lördag 19 mars 2011

Modernt asiatiskt

 Att inreda asiatiskt är populärt, jag är själv väldigt förtjust i stilen om man får till den på rätt sätt. Det gäller dock att försöka tänka sig hur det hade kunnat se ut i till exempel ett modernt japanskt hem. Jag misstänker att de inte har gardiner och sängkläder med stora asiatiska tecken.. Snarare är det subtilt, tänk harmoni, feng shui, mörka träslag mot en ljus grund och naturliga färger.

Via Desire to inspire (som i sin tur hittade bilderna här) hittade jag bilderna på ett vackert hem där inredaren verkligen lyckats.

Den stora fina mattan och de enkla soffkuddarna (speciellt de med endast en prick) är jättefina och perfekta för att skapa en modern asiatisk stil i hemmet. Jag är inte väldigt kunnig när det gäller feng shui, men som jag förstått det handlar det om att få in en balans av alla element i ett hem för att få ett bra energiflöde. Genom att blanda material, färger och former kan man uppnå den balansen och skapa harmoni i sitt hem. Vill du lära dig mer om feng shui så kan du hälsa på hos Simplicity som är expert inom området och som har skrivit en feng shui skola på sin blogg.

3 kommentarer:

 1. Tack sötnos! Vilket underbart inläggn och vilka fantastiska bilder!!

  Fin inredning och mycket välbalanserat!

  Ha en fin helg! Kram Jannice

  SvaraRadera
 2. Har du redan glömt Japan? Läste ditt inlägg om bloggtystnad som du skrev igår...

  SvaraRadera
 3. Svar till anonym:
  Bloggtystnaden var fredagen den 18 mars och detta inlägg skrevs dagen efter. Så jag förstår nog inte riktigt vad du menar..? Japan är aldrig glömt..


  /iris

  SvaraRadera