tisdag 29 november 2011

Släck snyggt

Ett bra julklappstips är att ge bort lite extra säkerhet till hemmet. Åhlens City säljer nu brandsläckare i fina format, designade av programledarna från Äntligen hemma. Betydligt trevligare än de vanliga röda tycker jag :)



I designerordning från vänster: Lulu Carter, Björn Christiernsson, Marin Timell, Jimmy Schönning , Bo Rappne och Karin Mannerstål. Pris 1295:- 

Jag gillar nog Björns och Martins bäst :) Vilken hade ni velat ha?

måndag 28 november 2011

Taveltankar

Känner för lite tavelinspiration för tillfället. Jag har till och med på två ställen här hemma hängt upp ramar utan bild.. för att ramen var fin men jag inte hittat någon bild ännu.. En tavelvägg i hallen hade jag gärna velat sätta ihop nu med lite foton från resor, och framför allt bilder som säger något om oss som bor i lägenheten. 

Dessa bilderna hittade jag i min inspirationsmapp på datorn:

apartment therapy

minns tyvärr inte var denna bilden kom ifrån, kommentera gärna om ni vet!
vårt nya hem





onsdag 23 november 2011

Kalkon-inspiration

 På torsdag firas det Thanksgiving i det stora landet i väst. Det är en av deras största högtider, och fokus är väldigt mycket på maten som serveras. På lördag firas Thanksgiving i den lilla lägenheten i söder, detta i samband med sambons födelsedag. 

Alltså ska jag ge mig på en tacksägelse middag med allt vad det innebär. Kalkon är en självklarhet, med stuffing. Sedan finns det en uppsjö av tillbehör till kalkonen, alla slags potatisar och gratänger.. Det ska bli spännande att se hur jag lyckas med detta :)

Till höger på denna bilden (gratäng med vit yta) ser ni en sweet potato casserole, alltså en sötpotatisgratäng. Denna provlagade jag häromdagen bara för att va säker på att det var gott.. det var inte så värst gott tyvärr.. Det är i stora drag mos gjord på sötpotatis, och sen täckt med minimarshmallows (!) som får smälta i ugnen.. Liiite för sött och amerikanskt för vår smak tror jag :)



Alla bilder är från Martha Stewart

tisdag 22 november 2011

Det är ingen vanlig dag för...

... Det är sambons födelsedag, hurra hurra hurra :)

Grattis på din dag älskling! Jag hoppas den blir fantastisk :)




Mumsiga bilder från Martha Stewart

fredag 18 november 2011

torsdag 17 november 2011

pendellyx

Jag saknar ljuset lite nu.. Det är faktiskt lite svårt att underhålla en blogg med foton när jag oftast bara är hemma när det är mörkt ute. Jag får nog ta och fota en hel veckas inlägg på en lördag förmiddag när solen äntligen kikat fram... :)

Pendellampor som sänglampor tycker jag är jättefint, men se så fint det är med pendelkristallkronor! Detta är vad jag kallar att lyxa till tillvaron :)

Bild: Rachel Whiting
Vinnaren i Miss Dee tävlingen är korad! Det blev Josefin som tog hem den segern, och hon har kontaktats via mail! Gratulerar :)

tisdag 15 november 2011

Strumpfest

Hittade ett bra tips på en adventskalender för alla med små barn som har en massa små strumpor som saknar sin kompis :) Häng upp dem som en söt adventskalender! Hur sött som helst! :)

måndag 14 november 2011

Liiite vinstchans kvar!


 
Tävlingen om det fina halsbandet från Miss Dee pågår fram till midnatt. Klicka här för att komma till tävlingsinlägget, du behöver bara skriva en kommentar för att ha en vinstchans! :)

fredag 11 november 2011

onsdag 9 november 2011

Londonshopping

Dessa godingarna hängde med hem ifrån London. Det var kärlek vid första ögonkastet.


tisdag 8 november 2011

Tävling!

Eftersom ni är så härliga så tar vi en tävling här på bloggen :) Halsbandet från Miss Dee som ni ser på bilden är vad som står på spel och reglerna är enkla.

För en lott: Lämna en kommentar till detta inlägget. 
För en extra lott: Tipsa om tävlingen på din blogg eller din Facebook!

Tävlingen avslutas måndagen den 14 november vid midnatt.



Gå gärna in och gilla Miss DeeFacebook, då kan ni delta i ännu fler smyckestävlingar!

torsdag 3 november 2011

London

Några bilder från vår weekend i London. Första dagen var ganska händelselös då jag tog med mig en magsjuka från Sverige.. jag hade väldig tur i oturen och den gick över framåt kvällen så jag kunde njuta av de resterande dagarna :)





Jag åker definitivt till London igen, nästa gång för att koncentrera mig lite mindre på sightseeing och mer på shoppingen på och omkring Oxford street :)

tisdag 1 november 2011

Köksfavoriter

 Temat i Fabriken denna månaden handlar om köksfavoriter, och det krävdes lite tankearbete för att komma fram till vilket som är just favoriterna. Jag älskar mitt kök, det är stort, välplanerat, snyggt, nyrenoverat och helt mitt eget! När vi först flyttade in i vår lägenhet var köket inte byggt ännu. Det tog tid att få det gjort men det finns nog inget som slår känslan av att laga mat i ett kök som är efterlängtat, och som man själv skapat (med hjälp av en ytterst händig man och marbodal.. såklart).

Några favoriter lyckades till slut pekas ut:

Jag samlar på Matteusporslin, och det senaste inköpet var skålen med fjärilarna. Jag stod och velade inne i butiken i säkert en timme och kunde inte bestämma mig för vilket jag skulle köpa efter de petrolblå tallrikarna, som jag nu har sex stycken av.. Det blir ju så "definitivt" på något sätt när jag väljer en skål i någon färg.. det är ju så stora beslut.. Som tur var hade jag sambon med mig och han kunde ta ner mig på jorden igen, det är ju bara porlin..

Mina paprikor! Det blir inte mer närodlat än i köksfönstret! :)



I det stora hela är jag väldigt glad för våra svarta vitvaror. Förutom att de ger ett snyggt grafiskt intryck så är det skönt att veta att man har grejer som inte drar så värst mycket el.. Och lycka är att inte behöva springa ner i en tvättstuga och tvätta all sin tvätt på en gång! Jag älskar att ha tvättmaskin! :)  
Fler köksfavoriter finns på Fabriken!