måndag 31 december 2012

Gott nytt år

Nu önskar jag er ett riktigt gott nytt år och tackar så hjärtligt för 2012!

Ta hand om er och varandra ikväll!

Nyårsblåsa med plats för ost

Jag hade tänkt ha på mig en riktigt tight klänning med mina spanx under ikväll, men nu vet jag att vi ska äta trerätters där alla rätter innehåller ost, och så lite ostbricka på det så då tänker jag att jag kanske bör tänka om.. Jag får nog ta och prova alla klänningar jag äger och kalkylera om det finns plats för ost i dem.

Året som gått

Jag gillar det som många gör nu, sammanfattar sitt år i ett blogginlägg. Det är bra att se tillbaka på vad som skett, hur mycket man lärt sig och hur mycket man vuxit. Så här kommer min lilla årskrönika, ska försöka hålla mig kortfattad.

Januari: Vilken biff! Jag var ju minsann i lite form här, gymmade på en söndag och allt. Jag gick i hustankar, lagade nyttigt, gjorde äpplechips, skrev inlägg nummer 1000(!), försökte mig på att rädda några förfrusna kaktusar och funderade kring hur bloggen skulle utvecklas under det nya året. 

Februari: Jag försökte mig på ett köpstopp och sa att jag skulle pyssla mer och utnyttja hemmets resurser istället för att shoppa.. Så jag sydde en ful kudde, renoverade kaminen, hängde upp hemmagjorda tavlor, målade en bräda (till vilken nytta kan man fråga sig..?) och fick lite utlopp för min allergi mot snirkliga texter på latin. Frossade på semlor gjorde jag också, härligheter! Här beställde jag även mina första körlektioner.

Mars: Jag fastnade i pinterestträsket, och där är jag kvar än. Jag var med i Leva & bo och glömde nästan själv att köpa tidningen.. Köpstoppet skrotas efter nästan två månader! Det går inte med köpstopp när en homestagingfirma säljer ut sitt lager precis där jag bor.. 

iiih fiskarna nafsar!
April: Bloggen börjar bli mer livsstilsinriktad och med mer egna bilder. Vi köpte hus! (Heja vad många vuxenpoäng vi plockade där!) Direkt efter husköpet åker vi omtumlade till Thailand i två veckor och överraskar några vänner.

Maj: Vi packar ner hemmet och färdigställer småsaker i lägenheten som aldrig blivit klara (lister och sånt såklart..). Vi går på dop för finaste Agnes, och så kom sommaren till Malmö. Lägenheten blir fotad och läggs ut till försäljning.

Juni: Jag tjatar ihjäl bloggen om husinspiration, och längtar ihjäl mig tills det är dags att flytta. Lägenheten visas på Desire to inspire och bloggnörden i mig svimmar lite av lycka. Jag äter kopiösa mängder jordgubbar, får en ilsken ögoninflammation och ser väldigt rolig ut och har solbrillor så fort jag lämnar lägenheten trots att solen gått ned. Sambon och jag firar vår nioårsdag med att gå på spa och ha det bra.

Juli: Vi får nycklarna till huset och börjar direkt att riva tapeter i kök och vardagsrum. Mitt huvud exploderar nästan av inrednings och renoveringsidéer. Jag målar golvet på gästtoaletten och allt börjar komma igång så smått. Vi pausar lite när det blir fint väder och koncentrerar oss på att vara lediga istället för att renovera. Huset kommer ändå stå kvar, men vi behöver vila på semestern.

 Augusti: Jag träffar nya vänner via bloggen vilket var så märkligt och härligt på samma gång. Jag fyller år och ordnar en väldigt spontan födelsedagsfest och bjuder i stort sett alla jag känner på fejjan eftersom det var så kort framförhållning. Som tur är blev uppslutningen precis lagom och alla fick plats i lägenheten! Sambon ger mig ett par kalasfina Michael Kors skor i födelsedagspresent och ordnar sen kräftor och vin till middag, han vet precis hur jag vill ha det :) Jag klippte lugg, besökte stockholm för första gången för ett hemligt möte med Apoteket, gick på Formex för första gången där jag träffade Ernst! Lägenheten blir äntligen såld!

September: Jag börjar månaden med att träffa underbara Clara på en föreläsning hon håller på biblioteket. Får konstruktiv kritik på facebook om att jag ser ut som en kåt Gunilla Persson på min nya header (som byttes ut, snabbt!) :) Jag åkte partytåg till Emmas bloggdag i Helsingborg och träffade ännu fler bloggare som jag umgåtts med flera gånger sen dess, underbart att träffa nya likasinnade i vuxen ålder! Vi flyttar till huset och får lite härlig oordning på tillvaron.

Oktober: Mest packa upp och försöka få ordning på vardagen.

November: Våra träd huggs ned och beslutet att vänta med gästtoalettens renovering vi väljer att gräva upp trädgården och byta ut avloppsrören istället. Jag målar kökets fula kakel vitt, planerar sambons stora födelsedagsfest och dricker årets första glögg. Sambons stora 30 års kalas går av stapeln och blev jättebra med catering och mustaschtema. Jag avslöjar att jag ska byta jobb efter nyår.
December: Den första snön kommer lagom till första advent! De börjar gräva upp trädgården och byta rören, jag får veta att jag är immun mot vinterkräksjukan (heja apotekets självtester!), gnäller över huskyla och börjar julpynta för första gången i lustiga huset. Jag har min sista arbetsdag på min första arbetsplats, firar jul och nu är vi här, på nyårsafton.

Nästa år blir bra, det känner jag på mig!

söndag 30 december 2012

Årets sista julafton

 Årets sista julfirande gjorde vi igår med sambons familj. Min nya kamera var med och åh vad jag är kär i den! Till och med så pass att jag nog får ta och lära mig lite om iso tal och vitbalans och sånt, för denna kameran tar bra bilder minsann!
 Julmaten skippades och ersattes med jättegod oxfilé i madeirasås, vi spelade ett sällskapsspel som skulle spelas i par och man vann genom att vara överens om saker.. vi vann då inte jag och sambon.. :)
 Rubiks kuben fick mycket uppmärksamhet då svägerskan knäckt koden och imponerade på oss alla genom att faktiskt få rätt på den till slut.
 En trevlig kväll helt enkelt som avslutades sent på natten och har gjort mig lite trött idag.. En bra dag att äta thaimat från Svedala och se på Hobbit på bio alltså :)

fredag 28 december 2012

En minut dagsljus

 Vet ni att vi varje dag som går får minst en minuts mer dagsljus. Solen går upp lite tidigare och går ned lite senare och sakta men säkert kommer vi återfå den energi som bara solljuset kan ge oss. Snart kommer fåglarna återvända och börja kvittra, knoppar börja synas på träden och den underbara doften av vår kommer smyga sig in i våra näsborrar. Jag vet att vi fortfarande är inne på mellandagarna, men för mig är julen slut nu (trots att vi ska fira lite mer jul imorgon..), nu vill jag förbereda för våren så den känner sig välkommen när den kommer. 

 Alltså är jag nöjd med julstjärnor, adventsljusstakar, instagranar, pepparkakor och chokladpraliner. I dagarna packas julen ned i en flyttkartong och återses om cirka elva månader igen.
Våren alltså. Den är så välkommen.

Mellandagsfix

Fotat med mitt nya objektiv! Canon EF 50mm 1,4. Snart kommer det nya kamerahuset också, längtar!
Dessa lediga dagar är så härliga. Igår spenderade vi dagen i stan och letade lite mellandagsshopping åt sambon, jag har ju handlat en hel del på nätet redan. Han hittade massor, och jag lyckades komma hem med lite jag med, nämligen spanx! inte alls på rea, och faktiskt ganska dyra.. men äh, jag har tänkt köpa dem länge och de kommer användas flitigt. Då är det värt att lägga en slant på att vara slank :) Dagen avslutades med sushi, och sedan morotskaka till efterrätt. Helt okej för en torsdag alltså :)

Idag har jag lunkat runt här hemma och tagit itu med min "att göra" lista. Ett berg med disk har minskats och några luckor har skruvats fast i köket. Det är skönt att kunna bocka av lite grejer, och komma igång med det som jag pausat med på grund av trötthet. Nu är det nya tider, snart nytt år till och med.

torsdag 27 december 2012

Min foundation är helt slut i rutan

Måste bara visa er en grej som jag uppskattar, nämligen en bra förpackning! Min foundation från Apoliva är nästan slut och som ni kanske ser finns det inte spår av rester på insidan av förpackningen. Det har irriterat mig förut med några andra foundations att det verkar finnas hur mycket rester som helst kvar på insidan av paketet, som bara ska slängas eftersom jag inte kan lista ut något enkelt sätt att få upp allt.. här har problemet lösts och min snålhetsnerv kan tagga ner lite :)

onsdag 26 december 2012

Med hängslen och halsband

 Idag är det jul igen! Denna gång ska vi fira med hela min familj som är ganska stor.. vi är fem syskon och alla utom jag har barn vilket innebär att det blir livad och härlig stämning hemma hos storasyster som ska inhysa oss alla :) Dagen till ära testar jag sambons hängslen, byxorna som jag aldrig använder och det fina halsbandet som mamma gav mig i julklapp.
 Och så ska vi äta lamm. På äkta isländskt vis. 
Åh. Så. Gott!

Handkur innan nyår

 Detta kommer vara min kur i mellandagarna. Allehanda handkrämer och nagelkrämer för att få bukt med mina torra, vintertrötta händer. En grej jag lärt mig är att alltid ha ett stift med försvarets hudsalva med mig, och använda den på handryggen lite då och då under dagen för att återfukta huden. Mycket bättre än att smörja in med en kräm var gång jag tvättat händerna, då jag inte har tålamod att vänta tills krämen sjunker in i huden och lämnar spår av kräm på allt jag tar på... bättre att bara behandla de värsta områdena under dagen när händerna behövs användas så tar jag en fetare kräm på natten som kan verka lite längre.

tisdag 25 december 2012

Mellandagsklicken

Bild 1 från Nelly.com Bild 2 från Creative Lounge
Det känns som att jag precis klickat bort en halv förmögenhet, och jag är riktigt nöjd med det :) Dels har jag shoppat kläder på Nelly.com, mest tjusiga byxor som de på bilden ovan. Sen gick jag lite bananas på Creative Lounge där jag bland annat köpte blusen på bilden ovan på deras förtursrea (klicka HÄR och läs rabattkoden och dess innebörd på frugans facebooksida) och jag riktigt läängtar tills de kommer hem!

Sen har jag klickat hem en ny kamera och ett nytt objektiv också, vilket stod för större delen av förmögenheten. Men det är jag värd tycker jag :)

En god kväll

Laufabrauð, jättegott bröd som alltid finns med på det isländska julbordet.
 Ja vad ska man säga. En god kväll, med härlig familj, en tomte som galant delade ut paket, en liten lillasyster som bearbetade tomtens besök resten av kvällen genom att prata om "Toomtaaa" och visa hur man sträcker ut händerna, tar emot paket och säger "Taaack". God mat, isländskt godis som tar mig tillbaka till barndomen, årgångsglögg med en isbit i, paketöppnande och sällskapsspelande. 

Det var min jul i Trelleborg det. Sedan tog jag mig till Malmö och firade lite där också, med lite mer sällskapsspel och nattamat. Nu ska jag äta resterna av nattamaten som vi fick med oss hem och gotta mig lite i julklapparna jag fick.

Hoppas innerligt att era juldagar är underbara.


måndag 24 december 2012

En god jul till er

Nu sitter jag med "morgonkaffet" (på julafton får man sova lääänge!), äter julgodis till frukost och funderar på vad jag ska ha på mig som tillåter att jag äter väldans mycket :)

Jag ska om en stund bege mig till Trelleborg för att fira isländsk jul med mina nära. Sambon stannar i Malmö och firar med sina nära här.

Jag misstänker att jag inte bloggar mer idag, så jag vill passa på att önska er en riktigt fin jul och tacka er för att ni kikar in här varje dag, det värmer så mycket i "snökaoset" :)

söndag 23 december 2012

Min julklapp ifrån Apoteket

 Häromdagen fick jag hemskickat en liten julklapp från Apoteket då jag är med i deras bloggpanel. Verkligen en bra julklapp måste jag säga då den bestod av smink från det italienska märket Nouba.
 Mascaran hann jag prova några gånger innan jag fick mina fejkfransar (nu kan jag inte använda mascara på de övre fransarna förrän lösfransarna är borta) och jag var väldigt glad för resultatet. Fransarna separerades och såg långa och fina ut. Inga klumpigheter eller konstigheter alltså.

 Pudret som är en kombinerad puder och foundation i ett var väldigt bra, allt det glansiga försvann och den täcker utan att täcka allt för mycket, ni vet nog hur jag menar... :) Det som jag dock blev mest förtjust i var förpackningen. Den lilla plast"remmen" som klickas i locket för att låsa den lilla dosan, hållaren för svampen innuti... praktiskt och snyggt! Det gillar jag!
Ögonskuggan sitter bra och kan användas både torr och blöt, den blöta varianten ger en lite mer intensiv färg. Först efter att jag använt dem några gånger upptäckte jag det lilla appliceringsverktyget (vad heter en sådan?) som satt gömt undertill.. :)

 Helt enkelt jättebra produkter. Tack Apoteket :)

Färdigklappat

Fabrikens tema denna vecka var just paketinslagning, kika in där för att se fler fina paket att inspireras av!
 Gårdagen spenderades med att bli klar med alla julklappar. Vi begav oss till Emporia strax efter att de öppnat (med förhoppningen om att ingen annan haft samma tanke så vi slapp köa.. nja) och det var egentligen första gången som jag fick strosat runt ordentligt där inne och shoppat lite. Alla mina klappar blev färdigköpta, och även presentpapper, snören och fina etiketter som jag hittade på panduro. Jätteskönt att ha det klart! På Emporia fick vi även se lite spex när bland andra snövit och några dvärgar, stålmannen, några pepparkaksgubbar, en storm trooper och självaste Darth vader brast ut i dans lite varstans på köpcentret. En kombination av personligheter som jag tyckte var ganska spännande, faktiskt :) (bild finns på min instagram: @inredningskaos).

 Dagen idag ska jag nog ägna åt storstäd. Faktiskt helt utan reservationer eller suckar då jag gärna vill städa! Knasigt jag vet, men det är något med julen (och våren också..) som triggar igång mina städnerver.. och tur är det väl att de överhuvudtaget blir triggade emellanåt, hade gott kunnat ske lite oftare egentligen :)

 Så får det även bli lite tid för att ta hand om mig själv. Huden ska smörjas, håret ska få inpackas, godis ska ätas (fick jättemycket choklad i present från föräldrar på jobbet i och med att det var min sista arbetsdag igår), snustorra händer ska smörjas och naglar målas. Det är väl min version av ett julbad antar jag :)

fredag 21 december 2012

Glammig morotskaka

Dagens glammiga morotstårta gick hem hos kollegorna. Receptet är Leilas. Glammet är mitt. supergott!
Dagarna har gått fort nu, det är väl så dagarna innan jul.. de rusar förbi. Nu är jag färdigarbetad på mitt nuvarande jobb, som alltså inte är mitt nuvarande jobb längre, och hela det konceptet känns väldigt främmande för mig. Nu väntar elva dagars ledighet och jag är såå himla glad för det!

Hade det nu varit optimalt så hade jag sovit länge imorgon och tagit en lååång frukost med julkaffe och saffransbullar. Men istället ska vi vakna i rätt god tid och ta oss till Emporia när de öppnar för att handla de sista julklapparna. Men det blir nog rätt trevligt det med, förutsatt att inte resten av malmö har haft samma idé och också dyker upp i just den kön jag vill stå i..

torsdag 20 december 2012

En instaGran börjar ta form

I år skippar vi julgran, faktiskt för att det känns lite onödigt när jag direkt efter jul kommer vilja kasta ut den och köpa tulpaner istället. Men för att ändå ha lite grankänsla gör jag en i form av utskrivna instagrambilder, en idé jag fått via favoritbloggen Helt Enkelt.


onsdag 19 december 2012

All I want for christmas is you... och...

 Ifall det skulle råka sitta någon och förbryllat klia sig i håret och undra vad jag vill ha i julklapp så har jag först nu egentligen kommit på lite grejer jag vill ha.

Min cykelkort är trasig. Hela underredet har rostat så botten av korgen sitter inte riktigt fast (någonstans faktiskt) i väggarna, och så har det varit länge nu. Där är någon annan mojäng som håller botten på plats så trots att den snart förfaller så har den fungerat hittills. Fast nu börjar hålen bli så stora att mitt cykellås faller ur.. och ja, det kan ju alltid bli bättre. Om korgen är i en fin färg och med lite mer flärd än den på bilden så kan man tjäna pluspoäng (dessa kan senare lösas in mot en kram). Bilden hittade jag på Biltema.

Washitejp! En sån där grej som jag tänkt köpa länge men aldrig gjort för att så fort jag slutar sukta efter rullarna på nätet så försvinner de från min hjärna också.. bara för att återvända när jag hittar mer inspiration här. Tejpen ska nog finnas på Panduro, bilden nedan är lånad från Darling things. Vad gäller färger och mönster finns det en uppsjö att välja mellan, så kör gärna lite safe; vitt, svart, brunt, grått, beige och om ni vill vara riktigt vågade kan ni köra på grafiska mönster eller pasteller också (snart är det ju vår..). Men alltås, inga neongröna eller cericerosa historier tack.
 Jag har fått lite dille på skjortor. Och så har jag ju i ganska många år(tionden?) haft dille på shopping i alla dess former. Så antingen snygga skjortor eller presentkort där skjortorna finns. Dessa ovan finns på (från vänster) HM och Gina Tricot (två sista).

I övrigt blir jag glad av en kram, trevligt sällskap, god mat, kramar från gosiga syskonbarn och lite glögg.

Lite flaxande med fransarna

Idag har jag snyggat till mig lite! Både ansat luggen hos Böddi (som sportar stans mest rosa julgran.. Skitsnygg!) och så byggt på ögonfransarna(!). Vilken grej! De är ju helt långa, välformade och täta utan att jag ser ut som att jag strax ska äntra scenen på After Dark.
I en och en halv timme låg jag på en brits och blundade (sov, och drömde lite då och då) och småpratade med franskvinnan om huruvida Bosse är ett passande namn på en bebis, eller bättre lämpat på en katt. När det sen var klart måste jag säga att jag kände mig äldre än mina 27 år då ryggen och knäet låst sig så att jag liksom behövde värma upp lite innan jag reste mig.. Kanske dags att börja träna igen alltså.. :)

tisdag 18 december 2012

Låna några rosa verktyg

 Häromdagen fick jag hem ett brev med lite information om företaget Toolpool, som är som en bilpool fast för verktyg. Vem som helst kan alltså låna verktyg av dem helt gratis, vilket är så himla bra om man hemmafixar lite men inte är sugen på att köpa en egen slagborr eller excenterslip för många många pengar.

Och som ett litet plus i kanten är alla verktyg rosa. Först förstod jag inte alls varför, men de är ju nog ensamma på marknaden med att ha rosa verktyg så man vet vart de kommer ifrån.. och lite extra kitsch i vardagen är väl aldrig fel :)

 Som en liten gåva i mitt brev fick jag grejen på bilden ovan. En klämma med magnet, sjukt praktiskt för att hålla recepten på plats, så den tackar jag för :) Men trots att gåvan var trevlig så är det inte därför jag tipsar, utan jag tipsar er helt enkelt för att detta är ju en väldigt bra idé för att uppmuntra alla hemmafixare, nu kan man inte hindras av att inte ha verktygen på plats.

 Så låna på, och sluta aldrig hemmafixa!

Saffransbullar deluxe

 Jo men visst, ska man baka ska man göra det ordentligt tycker jag. Efter tips från min kära syster blev jag otroligt huslig igår och bakade saffransbullar med mandelmassa efter ett recept på Matplatsen.

 Då jag fick saffran från Apoteket häromdagen (det var en nyhet för mig att de hade saffran, hade inte en enda aning om det..) ville jag baka något, men något annat än lussebullar. Dessa är riktigt maffiga, fluffiga och såå goda! Det ska egentligen vara pärlsocker på dem, men då jag inte hittade det i affären utan istället hittade jättefint strössel så tog jag det (good to know: Strösslet smälter inte i ugnen, trots att jag körde på 250 grader), och så blev bullarna lite extra glammiga :)

 Har jag frestat er nog? :)