fredag 30 september 2011

Fredagstrion

 Tänkte starta en ny grej här på bloggen som förhoppningsvis håller i sig, nämligen lite lästips på fredagarna. via bloglovin följer jag väldigt många bloggar som är jätteinspirerande att läsa och titta på (ofta är det bilderna som fångar mig!). 

Vi börjar med tre godingar som jag känner har lite gemensamt, nämligen färg och foto. Färgerna är mjuka och naturliga och de foton som visas upp fångar alltid hemmet från dess bästa sida. Underbart inspirerande helt enkelt :)

annaleenashem.blogspot.com

caisak.blogspot.com

heltenkelthosmig.blogspot.com


torsdag 29 september 2011

Konserverade semesterminnen


Hittade denna härliga idé hos Martha Stewart, semesterminnen i fina och enkla glasbehållare.Funderar på att göra detta med barndomsminnen :)



onsdag 28 september 2011

Lastpallsbord - check!

Lyckliga jag som äntligen kan stryka ett projekt från min evighetslånga 'att-göra' lista! Riktigt nöjd blev jag också, bordet passar jättebra in i vardagsrummet!


 Det ser lite skavt och nött ut, jag använde inte de snyggaste lastpallarna kanske, men det är ju det som är hela charmen. Det ska se ut som vad det är, lastpallar som stått ute i regn och rusk och sedan (efter mycket om och men..) fått en ny mening i livet och blivit ett bord. Helt underbart operfekt med rostiga spikar och lite trasiga brädor :)

Nu när jag tittar på bilderna blir jag medveten om hur svartvit tillvaron är i mitt vardagsrum. Kanske är det hög tid att få in någon murrig höstfärg där.. kanske :)

tisdag 27 september 2011

Godbitar

Några godbitar från Åhlens höstsortiment. Hade gärna fått hänga med mig hem. Allt hade dock inte fått plats.. men finns det hjärterum.. :)

Bild: eget kollage med pressbilder från Åhlens

P.S. Jag har lyckats stryka ett stort "att göra" från min lista! Bilder kommer imorgon!

onsdag 21 september 2011

Voff!

Jag anar en lite djurisk trend... Jag gillar den :)

De första fem bilderna från hm.com, sista bilden från stoff och stil.
De senaste dagarna har jag haft lite mycket för mig. Bland annat har jag demonstrerat för att få högre lön (heja lärare!), jobbat över, letat weekend resor till London och snickrat på ett soffbord som jag ska få färdigt denna veckan!

söndag 18 september 2011

Hunk och Lita

 Miss Dee lanserar lite nyheter nu till hösten, en ny kollektion för kvinnor som heter Lita, och en herrkollektion som heter HUNK N.Y. 

 Kollektionen Lita är designad av Malmöbloggerskan Dani Karlsson och jag fastnade speciellt för de fina rustika halsbanden som finns i kollektionen, det finns flera stycken likt det på bilden nedan.


 Herrkollektionen HUNK N.Y har hockeyproffset Louie Eriksson (spelar i Dallas Stars) som modell och ambassadör. Kollektionen består bland annat av väldigt många fina armband i läder, enkla och väldigt snygga. Något av armbanden kommer nog få pryda sambons arm så småningom :)



En liten lanseringsfilm från HUNK N.Y

fredag 16 september 2011

Fredagsinspiration på vägen

Jag är i skrivande stund på väg till svärföräldrarna för att äta lite fredagsmiddag, och passar på att mobilblogga lite nu :)

Om ni som jag gillar gamla knoppar och handtag till skåpsluckor så tänk gärna utanför den där boxen, som på den här bilden från country living :)





Ha en mysig fredagkväll :)

(Inlägget kan se lite roligt ut nu på grund av att jag bloggar från telefonen, men jag fixar det sen)

måndag 12 september 2011

Det lönar sig att rimma

Var det någon mer än jag som deltog i tävlingen som Elfa hade för en tid sedan, där man kunde vinna Elfaprodukter för ett värde av 10 000 kr? Jag var ganska sugen på den vinsten och för att vinna hittade jag på någon väldigt lång rimmande motivering till varför just jag behövde deras produkter, och det fungerade minsann :)

Bild från Elfa.com
I fredags levererades vår vinst, skjutdörrar i sotat spegelglas med silverlister. I lördags monterades dörrarna på plats, och det är helt underbart! Allt som saknas nu är en taklist precis framför dörrarna, och lite städning runt omkring (med spegeldörrar är det svårt att fota utan att allt mitt stök syns..) innan jag stolt visar upp resultatet för er.

fredag 9 september 2011

Fredagsinspirerande sovrum

Jag älskar att titta på sovrum, förmodligen eftersom det rummet är mitt "problemrum" här hemma som jag inte riktigt lyckas hitta den rätta känsla i inredningen som jag så gärna vill ha. Därför bjuder jag på lite sovrumsinspiration idag! Alla bilder kommer från House to home.





Ha en underbar fredag!

torsdag 8 september 2011

Smyckesrea


Häromveckan berättade jag om att Miss Dee har öppnat en egen webshop. Nu kan jag även berätta för er att ni kan få lite rabatt om ni köper fina smycken där :) handla för 500kr eller mer så får ni 200 kr i rabatt! Ange kod VIPMD, rabatten gäller fram tills den sista december i år (alltså gäller den även till julklapparna! :). 


onsdag 7 september 2011

Konstiga ryck man kan få

Denna veckan har jag drabbats av lite städ- och organiseringsmani (praktiskt nog...). Speciellt på morgonen innan jobbet har jag satt igång att städa, tvätta och organisera. Väl på jobbet kan jag längta hem för att kunna göra mer, och göra fint inför hösten. 

bild: Martha Stewart
Det som står på agendan ikväll är gästtoaletten (eller "min toalett" som den kallas här hemma då sambon tog beslag på badrummet..). Den är ganska liten vilket är praktiskt då jag kan tömma rummet helt, även allt innehåll i badrumsskåpet, för att sen ta tillbaka det som faktiskt används, och slänga resten.

Bilden ovan från Martha Stewart inspirerade lite.. jag kanske ska ta in hultapinnen på gästtoaletten.. tål att tänkas på :)

lördag 3 september 2011

Sparris

När jag för några månader sedan lagade kvällsmat kunde jag inte låta bli att bli lite tagen av hur fin min sparris var, så fin i färgen och gav härliga vårkänslor, och mitt i matlagningen börjar jag knyta sparrisen med fint natursnöre och fota dem med en matstol som bakgrund.. ännu en gång tyckte sambon att jag var liiite udda.. och maten blev lite försenad (men självklart jättegod!)

Bilden blev jag väldigt nöjd med och den har nu en plats på tavellisten i matrummet, tillsammans med en annan av tavlorna som jag säljer i shoppen. Just nu kan jag dock inte ta emot några beställningar då skrivaren blev lite tokig så vi fick skicka den till huvudstaden. Saknaden är stor måste jag säga...

fredag 2 september 2011

En obekväm sanning

Nu blottar jag allt.. den prydliga fasaden smular sönder på skärmarna framför era ögon och den nakna sanningen slår er som ett slag på näsan. 

 Jag vill så gärna att ni ska tro på den lite stylade, inte helt sanna bilden jag ger av mitt hem här på bloggen. Men jag har tänkt efter.. jag vill ju inte bidra till någon prestationsångest.. (eller smitta er med min..). Så häng kvar för the moment of truth..

Fasaden
 
Sanningen... (döm mig inte..)
Sanningen är den att mitt matrum är det kaos som bloggens titel beskriver. Just nu hålls här inga fina trerätters middagar i skuggspelet av maskroslampans sken, här försöker jag få ordning på de projekt som har gått lite överstyr och tagit över mitt hem. Sakta men säkert kommer kaoset lugna sig, men helt ärligt har jag alltid, alltid, alltid minst ett ställe där ingenting är på sin plats. 

Sådär, det var ju faktiskt lite befriande. Jag uppmanar alla som vågar att visa upp sina inredningskaos (jag vet att du har ett.. erkänn!) för att lätta prestationsångesten ibland bloggvänner, entusiaster och läsare! :)

torsdag 1 september 2011

Tassel

Tänk vad trevligt att de hade små toffsar på Gekås i Ullared. Nu hänger de lite överallt här hemma och gör mig så glad så glad :)