söndag 30 juni 2013

Kärlek i luften

Igår var det minst sagt kärlek i luften. Min kusin Einar fick sin Maria (lite roligt är det att även min bror heter Einar och är gift med sin Maria..) i en fin ceremoni i en vacker liten kyrka med utsikt över hav, klippor och berg. Vi roade oss kungligt och jag kom i säng vid 6 tiden i morse.. 
 
Jag har massor med foton att gå igenom, men just nu är det väldigt vackert sommarväder här, och jag ska snart iväg och hälsa på farmor. Sitta vid datorn kan man ju göra när det regnar. 
 
Men ett par bilder på det vackra paret måste jag ju visa.

lördag 29 juni 2013

Lammkött och dödskallar

 Jo men visst, jag är inne på min andra dag här på Islandet och det är helt galet vad nostalgiskt det känns. Jag var här för tio år sedan sist och det finn inte en chans att jag låter det gå så lång tid innan nästa besök.. 
 Igår bjöds det på en riktig klassiker hemma hos min mosters familj. Ärtsoppa med rotfrukter och väldigt salt lammkött till.. det blev lite matkoma på det och sedan lite bad i deras badtunna. Sent på kvällen när jag satt ute kom jag på att det nu är midnattssol i landet, så solen går aldrig ner och kvällarna tar alltså aldrig slut. Dock tog min slut rätt tidigt då jag slocknade utmattad på soffan framför en film jag sett fjortonhundra gånger. Det tar på krafterna att flyga och resa.. 

Idag blev det lite shopping på förmiddagen, och nu håller alla i hushållet på att förbereda sig för dagens största händelse, nämligen när min kusin Einar får sin Maria. Det är kärlek i luften, alla gör sig fina och presenter packas in. Jag tömmer kameran och ser till att batteriet är laddat. Jag älskar bröllop!

Återkommer imorgon igen. Ha en fin lördag!

fredag 28 juni 2013

Lätt och sockerfri hallonfluff

Jag gör ett litet tidsinställt inlägg nu medan jag håller på att göra mig i ordning och hemmastadd hos släkten i det älskade islandet och tipsar om en fluffig dessert som gjorde mig lite lyrisk eftersom den knappt innehåller fett och inte alls innehåller socker.. väldigt bra att moffa i sig alltså när suget faller på :)

Orginalreceptet hade blåbär, men jag tog hallon eftersom det var det som fanns hemma, det går nog att ta vad man vill. Gå lite bananas och prova med mango eller passionsfrukt eller nåt! Mitt lite omgjorda recept kommer nedan, orginalet finns hos Arla.


1 dl Hallon
1 dl lättkessella eller lättkvarg
1 st äggvita
3 msk stevia strö
rivet skal av 14 st lime 
12 dl Hallon

Blanda bär och kvarg. Vispa vitan till hårt skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa några minuter. Blanda kvarg, äggvita och limeskal snabbt. Häll upp i 2 portionsglas. Ställ glasen i frys ca 1 tim. Garnera med blåbär och ev rivet limeskal.

Vi ses på Island

 Väskan är packad med förmodligen alldeles för mycket kläder och skor, passet är uppletat och på rätt plats och resnerverna har börjat infinna sig på helspänn som de alltid gör när jag ska resa iväg. Allt i god tid dessutom vilket är en märklig bedrift för att vara jag.. det kan man nog fråga alla som känner mig och få gott om medhåll.. Kameran packas, datorn packas, allt för att ni ska få hänga med mig på resan. Ska försöka uppdatera här dagligen, men kommer nog vara betydligt mer aktiv på Instagram, så kolla upp @inredningskaos där så kan ni hänga med på resan :)
Jag dör så trevligt detta ska bli! En knapp vecka med ett land vars luft tar mig tillbaka till när jag var fem år och lekte på klipporna på den svarta stranden bakom huset, eller satt i min gammelmorfars kök och smakade på den konstiga maten han brukade bjuda på (typ val eller nåt..) som ganska snabbt spottades ut igen.. Det är väldigt svårslaget det där med madeleinkakor..

Ta hand om er så hörs vi från lite kyligare breddgrader nästa gång!

tisdag 25 juni 2013

En bubblig rekommendation

 Jag fick hemskickat en flaska Fläderblomsvin ifrån Kiviks Musteri lagom till midsommar som jag vill rekommendera till er. Det är låg alkoholhalt och den smakar bubbligt och friskt av fläder, verkligen jättegott. Denna kommer jag absolut köpa fler gånger och förmodligen packa ner i picknickkorgen så man kan skåla lite i sommarvärmen. Den finns på systemet, prova!

måndag 24 juni 2013

Midsommarnätter och svunna tider

 En hel vecka har gått sedan det senaste inlägget skrevs här. Det är lite så just nu, lite svårare att hitta tiden, inspirationen och att få ihop logistiken. Svårt att skriva så mycket om inredning när jag bor i en älskad väns vardagsrum. Snart är det i alla fall annat som händer. På fredag åker jag och min far till Island, och ansluter med min mor som redan är där. Då vankas det först och främst bröllop! och att träffa släkt, vänner och uppleva landet som jag saknat så länge. Både datorn och kameran hänger med såklart, och jag ska göra mitt yttersta för att ge er dagliga uppdateringar, jag kan inte tänka mig annat än att jag kommer ha otroligt många bilder att dela med mig av... och ungefär en vecka efter att jag kommit hem får jag nycklarna till det nya kaoset :D

Men just idag är det lite midsommardetaljer ni får se. Dagen och kvällen firades i goda vänners lag, med den godaste kräftsillen, hemmagjorda köttbullar med mycket färska örter, min världsbästa potatissallad och en del fruktiga drinkar.. Även en hel del fjantigheter, fotande, skrattande, skvallrande och dansande.. precis som det ska vara en midsommarnatt :)
När jag rotade i Malins smyckesskrin hittade jag denna ring, som jag lånat ut till henne för ungefär tio år sedan och som sen fallit i glömska hos oss båda.. Väldigt kul att få användning för den igen! :)
Har ni haft en fin midsommar?

måndag 17 juni 2013

Det är min och Islands dag idag

Idag är det Islands nationaldag. Idag kommer så många som bor hemma på den vackra ön gå parad, veva med flaggor och sjunga högt för att fira sitt älskade land. Passande nog så är idag också dagen då jag blir med lägenhet. Idag skrivs kontraktet. Min första egna lägenhet, den första jag tittade på och den enda jag ville ha. Jag, bara jag står på kontraktet, betald till fullo med mina egna låtsaspengar. 
Och vet ni, den behöver lite kärlek.. eller nä, den behöver jättemycket kärlek.

Så om ni trodde inredningskaoset var slut så hade ni fel. 
Mitt kaos har bara börjat.

söndag 16 juni 2013

Fördelen med att bo med en kvinna


I nuläget kan man väl säga att vi delar garderob, jag och Malin. Inför alla tillfällen när det känns som att man inte har något att ha på sig är det bara att gå in i nästa rum och frossa i hennes goda smak. Igår blev det denna kreationen, en svart skjorta med hål i.. Till den hade jag svarta byxor, svarta ballerinor, hennes svarta kavaj, hennes fjäderhalsband och hennes fina ring. Håret hade jag krusat med hennes krustång. Frosseri är vad det är, ljuvligt frosseri.
Imorgon händer det ganska stora grejer i mitt liv. Ett stort kliv framåt ska jag ta, ett stort kliv in i mitt nya liv som jag ser så mycket fram emot.

Imorgon tar jag första steget mot att bli en independent woman.

fredag 14 juni 2013

Små små steg i helt rätt riktning

 Som ni kanske förstått på de lite kryptiska inläggen (som kommer mycket mer sällan dessa dagar) så sker det en stor omställning i mitt liv just nu, då jag och sambon valt att separera. Det är nog utan att hymla med det den tuffaste period jag varit med om i mitt liv, men det är samtidigt så nyttigt att så mycket sätts i perspektiv. Jag lär mig otroligt mycket om mig själv, om den styrka, självständighet och jävlar anamma som visst bott där inne i min kropp men inte riktigt visat sig förrän den behövdes som mest.
Framför allt har jag fått se vilka fina människor jag har i mitt liv. Det blir ju en del bortfall i vänskapskretsen i en situation som är så tung som denna, och det får man väl leva med trots att det är en svår sorg... men de som stannar kvar, de som dyker upp direkt när det börjar krisa och står kvar trots skrik, gråt, skratt, hysteri och total förvirring. De som låter veta att de ämnar att stå kvar tills lugnet lagt sig och livet kan börja fortsätta i en ny riktning. Dessa människor är de som gör livet helt underbart och ger mig en sådan fin och varm känsla i bröstet, och dem ska jag värna om med allt jag är.

Nu kör vi fredag tycker jag. 
tjoho!

onsdag 12 juni 2013

Dessa ljuva ljumma sommarkvällar

 Klarblå himmel, lax i foliepaket och färsk sparris på en engångsgrill, både hemmagjord nypotatissallad och pastasallad, bra musik, gott sällskap, kast med liten boll.. Hur gött får man ha det när det är svensk sommar? Detta var hur min lördagskväll startade.
Min nya högtalare som streamar spotify via blutooth från min ajfån.. och hjälp så high tech man kan vara på ribban nuförtiden!
När solen gick ner och kylan slog på blev det girls night istället. Det blev en riktigt fin lördagskväll helt enkelt.

Mer sånt säger jag bara, mer sånt.

fredag 7 juni 2013

Skrattkalas hos Anna

 För en vecka sedan dukades det upp vackert udda porslin hemma hos Anna i sällskap av Katarina, Cindhy och Malin. Jättegod grillad lax, djupa samtal, hysteriska skratt åt och med varandra och rolig posering framför kameran vilket gav ytterligare några hjärtliga skratt. Det är helt underbart att ha så många kvinnor i mitt liv som jag verkligen värdesätter. Helt plötsligt dyker dessa människor in i ens liv och plötsligt undrar man varför de inte alltid funnits där eftersom de känns så självklara.

torsdag 6 juni 2013

Livets enkla nöjen

 Detta är Leona, även kallad Lånis (och ganska ofta Fjånis..). Hon är snart tre år gammal och bor där jag bor just nu. Dotter till Malin som dansar Boogie Feever med en camel toe i något inlägg tillbaka. Medan jag lagade mat häromdagen skulle hon hjälpa till, så hon fick diska. och minsann vad hon kunde diska.. allt diskades tre gånger (då hon bara fick diska plastgrejer efter att ett glas krossades..) och vad ska man göra när allt står i diskstället och är klart..? Jo men då tar vi tillbaks allt och gör om det igen.. Det blev sjukt rent, väldigt blött, mycket bubbligt och en väldigt glad Fjånis som var till ovärderlig hjälp under matlagningen. 
 Tänk att känna sådan lycka över att få diska.. Jag kan inte för mitt liv hitta den lyckan i denna hushållssyssla..

tisdag 4 juni 2013

Äntligen reser jag hemåt

Det var ungefär tio år sedan sist, men nu äntligen är resan bokad!! I några ljuva dagar ska jag känna den friska luften, träffa de underbara människorna och äta den godaste maten.. Ingen känsla slår den av att åka hem till Island.

Som jag längtar!

söndag 2 juni 2013

Konsten att bjuda på någon annan(s cameltoe..)

Nu bjuder jag på min Malin. Mest för att det är så roligt och för att visa vilken härlig människa jag har i mitt liv.. men även som en liten payback för en film som hamnade på facebook häromveckan där jag vrålar Ég á lif och har väldigt ograciös benföring medan jag frenetiskt vifftar med en isländsk flagga.
Så såhär såg Malin ut på firmafesten förra veckan. Boogie fever mundering med cameltoe och paljetthatt. Helt klockrent. och jag älskar att min kamera kunde filma hela härligheten. Så här är lite söndagsnöje till er :)