lördag 31 mars 2012

Mintgrönt

Jag är helt insnöad på mintgrönt just nu, speciellt i samband med andra pasteller.
Inte snyggaste lackningen, men färgen är to die for. Älskar sommarpasteller nu!

Bild: Designsponge

Etsy

We heart it

Etsy


smooth

Någon bugare blev det inte, i alla fall inte ännu. Men det är nog lika bra, istället blev det en nyttig smoothie och jag tror bestämt att min kropp blev rätt nöjd med det valet.

Brukar ta det som finns hemma och blanda helt enkelt. Idag blev det hallon, mango, banan och kiwi. Gott om vitaminer och gottigheter med andra ord.

Soffläge med sommarkänsla

Soffläge alltså..
Igår blev det utgång med kollegor och idag mår jag lite som jag förtjänar, vilket faktiskt innebär att jag mår helt okej :) Lite seg i huvudet, soffan känns lite extra mysig och suget efter en stor hamburgare á la Burger King (till frukost) vill inte riktig släppa. Ska flörta lite med sambon och se om han kan göra något åt suget utan att jag behöver lämna soffan :) 

Men ärligt, vi ägde dansgolvet, så är det bara.
 
Genom att ha en tunn och skön maxikjol och gå barfota lurar jag kroppen lite till känslan av sommar, hur mysigt som helst :) 

fredag 30 mars 2012

Maxikjol för långa ben


Direkt efter jobbet fick jag ett sms om att jag hade ett paket att hämta hos posten, älskar att få dessa :) Jag strosade bort direkt och hämtade ut denna överdrivet sköna maxikjol. Jag är ju väldans lång som ni kanske vet, närmare bestämt 183 cm över havet.. Så att ha maxikjolar och klänningar är inte helt lätt för mig om de inte ska sluta ovanför ankeln (vilket jag är lite allergisk mot..). Men så såg jag att de på Haléns gjort något så smart som att ha tre längder på kjolen. Kort, mellan och lång. Tänk om alla plagg hade fungerat så.. 

Jag hade nog velat ha den liiite längre. Helst släpa lite i marken.. Men men, den behålls, kan vara guld värd till sommaren.

torsdag 29 mars 2012

Dagens shopping

Vissa shoppingturer är ju roligare än andra. Men nyttig var denna. När man renoverar så är det 10 % av arbetet som tar 90 % av tiden, och det stämmer nog rätt bra i vårt fall... Detta är lite av de 10 % som vi har kvar. 

Det gäller bara att ha lite jävlar anamma och sikta på 100 % 
och nu siktar vi

Längtan

Fantastiskt mysig bild: HM av fotograf Mikkel Vang
Längtan. Riktigt stark börjar längtan till den riktiga värmen bli. Jag är tacksam för det vi får nu, det är fantastiskt med all sol vi har haft. Men jag får mersmak, blodad tand..vill ha mer!

onsdag 28 mars 2012

Ljust

Bild: Alvhem
Dagarna springer förbi. Med utbildning, körlektioner (som går bättre och bättre faktiskt..) mäklarbesök och en del fuffens som upptar hjärnan så har tyvärr fotandet åsidosatts lite, vilket är himla tråkigt. Men det är ju bara denna veckan, sen blir det nog bättre. 

 Sen är det ju påsk nästa vecka.. påskris, kycklingar och sånt kanske vi ska börja tänka på nu.. 

Nåväl, ett litet inlägg om i stort sett ingenting men med en himla fin bild. Det är vad denna kväll bjuder på :)

Fjäderfluff till extrapris

Två av mina många moltexkuddar. Tjusigt grafiskt och fjädrigt fluffigt :)
Om ni också är sugna på att handla så många kuddar till soffan att ingen får plats att sitta kan jag tipsa om att sticka till Svedala i helgen. Moltex öppnar då portarna till sin outlet, och jag har nog aldrig gått därifrån tomhänt. Huvudattraktionen för mig är just att botanisera bland alla prydnadskuddar, många för runt 50 lappen, och då ingår alltså en fluffigt fjädrig innerkudde. 

Portarna hålls öppna tills på onsdag. Förutom kanske på natten då jag tror de hålls stängda..

tisdag 27 mars 2012

Pom-pom

Supersugen på att göra fina pudrigt färgade pom-poms är jag. Var de ska hänga det har jag ingen aning om... Ett kit med silkespapper i de finaste färgerna och snöre som matchar hittas på mokkasin.
Idag bär det av på proccesledarutbildning för min del, ser fram emot att lära mig lite nytt. Försöker låta bli att tänka på att jag förmodligen måste sitta inomhus när vårtemperaturen stiger till 14 grader... En av fördelarna med mitt jobb annars är ju just att jag kan vara ute så mycket, det mår man riktigt bra av.

Ikväll får vi besök av en mäklare som ska värdera vår lägenhet, känns bra att ha koll på läget. Så vi får göra lite extra fint innan han kommer och hoppas han har överseende med att han inte får plats att sitta i soffan för alla kuddar, men att han uppskattar hur fint det är :)

måndag 26 mars 2012

Borde lära solen lite vett och etikett..

Bild: Ikea livet hemma
Snopen blev jag när jag sopat balkongen och rengjort utemöblerna, när solen smet ner bakom huset mitt emot utan att lysa en fjuttig stråle på mitt hårda (nja) arbete.. Får väl vänta några dagar tills dagarna blir lite längre och solen återfår lite folkvett. Istället köpte jag ett nummer Sköna hem, någon belöning får jag ju ha.. 

Soffmys och balkongpiff

Två stora kuddar som köptes i helgen på homestagingföretagets utförsäljning. Tänkte att jag skulle ha dem i sovrummet för att kunna bädda lite snyggt, men det blev inte alls så som det såg ut i mitt huvud.. så nu vet jag inte alls vad jag ska göra med dem. De får ligga nonchalant utslängda på golvet tills vidare :)
Det börjar bli lite skrattretande här hemma nu med alla kuddar i soffan. Vi får knappt plats att sitta själva.. men fint är det :) 

Om ca en timme har vi sol på balkongen.. så nu ska det bli tjusigt med plastmatta och sommarmöbler.. får kanske rensa bort en och annan död blomma. Sen ska jag sitta och mysa rejält i solen en stund :)

söndag 25 mars 2012

Fun

Repeat säger jag bara..
Min nya favoritlåt

Köksmattan

En ny plastmatta till köket för en hundring. Jag tycker den ändrar hela köket och allt känns mycket ljusare :) Ignorera gärna stöket som man anar på diskbänken. Vårt kök används mycket, så vi kan kalla det charmigt stök.

Plus

 Äntligen hittade jag lite tid och ljus! Har just fotat alla gårdagens inköp och fixar med bilderna. Här får ni se ett (av två likadana) kuddfodral som inhandlades. Egentligen tillhör det ett set med sängkläder, men jag vill ha de randiga kuddarna i soffan. En hamnade i fåtöljen och fick accessoar i form av ett bälte som jag nog aldrig använt..Gillar det grafiska uttrycket som börjar ta form i mitt vardagsrum. Och jag fullkomligt älskar ljuset som strömmar in just nu!

 
Även väggen blev lite pimpad. När jag sett den översta bilden som jag tog först slog det mig hur vit väggen var.. och hur det inte fanns någonting för ögat att fastna på där.. så ett upptejpat plus på väggen fick duga och det blir en plats för ögat att pausa lite. Sambon tyckte jag var lite märklig.. men äh, han hänger inte riktigt med i trenderna bara ;)

lördag 24 mars 2012

Att skrota ett köpstopp

Köpstoppet fick skrotas lite idag. Det är ju inte var dag som ett homestaging företag säljer ut sitt lager precis runt hörnan så det fick shoppas loss lite idag.. Lite till sovrum, kök och vardagsrum blev det och jag visar upp det lite senare då jag först måste till ikea för att komplettera med lite extra grejer. Men först lite träning! 


fredag 23 mars 2012

Mina älsklingar

Klänningar.. jag älskar dem. Använder dem allt för sällan och köper dem nog lite för ofta. Men jag kommer nog inte sluta, det är helt enkelt så jag fungerar. Klänningar är grejen.

Spontanköp i Thailand för några år sen, aldrig använd.. Har inte riktigt känt att det dykt upp något event där jag behövde klä mig lite som en älva.. men denna sommaren sker det nog, ljuvlig är den i alla fall :)

I denna känner jag mig som en riktig hemmafru, problemet är bara att den är för stor.. så även denna har hängt oanvänd i ett tag (läs: några år..). Men symaskinen står faktiskt framme nu så denna sommaren blir det nog av ;)

vågade färgval, som jag faktiskt använt.

Svartvitt klassiskt, som används oftast. Vissa passar alltid :)

Mjukt och skrynkligt

Hotellbäddade sängar i all ära, men ibland tycker jag det är som finast när det är slarvigt bäddat, lite skrynkligt med nonchalant ditslängda kuddar. Då ser det mjukt ut :)

Vet ni, idag är det fredag, och jag ska äta tårta. Det kunde varit värre :)

torsdag 22 mars 2012

Love to lounge

Mörkret hann före mig ikväll tyvärr så det blev inte så mycket sovrumsfotande idag. Jag vill ju ha bilder där vårljuset flödar in genom fönsterna :) Så istället vill jag visa ett par favoriter, mina dunstrumpor som inköptes i London. Inte bara supersöta utan verkligen livsnödvändiga för mina kalla fötter.




Tunga beslut

Jag har börjat inse lite tunga fakta. Jag måste nog gå igenom min samling med inredningstidningar och kasta en hel del av dem. De blir bara fler och fler, och det är nog inte så aktuellt längre med inredningstrender från 2008... Men det gör lite ont i hjärtat ändå. För längesedan påbörjade jag en inspirationspärm där jag rev ut bilder som inspirerade och kategoriserade dem efter rum. Klippte och klistrade för att få det så tjusigt som möjligt.. det kanske är hög tid att uppdatera pärmen med lite 2008 och framåt..

Nu förutsätter jag att ni också har samma dilemma, så hur gör ni?

onsdag 21 mars 2012

Huvudet hängde inte med

Bild: Alvhem
Dagen bjöd på lite mer jobb och lite färre blogginlägg än vad jag tänkt mig. Igår bytte lite gardiner plats här hemma vilket resulterade i ett helt nytt uttryck i sovrummet (tycker jag..), vilket jag idag tänkte fixa finliret på och fota idag för att visa er. Men så gick det inte riktigt.. väl på jobbet blev jag påmind om att jag skulle spendera kvällen med att lyssna på föreläsning.. Så är det ju ibland.. huvudet hänger inte med i svängarna riktigt :)

Så ni underbara som läser får hålla till godo med en av mina favoritbilder i sovrumskategorin och om huvudet hänger med som jag tänkt mig imorgon så blir det en lite mer händelserik bloggdag :)

tisdag 20 mars 2012

Det där med ägg


 Nu börjar påsken ta över bloggarna! Eller nja.. kanske inte ta över, men en hel del finurliga bloggare visar upp alla fyndiga pyssel och påskägg och kaniner man kan hitta på med lite garn och rödlök (eller nåt). Jättetrevligt att se, jag älskar alla fina pasteller men jag kommer nog inte kunna förmå mig att hitta på något eget.. mest på grund av att det känns lite slösaktigt med alla ägg som förbrukas.. men som sagt så är det ju väldigt trevligt med alla pasteller så jag får se om jag kanske kan pyssla utan en massa ägg.. 

Ska ni påskpyssla?

Mellis- och sötsugstips

Äppleklyftor med ekoligiskt jordnötssmör och kokos. Stillar hungern och innehåller inte ett endaste knasigt E-ämne. Så som det ska vara :)

När sötsuget slår till på kvällen är isglass riktigt bra att ha i frysen (vi har flera formar fulla!). Det stillar suget men innehåller inga konstigheter, bara saft :) (jag använder saft från Bob med riktigt socker, aspartam är inte min grej...)

måndag 19 mars 2012

Klockrent lantkök

Vilket klockrent kök! Jag är helt tagen.. Detta vill jag ha! Gärna med den takhöjden också tack. Älskar den gula färgen, lamporna, tvättstället, tegelgolvet och kaklet! Ja som sagt, här vill jag bo!

Bilder: House & Home

Stilla mitt hjärta

Bild: sköna hem
Behöver en dos fina inspirationsbilder för att lugna mina nerver en smula.

 Idag hade jag min första körlektion, och vi hamnade nästan direkt ute i trafik (kanske lite mycket bilar..) och så fick jag vara med om min första trafikontroll och blåsa i en alkomätare. Så det var onekeligen en händelserik lektion idag och jag kom upp rätt mycket i varv.. Ska bli skönt när det är automatiserat..

söndag 18 mars 2012

Kvällsmat

Ett tips för att förenkla vardagen kommer här: Linas Matkasse! Jag är helt såld på detta påfund (som jag nog tidigare nämnt). Dels spar jag tid och får mindre huvudbry om "vad ska vi äta ikväll..", dels är det helt plötsligt mycket roligare att laga mat. Jag har lärt mig att äta palsternacka, göra jordärtskockspuré (så lätt och sååå gott!), fått en massa tips på goda sallader och salsor samt fått en mycket bättre variation på kosten (mer fisk och vegetariskt nu, betydligt nyttigare..).

Förutom ovan nämnda fördelar så är jag rätt säker på att vi sparar pengar på att köpa Linas. Då allt man får i påsen används, ingenting går till spillo. Det blir även färre spontana shoppingturer coop nära, där det inte precis är billigt att storhandla.. 

     
Kvällens middag blev fläskytterfilé med ugnsrostad tomat- och löksky och klyftpotatis. Jättegott :)
Så nu har jag en lite bra deal till er. Med min kampanjkod K564401 kan ni få prova på Linas orginalkasse för 499 kr (ordinarie pris är 749 kr). Ni får då ingredienser för fem måltider för fyra personer och recept. Det finns oftast två snabba rätter, två medel och en tuff (som inte är särskilt tuff ändå..). Ni kan nog använda koden för att prova Linas Barnkasse och Linas Inspirationskasse (tre middagar istället för fem) till rabatterat pris, men jag hittar inte riktigt vilket pris på hemsidan..

När ni använder koden så får jag poäng i Klubb Linas, ännu ett litet pluspoäng som hör till hela idén. Med poängen får man välja presenter, och det är ju inte dumt alls :)

Ränderna går aldrig ur


 Preppy som snygga Gwyneth vill jag gärna vara i vår och sommar. Älskar de marina inslagen, och alla ränder. Den där tubkjolen ska bli min, så är det bara. Ser mjuk och skön ut och samtidigt sofistikerad som bara den. Det är en bra affärsidé av Lindex att klä vackra kvinnor som Reese Witherspoon och Gwyneth Paltrow i deras kläder. De kunde nog klätt dem i en sopsäck och ett midjebälte och sålt multum, allt klär en skönhet heter det ju..



Bilder: Eget kollage med bilder från Lindex



Söndagsinspiration: Hallen

Ask and you shall receive! Läsaren Josefine bad om lite inspiration till hallen, och självklart vill jag hjälpa till. Jag tycker själv att just hallen kan vara väldigt svårmöblerad eftersom det ofta är ont om plats, speciellt om man bor i lägenhet. Inspirationsbilderna som finns att hitta på nätet däremot visar stora och luftiga hallar.. ofta utan ytterkläder.. Min hall är full av ytterkläder (trots att vi bara är två..) och golvet är ofta fullt med skor. Men med bra avställningsyta och krokar är det i alla fall enkelt att stuva undan allt när vi ska få besök :)

Hoppas detta är till hjälp:
Alvhem
Min egen hall, möbler från Ikea. Lådor från Åhlens. Krokarna bredvid hatthyllan kom upp vid behov då mina väskor (i plural ja..) ofta hamnade på golvet och stökade. Nu är det enkelt att hänga både väskor och halsdukar.

sköna hem
hemnet
Sköna hem

Sköna hem
Hemnet
Sköna hem
Ikeabild från Hemnet. Den första bilden jag hittade som återspeglade verkligheten lite mer. Trones skoskåp är riktigt bra, de kostar inte mycket och rymmer fler skor än vad ikea påstår. Man kan även tänka utanför (sko)boxen lite och förvara annat, ex vantar och mössor där.
Hemnet
Hemnet
Hus & Hem

Hus & Hem
Sköna hem - Måla och slipa möblerna för lantlig charm
Sköna hem