra i ett bra tag. Här är ett par bilder ifrån vardagsrum som föll mig i smaken.

Jag gillar färgerna i denna bilden, tycker att mattan och pläden kompletterar varandra väldigt bra. Men det jag föll för mest var soffbordet, hur fint som helst. Någon som vet var det kommer ifrån eller var man kan hitta något liknande?


Lila är ju höstens färg och jag gillar det verkligen! Här har de blandat in den gulgröna fåtöljen också som passar jättebra in i bilden. lila och grönt är ju en kalasbra kombo. Jag ska nog försöka få in lite lila i mitt vardagsrum också så småningom.

Igår och idag har jag varit hemma ifrån jobbet. Har känt mig ganska krasslig i några dagar och behövde nog verkligen sova ut, pausa och göra saker i min egen takt. Jag tror att min kropp säger ifrån att den har varit lite stressad på sista tiden, och då är det bara att lyssna. Så det känns ganska bra nu, har gjort scones till brunch idag som vi avnjöt med hemmagjord plommonsylt som mamma gjort till oss, mums :)

onsdag 23 september 2009

Krukgubbar

Dessa krukgubbarna från innerum.se är jag med och tävlar om hos LivingLikeLinda. En person vinner tre gubbar! Kalasbra tävling tycker jag, de är ju helt bedårande :)

Mitt nya kök behöver lite sällskap :)

tisdag 22 september 2009

Skumpa

När vi fick bänkskivan förra veckan så fick vi även en flaska champagne, två glas ifrån Riedel och en ost som vi kunde fira med när köket blev klart! Väldigt trevligt när man får det lilla extra tycker jag. Jag hade ändå tänkt köpa en flaska skumpa tills hela lägenheten blir klar, men nu behöver jag ju inte det :)

Se så fint det speglas i stenen :)

Såhär såg det ut förra veckan och det ser egentligen nästan likadant ut nu.. förutom att där är en kran på plats. ska fota och visa så småningom. Har en hel del att göra på jobbet denna veckan så jag får se vad jag hinner och orkar i bloggväg. Bänkskivan kommer ifrån Landernäs Marmor i Lund.

lördag 19 september 2009

Sneak peak på sovrummet

Jag gillar inte riktigt att visa upp bilder på ofärdiga saker, men eftersom allt tar sån tid så gör jag det ändå idag. Såhär ser mitt sovrum ut just nu. Jag har dock klippt bilden så att ni inte ser stöket och flyttlådorna som är i andra halvan av rummet :)


Lamporna på sängborden kom häromdagen från Ellos. Jag är väldigt nöjd, de är fina och ger ett mysigt sken. Nallen på sängen fick jag i julklapp när jag var 1 år :)

fredag 18 september 2009

Ett pausinlägg mitt i Idol

http://linnmuhr.files.wordpress.com/2009/05/idol_logo_rgb.jpg

Väldigt trevligt för den här Nils som söker igen, men jag blev aningen irriterad på tv4 när de skriver att han är underskötare... så vitt jag vet så heter det undersköterska oavsett vilket kön du har. Man ändrar väl inte titeln på yrket bara för att det är en man eller kvinna som jobbar, har aldrig hört brandkvinna innan.. sånt där får genusmonstret i mig att gala!

Det var det hela, ibland måste man avvika från inredningsämnet lite :)

p.s. nu har jag rinnande vatten i kranen i köket, så idag slapp jag diska i badkaret. hur lyxigt som helst.. :)

sovit gott!

För två dagar sen hämtade jag en leverans med nya sängkläder. Jag kan säga att jag har sovit väldigt gott de senaste två nätterna. Det är helt galet vad mjukt det är..

Allting kom förpackat i fina små tygpåsar.


torsdag 17 september 2009

Tjusigt minsann

Rusta har ganska snygga grejer faktiskt.. här är lite nyheter som jag gärna hade haft någonstans i mitt hem!

Tapet 149 kr rullen. Den är ju verkligen superfin!


Tidningskorg i konstläder 149 kr, denna tror jag att jag kommer köpa.

Romantisk spegel, 199 kr. 60 cm i diameter.

Fotpall med fårskinn, 699 kr.

Bilder: pressbilder från Rusta

PS: Vi har en bänkskiva på plats! På fredag blir förhoppningsvis köket helt användbart, då ska jag få laga mat! Bilder kommer så fort jag hunnit ta dem.

måndag 14 september 2009

Belysning och bänkskiva

Jag har precis lagt in en beställning på lite lampor på ellos. Det blev en golvlampa och två bordslampor till sängborden.

1799 kr (fast jag fick den med 40 % rabatt med ellos evighetsrea).

249 kr

Denna veckan kan nog bli ganska spännande ut renoveringssynpunkt. I slutet av veckan räknas vår bänkskiva vara på plats, och då kan vi koppla i allt annat också, diskmaskin, tvättmaskin, spishäll och vask så att vi får ett fungerande kök! Tänk att vi levt på hämtmat i över en månad så vi ser verkligen fram emot detta.. Samtidigt så ska jag försöka vara duktig med övrigt som måste göras här hemma, här är lite väggar som ska slipas och målas och lister som ska på plats och nu vill jag bara ha allt överstökat!!

Jag håller er uppdaterade under veckan. Ha en härlig måndag!

torsdag 10 september 2009

hmm.. har vi missat nåt?


Såhär långt kom vi med att sätta upp fläkten innan vi kom på att kolfiltret tydligen inte ingår.. så det var bara att ställa fläktprojektet åt sidan ett par dagar.. så kan det gå!

tisdag 8 september 2009

Tävling för pysslare!


En limpistol och en häftpistol, vem vill inte vinna det! jag har ett par stolar här som behöver kläs om vilket kräver en häftpistol som jag aldrig kommer ihåg att köpa. Bättre om jag hade vunnit den :) Klicka här eller på bilden för att komma till tävlingen!

måndag 7 september 2009

varmt och gott i helgen

I lördags njöt vi i fulla drag och åt i stort sett bara saker som behövdes värmas i ugnen. som nu fungerar! Varma mackor, fryspizza och som ni ser här en kladdkaka!

För er som undrar; Nej, vi äter inte väldigt nyttigt just nu, och ja det blir andra bullar sen när allt är igång. Ser fram emot den tiden. Vi åt McDonalds ikväll och nu har jag ont i magen. så går det när man renoverar köket! Men i helgen var vi nöjda som bara den.

söndag 6 september 2009

Shoppat loss

Idag har vi varit en sväng på Ikea och Ilva och handlat saker till sovrummet. Sängborden Old Java köptes på Ilva (eller betalades i alla fall, vi ska hämta dem på tisdag..).

Från ikea köpte vi gardiner. Två paket med gardinen Felicia fick följa med hem. Ni anar inte hur snabba vi var inne på ikea.. man vill helst inte vara på ikea på söndagar då det är såååå mycket folk så vi gick in, tog vad vi skulle och snabbt ut igen genom snabbkassan. Max 10 minuter.. kändes som en seger :)

lördag 5 september 2009

En supertävling!

Jag hittade just en tävling som jag gärna vill vinna. Riktigt gärna.. man kan vinna en inredningskurs genom att bara beskriva sin inredningsstil på bloggen färg & form = creativity!


torsdag 3 september 2009

i väntans tider

jag väntar en beställning ifrån Drytrend! Jag har nu utnyttjat min vinst som jag vann hos Husmusen för ett tag sedan och detta väntar jag på:


En Vipp soptunna, den lilla.

Ser sååå fram emot leveransen!

onsdag 2 september 2009

Ingenting är omöjligt

Helt galet vad vissa inom inredningsyrket kan åstadkomma.. detta visar bara att ingenting är omöjligt tycker jag.. helt fantastiskt vacker förändring!

Före:

Efter:
tadaa..

Fler före och efterbilder hittar ni på McGill Design Groups facebooksida. Jag hittade dem först via Desire to inspire. Mycket inspirerande!

tisdag 1 september 2009

Jag ska minsann sova gott!

Jag blev faktiskt så väldigt förtjust i min mjuka kudde från Beach house company som jag tidigare skrivit om, att jag kontaktade dem och fick beställa direkt av dem. Så inom några veckor så kommer jag sova gott i fina nya supermjuka sängkläder :)