Romantiska Prinsessbakelser att baka till en älskad
10 st
- 200 g rumsvarmt smör
- 3 dl strösocker
- 3 ägg
- 4,5 dl vetemjöl
- 1,5 tsk bakpulver
- 0,5 tsk vaniljpulver
Citronkräm:
- 1 ägg
- 1 dl strösocker
- 1 citron, pressad saft och hälften rivet skal
- 50 g smör
Fyllning och garnering:
- 3 dl vispgrädde
- 0,5 liter färska jordgubbar
- 1 msk florsocker
- 500 g vit marsipan
- 50 g vit choklad
- 1 dl plockade röda rosenblad
Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget. Tillsätt mjöl
blandat med bakpulver och vaniljpulver. Ställ stora
muffinsformar i en muffinsplåt och fördela smeten i formarna. Grädda
mitt i ugnen 20-25 minuter. Ta muffinsarna ur plåten och låt dem svalna.
Citronkräm:
Rör ihop ägg, socker, pressad citron och citronskal i en liten
kastrull. Låt blandningen bli varm, rör hela tiden. Blandningen ska
tjockna men får inte koka. Ta från värmen och tillsätt smöret, i
klickar. Rör tills smöret smält. Låt krämen
kallna.
Vispa grädden. Mosa jordgubbarna i en skål med en
gaffel. Blanda i florsocker och ½ deciliter vispad grädde. Skär av
topparna på muffinsarna och ställ dem upp och ner. Dela varje muffin i
tre delar till tre minibottnar. Lägg på ett lager citronkräm, tryck på
en botten, lägg på ett lager jordgubbsgrädde och tryck på sista bottnen.
Bred
sedan ett tunt lager grädde runt om bakelsen. Lägg en klick grädde på
toppen och forma den toppigt (som en miniprinsesstårta). Enklast är att
arbeta med en slickepott eller smörkniv.
Kavla ut en bit
marsipan tunt. Lägg biten över en bakelse så att det täcker. Skär bort
överflödig marsipan och gör likadant med resten.
Smält chokladen försiktigt i mikro eller vattenbad. Chokladen ska vara
ganska trögflytande. Ringla smält choklad över bakelserna.
Garnera med röda rosenblad.
Tips:Slösa med kärlek och låt
alla få en egen minitårta.
Bakelserna gör du klara i förväg.
Receptet är ifrån Coop.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar