torsdag 31 maj 2012

längtan

Slänger in en egobild i brist på annat :)
Det blev minsann inte mycket bloggat idag. Kanske inte så dumt egentligen efter en ganska händelselös dag. Jag har minsann tvättat och ätit popcorn, väldans intressant det :)

Annars så fylls dagarna och hela mitt sinne av längtan. En helt obeskrivlig längtan tills vi kan börja våra liv i vårt nya hus, börja grilla i vår trädgård, hänga upp kläderna i garderoben och börja bo in oss i vårt nya hem. Jag vill dit nu, just i denna sekund.

onsdag 30 maj 2012

Sommarshoppingsugen

 Har fastnat lite för märket Plain Vanilla. Hittade det via Creative Lounge, och i stort sett allt vill jag ha.. Hur fint som helst till sommarens brunbrända (nja..) ben. Det är mycket skira vackra tyger, virkade plagg och färgsprakande rosa och orange som på den översta bilden. aj lajk rätt mycket.

Får se om det är fönstershopping just nu eller om jag slinter lite på tangentbordet (som är helt otroligt halt!) och något råkar slinka ner i en digital kundkorg..

Lilja

Inför visningen skickade jag ut sambon att köpa blommor. Hade jag handlat själv hade jag nog snålat lite, tagit de färdiga buketterna med tulpaner, rosor eller liljor som brukar kosta 60 kr per bukett. Sambon, han köpte tre kvistar liljor, de kostade 60 kr per kvist. Helt sjukt fina är de nu när de börjar slå ut, och doften är ju makalös.

Det lönar sig att skicka sambon efter blommor helt enkelt :)

Semesterminnen

I fönsterkarmen i matrummet har några snäckor fått ta plats i en glasburk. Som en liten påminnelse om känslan av sand mellan tårna och turkost vatten som svalkande sköljer bort svettpärlorna från huden. Minnesbilder som behövs ibland, som när regnet kommit tillbaka till stan efter en underbar glimt av svensk sommar.

tisdag 29 maj 2012

passande fotklädnad för husägare

För mig känns det lite som en självklarhet att man som husägare bör köpa trätofflor. Sådär sköna och smidiga att ha när man ska ut i trädgården lite snabbt.. och hänga tvätt eller vad man nu gör.


Dessa från Sweedish Hasbeens (hittade hos TinTinstyle) känns som lämpliga kandidater tycker jag.. så otroligt lämpliga.

Skor på display

När jag städade garderoben häromdagen blev det att skorna fick ställas på display på fönsterkarmen i garderoben. Som ett fint stilleben. Det som är vackert och älskat ska synas :)

Grönt lantkök

Bild: Country Living
Denna bilden tror jag att min svärmor uppskattar. Hon har sagt att om de någon gång renoverar sitt kök (vilket hade varit sååå roligt!) så är det ett grönt lantkök som var högst på önskelistan eftersom det kändes autentiskt utifrån husets ålder. När hon först sa grönt så var jag nog inte riktigt med på noterna, men när jag ser detta förstår jag precis. Detta är klockrent, och jättehärligt att se lite färg på lantköken då de nya oftast är vita.

Så det gillar vi, vågade men ändå neutrala färgval i köket.

måndag 28 maj 2012

Kvällens frestelse

 Det kan helt enkelt inte vänta, jag måste visa vad jag åt ikväll. Få saker kan lindra stress så som god mat (det konceptet fungerar bäst om det är lite halvnyttig mat man frossar i sig..). Ikväll var det riktigt basic sommarmat. Ungsbakad lax, kokt nypotatis och kall romsås. Och så var det ju mozarella till förrätt :)



 Njutning.
Ren och skär njutning. 

Kognitiv bloggterapi

Min fina gitarr som jag gärna vill lära mig spela.
Det går lite i ett nu tycker jag. Min hjärna är lite stressad. Det är skönt att vi kommit in i visningsdelen av försäljningsprocessen nu eftersom vi från denna stund och tills lägenheten är såld egentligen inte kan packa mer (alla förråd är fulla...). Men tankarna kryper in på en ändå... tänk om den inte blir såld (fast vem skulle inte vilja bo här!) och vi blir fast med dubbelt boende samtidigt som vi behöver fräscha upp huset. Rent ekonomiskt så är det lite oekonomiskt.. helt enkelt..

Och om jag ska hålla min egen deadline så har jag lite mer än en månad på mig att ta körkort, vilket inte är så mycket tid när man som jag är lite stressad i trafiken över alla cyklister och gångtrafikanter (och bilar, refuger, rondeller och döda vinklar..)... 

Förhoppningen är kanske att de stressade tankarna försvinner nu när jag skrivit ner dem. Fört dem bort från kroppen och ner på tangenterna och på skärmen. Det är bra att ha en blogg ibland :)

Att skrota något vackert...

Det gör lite ont i hjärtat att säga det högt (och att skriva det..), men det vackra trädet som är precis vid ingången på vårt nya hus får vi nog ta och såga ner.. Såhär fantastiskt fint är det ju bara ett par veckor om året, och resten av året så skymmer det solljus och rötterna har dragit iväg och lyfter alla stenplattorna på marken.. Så det känns som ett logiskt beslut, men ack vad surt det är ändå..

Beslutet görs dock med det i åtanke att vi har två likadana träd till. De tar vi  inte bort i första taget.

Big in Turkey

Bild lånad ifrån Big in Turkey
Känner bara att jag måste tipsa alla mina vänner och alla som jag känner om denna grejen. Big in Turkey är ett roligt hittepå som fyra fantastiska bloggerskor dragit ihop (House of Philia, Malenami, Att vara någons fru och Inredningsfrun). Deras mission är då att bli stora stjärnor i Turkiet på en vecka, genom att spela in en låt, göra musikvideo och bete sig lite som stora stjärnor helt enkelt. Har man ett kamerateam med sig överallt måste väl folk ändå tro på att man är kändis.. Så nu är de där borta och har det bra, hittar på konstigheter och roligheter och man får följa dem via den officiella Big in Turkey bloggen. Allt de hittar på ska sen visas på webb-tv någon gång under sommaren (tror jag).

Jag blir sjukt inspirerad av dessa fantastiska kvinnorna för övrigt. Snygga entreprenörer med skinn på näsan och grymma klackar, det är respekt.

söndag 27 maj 2012

Välförtjänt vilodag


Igår var jag på 30 års fest med en vit klädkod vilket ledde till stassen ni ser på bilden ovan. Blev rätt nöjd om jag får säga det själv :) Tanken var att jag skulle hem i god tid... typ vid midnatt tänkte jag. Tji fick jag för då satt jag i en hummerlimousin på väg över öresundsbron. Ni vet, så som man brukar göra..

Istället var jag hemma vid 5 tiden med värkande fötter (men snygga skor..).

Så jag har sovit i mindre än 5 timmar och förstår inte riktigt hur jag lyckas hålla ögonen öppna alls.. Visning blev det i alla fall och efter den lyckades jag bli utelåst ifrån lägenheten i cirka en och en halv timme.. Nu sitter jag äntligen i soffan, tittar på gårdagens inspelade Eurovision song contest, kritiserar sångerna högt som om jag vet vad jag pratar om och äter blodgrape. Idag är en vilodag.

lördag 26 maj 2012

Färskhet i fönsterkarmen

Förutom att det är väldigt 'sälja-lägenhet-snyggt' med färska kryddor i fönstret så är det även otroligt gott. Det känns så himla fräscht att bara knippsa av några basilikablad och strö över en sallad, och har den stått ett tag och nya blad har vuxit upp kan man vara säker på att ingen har stuckit ner sin näsa i affären och doftat på dem.. för det är en sån sak som jag helst inte tänker på..

Svarvat

Bild: Country Living
Det är något särskilt med svarvade bordsben som får mig att bli lite lyrisk, faktiskt. Förhoppningen är att jag ska hitta ett bord på blocket som bortskänkes eftersom ägaren inte inser värdet i ett fult men ändå vackert träbord bara för att Simon och Thomas har sagt att fulfuru är passé. Så ska jag ge det all min kärlek och slipkraft och fin målarfärg och ställa det i uterummet. 

Den som vill skänka bordet får gärna slänga med lite stolar som på bilden ovan.. de var rätt trevliga de med.. 

Idag blir det storstäd minsann. Nu ska kaoset som skapas innan det blir fint på riktigt bort, och det ska helt enkelt bli tokfint så alla rikingar vill köpa vårt älskade hem.

fredag 25 maj 2012

Fruktigt H2O


Här kommer ett smart och framför allt svalkande tips i sommarhettan. Istället för att bara hinka i sig vanligt kranvatten så kan man ju smaksätta sitt vatten med lite allehanda frukter. Jag har i kiwi, hallon, lime och en myntakvist och det fick stå i kylen över natten. Det blev riktigt kallt, mycket gott och otroligt vackert att titta på :)

Sommarfredag

Det är fredag, solen skiner, jag slutar tidigt. jodå, jag överlever nog.

torsdag 24 maj 2012

Städ och snurr


Det är minsann många tankar som flyger runt  i mitt huvud just nu.. Visningen är på söndag och vi försöker packa undan och städa bort allt som vi så enkelt bara kunde gömma bakom kameran när de tog de fina bilderna på lägenheten. Nu ska folk ju faktiskt kunna öppna garderoberna utan att bli attackerade av flyttlådor och fiskespön... vilket i sig också känns lite märkligt, att folk som vi inte alls känner kommer gå och titta i min garderob och öppna mina skåpsluckor.. Hoppas de som rotar är välbärgade människor som vill köpa mitt älskade kaos i alla fall (för en stor summa pengar). 

Samtidigt som mina tankar snurrar med flytt, städ, renovering, körkort (!), jobb och blogg så glider dagarna och veckorna förbi.. snart är vi officiellt husägare. Det är helt galet.

Solgult

Gult är inte alls min färg egentligen, men jag har alltid velat kunna ha den.. När jag såg detta linnet i Thailand kunde jag inte motstå frestelsen, det var ju inte precis dyrt.. Så nu får vi se om det blir ett sådant plagg som bara hänger i garderoben och ser fint ut, eller om jag faktiskt lyckas hitta ett tillfälle att använda det.

Nu är det städ som gäller, visning på söndag :)

onsdag 23 maj 2012

Ljust och pastelligt

Bild: Country Living
I vårt nya vardagsrum har vi jättemycket ljusinsläpp, och då blir jag sugen på att ha det så ljust och pastelligt som på bilden ovan. Vill även ha ett ställe som detta där folk kan samlas och prata, se varandra i ögonen och inte distraheras av tv:n som alla möbler är riktade mot. Jag tror att det finns plats för det, men då kanske drömmarna om ett brittiskt bibliotek får stå till sidan.. :) Fantastiskt fin bild i alla fall, den hamnar i inspirationsmappen.

Min gårdag genom en mobilkameralins

 Igår var jag på utbildning, och denna dag spenderades på Scandic S:t Jörgen. Där hade vi det bra måste jag säga... Det är sällan man äter så mycket som när det är buffé, och här fick vi frukostbuffé, lunchbuffé med efterrätt och sen även kakbuffé.. helt galet mycket mat alltså... och jag gick runt som om jag inte sett mat på flera år och suckade, ojade och oooade över allt som var så gott och fint upplagt... Konferenser på hotell är något man (läs =jag..) borde göra lite oftare :)


Efteråt blev det lite shopping för min del. Värmen och sommaren har ju slagit ner ordentligt här i Malmö och jag kom på att jag i stort sett bara har jeans och lite för korta shorts att ha på jobbet... Så två par linnebyxor, en kjol och en klänning fick hänga med mig hem från H&M :)

Snabbt hem och duscha och sen iväg till Kajutan i Limhamn där vi träffade några vänner och sambon åt middag (jag fick i mig några heta räkor.. efter dagens frossande behövdes inte mera mat alls egentligen..) och vi njöt av solnedgången o goda vänners sällskap. Älska sommaren, det finns få saker som är så härliga som att sitta ute länge på kvällen utan att frysa. Underbart!

Kvällen

Idag och ikväll hade jag mycket för mig. Det medta handlade om mat,
Men även lite annat.. Det är så pass att jag nu knappt håller ögonen öppna... Så jag säger
mer imorgon helt enkelt :)

tisdag 22 maj 2012

Vinnaren

Förresten, vinnaren av tävlingen blev Emil! Grattis till vinsten! Belysningsdesign.se tar kontakt med vinnaren. 

För er andra som ändå hade valt så fina lampor (jag gick in och tittade på allas favoriter, superfina!) kan jag erbjuda ett tröstpris. Vad sägs om 10 % rabatt på alla lamporna? Gött säger jag :) Skriv helt enkelt: lampor2012 i kassan så dras rabatten. 


Det nya husets areor

Bild: Country Living
I ett "hemma hos" reportage ifrån Country Living är detta ett så kallat "master bedroom's sitting area".. hur flådigt låter inte det på en skala.. Det är så vi får inreda det nya huset tycker jag, med olika områden i de olika rummen som kan kallas för "någon-slags-area". Som kökets "cocktail area" (den delen av köksön som har en vinkyl.. oja, vi kör på stort), kontorets bloggarea, bibliotekets konjaksarea, badrummets poolarea och trädgårdens grillarea. Jag kan nog hitta fler, mååånga fler. Flådigt ska det vara i vårt ruckel :)

måndag 21 maj 2012

Fulfuruns räddare i nöden

Bild: Boligmagasinet - Torben Petersen/photoGRAFIC
Åh vad detta tilltalar mina ögon! Blicken dras direkt till det gröna bordet och det är allt jag kan se. Älskar färgen, de svarvade benen och stilkrocken mellan det nya köket och bordets slitna kanter :) Jag letar redan efter lite billiga men "rediga" (icke skåningar läs: gedigna) möbler som någon vill kassera som jag kan ge ett nytt syfte. Älskar verkligen tanken av ge möbler ett nytt livsöde.. ni kan kalla mig fulfuruns räddare i nöden, utrustad med sandpapper, penslar och kärlek finns det inget jag inte rår på ;) (citera mig inte här när det eventuellt går åt skogen sen.. jag blånekar all inblandning..)


Biblioteket

En lite härlig tapet (speciellt inne på toaletten..!) Bild: Living etc facebooksida
Den senaste tiden har det blivit en del snack om att vi ska ha ett bibliotek i det nya huset.. Vi har ett litet rum i anknytning till vardagsrummet som tidigare använts som matrum, men vardagsrummet och köket räcker gott och väl till det ändamålet.. Så bibliotek är en tanke som vuxit fram. Det är nog mest hos sambon, som tänker sig slitna läderfåtöljer, konjak, cigarr och tweedkavaj med armbågslappar... Vet inte hur aktuellt det skulle vara att faktiskt läsa bok där inne.. :)

söndag 20 maj 2012

Ljuva sommartid

Idag kom sommaren till Malmö. Jag sitter i skrivande stund i bikini på en gräsmatta och fryser inte, jag till och med svettas lite.. Till och med vinden är varm :)

Vädret får mig att längta lite extra. Om mindre än två månader slipper jag packa en väska på cykeln för att hitta en bra gräsplätt när värmen slår till, då kan jag helt enkelt traska ut i trädgården :) 

En liten Agnes

 I lördags var det dags för min brorsdotter Agnes att döpas. Jag kan inte få nog av henne, en riktigt liten gosing som är söt ifrån alla vinklar (underbart minspel på så små barn!) och doftar så god bebisdoft att man helt enkelt vill ta henne hem och behålla henne.



lördag 19 maj 2012

Jag har en påfågel på ryggen

Ett linne jag köpte i Thailand. Framsidan är ett vanligt svart linne medan baksidan är såhär, lite mer märkbar. Sådana oväntade detaljer gillar jag :)

fredag 18 maj 2012

Miss Dee junkie

 Jag har skaffat mig en fjärrutlösare till kameran som fick testas lite idag, och här är resultatet efter fotande och redigering där mina smycken från Miss Dee fick stå i fokus. Timmarna glider förbi helt obemärkt när jag håller på med bilder och redigering.. det är så roligt :)

Kaos till salu

Bilder: Erik Olsson
Vårt kära kaos har nu kommit ut till försäljning, så om ni är intresserade av att se (eller kanske köpa..) mitt hem så ligger bilderna ute på Hemnet och Erik Olsson för allmän beskådning. Här kan ni se helheten av vad vi åstadkommit under de tre år vi bott här. Vi har lagt ner hjärta och själ i att få vårt hem så som vi vill och jag hoppas att vi hittar en köpare som uppskattar vår smak :)

Chokladtips och städfredag

Tvättmaskin och diskmaskin är i full gång, jag ska sätta på hög musik och ta itu med mitt sovrum där en bomb slog ner när vi fotade lägenheten, något man som tur är inte kan se på mäklarbilderna :)

Bilden ovan är ett hett tips till er alla. Mörk choklad från Lindt med smak av creme brulée.. det är så gott att man dör litegrann.

torsdag 17 maj 2012

Solsken och sangria

Långhelg, solsken, sangria. Ibland är livet rätt bra :) I ugnen har vi klyftpotatis och rotfrukter med en hel massa vitlök och färsk timjan som sprider en härlig doft i hela lägenheten. Det kanske är lite sent att laga mat nu, men solen spelar spratt med oss och vi glömmer bort tiden. Denna dagen har vi bara slappat. Jag har inte lyckats åstadkomma något vettigare än att diska. Men det är okej. Jag har solsken och sangria och en vitlöksdoftande lägenhet, så jag kan skjuta fram verkligheten en dag och unnar er att göra samma sak. Glöm måstena för en stund och ha det bara bra, det är ni värda :)

Helgplaner

Igår kväll var vi tre vänner som inte setts sedan skoltiden som träffades här hemma och pratade över canneloni (med ricottaost och spenat, fantastiskt gott och suuuperenkelt!) och en del vin. Inte förrän efter klockan två kom jag i säng och vaknade med ett lite tungt huvud, men det var det värt :)

Tanken är nu att jag ska ta tillvara på helgen och få mycket gjort, något jag ännu inte riktigt gjort idag då jag mest slösurfat och glott lite på tv.. men det behövs också ibland :)

Så nu får vi se vad som ska göras idag. Det ända jag vet är att jag känner ett sug efter att laga (eller i alla fall äta) riktigt god mat, det kan vara gårdagens vinkonsumption som har påverkat det suget.. :)

Kom ihåg tävlingen, ni har tills på lördag att vinna ett presentkort på 300 kr på Belysningsdesign.se så passa på :)

onsdag 16 maj 2012

Hittepåkonst på väggen

 Här har ni lite bilder på min nyordnade tavelvägg som jag fick upp häromdagen och undrade sen varför jag inte fixat detta för längesen.. Det var ju så enkelt ändå.. Jag hade inte foton för alla ramar så vissa fick en annan lösning som ni ser på bilderna nedan.

Ett glasunderlägg i form av Island. Denna bilden får man kika lite extra på för att se vad den föreställer då den är svart på svart bakgrund, men kanterna på underlägget är i kork, och det blev rätt fint :)

En djup ram från Ikea fick lite fint papper och fina stenar, mycket enkelt :)
Jag fick upp dem ganska rakt och jämnt genom att först placera ut ramarna jag ville använda på tjockare papper (det fick bli en sönderklippt ikeakasse och en liten bit bakplåtspapper) vars storlek motsvarade väggen de skulle hänga på. Sen var det bara att rita av ramens konturer på pappret, mäta och markera var spiken ska sitta med ett kryss, hänga upp pappret på väggen och spika igenom pappret som jag sen drog bort. 

Nu ska jag ha veckans sista arbetsdag. Tjoho :)

tisdag 15 maj 2012

Min vinnarhall


Kom på att jag inte visat några bilder på hallen sen vi satte upp skjutdörrarna som jag vann hos Elfa, så det var ju hög tid att göra det nu :) 

Idag har det inte hänt särskilt mycket alls.. Känns som ett lugn efter stormen här hemma och idag har vi klivit över allt stök (som är i sovrumsänden av lägenheten) och låtsas som det inte är där.. en liten städpaus helt enkelt. Imorgon är det fredag för mig och när långhelgen startat kan jag nog fortsätta packandet.. men ikväll och imorgon är det paus, en välförtjänt sådan :)

måndag 14 maj 2012

Tre timmar

Såhär kan en gästtoalett se ut när man fotar lägenheten. Då kan ni tänka er hur resterande garderobsutrymmen har sett ut.. Istället för att spendera kvällen åt att ta itu med oredan och organisera lite av dessa grejer som jag hade tänkt hamnade jag istället på ett årsmöte med vår bostadsförening som drog ut lite på tiden och varade närmre tre timmar.. 

det är alltså tre timmar av mitt liv som jag spenderat genom att lyssna på ältande av gamla stadgar och regler medan jag åt två ganska stora blåbärsmuffins (som faktiskt var mycket goda.. därav dubbelt intag..), spelade wordfeud (där jag heter inredningskaos...) och rullade tummarna. Lite då och då fick man hojta JA eller NEJ för att få ut något vettigt ur det hela. Jag är verkligen en vän av ordning och vill vara med och bestämma enligt rätt och lag... men tre timmar.. jag dööööör ju!

Så, nu var det färdiggnällt :)

Glöm inte att tävla! Presentkort på lampor står på spel, bra grejer det :)

Rent och städat

På denna bilden kan man se vad sambon hållit på med i ett tag. Ovanför köksskåpen har vi "stängt" upp till taket och satt listerna. Hela köket har även målats.
 Mäklarens fotograf har varit på plats och just nu tassar vi runt här hemma och tycker det är otroligt trevligt när allt är så städat och fint. Skenet bedrar dock då allt stök från ena halvan av lägenheten helt enkelt förflyttats till andra halvan.. så mitt sovrum visar jag inte upp just nu :) 

Jag gick ett litet varv här hemma med kameran när fotografen gått, måste passa på när det är så rent och städat här :)