tisdag 1 november 2011

Köksfavoriter

 Temat i Fabriken denna månaden handlar om köksfavoriter, och det krävdes lite tankearbete för att komma fram till vilket som är just favoriterna. Jag älskar mitt kök, det är stort, välplanerat, snyggt, nyrenoverat och helt mitt eget! När vi först flyttade in i vår lägenhet var köket inte byggt ännu. Det tog tid att få det gjort men det finns nog inget som slår känslan av att laga mat i ett kök som är efterlängtat, och som man själv skapat (med hjälp av en ytterst händig man och marbodal.. såklart).

Några favoriter lyckades till slut pekas ut:

Jag samlar på Matteusporslin, och det senaste inköpet var skålen med fjärilarna. Jag stod och velade inne i butiken i säkert en timme och kunde inte bestämma mig för vilket jag skulle köpa efter de petrolblå tallrikarna, som jag nu har sex stycken av.. Det blir ju så "definitivt" på något sätt när jag väljer en skål i någon färg.. det är ju så stora beslut.. Som tur var hade jag sambon med mig och han kunde ta ner mig på jorden igen, det är ju bara porlin..

Mina paprikor! Det blir inte mer närodlat än i köksfönstret! :)



I det stora hela är jag väldigt glad för våra svarta vitvaror. Förutom att de ger ett snyggt grafiskt intryck så är det skönt att veta att man har grejer som inte drar så värst mycket el.. Och lycka är att inte behöva springa ner i en tvättstuga och tvätta all sin tvätt på en gång! Jag älskar att ha tvättmaskin! :)  
Fler köksfavoriter finns på Fabriken!

4 kommentarer:

  1. Förstår VERKLIGEN att du älskar att ha tvättmaskin i lägenheten. Jag har fyra trappor ner, ut på gården och ner i källaren, och så upp igen. Typ 5-6 gånger tur och retur varje tvättid.

    Härligt med ett nytt snyggt välplanerat kök :-) Grattis till det!

    SvaraRadera
  2. Hejsan,
    ditt kök är verkligen fantastiskt snyggt! Det skulle vara roligt om du vill visa upp ditt projekt på Byggla.se, vi har fått flera frågor om hur man gör med glasskiva istället för kakel i köket. Vi har just nu en kökstävling som du även kan titta på! Vill du ha en liten morot kan du kontakta mig på vendelabyggla@gmail.com så berättar jag mer.
    /Vendela

    SvaraRadera
  3. Sitter här i soffan och gör en runtur bland Fabrikens alla fina kök. Va fint du har det - och grattis till tvättmaskinen.
    Ha en riktigt skön helg önskar din Fabrikskollega Lisbeth, med bloggen http://inredningsdesigner.blogspot.com/

    SvaraRadera
  4. Vilket underbart fin kök!!! Läckert med den turkosa färgen. Kram Johanna

    SvaraRadera