måndag 30 maj 2011

fint

Eget collage med bilder från ellos.se
Massor med fina prylar finns att hitta på ellos.se, och de har alltid rea på ett eller annat sätt :) Det var detta inlägg jag tänkte skriva häromdagen när jag blev helt överväldigad av förvirring :)

I helgen var vi på Ikea och köpte en hylla som vi försökte få upp ikväll. Det gick åt pipan och jag kokade av ilska i ett tag. Inga mått stämde... Det är nog bäst att andas ut, strunta i (den jävla, idiotiska, toksneda och icke samarbetsvilliga) hyllan och ta tag i situationen imorgon när vi fått lite distans till det hela..

Studenter och konfirmander

 Råkar du vara på presentjakt inför konfirmationer och studenter? Då kan jag tipsa om Miss Dee's smycken, de har något som passar alla.

Armbandet Miami i grått är nog det jag skaffar härnäst, känner en stark dragning till det enkla och gråa! :) Miss Dee smycken finns att köpa hos bland andra Perlanliving.se och Blingit.se

söndag 29 maj 2011

Söndagsstenar

Helgen har inneburit full rulle för min del. Lördagen började väldigt positivt när jag upptäckte att den tokigt bra bloggen Desire to inspire visade upp mitt hem! 

Lördagen fortsatte med en lugn möhippa, där vi bland annat gjorde yoga i en solig trädgård i Smygehamn vilket var ganska underbart :) 

Idag har jag varit loppis- och flytthjälpreda åt en kompis och nu är jag ganska trött, men funderar på om jag kanske ska övertala sambon om vi inte kan ta en snabb tripp till Ikea innan de stänger och köpa hyllor till min blogghörna. Hade varit så skönt att få klart ett projekt!

Fler söndagsbilder hittar ni hos Fabriken

lördag 28 maj 2011

Pryd väggen

Inspirerande bilder. Sån här takstrukatur kan man köpa billigt i frigolit på bygvaruhusen, och de är väldigt fina väggprydnader om man inte vill ha dem i taket!




Bilder från facebooksidan hugmyndir fyrir heimilid

torsdag 26 maj 2011

vill ha!




ja, dessa sakerna från Åhlens vill jag ha. De hade passat jättebra hemma hos mig, jag vet dock inte riktigt var.. men de hade varit riktigt fina!

onsdag 25 maj 2011

fint organiserat

Här har v två väldigt fina kontor som inspirerar mig. Organiserat och väldigt mjuk och härlig färgskala. Jag är fortfarande väldigt förtjust i grått på väggen så det är ett plus. 

Jag planerar lite inför några inköp som snyggar till min lilla blogghörna i sovrummet. Mitt nya skrivbord är färdigmålat och jag behöver bara lite detaljer (och jag behöver rensa och slänga massor!) så är det nästan lika tjusigt som på dessa bilder!

bilder från house to home

måndag 23 maj 2011

Inredningskaoset

Jag tycker det hade varit bra om jag hade haft flera hem, då jag har så många olika inredningspreferenser. Jag skiftar fram och tillbaka hela tiden, från enkelt, charmigt till elegant och lyxigt, från loppis- och reafynd till dyra designklassiker, från vitt och lugnt till galet färgglatt och vågat.. Det kanske är därför det är så kaotiskt här hemma.. för hör och häpna, bloggnamnet är inte bara lite fyndigt, det är total sanning också..

Det återstår att se hur det blir med mitt hem. Tar man lite från varje stil så kan det ju bara bli antingen total inredningspannkaka, eller så blir det skitbra och min helt egna stil.. :)

Var på inredningsfronten befinner ni er? Har ni en enhetlig stil eller är det lite från alla hörn? 

Vågat färgval, maskulint, retro, från Bolaget
Vitt, lugnt, harmoniskt, ljust, från living etc

Kvinnligt, dramatiskt, ombonat, målat tak, från Country living,

Asiatiskt, feng shui, via desire to inspire

Elegant, sobert, klassiskt, amerikanskt, från Elle Decor

Galet mönstermatchat (alla mönster slår på nåt sätt ut varandra så det ändå blir rätt snyggt!), härligt vågat, från Elle Decor

Franskt, elegant, kvinnligt, sobert, lugnt, lyxigt, från Sköna Hem

Vågat färgval, fondvägg, hemtrevligt, charmigt, färgmix, från Stadshem
Plottrigt, hemtrevligt, färgvågat, enkelt, från Apartment therapy
Nött, slitet, charmigt, med historia, ljust, loppis, från Country living

Elegant, pampigt, feminint, mjukt, sobra färgval, från Elle Decor

(Detta inlägget skulle egentligen visa några fina prylar jag vill ha från ellos.. det blev annorlunda när jag började skriva, kul när det händer! :) jag får ta det en annan dag istället!)

söndag 22 maj 2011

Söndagssyren

Igår satt jag på en solig balkong och njöt, nu öser regnet ner och himlen lyser upp av alla blixtrar. Känns som svensk sommar :)

Fler söndagsbilder finns hos Fabriken.

torsdag 19 maj 2011

Till lilla mor

Den 29 maj är det mors dag, och varför inte fira lilla mor med ett vackert smycke! här är några finingar från favoriten Miss Dee. 


Förresten så kan ni kika in (och "gilla") på deras Facebooksida, där ni varje månad kan vinna smycken!


Dessa har jag i grått, och de är mina absoluta favoritörhängen!

Som sagt, Miss Dee är lite av en favorit här hemma!


Bilder: De tre översta är lånade från härliga Perlanliving.se
De två nedersta är mina egna.

onsdag 18 maj 2011

Favoritpryl(ar)

Gårdagens tisdagstema handlar om favoritprylar, och efter att ha tänkt mycket fram och tillbaka så har jag kommit fram till att mina favoriter just nu är nog de tekniska prylarna. 

Min kära iPhone är jag lite småberoende av. Vet inte hur jag lyckats hitta i Malmö innan utan att alltid ha en gps i fickan. Ni som känner mig vet att jag i vanliga fall inte hittar någonting någonstans.. 

Min andra favorit är min skrivare, men den är stor, klumpig och svårplacerad så den får inte vara med på bild :) Istället visar jag de alster som jag kunnat skapa med hjälp av den.

Denna tavlan hänger hemma hos Anna, som mailade mig och gav förslaget och inspirationen till tavlan. Jättekul att kunna göra tavlor efter önskemål, de blir så personliga då!
Denna tavlan välkomnar alla gäster som hälsar på hemma hos Frida!

Här är en av mina första tavlor, och en av mina egna favoriter! Enkelt och vackert budskap som faller mig i smaken!

Imse vimse finns i lite färggladare versioner också, men jag är väldigt förtjust i den grafiskt svartvita :)

Mina senaste tavlor, som står på tavelhyllan i matrummet. Alla tavlor kan ni hitta hos Iriskonst!  
Fler favoritprylar kan ni hitta hos Fabriken!

måndag 16 maj 2011

Det doftar...

Idag dubblades antalet besökare på bloggen vilket var en mycket trevlig överraskning! Välkomna till alla nya läsare, hoppas ni väljer att kika tillbaka!

Har ni känt syrendoften ute? Det doftar blommor överallt, det är helt underbart! Jag ska se om jag inte kan stjäla lite syren från buskarna i parken här i närheten, så om ni ser någon som lurar i buskarna så får ni gärna låtsas som det regnar ;) 




Vackra blomsterarrangemang hittas på Once wed och Martha Stewart!

lördag 14 maj 2011

Fotokonst

Blogger har strulat lite i veckan, så jag har varken kunnat blogga eller kommentera till andra som har blogger. Men jag hoppas att det är fixat nu så jag kan kommentera hos er!

Hittade en väldigt inspirerande lägenhet via Desire to inspire. En väldigt färgglad inredning mot en ljusgrå bas. Det känns som den gråa basen dämpar färgerna på ett väldigt bra vis, så att det inte blir skrikigt eller rörigt. Det som slog mig mest var hur fint det var att de målat både tak och väggar i samma nyans, och även hur fint de inrett med fotokonst. Stora pampiga tavlor hänger överallt, men med fotokonst så ser det så personligt ut. Genast gick jag igenom fotomappen på datorn för att se om det fanns några att beställa i posterformat :)

Älskar! denna bilden. Vilket bra sätt att utnyttja sin vägg i trappan, det är som ett galleri.

Här blev de lite vilda och tog en lite mer vågad väggfärg. Det fungerar riktigt bra, speciellt med matchande möbler och taket i samma nyans.

Otroligt smart tavla. Enkel att göra (om man bara kan hitta en så stor canvas att köpa någonstans..) och gör en riktig "statement". Sånt gillar jag!

Svartmålade brädgolv, underbart vackert!

Mysigt och ombonat med mycket textilier. Rosa och grå är en väldigt bra kombination!

torsdag 12 maj 2011

inspirerande bröllop

Jag har kollat en del på inpirationsbilder för bröllop den sista tiden. Min bror ska snart gifta sig, och så brukar jag titta på "Fyra bröllop" på tv4 och då blir jag så sugen på att hitta, titta på och njuta av de vackra bilderna.

once wed

Martha Stewart weddings




ikea

Martha Stewart weddings


Tänk att alltid få hålla på med så här vackra miljöer, hade gärna testat arbeta som bröllopsplanerare, jag hade nog varit hur bra som helst! :) Kika in på hemsidorna där bilderna kommer ifrån om ni är sugna på lite bröllopsinspiration, där finns hur mycket som helst!