torsdag 31 januari 2013

Sanningen i gråskala

När jag nu på morgonen sitter mjukisklädd, dricker mitt varma kaffe och tittar ut genom fönstret där mörkret fortfarande härjar och vinden viner är det väldigt skönt att sitta just inne, även om jag snart ska bege mig till jobbet. Det känns också lite som att dagen kommer gå i gråskala, precis som den vackra nya videon till Petra Marklunds låt Sanningen. Den som sa att grått inte kan vara vackert hade ack så fel.

Hoppas ni haft en bra start på dagen! :)


onsdag 30 januari 2013

A few of my favourite things

Idag hade jag egentligen en plan. Jag skulle cykla bort till bäste Böddi direkt efter jobbet och ansa den där luggen som växer som ogräs.. men så börjar klockan närma sig sluttid och jag blir mer och mer sugen på att bara ta mig hemåt.. och det är svårt att stå emot den känslan.. Så för att mitt hår inte skulle vara utan lite"pampering" ikväll så fick det bli en hårkur som hette duga med silverschampo och inpackning för att mjuka upp, tona ned guldtonerna och ge näring åt de lite slitna topparna. 

Favoritgrejerna som jag har till håret är de ovan. I de svarta förpackningarna har vi produkter som Böddi lovar is the shit och jag kan bekräfta att de är riktigt bra! I den vita förpackningen har vi ett litet Paul Mitchell schampoo som luktar så jäkla mycket kokos, sååå gott! Allt har jag handlat hos Böddi.
 Halsbandet (som inte har med mitt hår att göra men ändå) som många har frågat om är en födelsedagspresent från min älskade mamma som hon köpte i Spanien (Tack mamma!) och jag älskar det!

 Silverschampo från Matrix som jag då och då låter sitta i minst i en halvtimme och då känns det som att håret blivit färgat på nytt :) Jag älskar den lila färgen som schampot har, färgklick i vardagen! :)
Ja håret börjar ju bli riktigt långt nu så det är viktigt att jag håller det friskt. Sen är frågan när det är långt nog.. :)

Lösningen på en lerig uppfart (?)

Såhär ser det alltså ut på vår uppfart just nu.. Detta är anledningen till varför jag gärna har minusgrader, för att slippa tänka på hur man löser problemet med den lerigaste uppfarten ever..Till och med så att sambon inte kunde parkera arbetsbilen där på grund av den överhängande risken för att han fastnar..

Så vad har ni fina, smarta, kloka och fyndiga läsare för tips att ge mig? Gärna en smidig tillfällig lösning som håller tålamodet i schack och skorna lerfria fram till våren då vi kan tänka oss göra snyggt och bra ordentligt. Men alla tips är bra, om det så handlar om att köpa småsten eller att täcka hela uppfarten med mossa så är alla förslag värda en tanke :)

tisdag 29 januari 2013

En liten sprayförvandling

Sprayburkar ifrån biltema är nog något av det bästa jag vet! Nog det enklaste sättet att förnya grejer som inte riktigt passar in.. som här: 
Vissa av gångjärnen till köksskåpen är i fulgul plast, medan andra (som förmodligen uppdaterats sedan huset köptes) är av metall. Eftersom jag inte hittar nya i metall någonstans köpte jag istället metallfärgad spray och ändrade dem. Nu smälter de in lite bättre helt enkelt i den gråblå köksfärgen.

Det eviga mångsysslandet

Det är mycket på gång nu, många bilder att redigera, ett hus att renovera, en tavla att skapa, ett jobb att sköta, ett hus att städa och munnar att mätta med hemlagad mat som lämnar ett berg av disk efter sig. Det är så jag brukar fungera, jag vill ha en milslång cheklista bara för att kunna bocka av grejer efterhand med en färgglad penna i ett fint block, vilket ändå ibland kan göra mig ganska stressad. Men det är okej nu. Ganska trevligt faktiskt, eftersom inget egentligen har någon tidspress och allting är självvalt. 
 
Cookie till vänster, baby Jack till höger.
Och när man då och då får kika på bilder som den ovan, som gör mig lite varm i hjärtat så är det bara ännu mer okej :)

måndag 28 januari 2013

Ett husmorstips för den klumpige hemmafixaren

Om ni som jag någon gång råkar befinna er i den situationen (som jag är i just nu) att hela ert golv är nedstänkt av färg så kan jag tipsa er om att nagellacksborttagningsmedel fungerar ypperligt till detta ändamål, även om färgen hunnit härda i ett halvår. 

Som ett extra plus i kanten verkar det som att all annan smuts som grott in i golvet genom åren även hänger med, och kliniskt rent är inte fy skam i mitt hushåll minsann :)

Hur långsökt det än låter så kan jag faktiskt säga att detta inlägg är i samarbete med apoteket, vilket jag kan tycka är lite roligt :)

söndag 27 januari 2013

Occo

 Detta blev en riktig mathelg för min del, och det är ju inget annat än underbart med tanke på att det är något av det bästa jag vet, att äta alltså :) Igår mötte jag upp de fina bloggtjejerna Anna, Paulina och KatarinaOcco, som numera är en av mina favoritrestauranger. Varför kan ni se på bilderna nedan :)

 Ni ser.. det är så mycket mat att vi fick låna ett hörn av ett annat sällskaps bord för att få plats med alla dippor och bönor och röror.. Det är alltså en smakupplevelse som fick oss att dansa lite och slå näven i bordet och föra en aning mer liv än vad vi är vana vid att göra. Jag dog nog lite av den goda halloumin, och deras tabbouleh var så smakrik (och så mycket godare än min egen) att jag hade kunnat leva på enbart den i ett halvår.

 Inredningen på stället är ju inte fy skam heller. Tvärtom, det är så väldigt genomtänkt och mysig stämning med finaste Tom Dixon lyktor och lampor överallt som ger ett vackert skuggspel på bord och väggar.

Och så är det toaletten..
 Ni ser.. och detta är bara en liten bråkdel av rummet som är det mest spektakulära badrum jag sett på en restaurang någonsin. Alla som kommer in där utbrister alla möjliga aha ljud och man stannar gärna där inne lite extra bara för att låta ögonen njuta lite av de vackra intrycken. Eller som jag och Katarina så står man där inne som en turist med en systemkamera och fotar varandra när man tvättar händerna.. :)

En riktigt kokhet rekommendation till Occo alltså, 
gå dit, ät och slå näven i bordet av extas.

lördag 26 januari 2013

Bistro Stella

Jag mobilbloggar på bussen på väg att träffa de finaste bloggtjejerna jag vet och äta kopiösa mängder god mat på Occo.

Jag vill jättegärna tipsa er om en restaurang vi testade igår som heter Bistro Stella och ligger i Limhamn. Så himla trevlig atmosfär, kunnig och serviceinriktad personal och sjuuukt god mat! Jag åt en jordärtskockssoppa till förrätt och torskrygg med saffrarskryddad fänkål till huvudrätt och gudars skymning (!) vad gott detta var! Sambon tog en bistrotallrik till förrätt som bland annat hade griskind och kycklingleverpastej vilket var lite spännande smakupplevelser (gott alltså!) och sedan en angus stek som smälte i munnen.. Maj gådd vad mätta vi var sen, och nöjda! Så Bistro Stella i Limhamn alltså, besök, ät och njut :)

(Ursäkta bildkvalitén, kameran fick stanna hemma igår)

fredag 25 januari 2013

Favoritblusen

Det finns en viss känsla som ibland kommer när man handlar på rea. Denna blusen från Day såg jag först på någon snygg bloggerska (minns dock inte vilken..?) för ett mycket bra tag sedan, men att köpa en blus för så mycket pengar har aldrig funnits på kartan i min värld.. dels för att jag måste vara lite ekonomisk (jobbar faktiskt kommunalt..) och så är jag sedan min tid som student fortfarande ganska snål. 

Men! När frugan Emma tipsade på sin facebooksida om att hon hade en vip-kod till mellandagsrean på  Creative Lounge, där man kunde handla med fetrabatt någon dag innan rean officiellt startade surfade jag in direkt och hittade att denna skönhet skulle kosta halva priset! Vilket egentligen fortfarande är betydligt mer pengar än jag någonsin spenderar på ett enda plagg, men skit i det! Det finns ett fåtal storlekar kvar och jag kniper en i en storlek för stor bara för att jag känner att världen kan möjligtvis gå under om jag blir av med den nu..

Jag är ju inte den som brukar tipsa om vråldyra kläder, men jag börjar tänka om när det gäller shopping i allmänhet (är det åldern månntro?). Jag kan nog hellre handla lite dyrare och lite mer sällan om det innebär att jag värdesätter plaggen mer och de håller bättre. 

Det finns ju inte en chans på jorden att denna blus kommer ligga i klädhögen bredvid sängen efter en helkväll.. den hängs upp på en galge om jag så måste göra det sovandes.

Dagens klipptips

Slänger in ett litet shoppingtips nu om det är någon som sitter och är lite klicksugen! Häromdagen klickade jag nämligen hem dessa två fina mattor (140x200 cm) från Ellos, för 599 kr st! Klipp! Den enda nackdelen är att jag nog inte levereras förrän i april.. men jag är rätt säker på att jag gillar dem då också :)

Vit och sliten fredagsinspiration

Åter igen har vi landat på fredag, veckans mest efterlängtade dag. Nu när solen börjar visa sig mer och mer och eftersom jag stormtrivs på det nya jobbet går dagarna väldigt fort nu, och det är så skönt när det är våren som väntar i slutet av (den snöfyllda) tunneln. 
Bilder: Sköna hem
 Jag tycker att vi startar denna fredag med lite inspirerande bilder. Det som tilltalar är det vita, det slitna och självklart ljuset. Älskar kristallkronan ovanför det slitna matbordet och den enorma svarta krukan med olivträdet o ett hav av vitt. Det är sådana bilder som ger mig fixarsug.. nog har jag väl något här hemma som kan sprayas eller slipas eller målas. Jag har så sjukt mycket att jag knappt vet var jag ska börja :)

(det vore kanske i sin ordning att börja med de projekt som ännu inte är avslutade..hrmf)

onsdag 23 januari 2013

Dona och skrubba

 Denna dagen (efter jobbet då) har gått åt till att skrubba och dona. En monsterdisk har blivit avklarad med russinfingrar som belöning för det (ja, vi ska köpa diskmaskin.. ska få loss tummarna bara..), en monstertvätt håller på att bli klar och så sitter jag och funderar på om jag orkar ge mig på att laga en så in i bomben god risotto som klapp på axeln för allt mitt slit.. eller om thaimat är en bättre klapp :)

Så idag får ni inspirationsbilder ifrån ett redan väldigt fint och städat hem. Det som tillhör finaste Inredningsfrun, och som nu är till salu här.
Bilder: Pontuz Löfgren


Hur det kommer till

Ofta är det så när jag flyttar runt grejer, en sak leder till en annan och innan jag vet ordet av det har jag en ny plan för hur jag vill att hemmet ska se ut. Den bilden börjar bli klarare och klarare.. samtidigt som den är uppdelad i etapper.. Jag vill ha det på ett vis nu, sen kan det komma att bli omfattande renoveringar som rör om i alla grytor och då har jag en annan tanke för hur det kommer se ut då, även om det kan komma att dröja år innan vi är klara med det..

Men nu. Innan alla renoveringar. Nu har jag en plan. och så enkelt som att en tavla kombinerades med ett Eiffeltorn föddes idén om en omfattande tavelvägg med svartvita alster bakom min tv, som kamouflerar dumburken i ett hav av konst. 

Därav konstsamlandet jag håller på med nu, jag är insnöad.

tisdag 22 januari 2013

En flik fotografi

Lilla vackra Wilma. Med allt sitt fina hår.
Jag har lagt till fliken Fotografi på sidan (ovanför alla inlägg), där ni kan se bilderna jag fotat nu den senaste tiden. Det kommer fler efter hand som de redigeras, så kika dit om ni vill kika (det är mycket gulligull bilder på tjockislår och sötnötter alltså, vilket är lite härligt för själen ju).

Scarlett med de intensiva ögonen

Det kom en leverans härom dagen. Från fotografiska. Efter att ha skrivit inlägget med alla fina tavlor och posters kunde jag inte annat än att klicka loss där inne.. 120 kr per poster liksom, och då kom bland annat Scarlett med de intensiva ögonen, ett foto jag älskar. Ännu är hon ihoprullad tillsammans med sina vänner, i väntan på ramar och ytterligare några tavlor att ha nära.. sen ska hon upp och stirra på alla som går förbi. 

Så jäkla vacker den människan är alltså.

måndag 21 januari 2013

Plingelingeling

Att cykla är min grej. Det är så jag tar mig fram här i livet. Min cykel är dock en sådan som inte alls representerar mig som person... den är helt svart av det exklusiva märket Biltema, med en cykelkorg som går i svart och numera ett släng rost, som praktiskt nog har lett till ett hål i botten av korgen.. och visst ja, sedan ett par dagar sportar framdäcket även en tjusig punktering..

Så pressmedelandet från Åhlens med deras kollektion med cykelpimpningsgrejer föll mig i smaken. Som bara den. 

Jag vill ha en blommig cykelkorg med dryckeshållare och en hjärtligt röd ringklocka. Verkligen!

Eget kollage med pressbilder från Åhlens

Solsken

 Bilderna är tagna på gårdagens solskenspromenad till kalkbrottet.
 Om det vore så att jag får bestämma så får det gärna vara svinkallt och soligt ända fram tills våren är redo att förgylla tillvaron med fågelkvitter, knoppar på träden och lite lite värme. Solen har varit så saknad hela vintern och stor del av hösten.. nu får den gärna stanna kvar!

Nu kör vi en ny vecka. 
Visst ska det bli en bra sådan!? :)

söndag 20 januari 2013

Solsken och redigering

Veckans söndagsbild, som jag är väldigt nöjd med måste jag säga :) Fler söndagsbilder kan ni hitta på Fabriken.
Solen har varit fantastiskt härlig idag och lyst upp varenda vrå av lustiga huset, underbart! Vi har haft lite besök och jag har lekt fotostudio igen, denna gången med lilla Wilma som modell (vars söta bakdel ni skådar ovan, hihi). Efter helgens fotograferingar har jag en hel del bilder att gå igenom så det har blivit en redigeringsdag idag. 

Men alltså, blöjrumpor och små tår och tjockislår. 
jag dör så sött.

lördag 19 januari 2013

Tio små tår

Jo men detta var ju trevligt! Det kan ju inte bli annat än spontant och hur som helst när man jobbar med en bebis och tre hundar. Några bra bilder fick vi till och nu återstår bara arbetet med att hitta de bästa och redigera dem. 

Det var himla roligt faktiskt, 
man kanske skulle ta och bli proffs på det här?

Min nya fotostudio

Idag har matrummet ställts på sin ända och förvandlas till en fotostudio där jag snart ska leka proffsig med både hundar och bebis som modell. 

Det kan nog bli spännande detta.

torsdag 17 januari 2013

Vintermörker

 Det är fortfarande så vissa dagar att det är mörkt både när man tar sig till jobbet, och mörkt när man tar sig hem. Snön gör verkligen sitt med att lysa upp tillvaron, så oväntat nog är jag glad att den kom tillbaka. 

Nu ska jag byta gardiner i sovrummet.. Där jag vill ha mörker är det nu för ljust.

onsdag 16 januari 2013

lite pluttegulligt och så

Bild: Skärmdump från mitt översöta pinterestalbum
I mellandagarna passade jag ju på att uppgradera kameran ett snäpp.. ett rejält snäpp måste jag säga med nytt kamerahus och nytt älsklingsobjektiv, jag älskar den! Ju mer jag fotar och upptäcker hur vackra bilderna blir desto mer vill jag fota och lära mig om att ta riktigt bra bilder. Det senaste jag snöat in på är bebisar (och mat! men det kan vi ta en annan gång..). För när man väl hamnat på pinterest och tittar på bild efter bild på sockersöta helt ovetande små nakenfisar vill jag också ta sådana bilder!

Men här är ett litet tips om ni vill dö lite sötdöd och smälta era hjärtan lite. Klicka HÄR för att se mer av det ni ser på bilden ovan.

Det ständigt problematiska sovrummet

Härligt bäddad säng á la Daniella Witte kommer härifrån
Sovrummet har alltid varit det rum som jag aldrig får till som jag vill ha det. Sanningen är den att jag bara bäddar sängen om vi får besök eller om jag ska fota sovrummet och låtsas att där är fint (ja, det är ju så det funkar..), och oftast ligger det högar med kläder på golvet precis bredvid sängen och nej det är inte ens prydliga högar.. utan stökiga högar där kläderna ibland nästan ligger under sängen. Så är det, nu är det sagt! Jag spenderar ju i stort sett bara tid i sovrummet när det är mörkt och då ska jag ju ändå sova så det kan vara möjligt att jag inte direkt prioriterar rummet av den anledningen, men jag kanske prioriterar lite skevt.. eller? Nu vill jag höra era åsikter och veta hur ni får sovrummet att fungera/inte alls fungera.

Så hur gör ni andra? Bäddar ni varje dag och viker in kläderna i garderoben (och don't get me started on the garderob, det är ett heeelt annat inlägg), eller hänger dem lite nonchalant över ryggen på en stol för att sedan vika in det i garderoben nästa dag..? Drar ni upp och ned rullgardinerna varje dag trots att ni bara är där när ni sover? Var lägger ni de dubbla överkasten och extrakuddarna och de andra hittepået när ni väl ska krypa ned? Har ni värmeljus och krimskrams och sånt där inne också som fungerar som annat än dammsamlare? 

Nå?

tisdag 15 januari 2013

En frusen husägares värmetips

  • Ha dubbla sockar och en pläd på fötterna (som på mig ofta blir isbitskalla..)
  • Ha en sambo som snällt värmer en vetekudde som du kan sätta över dina isiga fötter när det inte hjälper med dubbla sockar och en pläd.
  • Värm sockarna i vetevärmaren samtidigt som den värmer dina bara fötter, så kan sockarna värma vidare när vetevärmaren svalnat lite. 
  • Under tiden du duschar, torktumla alla kläder du ska ta på dig efter duschen, och ta på dem direkt när de lämnar torktumlaren.
Jo, man blir ju rätt street smart av att vara husägare.

Turturduvor och hjärtebling

 I min mailbox idag fanns det nyheter ifrån Pandora, inför alla hjärtans dag (va! är det redan snart februari?) och jag blev lite fladdrig i hjärtat av allt det där rosa, gulliga och blingiga :) Jag är inte alls väldigt rosa och gullegullig annars ska ni veta, men här var det mycket som jag tycker kunde komplettera mitt älskade armband. Ni ser ju på bilden ovan, det finns både turturduvor och rosa hjärtan med bling på, det är ju så tjusigt att jag vill gnaga lite på det.

 Mitt armband ser ni ovan, och det betyder mycket för mig eftersom varje berlock har en betydelse och de allra flesta har varit gåvor. De kommer i alla former, hjärtan, elefanter och tårtor.. vissa är kärleksfulla gåvor från sambon, födelsedagspresenter från jobbet och svärföräldrar. De senaste tillskotten var den lilla bollen som hänger i mitten och klänningen längst till höger, som jag fick när jag blev avtackad på mitt förra jobb innan julen (de hade en viss aning om min förkärlek till klänningar så de passade mig perfekt :) Den häftigaste berlocken är nog tärningen, för den köpte sambon i Las Vegas :)

 Så det kan nog ha varit dagens bästa presenttips

P.S Vad händer i ovädret egentligen?! Av alla de gånger som medierna kallat lite snö för kaos så kan nog denna dags snö klassificeras som kaotisk, med milslånga trafikolyckor och tåg (!?) som kör in i hus.. för om inte det är kaotiskt så vet jag inte.. lite crazycat är det allt..

Snorkyla

Och så återvände vintern. Huset är snorkallt och jag vill stanna inne under mina två (ja, två!) täcken och mysa i dunsockar som värmer så gott. Och när jag väl kommer upp ska jag vara insvept i ett av mina täcken, ha mjukisbrallor på och direkt ta en värmande kopp kaffe och tända en minield i minibrasan (en julklapp ifrån svägerskan, riktigt mysig faktiskt!).

Eller, så tar jag mig upp, fixar till luggen lite snabbt och cyklar till jobbet. Det är faktiskt rätt trevligt det med :)

P.S. På onsdag ska det bli -9 grader.. MINUS NIO! kom igen.. det är ju så man (läs= jag här i skåne som tycker skånsk kyla är den värsta av alla eftersom jag aldrig upplevt någon annan kyla egentligen..) dör av köldsnäpp. häpp! Så klä er ordentligt nu :)

måndag 14 januari 2013

Svartvit konstinspiration

1. Wonderwall 2. Fotografiska 3. Ikea 4. Fotografiska 5. Ikea 6. Wonderwall 7. Fotografiska 8. Wonderwall 9. Fotografiska
Har blivit så sugen på att göra en tavelvägg i vardagsrummet nu, en ganska stor vägg bakom tv:n. Det hela kan komma att rama in televisionen och kamouflera den lite om det nu blir så som jag tänkt mig.. Det jag har i åtanke är främst tavlor och tryck i svartvita toner och kanske några få dämpade kulörer. Några av tavlorna ovan kan nog komma att hänga hos mig snart (bilden på Scarlett Johansson är ju bara guld! Så himla fin, och bara 120 kr!), sen får jag nog blanda in några egna alster. En sak är säker i alla fall.. jag behöver nog ta mig till Ikea och köpa en herrans massa ramar! :)

Träfåglar - dyrt vs. billigt

Jag tycker nog att de är ganska lika, men kanske inte så lika att den ena är en kopia av den andra. Eller vad tycker ni?
På bilden ovan ser ni Bird av Kristian Vedel, kropp och huvud kan varieras så att fågeln visar olika sinnesstämningar och uttryck. En sådan kostar 349 kr.

Bilden nedan visar en träfågel från Ellos, som kostar 129 kr. Den har bara ett uttryck, men ett rätt fint sådant :)

söndag 13 januari 2013

En snabb och god räkpasta

Vi har länge haft Linas Matkasse och jag rekommenderar det till alla jag känner. Att slippa handla, slippa planera och samtidigt få inspiration och tips till nya maträtter är väl värt pengarna som spenderas. Ikväll lagade sambon en snabb, enkel och väldigt god räkpasta som jag tänkte att ni också kan få prova om ni vill :)

 1. Sätt ugnen på 225 grader. 

2. Skär 1 zucchini i halvmånar. Klyfta 1 rödlök. Lägg allt i en ugnsform. Ringla över lite olja och krydda med salt och svartpeppar. Stek i ugnen i ca 15 min.

3. Koka 4 portioner pasta enligt anvisning på förpackningen. 

4. Hetta upp 2 msk olja i en kastrull. Fräs 2 vitlöksklyftor (pressade), 1/2 tsk chilipeppar och 2 förp körsbärstomater någon minut.

5. Finhacka 1/2 kruka persilja. Tillsätt persiljan, 1 msk örtkryddor provencale (frysta kryddor), den ugnsstekta zucchinin och rödlöken i vitlöksfräset. Smaka av med salt och svartpeppar.
 
6. Tillsätt 400 g skalade räkor (tinade) och 70 g bladspenat. Låt allt bli varmt och servera tillsammans med nykokt pasta.

Om ni är sugna på att testa Linas Matkasse själva kan ni få en prova på kasse för 499/299 kr (beroende på vilken sorts kasse ni vill ha), och om ni uppger min tipskod i rabattrutan (K564401) får ni en gratis fruktkasse på köpet! Tipskoden ger mig lite poäng i klubb Linas, där jag försöker samla ihop till en Le Creuset gjutjärnsgryta :)

En bra dag.

En Söndagsbild för Fabriken. Fler hittar ni här
Och så blev det söndag. En bra dag att vara mjukisklädd, stanna hemma, huttra lite över kylan inomhus medan några snöflingor sakta riglar ned på marken utanför fönstret. Att ta dagen som den kommer, ta itu med lite tvätt och spåna på framtidsplaner. Att tända lite ljus, mysa med någon man tycker om och förbereda sig för en kommande vecka.

Det är rätt skönt med söndagar.

fredag 11 januari 2013

Solskensfredag!

Bur från Ellos, hornen är ett traderafynd.
Kan ni tänka er vilken fredagslyx jag känner idag. Jag slutade redan vid lunch, och solen skiner in i huset (vilket också innebär att det är sjukt kallt ute, men hellre kyla och sol än värme och moln!). Jag köpte tulpaner på väg hem, och nu dånar mysmusik i högtalarna medan jag ska fixa i ordning här hemma. Vi (sambon) har rensat en hel del de senaste dagarna. Lådor har packats upp och väldigt mycket har slängts! Som en tidig vårrensning ungefär :) Och när grejer åker ut kommer motivationen och inspirationen in i mitt huvud och kropp, så nu kör vi!

torsdag 10 januari 2013

Packa ner och packa upp

Gårdagen blev utan inlägg här, eftersom jag fyllde dagen med fixande och donande. Julen är helt nedpackad nu och istället packade jag upp ett väldigt stort paket med vårgrejer till hemmet från ellos. Bland annat gardinerna ovan, som tog hela dagen och kvällen att få upp. Men det är värt besväret då fönsterna gapar så tomma utan stjärnor och ljus.. de behövde något nytt :)

tisdag 8 januari 2013

Kontorstankar

Bild: Sköna hem
Sambon och jag har snackat lite om att koncentrera våra krafter på kontoret snart. Det är just nu ett problematiskt rum då jag har ett flertal lådor som jag inte riktigt vet hur jag ska packa upp eftersom det brister i förvaringen, samtidigt vill jag inte bara köpa första bästa bokhylla och stuva upp allt.. ska det göras kan vi lika bra göra det ordentligt!

Bild: Sköna hem
Det jag nog ser framför mig är ett skrivbord likt det ovan men betydligt längre, helst vägg till vägg och då är det nog närmre fyra meter bord vilket borde räcka för oss båda inklusive en monsterskrivare, scanner och allehanda prylar. Att ha några hurtsar istället för bordsben känns ju väldigt praktiskt! Ser framför mig att jag, organiserad som jag är (?!), har skrivit med dymon på varje låda vad den innehåller!

Kan vi börja göra detta i förrgår ungefär?

Reklamkonst á la Lovisa Burfitt

 Via detta inlägg hos Frida med bloggen Trendenser hittade bilder som Lovisa Burfitt har illustrerat några åt Renault försäkringar, och turligt nog hann jag ladda ner dem innan det var för sent. Det visar sig att det inte riktigt var meningen att de skulle vara till allmänt förfogande utan det verkar som de läkt av misstag. Men men, några vackra bilder finns på min vägg i alla fall :) Mer Lovisa Burfitt kan ni hitta här

Bilderna är ju hur vackra som helst, precis som Lovisa Burfitts bilder brukar vara. De passar alldeles ypperligt på min vägg :)

Jag vet förresten att jag är sjukt sen, men detta var den officiellt första gången jag använde washitejp! (Tack Jessica för de fina rullarna!)