torsdag 14 februari 2013

En romantisk bakelse

Romantiska Prinsessbakelser att baka till en älskad 

10 st

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 3 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk vaniljpulver

Citronkräm:


  • 1 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 citron, pressad saft och hälften rivet skal
  • 50 g smör

Fyllning och garnering:


  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5 liter färska jordgubbar
  • 1 msk florsocker
  • 500 g vit marsipan
  • 50 g vit choklad
  • 1 dl plockade röda rosenblad
Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget. Tillsätt mjöl blandat med bakpulver och vaniljpulver. Ställ stora muffinsformar i en muffinsplåt och fördela smeten i formarna. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter. Ta muffinsarna ur plåten och låt dem svalna.

Citronkräm: Rör ihop ägg, socker, pressad citron och citronskal i en liten kastrull. Låt blandningen bli varm, rör hela tiden. Blandningen ska tjockna men får inte koka. Ta från värmen och tillsätt smöret, i klickar. Rör tills smöret smält. Låt krämen kallna.

Vispa grädden. Mosa jordgubbarna i en skål med en gaffel. Blanda i florsocker och ½ deciliter vispad grädde. Skär av topparna på muffinsarna och ställ dem upp och ner. Dela varje muffin i tre delar till tre minibottnar. Lägg på ett lager citronkräm, tryck på en botten, lägg på ett lager jordgubbsgrädde och tryck på sista bottnen. 

Bred sedan ett tunt lager grädde runt om bakelsen. Lägg en klick grädde på toppen och forma den toppigt (som en miniprinsesstårta). Enklast är att arbeta med en slickepott eller smörkniv.

Kavla ut en bit marsipan tunt. Lägg biten över en bakelse så att det täcker. Skär bort överflödig marsipan och gör likadant med resten. Smält chokladen försiktigt i mikro eller vattenbad. Chokladen ska vara ganska trögflytande. Ringla smält choklad över bakelserna. Garnera med röda rosenblad.

Tips:Slösa med kärlek och låt alla få en egen minitårta. Bakelserna gör du klara i förväg.

Receptet är ifrån Coop.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar