lördag 30 juni 2012

Spabehandlade

 Idag fick jag mitt livs första ansiktsbehandling. Faktiskt.. Förstår inte varför jag dröjt så länge, det var ju hur bra som helst.. Sambon och jag hade varsin behandling efter varandra, så när jag var färdig skulle jag vänta femtio minuter på att han skulle bli färdigbehandlad.. så det var ju bara att gå ut i solen, lägga mig på en solstol och titta på utsikten över kalkbrottet. Jag tog inte så många bilder här av hänsyn till de andra gästerna, ville inte verka som någon skum paparazzi som fotar seniorerna..
 Efter ansiktsbehandlingen promenerade vi bort till Kalk och åt god middag (lammrostbiffen var jättegod..). Här ser ni mig med nyplockade och färgade ögonbryn som jag blev himla nöjd med :) 

Vi åt tills vi inte kunde äta mer (vilket är ganska mycket.. vi är stora i maten!) och så tog vi oss hemåt. Så nu sitter vi i soffan och myser. Det blir nog mjukisbyxor och film. Det är en bra nioårsdag tycker jag :)

Spadag

Idag blir en trevlig dag. Sambon och jag ska fira att vi på måndag varit ett par i nio år (!). Så vi kommer spendera vår kväll på Victoria park Spa och få ansiktsbehandlingar och så äta god middag på Kalk. Det ska bli en bra dag helt enkelt :)

Tack för bra feedback till förra inlägget förresten. Bannern som var längst ner på bloggen är nu borta, och jag har börjat fnurla lite på en ny bloggdesign som jag hoppas ska fungera lite bättre. Känns som att en ny design kan passa bra med det nya huset också :) Tills dess så rekommenderar jag alla som använder Internet Explorer att ladda ner Firefox istället. Det är gratis, och fungerar mycket bättre än IE i alla sammanhang.

fredag 29 juni 2012

Ett önskemål om assistans

Hallå där! Jag har hört lite att bloggen fungerar sämre och ibland inte alls i Internet explorer, och detta är ju inte acceptabelt på någon nivå alls tycker jag så jag tänkte att jag kanske kunde luska lite med er hjälp och se om jag kan lösa problemet.

Vad använder ni för webbläsare, och hur fungerar bloggen i den?
Ni får hemskt gärna testa den i explorer och se hur bloggen beter sig då. 
Har ni några erfarenheter om hur man kan lösa dessa problem? (för det har inte jag..)

Tveka inte att kommentera! 

Loppislinne med i-lands problematik

 För ett par veckor sedan köpte jag ju ett linne på loppis som jag ville visa upp. Ett klipp för 15 kr, ursprungligen från Top Shop. Jag är väldigt nöjd, trots att jag var lite tveksam när jag först provade det eftersom det är ganska tajt över behagen. Men det visar sig att det är ganska bra trots allt, eftersom axelbanden är så otroligt irriterande och faller alltid ner som ni ser på bilden nedan.. så dem ska jag klippa av och få en tubtop istället.

En hel dag gick jag såhär.. banden ramlar ner, jag föser upp, banden ramlar ner, jag föser upp... ett väldigt I-lands problem, men ack vad det går mig på nerverna..

Utvilade fredag

Sköna hem
Då blev det fredag igen. En efterlängtad sådan. Inatt har jag sovit i ca nio timmar och hoppas nu på att jag sovit bort huvudvärken som jag haft i några dagar. 

Idag är det en lite spännande grej som händer som jag inte riktigt kan delge för er ännu, förutom det vet jag inte vad denna fredag kommer bjuda på. Det står mellan poolfest eller lite after work.. jag tror dock att det senare är ett alternativ som tilltalar mig lite mer.. En lugn kväll och gott om sömn är vad min kropp skriker efter just nu.

Imorgon däremot, då händer det grejer! Då ska det firas :)

Vad ska ni göra i helgen?

torsdag 28 juni 2012

På halt vatten

Idag har det varit tyst här. Det beror dels på en huvudvärk som verkar ha satt sig på min hjärnas idébank, och dels för att dagen idag helt enkelt varit ganska händelserik och tiden inte funnits till. Halkan gjorde jag idag. Gled runt, sladdade och planade på halt vatten under kontrollerade former vilket var ganska underhållande samtidigt som jag är väldigt glad att det är överstökat.. 

Efter detta var det dags för veckans andra visning.. och inte förrän nu sitter vi här, maten är nästan klar och vi är redo för nedvarvningen inför veckans sista arbetsdag. 

Till efterrätt blir det jordgubbar, 
såklart. 

onsdag 27 juni 2012

Ålderskontrast och må-bra tips

 Denna dagen har präglats av en huvudvärk som hängt med mig sedan igår kväll och ryggvärk som smyger sig på då jag inte tränat på länge nu. En liten gnälldag kände jag att det blev på jobbet.. och efter det så var det ju direkt till körskolan för en tre timmar lång lektion om risker i trafiken som var intressant, men jag kände mig lite som en minoritet ibland alla gymnasieungdomar (ordet "asså" har jag hört rätt ofta ikväll...). Jag hade även glömt bort hur man gör på lektioner (skyller på åldern).. De små liven var ju helt duktiga och räckte upp handen medan jag pratade rakt ut så fort en mening dök upp i hjärnan.. Lite roligt att se kontrasterna när jag egentligen inte trodde ålderskillnaden var så stor mellan oss.. :)

Så efter en ganska tuff och lite negativt laddad dag gör jag en smart grej för att må lite bättre. Jag ringer och beställer sushi, byter om från tråkiga vardagsjobbkläder till lite finare vardagskläder och nya höga klackar och går till sushistället och så direkt hem igen. Att byta om kan tyckas vara helt onödigt, men jag kände mig finare, piggare och gladare bara av den lilla förändringen. Och så fick jag börja gå in de nya skorna också så jag fick två flugor i en smäll :)


Vissa dagars ointresse

Ett litet middagstips på morgonkvisten. Pastasallad med fetaost, kidneybönor och oliver (och diverse andra rester ni har i kylen). Enkelt och gott. 
Idag är en sån där dag där jag knappt kommer vara hemma. Så det kanske inte blir så tätt med inlägg idag. Funderade först på att jag hade kunnat mobilblogga lite, men helt ärligt.. jag ska till jobbet och sen göra riskettan på trafikskolan (en föreläsning om hur droger och trötthet påverkar körsätt..) och jag tror inte det är så intressant för er egentligen.. så då får det hellre vara :) 

Instagram är alltid med mig numera i alla fall. Känner att jag verkligen fått kläm på den tekniken nu :)

tisdag 26 juni 2012

Konsekvenserna av att bädda sängen

Bild på min bäddade säng: Erik Olsson
Läste en artikel på Apartment therapy om konsekvenserna kan komma ifrån att bädda sängen. Vissa säger tydligen att den enkla rutinen som att bädda sängen varje morgon påverkar väldigt många aspekter av ens liv, kan till och med påverka ens ekonomi. Det hela handlar om att få en bra start på dagen och fortsätta dagen i den andan.. Låter intressant faktiskt. I morse bäddade jag sängen eftersom vi hade visning idag, men annars låter jag den vara obäddad.. om det bara är jag och sambon som ska se den så behöver jag ju inte anstränga mig.. men det kanske jag borde.. Det är ju väldigt skönt att se den så fint bäddad när jag kommer hem ifrån jobbet.. Det gör väldigt mycket för helhetsintrycket av sovrummet..

Vad tycker ni? 
Bäddar ni sängen?

Köksdrömmen

Decor pad
 Köket ovan är (för tillfället..) mitt drömkök. Bilden har fastnat på min näthinna och vill inte försvinna. Det var denna bilden som fick mitt huvud att börja snurra igår. Jag vill ha det fina köket, utan kompromisser. Jag tänker inte välja ett annat kök bara för att det kostar mindre pengar, utan snarare vänta längre med att starta renoveringen så att vi kan ha drömköket. Därför blir det nog köket vi undersöker först, kollar leverantörer, får offerter och skriver ner vad allt kommer kosta, så vi kan börja spara till det.

House & home
 Inget rum är nog så viktigt som köket. När vi renoverade det nuvarande köket gick vi till alla leverantörer vi kunde hitta, och den vi föll för allra mest var Kvänum, men de valdes bort på grund av priset och att det inte kändes som att en lägenhet behövde ett kök med så väldigt lång livslängd, risken är att näste man flyttar in och river ner allt ändå och renoverar efter eget tycke.. Redan då sa vi att när vi får hus ska vi ha ett kök ifrån Kvänum, så jag hoppas att de har drömköket. Ser fram emot att börja undersöka :)

Country Living
Jag riktigt längtar efter att helt enkelt kunna börja planera lite mer. Jag ska skaffa mig en pärm med flikar och varje projekt ska ha en egen flik. Där ska vi ha inspirationen, materialval, smarta idéer, köpställen och kostnadsförslag. Även de tråkiga projekten som kan spara in lite pengar som att isolera vinden och köpa värmepump ska vara med i min pärm.. och till och med det ser jag fram emot att planera :)

Åh.. jag ska se om jag kan köpa pärmen idag.. en riktigt fin en :)

Paraplydrinkar och trädgårdsarbete

Men kan ni tänka er.. solen lyser ju faktiskt in genom fönstret här nu på morgonkvisten.. jag som trodde ösregnet skulle härja hela veckan! :) Ni som följer bloggen på facebook kunde igår se mig iklädd en blå regnponcho från ikea ute i regnet.. (en snäll bild som sambon tog medan han hade ett stort leende på läpparna..), jag får nog ta och investera i en snygg regnkappa för att klara av den svenska sommaren med lite mer stil :)

13 arbetsdagar kvar till semestern. Då kan det vara soligt, då blir jag nöjd. När jag kan sitta på en solstol i min trädgård med en paraplydrink i handen och läsa en bok i solskenet. (eller så kommer jag antingen ta itu med mängder av trädgårdsarbete, eller vara inne och måla..)

måndag 25 juni 2012

Snurr snurr i renoveringsskallen

Bilderna tagna av Hallonqvist
Idag har mitt huvud snurrat igen. Strax över två veckor tills vi tar över huset och påbörjar det enorma projektet. Det första vi gör är att måla allt vitt, så allt blir fräscht och nytt, och även så att huset blir som en tom canvasduk som vi ska skapa konstverk på. Tanken är att även måla kakel, våtrumstapet och badrumsgolv, på något bra sätt.. riktig hur det kommer gå till är ännu oklart så om ni har tips så tar jag tacksamt emot dem! 

När allt är vitt och fräscht tänker jag mig att vi börjar planera. Skapa en plan för hur vi vill att huset ska se ut, helst hela huset. Få offerter på köket, badrum och gästtoalett. Även planera hur vi vill att fasaden ska se ut eftersom mitt huvud snurrar med fönsterbyte och kanske liggande panel (hmm..). Och kan man måla taket, eller byta ut alla tegelplattor mot gråa snyggare..? Får jag det av stadsbyggnadskontoret? Det blir mycket hmmm-ande här hemma nu..

Snyggbadrummet som ska bli vitt vitt vitt!
Sen är det ju oerhört viktigt att vi gör allt i rätt ordning. Ska vi ha större fönster måste vi ju göra det först.. eftersom vi då måste riva en del av väggen och vi vill inte göra en massa arbete i onödan.. Rangordningen får gå efter logistik och ekonomi.. Vad är mest praktiskt att göra först i förhållande till vad det kostar i jämförelse med resten av de projekt som huset innefattar.. Hänger ni med, eller svamlar jag..? 

Nåväl. Vi börjar med det vita. Sen kommer logistiken.

Midsommarstass


Jag bad sambon att ta några bilder på mig i min midsommarstass som jag var så nöjd med. Sagt och gjort, helt plötsligt springer han rundor och fotar mig ifrån alla vinklar. Till slut står han bakom ett träd och fotar mig igenom grenarna som en paparazzi. Lite roligt var det faktiskt, och hans engagemang var ju fantastiskt :)

Klänning och skor ifrån ellos.
Härligt att se tillbaka på en solig midsommar när regnet tagit över Malmö..


söndag 24 juni 2012

Nypimpad ajfån

Skalet är köpt Här
 Då har skalet till ajfånen också kommit på plats. Det levererades faktiskt redan tidigare i veckan så jag behövde inte alls vänta länge trots att det skickades ifrån USA. Jag är helnöjd. Det är mintgrönt vilket gör mig lite lyrisk, och jag kände mig genast manad att matcha med mintgrönt nagellack :)

När vi ändå snackar om ajfånen så vill jag visa min nedräkningsapp. Den visar att vi tar emot vårt hus om 15 dagar och 13 timmar.. Och sedan jag tog bilden har det ju tickat ner ytterligare. Nu börjar det kännas lite mer på riktigt.. snart kommer vi kunna börja måla de bruna taken, gräva upp ogräs och riva bort psykadeliska tapeter från köksväggarna.. Det ska bli en fröjd!

Svartvit inspirationskälla

 Bilderna på en lägenhet som är till salu hos Bolaget här i Malmö har cirkulerat lite i bloggvärlden nu de senaste dagarna, och jag måste säga att jag förstår varför. Perfekt kombination av svart vitt och trä. En lugn lägenhet och färgtemat går som en röd tråd genom alla rum. Genomtänkt och jättefint. Jag har någon aning om att lägenheten kan tillhöra den väldigt talangfulla bloggerskan bakom 365 ting jeg liker. Fler bilder hittar ni på Bolagets hemsida.







lördag 23 juni 2012

Midsommarens mobilbilder

Då kameran råkade lämnas kvar hos sambons föräldrar kan jag inte visa upp några av de finare midsommarbilderna ikväll. Dock var jag hyfsat aktiv med mobilkameran (som de som följer Inredningskaos på facebook kanske märkte av!) så några av de bilderna kan jag ju dela med mig av. 

Vi hade det fantastiskt trevligt. God mat, gott sällskap, femkamp (vi vann!), regn som övergick i strålande solsken utan ett moln på himmelen och dans i en vacker trädgård i full blom.

Långbord hade dukats genom två partytält. På matbordet skymtar ni min supergoda potatissallad med ädelost som jag ätit rester av idag.
En prickig iris :)



Oanvänd blogghörna

Visar upp en städad och lite spartansk blogghörna. Ella ja, det som egentligen skulle vara en blogghörna men som egentligen bara är ett skrivbord som jag lagt ner en hel del tid och kärlek på att renovera och numera aldrig sitter vid. Blogghörnan har jag i soffan :)

fredag 22 juni 2012

Rama in klädesplagg

Sitter och dricker morgonkaffet och funderar på om jag först ska duscha eller lacka naglarna medan jag tittar på desperata husfruar i Beverly Hills som bråkar om konstiga grejer i skyhöga klackar. Helt plötsligt hajar jag till och måste slänga mig på fjärrkontrollen och pausa. På bilden ovan ser ni någon hollywoodkvinnas walk in closet, och på väggen har hon ramat in sin brudklänning. Hur fint var inte det!

En idé som verkligen är värd att spara tycker jag. En bröllopsklänning är så pass viktig att det är synd att packa in den i garderoben efter att den använts.

Så. nu var den idén sparad i bloggarkivet. Nu ska jag förbereda mig inför en härlig och regnig midsommar :)

torsdag 21 juni 2012

Nedvarvningen börjar

Vissa dagar är det svårare att hitta tiden att blogga. Igår och idag var sådana dagar. Jag har vaknat för sent för att skriva på morgonen och sen blev det blev storstäd inför lägenhetsvisning efter jobbet, och nu shopping inför midsommar. Men nu, vet ni, nu är det ju ljuvligt ledigt ändå tills på måndag och jag njuuuter redan och kopplar av för fullt!

Avkopplingen påbörjas med rosévin och mozzarella (2 för 20 kr på ica maxi, jag hade inget annat val än att slå till...) med basilika, balsamvinäger och olivolja. Enkel och god vardagsförrätt :) 

Ser fram emot imorgon. Fin klänning, höga klackar, kanske lite blommor i håret och regnet som aldrig försover sig utan alltid dyker upp just på midsommarafton.

onsdag 20 juni 2012

Världens bästa potatissallad!

Nypotatis! nomnomnom
 Jättebra att ha blogg ibland, man kan få en liten spark i baken :) För att kunna dela med mig av receptet på världens godaste potatissallad behövde jag ju faktiskt rota fram det. Vilket jag annars hade gjort imorgon två minuter innan vi ska iväg och handla och min receptsamling är inte stor men inte heller särskilt ordningsam.. 

Så nu kör vi. 
Och jag lovar. 
Den. är. så. god.

Receptet lyder:

1 kg potatis
1 kruka basilika
1 knippe gräslök
1 knippe rädisor
300 g ädelost
2 dl valnötskärnor
1 msk pressad citron
1 dl olivolja
Flingsalt
Svartpeppar

1. Koka potatisen. 2. Dela de större potatisarna när de är varma men hanterbara. 3. Slå olivolja och citron över samt smula ner osten. 4. Tillsätt nötter, rädisor och basilikablad. 5. Klipp ner gräslöken samt mal lite svartpeppar, strö ner flingsalt och rör om.

Eller om ni vill följa receptet som jag brukar göra det så gör ni såhär:

1. Titta lite på receptet ovan. 2. tappa bort receptet. 3. Storhandla och försök komma ihåg alla ingredienser, men glöm alltid bort en grej (gärna citronen). 4. Börja laga alldeles för mycket av salladen eftersom du är övertygad om att alla kommer älska den och rädd för att inte kunna frossa loss som en tok själv.. 5. Strunta i alla måttenheter! Höfta och kör på känsla (det är då det blir käärlek i maten), gå gärna bananas med osten på den varma potatisen, för det är magi som händer där.

Säg till vad ni tycker om ni provar den!



De nya älsklingarna, del 3

 Ett par skor till, sen var det inte mer ifrån ellos för denna gången :) Jag har haft ett par liknande tidigare, men som gått i sönder. Denna modellen tycker jag funkar till i stort sett alla kläder och alla tillfällen. Dessa var dessutom väldigt mjuka. Nu har jag inte gått särskilt långt i dem ännu, men det känns som det kan gå bra :) 

Lägg märke till att jag fortfarande har olika nagellack på båda fötterna.. ska nog ta och ändra på det till midsommar..

tisdag 19 juni 2012

De nya älsklingarna, del 2

Skorna har ni fått se, men här har ni klänningen, (som har fickor! Älskar klänningar med fickor!) som gör sig ganska bra med skorna om jag får säga det själv. Känner mig som en hemmafru från 50-talet och får lust att ta på mig ett förkläde och baka muffins, fast att baka är inte riktigt min grej så det skippar jag. 

men klänningen var fin, riktigt midsommarfin :)

Alla dessa sociala medier..

Jag är inte svår, jag är en stor anhängare av sociala medier numera. Jag twittrar, pinnar och numera instagrammar jag också :) Instagram bilderna kan ni följa antingen genom att själva skaffa instagram på er smartfån och söka upp mig där (då heter jag Inredningskaos), eller genom att gilla Inredningskaos på facebook, ett annat socialt medie jag är anhängare av :)

Instagram är riktigt trevligt tycker jag. Speciellt sen jag uppgrade ajfånen från en trea till en fyra och kameran blev några hundra gånger bättre så är det ju bara att klicka, redigera toksnabbt och skicka iväg uppdateringen. Jättebra när jag hittar små detaljer i vardagen som jag vill dela med mig av :)

För att det är kul kan jag tipsa om att ni kan följa mig med bloglovin också. Sen kommer jag inte på fler grejer :)

Det är inte klokt vad jag hänger med i tekniksvängarna. Känner mig ju nästan som en ungdom igen :)

Hänger ni också med i svängarna? :)

En extra kort arbetsvecka startar

Tre dagar alltså. Jag ska jobba i tre dagar och sen är det helg igen :) Jag älskar midsommar! All den goda maten, härligt sällskap, blommor i håret, klänningar som ska bäras oavsett väder bara-för-att det är så det ska vara, jordgubbarna och min färskpotatissallad som jag tycker är världsbäst och som jag alltid längtar till :) I år firar vi hos sambons föräldrar i deras fina trädgård, och då fixar jag potatissallad till trettio gäster.

Men först, tre dagars jobb. Nu kör vi :)

måndag 18 juni 2012

De nya älsklingarna, del 1


Väldigt sköna sommriga skor ifrån Ellos. Supernöjd med mitt köp!

Trädgårdsinspiration utanför boxen

 Via superbloggen Desire to inspire hittade jag till ett ursnyggt hotell i Belize som heter Kaana Belize. Snacka om bra trädgårdsinspiration! Det är lite "think outside the box" känsla över det hela, speciellt om man skulle anlägga något sådant i ett villaområde i lilla Malmö, men den tanken tilltalar mig lite :)




utedusch! Det ska jag ha!


Vardagslyx på morgonsolig balkong

Då mitt öga fortfarande ser så pass märkligt ut att jag inte kan riskera att utsätta kollegor och barn för eventuell smitta så stannar jag hemma idag. Då tycker jag att jag kan unna mig lite vardagslyx för att kompensera för karensdagen som jag inte är helt glad för.. Så det blev sovmorgon, och snart ska jag ut och sätta mig på balkongen och avnjuta kaffet och frukosten i morgonsolen. Kanske får man lite färg inför midsommar till och med :)

söndag 17 juni 2012

Islands dag

Idag är det Islands nationaldag, något som jag lite opatriotiskt glömde bort halva dagen.. men men, jag har firat genom att ha en mysig dag och skänkt många goda tankar till mitt kära hemland. 

På tavelväggen i vår hall har ett glasunderlägg föreställande Island ramats in, och hängts upp i mitten som en liten tribute. För trots att jag bott i Sverige i mer än tjugotvå år och trivs otroligt bra med det så kommer Island alltid att kallas hem. Jag har ingen vilja att flytta dit igen då mitt liv är här, men ändå.. när jag kommer dit (vilket jag gör alltför sällan) så får jag en nostalgisk känsla i hjärteroten som säger mig att detta är hemma. Svår känsla att förklara.. men så är det helt enkelt.
 
Jag kan rekommendera en resa dit förresten. Naturen är sagolik, maten är jättegod och människorna underbara.

loppisfyndat


Varje söndag hela sommaren är det loppis på Drottningtorget här i Malmö. Jag var precis där med min kära mamma och gick en runda. Som vanligt kommer jag inte hem tomhänt, men det är lite härlig känsla att handla en champagneskål (eller vad de heter..), ett linne och ett fint hängsmycke för under hundralappen. Linnet kan ni få se lite närmre en annan dag när jag har tvättat det. Champagneskålen blir perfekt för den dagen då lägenheten blir såld och vi ska fira med champagnen som vi haft i tre år.