tisdag 31 juli 2012

Fiskben under fötterna

Efter att sambon jobbat och jag renoverat idag tog vi en tripp till golvpoolen för att titta lite på deras parkettgolv. Det golv som nu ligger i huset är ju visserligen orginalgolvet, men det är trasigt och det verkar smidigast att byta ut det helt. 

Väl där ser vi detta golv...

Vi är båda helt sålda, och tror att det måste vara det dyraste golvet de har (det stod inget pris på), det var nära att vi inte ens frågade eftersom det var bara så självklart att detta fina fina golvet måste kosta skjortan. Men vi frågade, för säkerhets skull.. och vet ni, priset är hanterbart, inte alls i den dyraste dyrklassen som vi trodde! Happy days!

Det kan komma att kosta en del att få det lagt också visserligen, tydligen är det lite av ett meck att lägga stav för stav.. men i värsta fall får vi vänta lite och spara ihop lite pengar för att få detta golvet för det är helt enkelt helt rätt. Även om det är ett nytt golv har fiskbensparketten en gammal känsla, det åldras med värdighet och det är ju bara sååå vackert! 

Detta är mitt nya golv
punkt

Tjuvkika på årets Ikeakatalog!

Skärmdump från Ikeas amerikanska sida, där katalogen finns.
Nyfiken på vad Ikea har att erbjuda det närmsta året? Sugen på att tjuvkika innan katalogen dimper ned i brevlådan? Det är jag!
Älskar att tjuvkika!

Klicka här för att komma till katalogen!

Sliding doors

Bild från Appartment Therapy (klicka för fler inspirerande dörrbilder!)
Jo men visst, hur fint var inte detta?! Vi har ett par fina dörrar som vi sparat som leder in till "biblioteket" (det är ett arbetsnamn nu då sambon vill ha det till ett bibliotek, jag vill nog ha det till ett matrum men vi behöver ju inte diskutera det närmre förrän det är dags att inreda tänker jag..) som kanske hade passat bra såhär.. lite av ett annorlunda projekt. 

Eller om man kommer över några gamla dörrar på loppis eller blocket.. Den där skenan ovanför dörren var ju jättefin.. finns den på bauhaus tro?

Idag ska jag såga och måla, tjoho!

måndag 30 juli 2012

Ett golv i gråskala

Idag blev det blåa gamla golvet grått istället. Efter att jag kämpat i säkert en halvtimme med att öppna färgburken.. hallå ja vem uppfann den smarta idén att ha en burk som måste öppnas med hammare och spackelspade och inte ha en fin bild på förpackningen som förklarar hur man gör.. tacka vet jag google som räddade mig från att kasta ut burken genom fönstret av ren frustration.. 

Men ja, det blev grått i alla fall, jag har stått och halvt balanserat på ett ben och lutat mig på element för att komma åt i alla skrymslen och samtidigt få plats själv. Det gick ju hur bra som helst också, en strykning till kommer nog behövas imorgon. 

Jag inledde ju dagen med att tala om lärdomar och idag kan det få knyta ihop säcken också, så idag har jag lärt mig att:
  1. Jag inte orkar montera ihop en maskinssåg och arbetsbänk för att kapa en decimeter på två hyllplan..
  2. Av vattenpersonen som kom idag fick jag lära mig att vi behöver ringa en rörmokare och ge honom lite pengar..
  3. Jag är hyfsat vig när det gäller att krypa in i små skrymslen, som till exempel bakom toalettstolen. 
  4. Penseltvätt är bra att ha när man tydligen har färg som inte är vattenlöslig..
Imorgon ska jag ta med mig fogsvansen och såga hyllor, måla golvet igen samt måla hyllorna och allehanda tillbehör. Det blir en bra dag :)

En dag av nya lärdomar

Country Living
Sköna Hem
Öppen förvaring är jag väldigt sugen på just nu. Det kommer bli en blandning av öppen och stängd förvaring i vårt kök när det är klart, dock inte lika ljust och fint som på bilden då det istället blir lite industriellt och metalligt. Bilderna ovan gjorde mig dock väldigt glad, har inte tänkt på hur fint det kan bli om man mixar vitt och beige. Men det var ju jättefint :)

Just nu sitter jag och dricker lite kaffe och bläddrar i en ny Allt i hemmet som råkade hänga med i kundkorgen i morse, snart ska jag till huset och göra grejer jag aldrig gjort förr. Dels ska ett badrumsgolv målas, dels ska min nya såg invigas (ingen fogsvans här utan en riktig såndär man ställer på ett bord och sätter i kontakten och måste vara försiktig!) och så ska jag släppa in några vattenmänniskor som ska byta mätare och jag ska ställa frågor om saker jag inte förstår något alls om.. 

Det blir säkert jättebra
jag kan nog lära mig något nytt idag :)

söndag 29 juli 2012

Nedvarvning efter buffelmozzarella

Då avslutas ännu en semestervecka. Vi sitter nu här hemma och myser framför skärmarna efter att ha ätit god italiensk middag med några vänner på restaurang Italia (buffelmozzarella är grejen alltså...). Då regnet och molnen ska härja nästa vecka ser jag fram emot att renovera en hel del. Idag blev det till och med ett besök på ikea för att handla lite hyllor och detaljer till gästtoaletten. Och så blev det en badrumsmatta på Rusta, och tanken var att jag skulle ha en svart.. 

Men de fanns i mintgrönt, och jag smälte lite.. 
Så på en sekund beslutades det att pastellerna ska härja på gästtoaletten. 
Det blir spännande att se hur det blir :)

Städsöndag

Country Living
Idag blev en städdag, en välbehövlig sådan.. Med tanke på allt arbete som lagts ner på huset, och sedan på solen så har lägenheten fått bli riktigt lidande.. Nu när molnen återkommit känns det okej att ta tag i dammråttorna :)

Idag är det sambons sista semesterdag medan jag semestrar fyra arbetsdagar till och gör ett gästspel på jobbet på fredag innan allvaret börjar på riktigt måndagen därpå. Förhoppningen är att jag ska kunna vara flitig i huset nästa vecka och bli helt färdig med gästtoaletten (som jag sagt nu jättemånga gånger, men jag är ju sååå nära!), och med helt färdig menar jag med spegel, hyllor, toalettrullehållare och hela tjohejet. Allt "lull lul" ska vara på plats :)

Ett besök på ikea vore därför i sin ordning denna regniga söndag :)

lördag 28 juli 2012

Tidsslukande festligheter

Mina alldeles egna rosor, från min alldeles egna trädgård!
Jag vet inte riktigt vad som hände med dagen idag, helst plötsligt är klockan mycket och jag har ingen tid att blogga men gör det ändå.. igår bjöd kvällen på fest, och nu är jag på väg till en annan fest. Så detta var det första och sista inlägget för denna lördagen där tiden försvann. 

Hoppas solen skiner på er :)

fredag 27 juli 2012

Rudolf med brända nosen...

Jag har fått acceptera att jag är en blekfis och så kommer det förbli, vill jag bli brun så får jag betala pengar för en fejkfärg. Jag har varit så vettig och smort in mig med spf 30 denna sommaren för att skydda min bleka hy. Men idag missade jag nåt.. 
hela huvudet.. 

Snyggt jobbat Iris.
Snyggt jobbat..

Sommartraditioner

Detta väder får mig att smälla av. Det är så ljuvligt att länge kunna sitta ute med bara ben och armar utan att frysa och att inte behöva ta på en kofta när jag ska cykla eftersom vindarna är varma. Igår hängde vi på Limhamnsfältet hela dagen, en tradition som sambons nära och kära hållit fast vid i flera år. Två gånger per sommar träffas vi där, grillar korv, spelar brännboll och umgås. Ibland är vädret lite sådär.. ibland är det tokfint som igår. 

Jag lekte fotograf åt vännen Malin när hennes skatter skulle bada, havet gör något särskilt med bilderna tycker jag, allt blir vackrare :) Tanken var egentligen att jag också skulle bada, mest för sakens skull då jag inte badat i svenskt hav detta året.. men vi gör ett nytt försök idag då det blir en dag på stranden :)

jag är faktiskt en badkruka.
Men är det tropisk hetta så är det :)

torsdag 26 juli 2012

Inspirationskällan

Bilden kommer härifrån
Skärmdump från ett av mina Pinterest album
Det är ju tur att Pinterest finns måste jag säga.. I huset har jag ju renoverat i tre rum samtidigt; badrum, gästtoalett och köket. Nu när gästtoaletten börjar bli färdig, och de andra rummen har otroligt mycket arbete kvar tappar jag all lust och inspiration att fortsätta med dem utan jag vill koncentrera mig helt på gästtoaletten. Då är det bara att göra en sökning på Pinterest efter fina badrum och bild efter bild av rent ögongodis visar sig på skärmen, och vips är inspirationen tillbaka :)

Dock blir det inte så mycket gjort där idag då vi är ett stort gäng som ska grilla, spela brännboll, bada och allmänt ha det himla bra :) Värmen gör att blogginläggen blir lite färre, vi får ju passa på att njuta nu då regnet förmodligen återkommer snart och då kan både bloggande och renoverande börja igen som vanligt, men nu är det semester som är prio ett! Jag finns mer på instagram (inredningskaos) och på facebook under tiden, det är lite mer mobilt :)

onsdag 25 juli 2012

Sommareskapader

Gårdagens outfit, som jag kunde ha hela kvällen utan att frysa! Ett tips när kjolen känns lite kort är att ha ett par korta shorts eller hot pants under, ifall det skulle blåsa till :)
 Gårdagen var ju helt fantastisk. Vi spenderade dagen hos en väns föräldrar som har pool, och vi slappade, badade och umgicks och hade det allmänt bra med väldigt mycket semesterkänsla. På kvällen gick vi ut och åt på restaurangen Epicure bröd & vin, ett litet ställe med supergod italiensk mat och en jättemysig lummig innergård med riktigt härlig stämning. Jag rekommenderar verkligen ett besök, det är en av min och sambons favoritställen :)

Idag får vi se vad dagen bjuder på. Sambon ska iväg och fiska med en kompis och kommer hem först imorgon så jag är gräsänkling under tiden. Funderar på att cykla bort till huset och klippa gräset, sola lite i trädgården och kanske måla ett element om jag känner för det :)

tisdag 24 juli 2012

Bara fötter på mjukt trä

Country Living
Jag återvänder gång på gång till tanken om en utedusch, dock har jag inte en aning om var i trädgården den skulle få plats, och det är nog inte ett projekt som startas denna sommaren.. men tanken finns nog kvar nästa sommar och förhoppningsvis har vi hunnit göra i ordning lite i trädgården tills dess så vi lättare kan placera den. 

Igår var vi hemma hos några vänner på kvällen och grillade god mat och hade det allmänt trevligt. De bor i ett relativt nybyggt hus och i en del av trädgården har de en jättefin träaltan, och den mjuka känslan av bara fötter mot det mjuka träet fick mig att bli rätt sugen på det också.. trädäck alltså. Nu får jag hitta plats till det med.. :)

Det löser vi nog.

Ur fokus

Nu blev det ju helt plötsligt hur fint väder som helst, och nä.. jag vill inte vara inne och måla element då! Samtidigt så vill jag bli färdig så fort som möjligt med vår budgetrenovering.. Vi kan dock inte sitta inne hela semestern, det är ju jätteviktigt att passa på att njuta av vädret för att kunna känna oss utvilade när vi måste återvända till jobbet.. På gästtoaletten behövs det bara en strykning till på element och rör, samt färg på tak och golv.. det kan lätt bli färdigt på bara en dag och sen kan vi börja inreda och ha ett färdigt fräscht rum i huset!

Ja, mitt fokus skiftas lite fram och tillbaka nu. 
Jag tror att solen kommer segra. 
hoppas det :)

måndag 23 juli 2012

Sista strykningen innan dörren stängs

 Idag sätter vi fart igen. Vi ska handla lite färg till vardagsrummet och till golvet på gästtoaletten och badrummet samt elementfärg till det ytterst röda elementet på gästtoaletten. Allt på gästtoaletten ska få sig en sista strykning med färg vilket är så fantastiskt att jag har börjat leta speglar, hyllor och handdukar för att kunna inreda färdigt och sedan stänga dörren om ett färdigt rum!

Bilder härifrån

söndag 22 juli 2012

Renoveringssmitare


 Morgonens planerande gav inget egentligt resultat faktiskt, då vi helt valde att strunta i renoveringen idag och utnyttja närheten till Köpenhamn. Det är ett rätt enkelt sätt att fly verkligheten en stund, atmosfären är annan och ofta är det helt enkelt ett miljöombyte som behövs för att ladda batterierna. Så en spontan utflykt till Danmarks huvudstad en härlig sommarsöndag. Det är inte illa :)



 Och jag måste säga att det inte var särskilt mycket som skedde.. Vi strosade runt och satte oss på lite olika restauranger och tog en öl här och en enorm macka där.. en mysig dag helt enkelt, långt ifrån renoveringar och alla måsten.



 Det bästa med mijöombytet är inspirationen. Det är inte alltid jag kan påpeka exakt vad jag blir inspirerad till, men alla dessa nya intryck, alla färger och byggnader, allt liv i staden.. allt inspirerar mig! 

Så nu när vi fått lite vila och avbrott från vårt ruckel så är vi på det igen imorgon, och oj vad produktiva vi kommer vara :)

Trädgårdsarbete i sommarvärmen

Den första buketten plockad ifrån den egna trädgården :)
Idag verkar det ju vara värme i luften! Jag sitter nu i soffan med balkongdörren öppen och den där doften av sommar och värme strömmar in, och den är väldigt uppskattad :) Det känns nästan lite svårt att åka till huset och renovera inomhus när vädret är vackert.. Får ta och slipa köksluckor i trädgården eller något så jag tar in solljuset :)

Först är det dock gästtoaletten som behöver en omgång färg. Det allra rödaste på väggar, tak och snickerier är borta nu och det är den sista strykningen som ska på idag. Äntligen! Kanske kan vi snart säga att vi har ett rum helt färdigt, det hade varit väldans skönt :)

lördag 21 juli 2012

Grilla en pizza

När köket är fullt av damm får man hitta på lite annorlunda sätt att värma pizza. Förvånansvärt bra gick det faktiskt. Pizzorna är av den sorten som Ernst gjorde häromdagen, och de var inte illa alls.. Riktigt goda faktiskt :)

Nu blir det ost och vin med härliga tjejer :)

Badrumstankarna

 Jag är ju lite överallt i huset och fixar, vilket kanske inte är att rekommendera egentligen men det passar mig just nu eftersom jag alltid har något att göra. Helt enkelt så har jag en liten prioriteringslista i mitt huvud. Överst på listan är badrummet, när färg och spackel torkar där inne och jag måste vänta sexton timmar innan jag kan fortsätta beger jag mig in på gästtoaletten och fixar där istället. När jag även måste invänta torkning där går jag in i snickarboden och slipar köksluckor.. Alltså är jag produktiv med min tid, ingen vila här inte :)


Bilder: eget kollage med bilder härifrån
Badrummet och gästtoaletten har fått sin första strykning med färg. När det var klart började min hjärna genast jobba på högvarv med att inreda rummen.. Bilder dök upp i mitt huvud och jag blev inspirerad till att ha konst på väggarna där. Det känns ju som en riktigt bra idé! För det första så döljer vi eventuella skavanker som väggarna ändå kommer ha (eftersom vi bara gör en budgetrenovering nu så är resultatet kanske inte top noch när man granskar det noga..) och för det andra är det väl trevligt att ha något att titta på när man ändå måste sitta där inne :)

fredag 20 juli 2012

Tillfälligt betonggolv

Sköna hem
Under plastmattan i husets kök finns bottenplattan. Den är ju i betong.. jag är lite nyfiken på om vi hade kunnat dra av plastmattan och slipa bort allt klister och ha ett snyggt betonggolv istället.. När köket renoveras mer ingående ska vi ha klinkers, men i väntan på det hade det varit snyggare med ett rustikt stengolv..

Har ni någon aning om detta skulle fungera?

torsdag 19 juli 2012

Renoveringsuppdatering

 I nuläget är vi lite överallt och renoverar, det mesta är bara en ytlig uppfräschning för att göra huset mer beboeligt. Så just nu är det lite rörigt överallt, och dammigt.. detta renoveringsdamm är inte att leka med.. jag är glad att vi har kvar lägenheten så vi kan komma hem till den på kvällen (dock börjar det även här bildas en hel del damm...)
 Idag köptes det en provburk med färg till köksskåpen och en lucka fick vara försökskanin. Först kändes den för lila, men när den torkat såg den bättre ut och nu verkar det som att den kan vara en vinnare.. vi får sova på saken och se på luckan med nya ögon imorgon.. det är svåra beslut att ta :)

 Badrummet och gästtoaletten har i alla fall fått en vacker vit ton istället för de psykadeliska blå och rosa nyanserna. Det är en helt annan femma att se på de väggarna nu :)

Taken är fortfarande bruna, men väggarna är bredspacklade och snart kommer vi nog få se vitt vitt vitt här med :)

Vitt uppåt väggarna

Vackra kullerstensgator i regniga Malmö (i brist på annan bild..) :)
Det blev inte så mycket bloggat igår. Vi var i huset en sväng och badrummet och gästtoan blev färdigslipade, så idag ska vi köpa färg! Det ska bli vitt vitt vitt! Jag ser verkligen fram emot att känna den fräscha doften av nymålat istället för den lite svåra doften av slipdamm.. Och att bli av med de psykadeliska 60-tals tapeterna från väggar och tak kommer bli skönt..

Det är lång väg kvar än, men när färg börjar komma upp på väggarna så kan jag kanske börja ana slutet av (den första) renoveringstunneln :)

onsdag 18 juli 2012

Suktar efter fulfuru

Country Living
Sent igår kväll skickade jag iväg ett mail angående ett matsalsmöblemang på blocket.. Ett matbord med iläggsskiva och sex stolar i sliten fulfuru, för 50 kr.. femtio kronor alltså.. Det är ju som om det var menat att just de möblerna skulle hitta hem till mig. Så nu sitter jag och ivrigt kollar min mail efter ett positivt svar för åh vad jag vill ha! 

Matsalsmöblerna ser för övrigt inte alls ut som de på bilden.. Men bilden fångade mitt intresse, färgen på stolarna är underbar :)

Idag ska det slipas lite fler luckor och slipas spackel i badrummet. Det kommer inte bli lika mycket gjort idag då vi ska iväg på middag ikväll, men det är ett ganska välkommet avbrott. Ibland måste vi nog bli påminda om att vi faktiskt har semester :)

tisdag 17 juli 2012

Darth Iris

 Vissa bilder får tala för sig själva helt enkelt.

Fuska sig till höga fönster

Sköna Hem
Ett tips som jag tänker utnyttja i huset är att fuska med mina fönster. Genom att hänga hissgardiner ända uppifrån taket skapas illusionen av att fönstret är mycket större än det egentligen är. Gardinerna måste inte ens vara hissbara, utan tanken är helt enkelt att de ska dölja den övre delen av fönstret. Vanliga längder kan även hängas på sidan ändå, lite lager på lager är fint :)

Åh vad jag ser fram emot att börja med den piffiga delen av renoveringen, att tillsätta detaljer och göra det till ett hem!

En morgonuppdatering

Idag kör vi på igen, semesterdag nummer två och och vi är i full gång. Sambon slipar vardagsrummet och jag spacklar badrummet. Det blev att vi tog hjälp av en kompis som är målare istället för att anlita en firma när det gäller att spackla och slipa. Dels för att vi vet att han är riktigt bra på det han gör (vi kan nog lära oss ett och annat) och de firmor vi ringde hade tid först i slutet av augusti.. och det är inte ett alternativ ens.. Så vi kör på och det känns faktiskt bra!

Här hemma i lägenheten så är allt på annan ända.. Vi lägger all kraft på huset och inget alls här hemma. Men det är väl så det blir antar jag, våra prioriteringar finns i huset nu. All tid spenderas där och jag älskar det, trots allehanda krämpor och slipdamm i näsan så är det på god väg att bli riktigt riktigt bra :) 

måndag 16 juli 2012

Regnets vackraste sida

En syn som fick oss att göra en hastig u-sväng och hoppa ut ur bilen för att knäppa några mobilbilder.
Det här vädret har ju varit minst sagt besynnerligt idag. Jag klagar inte, faktiskt! Ser ingen mening med att klaga på något som jag inte har någon kontroll över, det känns som slöseri med min energi, som i nuläget behövs någon annan stans :) Jag kan till och med tycka att det är ganska mysigt nu att sitta i vårt uterum på plastiga möbler med solrosdynor och lyssna på regnet som smattrar på taket :) 

Härligt att detta regn-och-sol-och-om-igen vädret bidrog i alla fall till att vi såg en jättefin regnbåge idag. Jag blir lika häpen varje gång jag ser detta naturfenomen, 
det.är.så.vackert.

Utomjordiska blomster

Igår kom svärföräldrarna på ett litet besök i nya huset, med sig hade de en vacker blomma som var väldigt exotisk (lite utomjordisk..?) i sitt utseende och som doftade av jenkatuggummi, vilket är ganska besynnerligt. 

Riktigt fin var den i alla fall, och tydligen så gillar den att klättra. Så jag kom direkt att tänka på Ernst rosentorn som han gjorde i första avsnittet av Sommar Med Ernst. Tydligen så hängde dessa tankar med mig ganska länge då jag inatt drömde att jag kom på att jag hade ju ett gammalt kamerastativ i trä som jag hade kunnat använda som stomme.. och så kan växten klättra på den.. Det hade ju varit toppen om det var sant..

Igår fick vi gjort det vi skulle med tapetrivning och köksdemolering, idag ska vi ordna offerter till spacklingen, och jag ska nog kika lite på badrummet och gästtoaletten och komma på någon plan på hur dessa rum ska tacklas...

söndag 15 juli 2012

Rivningsarbete

Idag har jag hunnit med det jag ville. I köket är alla tapeter nedrivna och jag fick gå bananas på några köksskåp och få utlopp för allehanda aggressioner som jag egentligen inte bär på. En rolig detalj är att jag bröt en nagel, när jag tog på mig hjälmen.. 

För första gången i bloggens långa historia ska ni få se mig på film. Jag tänkte först försöka klippa ihop något roligt montage med egen musik och så.. men det fungerade inte i moviemaker med en gång och då tog mitt tålamod slut så ni får dem i orginalskick istället :)



(Om någon av er superkloka bloggare har någon koll på hur man får filmerna centrerade får ni gärna hojtat till.. koder är inte min grej men det är så sjukt enerverande när det är fel..)

Festlig söndagsmorgon

Agnes och jag på förra veckans frukostkalas (i matchande outfits)
 Nu på morgonen bär det av på ännu ett frukostkalas. Denna gången är det min storebrors äldste pojke som fyller år. Det är bra att ha en så stor familj som jag har, det blir en del sammankomster som denna, och jag gillar ju speciellt när jag blir bjuden på frukost :)

Sedan bär det av till Malmö igen, tillbaka till verkligheten med huset som behöver bli av med tapeter. Vi kommer bli klara med kökstapeterna idag och då ska vi riva lite köksskåp vilket jag verkligen ser fram emot, då kommer man lättare kunna se slutresultatet framför sig!

Så får vi se vad jag påbörjar efter det.. kanske blir det att slipa köksluckor.. eller måla linoleumgolvet och tapeterna i badrummet.. vem vet, där är massor att göra i alla fall :)

lördag 14 juli 2012

Trasiga tapeter och drömmar om grillkvällar

 Ännu en dag av tapetrivning går mot sin ända. Det är galet vad produktiva vi varit de här första semesterdagarna.. Det är som att gå till jobbet på semestern och väldigt sällan ta rast.. Men vi gör det med glädje, eftersom varenda liten tapetbit som faller till golvet leder oss ett steg närmre vårt drömhem. Vi blev nästan helt klara med kökstapeterna idag. Tiden fanns till, men till slut blev det outhärdligt för våra händer och handleder som ömmade väldigt efter det stadiga greppet om spackelspaden.. Men det är minimalt med tapeter kvar och dem blir vi av med imorgon!

 Grillen kom fram och vi premiärgrillade korv med bröd och satt på våra lånade plastmöbler med solrosdynor i vårt uterum och tänkte att snart.. snart sitter vi här på något annat än plastmöbler och avnjuter en grillad stek med klyftpotatis och en god sallad och lyssnar till sorlet av goda vänners samtal och skratt. Det är just vad jag längtar till :)


En skiss, en grill och en hantverkare

Ett försök att få ned köksplaneringen på bild. Inte en rak vinkel på bilden men ni ser ungefär hur jag tänkt. Färgen är inte helt bestämd ännu då jag pendlar lite mellan blått och grått, men det bestämmer jag när det börjar bli dags att måla.
Då var det ny morgon, en ny dag full av renoveringsmöjligheter. Idag har jag satt som mål att få ner alla de blommiga tapeterna i köket, och förhoppningsvis har jag nytta av ångmaskinen som jag fick låna av kära syster yster igår. Jag hoppas även att dagen bjuder på den första grillningen. Att grilla korv känns som ett ekonomiskt sätt att få i sig mat nu så kan vi stoppa in alla pengar i renoveringshålen, för det finns en hel del hål där :)

Vi ska göra det allra mesta själva nu när vi budgetrenoverar. Men att bredspackla, slipa och måla tak är något som vi vill överlämna till proffsen då vi vill ha det bra gjort, så om ni känner till någon bra och pålitlig målerifirma som finns i Malmötrakten så tveka inte att tipsa :)

fredag 13 juli 2012

En effektiv semesterdag

nomnom
Denna dagen var inte helt klok. Sedan lunchtid har jag haft semester.. sedan dess har vi först tagit ned en del tapeter i huset, sedan kört med släp mellan byar och städer här i Skåne. Den resan gjorde huset lite rikare på möbler och andra vettigheter då nära och kära hjälpt oss med lite grejer. Så ett kylskåp, en frys, en tvättmaskin, ett stort ovalt utebord och sex stolar med dynor till det, en ångmaskin och ett soffbord fick vi med oss på resan tillbaka till huset.. Nu sitter vi hemma i lägenheten och har avnjutit välförtjänt sushi och rosévin.

Snart ska jag få en välbehövlig massage på axlar och nacke som känns som de inte vill bära upp mitt huvud mycket längre till.. Sen ska vi hem till goda vänner och fira att det är semester. 

Såhär mycket har jag nog aldrig gjort på en första semesterdag.. 
klapp på axeln för det!

Vad gör vi..? Nu kör vi!

Ja. Nu kör vi renoveringssemester! Tre veckor av ändrade rutiner, påtande i trädgården, riva ned tapeter och grilla god sommarmat i min egen trädgård. 

Semestern startar med en fika framför ett inspelat avsnitt av sommar med Ernst (denne underbare man!), för inspirationens skull :)

torsdag 12 juli 2012

Inspirationen

Orginalet kommer härifrån
 Det är märkligt hur en bild kan sätta igång hjärnkontoret. Denna bild hittade jag först på Pinterest, den gav inspirationen till hur hela köket ska budgetrenoveras. Det lite roliga är att köket inte alls kommer se ut som på bilden ovan (nu såg hur köket ser ut nu.. en sådan förändring hade inte varit på budget..). 

Det är så roligt det här! Det kommer blir riktigt fint :)