lördag 31 oktober 2009

Den skarpaste kniven i lådan...

... bör egentligen inte ligga i lådan alls. Mina skarpaste knivar ska nog få hänga på dessa knivmagneterna från KG design. De finns i flera olika färger, och passar mig väldigt bra då de är självhäftande, och jag inte vill borra i glaset vi har ovanför bänkskivan.
Och så var de ju förbaskat enkla och fina också, precis min stil :)

PS. Snart är det dags för tävling här på bloggen, så håll ögonen öppna!

torsdag 29 oktober 2009

Jag vill ha ordning!

Ordning och reda i hallen är något som brister totalt i hemmet just nu. Hallen i sig är inte färdigmålad (och inte helt färdigslipad överallt heller) och ingen prioritet har lagts på detta område. Bristen på ordning håller nu på att göra mig tokig då där är skor, jackor, väskor, nycklar och prylar överallt!

Detta vill jag ha i hallen!

Helst vill jag ha två av dessa, Tjusig hatthylla från Ikea. Vet dock inte ännu om det får plats två, men jag hoppas hoppas! 299 kr.

Anslagstavla från Milq.se 435 kr. Det är alltid bra att ha en komihåg tavla precis innanför dörren, speciellt när man är lite glömsk som vi båda är i detta hemmet :)

onsdag 28 oktober 2009

Ljuseffekter

Detta sovrummet från Living etc gillade jag, eller rättare sagt så gillade jag den lekfulla och grafiska effekten som det blir när lamporna är "tvärtom".

En finurlig idé som man kan göra själv med lite sprayfärg och billiga loppislampor.

Bloggrecensioner

Inredningskaos har blivit recenserad av den nya bloggen som heter just Bloggrecensioner. Jag är helnöjd med recensionen då det skrivs väldigt fina saker, och även för att jag älskar att få feedback! Oavsett om jag får ris eller ros så blir jag glad, eftersom jag alltid strävar efter att förbättra bloggen.

Kolla in denna nya bloggen om ni vill kolla in lite olika recensioner. Det skadar ju inte om man hittar en eller två bloggar till som man kan följa :)

Och om ni har någon slags konstruktiv kritik, ris, ros, tips eller önskemål angående bloggen så skriv det i en kommentar eller i ett mail så blir jag en lycklig bloggerska :)

tisdag 27 oktober 2009

Mina julclementiner

Jag har köpt två flaskor av blossa 09 som i år smakar clementin. Jag funderar på att köpa ett par flaskor till, de är så bra att ha som present när man ska på middag eller nåt. I år kan man inte köpa dem på systembolaget utan vidare, utan man måste först beställa dem på blossas hemsida eftersom systemet tydligen inte gillade smaken i år.. vilket jag struntar i då jag gillar flaskorna och tycker egentligen att all glögg smakar glögg :)

Fina flaskor mot min fina tegelvägg, där får de stå tills det i alla fall blivit december.

måndag 26 oktober 2009

Indiska kuddar

Under min långhelg hann jag faktiskt ta mig till stan och shoppa lite, något jag oftast inte orkar när jag väl har tid.. Det som stod på listan var ett par nya kuddfodral till soffan, då de gamla blivit väldigt trasiga..

Nya fina hittade jag på Indiska för 159 kr och 179 kr (ungefär, minns inte exakt), och då fick man innerkudden med. Jag är helnöjd, och även sambon gillade dem (jag var rädd att han skulle tycka de var lite väl flickiga..).

Nu ska jag på föreläsning med jobbet. Ha en härlig kväll!

söndag 25 oktober 2009

Söndagsmys

Igår var vi på 30-års fest och hade det riktigt trevligt. Så idag har vi varit ganska lugna av oss här hemma. Jag har placerat mig med datorn i sängen och spenderat ett antal timmar där. Det är så härligt med sånna dagar :)

Jag skippade dagens body pump pass och hängav mig helt åt att slappa, och äta glass :)

Långhelgen är över

I slutet av förra inlägget skrev jag att jag skulle ta en liten långhelg, men att jag skulle blogga som vanligt trots det. Sen skrev jag inget mer förrän nu, så det gick ju som det gick :)

I fredags blev det en tripp till ikea som numera är stort! Det går inte att bara springa igenom det lite snabbt, utan det tar tid.. speciellt nu i början när man inte vet var allt är och man inte är så orienterad. Jag hade riktigt ont i ryggen när vi var på väg hem därifrån.. Men jag kom inte hem tomhänt :)

Vi köpte en Jonas! Jag byggde nästan klart hela (har några lådor kvar att bygga, jag tröttnade och pausade i två dagar...). Det blir nog klart imorgon :)

I lördags var jag och sambon i Turning Torso och fotades på The studio group. De sminkar en och fotar en gratis och så får man köpa bilder om man vill. Vilket vi gärna ville :) Det var en kul grej, men det var ganska mycket tid som gick åt till att sitta och vänta vilket var tråkigt. Dock var vi ju i turning torso som sagt, så utsikten var värd besväret :)

Jag har förresten klippt mig och färgat håret också. Jag har inte varit hos frisören sen i april, så det var hög tid för det :)

Nu ska jag skruva ihop en låda eller två!

onsdag 21 oktober 2009

Nya ikea och barnprylar

Idag öppnar nya Ikea i Malmö. Jag ska nog dit på fredag och kika. Måste nog ha med mig kameran känner jag, det kanske är ett besök värt att dokumentera och dela med sig av.

Ibland Ikeas nyheter finns en del roliga prylar för barn. Jag har ju inga egna barn, men jag har en hel del barn på jobbet och därför gillar jag även att kolla på det sortimentet.

Det där vitamindraperiet får vi nog köpa och ha på jobbet, tyckte det var så himla läckert!

För övrigt så har jag tagit ledigt resten av veckan så nu ska jag ha långhelg och slappna av! Jag kommer blogga som vanligt ändå, för det är ju så avslappnande så :)

Collage gjort av mig med bilder från ikea.

tisdag 20 oktober 2009

Sorgliga kuddar

Här om dagen köpte jag nya Allt i hemmet, som hade premiär på en uppdaterad tidning. Jag blev positivt överaskad då detta nummer hade mängder med inspiration. Jag läste igenom numret och började sedan direkt att plocka undan, dekorera och göra fint hemma. Det är exakt vad en inredningstidning ska göra!

Något jag verkligen gillade var ett sovrumsreportage där de visade denna bilden på fina kuddar. Jag blev så förtjust att jag till och med ska slå till och handla lite. Kudden längst ner till vänster är från HM home, och den översta till vänster är från Indiska, och till helgen ska jag shoppa kuddar!


Detta är vad som ligger i vår soffa just nu, så ni kanske kan förstå att behovet av nya kuddar är ganska stort. Dessa två från ikea ser numera ganska sorgliga ut...

söndag 18 oktober 2009

Lite assistans tack...

Jag har suttit lekt lite i Photoshop nu ikväll då jag är ganska sugen på en ny header till bloggen. Det känns som Apelsinii mönstret är lite somrigt och det börjar bli lite väl kallt för det. Hittills har jag gjort två stycken. Vilken tycker ni är finast? Tänk på att ni får lov att svara ingen om ni föredrar den jag har nu, eller helt enkelt inte gillar någon av dem :)




Tack för hjälpen!

Älska mat mässan

Älska mat mässan är en ny mässa som i helgen hölls på Swedbank stadion här i Malmö. Faktiskt en väldigt trevlig tillställning då man kunde smaka allt möjligt! Jag och sambon gick runt och smuttade på goda viner, cognac och mousserande vin. Vi smakade bland annat ostar, knäckebröd, lax och en massa sorters korv. Detta var alltså en mässa som föll mig i smaken!

De bjöd på en herrans massa äpplen.

Iitalla outlet var på plats och sålde lite småsaker, men det de bidrog ganska mycket med var att de dukat några bord som var väldigt vackra.

Här har vi julbordet



Nyårsbordet är vackert dukat med vitt silver och rosa, flickigt och fint!


Ett höst- eller Halloweenbord

Jag blev väldigt sugen på att åka till Iittala outlet och shoppa, får se om jag kan övertala min kära syster och mor att köra förbi där nästa gång vi åker till Ullared och shoppar :)

Jag älskar mat!

Igår var vi på Ikea, Bauhaus, Ilva, jysk och cervera, och jag kom bara hem med en ny papperskorg för 40 kr.. Lite besviken att jag inte hittade mer jag ville ha. Ikea var nästan helt tomt och där fanns inget att köpa (mer än min papperskorg då...), får sticka till nya ikea nästa vecka istället och kolla om jag hittar mer av det jag behöver då..

Jag är väldigt förtjust i att både laga och äta mat, och därför ska jag och sambon idag ta oss till Älska mat mässan som nu är i Malmö.Kameran får följa med och jag visar upp bilder senare ikväll!

lördag 17 oktober 2009

Dyrt Vs. Billigt

Iittala Essence rödvinsglas - 139 kr st på Royaldesign.se


Rödvins glas - 79 kr /4 st på Rusta

Vill man ha fina kristallglas som är lite dyrare, eller snarlika glas som man har råd att tappa i golvet..? Jag vill nog ha båda, praktiskt vid olika tillfällen :)

Visst är de ganska lika?

Idag bär det av till Ikea och Bauhaus, för att bland annat hitta lite fina lampor. Nu när det börjar bli lite mörkt är det inte så trevligt att inte ha taklampor i alla rum... Vi får se hur mycket man hittar på Ikea nu, de stänger ju imorgon och öppnar det nya varuhuset på onsdag, jag hoppas därför att man kan hitta några klipp!

fredag 16 oktober 2009

Tadaa!

Tapeten är uppe och idag är sambon ledig och ska få upp glasskivan. Vi är väldigt väldigt nöjda med tapetvalet. Lägg märke till hur det reflekteras i bänkskivan.. fantastiskt!

Tänk att en tapet kan göra så stor skillnad!

torsdag 15 oktober 2009

Nästa projekt

För att färdigställa vårt kök behöver vi sätta upp tapeten och glasskivan över diskbänken, samt sätta upp överskåpen. Det är alltså nästa projekt. Tapet och glasskiva är färdiga att sättas upp och när det är klart kan vi äntligen få upp skåpen och sortera in tallrikar och glas där de ska vara (allt porslin slåss om skafferiplatsen nu...). Förhoppningsvis är en del av detta klart denna veckan. Jag uppdaterar när något händer!

onsdag 14 oktober 2009

Feng shui till överdrift

En hel del tomma galgar hänger i min garderob just nu. Kläderna ser lite ensamma ut där de hänger, efter min ganska radikala utrensning. Enligt Feng shui ska 50 % av innehållet i garderoben vara luft, men då får man nog ha en väldigt stor garderob.. annars har man ju inga kläder, som jag just nu..

Nu återstår bara det roliga, att fylla den igen! Jag har en del på blocket som ska göras av med, och en hel del som ska skänkas. Sen får jag så smått börja fylla garderoben igen, och ni kan ana att jag längtar! Tänk att inte behöva byta om 50 gånger innan man ska på fest! Det hade varit ganska härligt!

tisdag 13 oktober 2009

Lyxigt stök

Vårt sovrum är fullt med tvätt som hänger på tork och det är verkligen inte en vacker syn. Fast jag är dock ganska nöjd för det innebär ju att jag har en fungerande tvättmaskin i lägenheten, och det är ganska lyxigt! :)


Både tvättmaskinen och diskmaskinen (från husqvarna, köpta på tretti.se) fungerar nu och vi är helnöjda. Sån lyx att varken behöva springa till tvättstugan konstant eller ens diska massor varje dag!


söndag 11 oktober 2009

Jag hjärta indiska

Indiska är verkligen min grej, jag hittar alltid massor jag vill ha när jag är i butik eller kollar på nätet. Nu hittade jag kuddar som jag verkligen gillar, och som gärna får följa med mig hem någon dag.
Sittdyna 159 kr


Kudde 499 kr, lite dyr men oj så läcker!

Kudde 149 kr

fredag 9 oktober 2009

Jag vill baka med rosa bandet

Det hade verkligen varit super om någon hade kunnat ge mig ungefär 6 595 kr så att jag kan köpa denna rosa Kitchen Aid på Cervera. Då hade jag varit mycket nöjd med livet.. :)

Den hade varit fin i mitt nya kök minsann..

onsdag 7 oktober 2009

Fint över elden

Nu när vi har en kamin har jag hittat en del bilder med inspiration på vad man ska ha ovanför/ovanpå den. Det som är där nu är ett par tavlor, en bokstav och en växt, men det är inte så det ska vara så småningom utan det är bara lite organiserad oreda då jag inte vet vad jag ska göra av tavlorna annars.. Men här är några vackra bilder i alla fall :)

(Jag minns inte var jag hittade denna bilden, vet ni vems det är så säg gärna till, gillar inte riktigt att ha bilder utan att skriva vems det är... )


måndag 5 oktober 2009

Mys i höstmörkret

Jag tror det krävs riktig kyla för att man ska kunna uppskatta sommaren, och det krävs inte mycket för att man ska uppskatta hösten som nu tagit över väderprognosen. Det är så ruggigt, kallt och konstigt med sitt hagel, solsken och blåst utan någon vettig ordning och jag vet inte varför jag tycker det är så härligt för jag fryser som attan...

Men att tända ljus i mörkret, krypa in under en pläd i soffan och dricka te.. det är nåt särskilt med det :) Vänta bara tills löven skiftar färg, jag älskar det!

När du ändå rensar garderoben...

... om du råkar ha en massa stråhattar som ligger och skräpar så kan du alltid hänga upp dem såhär. Jag tyckte det var ganska fint faktiskt, ser ljust ut och man kan tro att de bor vid stranden :)


Vad tycker du?

Bild från Martha Stewart.

söndag 4 oktober 2009

Dagens projekt

Idag startade jag ett projekt som aldrig tar slut, nämligen garderobsutrensningen. Efter att ha bytat om femhundra gånger innan vi gick på fest igår kom jag fram till att det fick vara nog, jag måste acceptera att jag tröttnat på mina kläder och göra mig av med dem!

Det är inte helt lätt, då jag är känslomässigt bunden till många av mina kläder, men när jag ställer mig frågan: vill jag hellre ha detta plagget än ett nytt? då lyckades jag göra mig av med ganska mycket, och mer ska det bli! För det är ju bara logiskt att jag måste skaffa nya kläder när jag gjort mig av med så många. Jag vill göra mig av med nästan allt och köpa en helt ny garderob! (successivt dock, krävs lite pengar för att köpa kläder har jag hört..).

Hitttills är detta vad som inte får komma in i garderoben igen. Jag ska kolla igenom grejerna, sälja vissa plagg, kasta andra och donera några. Det är en lättnad i själen faktiskt att rensa ut, hur härligt som helst!