lördag 30 april 2011

Vinn ett halsband

Min kompis Ina har börjat blogga offentligt och firar det med att lotta ut ett halsband från Friis & Co!

Kika in till henne, välkomna henne till den härligt mysiga blogg-gemenskapen och var med och tävla :)

Pinnen

Här är den alltså, min ståtliga hultapinne! :) Tanken var att jag skulle hänga den på väggen, men den känns ganska hemma där i hörnet av hallen. Den får nog stå där och känna in sig lite innan jag hittar pinnens syfte :)



 Idag har vi varit runt på konstrunda på Österlen. Väldigt vacker konst att se, och mycket inspiration som får det att klia i konstnerverna. 


Valborgsmässoafton firas hemma i soffan med mjukis :) Jag har nämligen tappat rösten helt och hållet och kände för att stanna hemma och hålla tyst :)
 

onsdag 27 april 2011

20 % rabatt hos Inneonline

I ett samarbete med Inneonline.se kan jag nu erbjuda mina kära läsare 20% rabatt på deras sortiment. Skriv in rabattkoden: Inredningskaos när ni shoppar så blir det genast mycket billigare :)

Rabatten gäller fram tills söndagen den 15 maj, så passa på att shoppa loss!

tisdag 26 april 2011

Hulta

Påskdagen och annandagen spenderades i sambons familjs stuga, eller rättare sagt i solen utanför stugan. Det är fantastiskt hur utvilad man kan bli när man blir avskärmad från verkligheten i ett tag. Här finns det ingen el, inget rinnande vatten, ingen täckning, bara natur, fågelkvitter och otroligt många stjärnor.

Karlavagnen fångades på bild! Ser ni den? :)





Väl ute i naturen kunde jag inte låta bli att plocka med mig skogens finaste pinne hem. Nu står den i hallen och når från golv till tak. Jag visar den imorgon :)

onsdag 20 april 2011

Ett initiativ till lite förändring...

Det är inte ofta jag avviker från inredningsämnet för att prata om mitt jobb, men nu gör jag ett undantag för att be om er uppmärksamhet och lite hjälp. Som många av er vet så är jag förskollärare. Jag arbetar med små barn mellan 1-3 år och trivs jättebra med det! Barnen förgyller mitt liv och det är fantastiskt att ha det som arbete att se deras utveckling och hjälpa dem på vägen till att bli självständiga, självsäkra och utforskande individer och medborgare.

Förskollärare är en suverän lärarkår. Vi arbetar under omständigheter som ofta är otroligt pressade, med väldigt stora barngrupper och ont om personal. En situation som stressar alla. Trots det så kämpar personalen på förskolan på och gör ett riktigt bra jobb då vi brinner för arbetet. 

Det verkar som många glömmer (framför allt kommunpolitiker tror jag..) att vi är lärare, därav namnen förskollärare. Men trots det får vi absolut inte samma förutsättningar att utföra vårt arbete som lärare som arbetar i skolan. Lärare i skolan har avtalad förtroendetid, planeringstid så att de hinner planera sitt arbete. Förskollärare får mer och mer ansvar, men vi har ingen avtalad planeringstid alls. Denna orättvisa vill jag nu ändra på och jag har därför tagit lite initiativ!

Jag har startat en namninsamling på Malmöinitiativet för att förskollärare ska få avtalad planeringstid. Når vi upp till målet på 100 underskrifter skickas listan till rätt kommunpolitiker och de måste ta upp ärendet. 

Så om ni vill stötta förskollärare och hjälpa oss att kämpa för en ännu bättre förskola så klickar ni här. Läs igenom förslaget, skriv under och sprid länken så kämpar vi tillsammans :)


underbara bilder från Anne Geddes

Bangles

 Har fått ett utskick med bilder från Miss Dee med deras nya armband. Bland nyheterna är det många stela armband och läderarmband (som är mina nya favoriter!).

Läderarmbandet överst till vänster tycker jag är superfint. Enkelt, stilrent och vill man festa till det lite så är de nog riktigt snygga att kombinera med de stela armbanden. 

Såhär fina är mina Miss Dee smycken :)


Favoriterna är pärlörhängena. Enkla men sofistikerade och passar till det mesta :)

tisdag 19 april 2011

Tidstypiska detaljer...

 ...är fabrikens tisdagstema denna vecka. Vår lägenhet byggdes 1952 och den var väldigt tidstypisk när vi flyttade in.. men nu är de tidstypiska detaljerna lite svårare att hitta :) Jag bjuder på lite före och efterbilder idag :)

Köket före. Fint 50 tals kök, men inte med den arbetsytan, höjden på diskbänken (för oss långa människor) eller i den stil vi ville ha, så det fick ryka och ersättas av...
Köket efter. Det blev modernt, högblanka vita luckor möter högblanka svarta vitvaror. En vägg ersattes med en halvö där spishällen placerades. Arbetsytan blev betydligt större och vi lagar mycket mat i detta köket!
Matrummet före. Heltäckningsmatta, gula väggar, intetsägande....
Matrummet efter. Lite pampigare, med mörkt trägolv, vit medaljongtapet och en enorm lampa. Här kan vi sitta många och äta!

 Moderniteter i all ära, men de tidstypiska detaljerna ger hemmet charm, historia och själ. Därför sparar jag på de detaljer jag kan, som skylten på badrumsdörren som alltid ska vara kvar!

måndag 18 april 2011

gratis tryck!

Igår hittade jag en drömblogg. Hos Graphics Fairy finns helt underbara vintagetryck föreställande allt från byggnader och tandborstar till fåglar, fjärilar och växter. Det bästa med bloggen är att trycken är gratis att ladda ner och skriva ut. Underbart! Jag hade lätt kunnat ta slut på alla färgpatroner i skrivaren, men eftersom det kändes lite oekonomiskt så valde jag att börja med att skriva ut två tryck.



Jag skrev ut bilderna på fotopapper, klippte lite och hängde upp det i en enkel klämma på väggen. Därmed var detta projekt söndagens enklaste pyssel :)

söndag 17 april 2011

♥ pysselsöndag

 Idag har varit en väldigt härlig söndag. Jag var uppe tidigt och köpte god frukost, har pysslat, promenerat till Bo01 i västra hamnen och tittat på tecknat med sambon och helt enkelt myst hela dagen :)
Det "svåraste" pysslet jag gjorde idag var att måla text med textilfärg på ett kuddfodral. Jag skar helt enkelt ut egna stenciler i lite tjockare papper och målade med en sminksvamp :) Det lättaste pysslet får ni se imorgon!

Det var söndagsbilden det :)

torsdag 14 april 2011

Det nya badrummet

Före:
Ett halvkaklat badrum från 50 talet med bland annat tvättställ och spegelskåp alldeles för lågt hängda för oss långa människor, knappt någon förvaring och golv som aldrig blev riktigt rent.


Efter:
Lite bättre ;)

 Jag valde ett vitt duschdraperi eftersom jag tycker att mosaikväggen och golvet är så vackra att jag vill att de ska ta all plats. Alla andra detaljer i badrummet kan vara neutrala. Badkaret står på tassar också men det syns inte på bilden (inte lejontassar, men tassar ändå..) :)

 Ett fult element som hängde på väggen bredvid toalettstolen byttes ut mot en snygg handdukstork. 

 Det är svårt att fånga mosaikens fina skimmer på bild, men färgen vill jag gärna beskriva lite poetiskt som smutsigt järn som glittrar i ljusets sken :)


 Vad tycks?

onsdag 13 april 2011

Påskpyssel

Letar man efter påskpyssel på nätet så behöver man egentligen bara kika in till Martha Stewart så har man väldigt många tips att välja och vraka mellan!





Själv kommer jag nog inte påskpynta mycket mer än den lilla påsktavlan jag gjort. Jag håller på för fullt här hemma nu med att avsluta påbörjade projekt, eftersom jag kände att jag hade lite väl mycket på gång samtidigt och till slut vet man inte var man ska börja. Så jag ska avsluta projekten, fota dem och visa upp dem för er kära läsare :)

Detta var mitt bidrag till fabrikens tisdagstema, se fler påskpyssel här!

måndag 11 april 2011

Barnsligt underbart

 Via denna underbara facebooksida hittade jag till bakerella som bakar med vattenballonger. Helt underbart!






söndag 10 april 2011

På ribban

 I matrummet har tavelhyllan Ribba hittat sin plats på väggen, och på den står nu allehanda konstverk. Jag älskar tavelhyllor, de är så praktiska när man är som jag och alltid vill byta plats på alla saker! Tavlorna är från Iriskonst, kycklingen är gratis ;)
Den nyaste tavlan i shoppen är "I det enkla", som fick ta plats i en jättevacker gammal ram som jag hittat på loppis.


När jag fått upp alla tavlor jag ville ha på hyllan tyckte jag att det ändå var någonting som saknades. Då tog jag fram mina stenar som jag plockat i Österlen och byggde små stentorn. Ett bevis på att det vackra verkligen bor i det enkla :)

Två sprayade gamla loppisramar i varandra, enkelt och vackert mot medaljongtapeten i bakgrunden. Det behövs inte alltid ha tavlor i ramarna, ibland är det ramen i sig som ska framhävas som ett konstverk. Dessa bilder är mitt bidrag till söndagsbilden hos fabriken!

Ha en fortsatt mysig söndag!

fredag 8 april 2011

Gratis är gott!

För att ni är så snälla så kan ni nu ladda ner gratis påskkort i shoppen. Kila bort till iriskonst och ladda ner några kycklingar! :)

torsdag 7 april 2011

Retail therapy

 Kvällens homeparty med Living and Room valde jag att omboka till en annan dag på grund av att det inte var så många som kunde komma. Jag blev lite nedstämd av det eftersom jag verkligen sett fram emot att få ägna mig åt vackra inredningsdetaljer och gott sällskap. 

Men vad botar depp bättre än lite shopping :) Ikea fick sig ett snabbt besök och hem kom jag med nya sängkläder och gardiner till sovrummet! Har länge velat göra om sovrummet, det är mitt problemrum. Det är stort som bara den och har jättemycket potential, men vi samlar mest skräp och klädhögar på golvet... (bra lösningar för klädhögarna mottages tacksamt!) Så nu fick rummet en ny färgklick i form av härliga blåa nyanser.




Sängkläderna Bladvass kostar 29 kr...

Ljuset på bilderna är inte det bästa eftersom jag inte orkade vänta på dagsljuset :) Känns lite knasigt att bädda sängen kl 21 på kvällen också.. kanske lite onödigt arbete precis innan man ska sova, men vad gör man inte för bloggen :)

Living and Room homeparty

 Ikväll kommer det en konsulent ifrån Living and Room hem till mig och visar upp deras fina sortiment. Jag ser verkligen fram emot det jag verkligen gillar deras sortiment. Har ni vägarna förbi Malmö och är sugna på att kika förbi så maila mig, kan vara kul att träffa lite nya bloggläsare/bloggare :) (homepartyt är kl 19.00)