torsdag 22 augusti 2013

Bloggen har flyttat! 

Nya sjukt spännande inlägg hittas här:

söndag 18 augusti 2013

Inredningskaos avslut, och ett annat kaos börjar

Det är ett svårt inlägg att skriva detta, men det har varit på gång länge. Mitt liv har gjort en helomvändning de senaste månaderna, nytt jobb, nytt hem, nytt liv, ny tillvaro.. och det känns som att även bloggen förtjänar en ny start. Så jag kommer inte försvinna, bara försvinna härifrån. Detta är tänkt att vara mitt sista blogginlägg här.
Ett avslut innebär även en ny början. Alla dagars kaos är min nya början. Knata vidare in på alladagarskaos.se och fortsätt följa min vardag, mitt kaos, mina renoveringar, min kärlek, min vänskap, mina foton, min matlagning, min fjantighet och mitt liv.

Det är läskigt det här med förändring. Så jag blir jätteglad och tacksam om ni lägger till den nya bloggen på era länklistor och bloglovin. Sprid gärna ordet och tipsa lite varstans om förändringen, jag vill så innerligt att mina läsare följer med mig på min resa. 

Så här fortsätter vi alltså:

fredag 16 augusti 2013

Fredagen inleds med matporr

I min familj är det väldigt vanligt med frukostkalas. Det är smidigt, uppskattat och lämnar resten av dagen öppen eftersom det tenderar att inte pågå alltför länge. Imorgon är det min tur att ordna detta då jag precis fyllt år, och så är jag ju så sugen på att visa upp lägenheten för familjen!
Så nu vill jag inspireras lite, därför är det Pinterest som gäller denna morgon, och alla slags godbitar jag blir sugen på hamnar i min mapp Eats & Drinks. Vilka godsaker jag sedan väljer återstår att se, men det är matporr på hög nivå att bara titta på bilderna vill jag lova.. 

Har ni några favoriter till frukost eller brunch? Delge gärna! :)

Pssst. Jag har sett att det är en del av er som upptäckt vad jag pysslar med vid sidan av, den stora förändringen som är på gång. Kika här om även ni är lite nyfikna...

torsdag 15 augusti 2013

Sneak peak på hemlig förändring

Jag har dolt något för er. En ljus hemlighet som jag snart snart kan avslöja. En hemlighet som kommer förändra hur ni ser på mig, på denna blogg, på mina ord. En som förändrar allt. (Följer ni @inredningskaos på Instagram kommer det avslöjas ytterligare idag!)

Men vet ni, det kommer bli toppen. 
Förändringar är ju bara bra!

En smart gåva till grisen

 Jag fyllde ju år igår. Är numera inne på mitt tjugoåttonde levnadsår och känner att det kommer bli en suverän ålder faktiskt. Jag valde att inleda den med att köpa en enorm födelsedagspresent till mig själv. Tanken var egentligen att bara köpa en vanlig blygsam tv, jag behöver ju inte en massa nymodigheter inte, pyttsan på sånt. Men när jag väl stod inne på Media Markt och började dregla lite över denna fining från LG så visste jag att den var ämnad åt mig. Så nu har jag en tv som är så smart att jag kan facebooka i den och säga till den (muntligt!) att googla grejer.

 Och så är den ju så smart att det följde med 3D brillor också. Filmkvällarna kommer alltså numera ske hemma hos mig.. det är ju bara så coolt!
Nu står den på ett gammalt soffbord som jag någon gång tänker rusta upp, men jag har hittat tv möbeln som jag bara måste ha på Rum21.se. Jag kan dock inte bestämma mig för vilket utförande.. Vit eller ek? 

Vad tycker ni?

tisdag 13 augusti 2013

En sommar av paus

De blir färre nu, de soliga timmarna och varma kvällarna. Men vilken sommar vi haft! Jag har kunnat sitta och mysa på en solig balkong flera timmar, solat på stranden och gården i flera dagar och ofta haft ågren över solen som gör att jag inte vill renovera. Men det är ju precis det som behövs, paus. 

Paus, sol och vila.
Jag börjar sakta men säkert känna mig redo för hösten.

Ett golv faller på plats

Att lägga golv var ju ingen match, faktiskt. Vi var två som hjälptes åt och det kan jag rekommendera, men när man väl fått kläm på vad som skulle göras gick det som på ett löpande band. Bandet tog visserligen cirka sju timmar.. men ändå, inte så jäkla svårt i alla fall, vill man så kan man heter det ju! :) Det var i alla fall trevligt och vi pausade på balkongen med saftig vattenmelon, för det var också minst sagt svettigt den dagen..

Ursprungsgolvet är det på bilden nedan. Ett ljust plastgolv som jag dekorerat med lite färgstänk och så..
 Golvet som hamnade ovanpå var laminatgolvet Prärie från Ikea. Priset är 89 kr kvadratmetern och det är riktigt fint i färgen. Jag har tidigare testat golven från Ikea och tycker att de har bra tålighet. Samma golv kommer hamna i hallen och köket så småningom.

 Bilder på resultatet kommer. Först måste jag tillbaka till Ikea och hämta mittbjälken till sängen som jag glömde plocka från lagret vilket fick mig att sitta och svära högt en kväll.. Numera sover jag i en säng som liknar en spjälsäng.. vilket kanske också är värt att dokumentera visserligen :)

fredag 9 augusti 2013

Fredagsfeeling

Ja det där med att blogga har inte varit min starka sida den senaste veckan kan jag tycka. Det där med att lägga golv däremot, och måla väggar, och handla ett jäkla lass med möbler på Ikea har verkligen varit min grej.
 Bilder finns och de kommer, men idag får ni hålla tillgodo med en bild på mig när jag är stencool.
 Det är ju fredag.

måndag 5 augusti 2013

Framsteg i sovrummet

 I fredags blev jag klar med att tapetsera renoveringstapeten Genvägen från Rusta i sovrummet. Efter att ha spenderat ganska lång tid med att dra ner fem lager tapet, spackla ojämnheter och slipa dem kunde jag börja få upp tapeten som täckte ojämnheterna jättebra. Det bästa av allt är att slippa bredspackla, och framför allt att slippa slipdammet!
 Jag kan verkligen rekommendera Genvägen. Tänk på om ni tapetserar på rå betong som jag gjorde att köpa vävlim extra som fäster lite bättre, och köpa mer än vad ni tror att ni behöver. Betongen suger, och när jag hade en och en halv våd kvar fick jag cykla till närmsta färgbutik och handla mer, något jag inte alls var sugen på just då..

Nu är iaf tapeten uppe, taket har fått sig en omgång färg igårkväll och nästa steg är antingen en extra omgång på taket eller att jag går vidare till väggarna.

Den bästa känslan just nu är att underarbetet är färdigt. Underarbetet är 90 % av renoveringen och den allra tråkigaste men viktigaste biten. Nu är det bara trevligheter kvar! :)

Nu börjar allvaret

Det blev ytterligare en bloggpaus i helgen, men ni ska veta att det hänt grejer i sovrummet (en mening som kan tolkas lite hur som helst.. men renoveringsmässigt menar jag alltså)! Och idag börjar allvaret igen, jag återvänder till jobbet och höstkatalogerna har börjat dimpa ner i blevlådan.

Denna morgon startar allvaret med en stor dos halsont tyvärr. Förhoppningen är att det fortfarande är lite lugnt på jobbet så jag kan arbeta bort fadäsen.. trist att inleda terminen med sjukfrånvaro ju, så i dagarna får jag väl leva på te, vila, nyttigheter och kramar, sånt som får kroppen och själen att må bra helt enkelt!

Lite senare idag ska ni få se framstegen i sovrummet, där jag tapetserat helt själv!

torsdag 1 augusti 2013

En dröm om att få drömma

I skrivande stund är jag så trött att jag nog stupar när som helst.. Ni som följer mig på instagram har ju kunnat ana vad jag pysslat med idag, nämligen tapetsering! För första gången har jag tapetserat själv och jag är nästan klar med sovrummet! Tapeten jag använt är ingen mönstrad grej utan det är Genvägen, en slags renoveringsduk från Rusta som gör att jag slipper bredspackla.. för I hate the slipdamm liksom.. och resultatet är faktiskt klockrent! Jag är så nöjd och glad men så trött att jag inte tänker ta ett enda fotografi ikväll (ni får hålla tillgodo och bli uppdaterade senare istället helt enkelt). Utan jag tänker chilla, och drömma mig bort till när jag kan köpa sängen Leirvik från Ikea (till helgen kanske om jag jobbar hårt!) och piffa mitt nya sovrum.. och äntligen få sova mjukt, skönt och ombonat. 

Min längtan är så stor så stor.