måndag 5 augusti 2013

Framsteg i sovrummet

 I fredags blev jag klar med att tapetsera renoveringstapeten Genvägen från Rusta i sovrummet. Efter att ha spenderat ganska lång tid med att dra ner fem lager tapet, spackla ojämnheter och slipa dem kunde jag börja få upp tapeten som täckte ojämnheterna jättebra. Det bästa av allt är att slippa bredspackla, och framför allt att slippa slipdammet!
 Jag kan verkligen rekommendera Genvägen. Tänk på om ni tapetserar på rå betong som jag gjorde att köpa vävlim extra som fäster lite bättre, och köpa mer än vad ni tror att ni behöver. Betongen suger, och när jag hade en och en halv våd kvar fick jag cykla till närmsta färgbutik och handla mer, något jag inte alls var sugen på just då..

Nu är iaf tapeten uppe, taket har fått sig en omgång färg igårkväll och nästa steg är antingen en extra omgång på taket eller att jag går vidare till väggarna.

Den bästa känslan just nu är att underarbetet är färdigt. Underarbetet är 90 % av renoveringen och den allra tråkigaste men viktigaste biten. Nu är det bara trevligheter kvar! :)

2 kommentarer:

  1. Väntar med spänning hur det kommer att bli....

    SvaraRadera
  2. Hade ingen aning om att det fanns en genväg för att slippa spackel och damm, låter väldigt smidigt. Kan man klistra den direkt över målad tapet tro? Det tål att kollas upp, jag håller nämligen på att inreda en klädkammare...
    Välkommen in till min blogg.
    Kram Christina

    SvaraRadera