måndag 27 juni 2011

Mitt charmigaste hem ;)


Jag kunde inte motstå att vara med i Fastighetsförmedlingens tävling om Sveriges charmigaste hem, för det är väl klart att mitt hem är charmigast för mig :) Ni får hemskt gärna klicka på bilden och rösta på mitt bidrag då vinsten på 30 000 kr i valfri inredningsbutik inte hade varit så dum, inte dum alls faktiskt :)

Det är väldigt trevligt att titta på alla bidragen som finns där. Tycker om att se hur andra har det och här har de också beskrivit vad som är just charmigast med deras hem vilket är mysig läsning, charm är ett underbart ord tycker jag :)

Organiseringspyssel

En svartsprayad loppisram och ett väldigt långt presentsnöre som flätats var allt som krävdes för att få ihop detta pyssel. Det tog mindre tid än vad det gör att se på äntligen hemma på tv4 play, alltså under en timme i alla fall :)


 Favoriterna är pärlörhängena i mitten ifrån Miss Dee. De funkar helt enkelt till allt!

Nu måste jag bara komma på en lösning till alla halsband..

söndag 26 juni 2011

Konstkaos

Svarta fläckar på mina utskrifter, jag blir tokig! Jag har utfört alla rengöringar, justeringar och kalibreringar som jag har kunnat men ändå skriver jag ut svarta fläckar vilket jag inte alls kan skicka iväg till kunder... Skrivaren måste eventuellt lämnas in. suck och stör vad omständliga saker ska behöva vara!

ok, nu har jag gnällt färdigt.

lördag 25 juni 2011

Nu grönskar det

Fönsterkarmen i köket är väldigt grön och vacker för tillfället. Tänkt att jag lyckats hålla så många kryddor vid liv!

fredag 24 juni 2011

Jordgubbar

Dagens högtid ska firas i en lummig trädgård i söder. Väldigt skönt att komma bort från stan en dag som denna. Nu ska det njutas i fulla drag av sillen, potatissalladen (jag har receptet på världens godaste potatissallad förresten, superduper!), jordgubbarna, grädden, sällskapet, omgivningen och den svenska sommarens regniga midsommarcharm :)
Ha en underbar dag! Glad midsommar!

torsdag 23 juni 2011

Release

En release ifrån Miss Dee är de fina halsbanden Santa Monica. Återförsäljare finns här. De är så enkla och fina, helt i min smak :)

Håll utkik här efter midsommar då en tävling är inplanerad :)

tisdag 21 juni 2011

Keep calm


Utskriftsvänlig gratisversion av den riktiga Keep calm (and carry on) bilden finns här!

måndag 20 juni 2011

ful, sliten och så väldigt vacker


 En enkel väderbiten stege fick jag ta med mig hem från svärföräldrarnas gömmor. Sambon bara skakade på huvudet och packade snällt in den i bilen, han är så förstående :)

Nu behöver jag bara en lampa med en sladd i någon festlig färg, som på bilden nedan där min inspiration kommer ifrån.
pressbild från indiska

söndag 19 juni 2011

Festligt i trädgården

Det är ganska mysigt med söndagar. Ibland blir jag väldigt sugen på att pyssla och dona, och ibland passar jag helt enkelt på att inte göra någonting alls. Idag har jag varit lite flitig och planterat lite på balkongen och tvättat. 

I helgen var vi på sommarfest hos svärföräldrarna. De hade dukat upp långbord och ordnat en rejäl buffé med massor med god mat som även räckte till brunch idag.


 Dukningen var enkel och vacker, med en velourduk och rosa pioner och rosor ifrån den fina trädgården.

Solcellslampor hängde lite varstans i trädgården och lös upp behagligt på kvällen.
Deras fina trädgård inspirerar verkligen, och det var kanske på grund av detta som jag började fixa med planteringen på balkongen direkt när vi kom hem idag. Trots att jag är ganska trött efter att ha dansat tills kl 4 inatt :)

Ifrån svärföräldrarnas gömmor lyckades jag rota fram den fulaste och samtidigt finaste saken, som jag tänkte visa för er imorgon! Ha en fortsatt mysig söndag!

onsdag 15 juni 2011

Duka till sommarfesten




Ikea visar lite fina dukningstips för sommarens alla fester. Kika in på deras hemsida för att se lite fler. Jag blev väldigt förtjust i den helvita dukningen med lite gröna naturinslag. Enkelt och vackert!

måndag 13 juni 2011

Storebrors bröllopsdag

I lördags var det dags för min käre storebror och hans underbara sambo att bli man och hustru. En underbar vigsel, följdes av en jättemysig bröllopsfest i brudparets trädgård. Jag har alltså haft en fantastisk helg! 


Här är några detaljer från den fina dagen.




Detta var en överraskning som jag och min syster ordnade till brudparet. Vackert, enkelt och uppskattat. (Bilderna är laminerade.. ifall det skulle regnat).




Bilder: Privata

torsdag 9 juni 2011

Underbar palett

 Det finns många vackra färger i detta hem. Paletten känns vilsam för ögat samtidigt som många färger och toner blandas. Detta känns som ett hem i min smak, i alla fall den smaken jag har just denna veckan.

Ghost stolarna från Kartell gör sig väldigt bra här. Försynt smälter de in i omgivningen :)
Färgblandningen här är så himla härlig. Mjukt och rofyllt samtidigt som det händer någonting med färger och mönster.

Det är väldigt tråkigt att jag inte har gröna fingrar.. (förutom mitt nagellack som i skrivande stund faktiskt är grönt..)



Dramatiskt inrett med en vilsam färgton ger både en lugn och pampig effekt,

Bilderna hittar ni här

onsdag 8 juni 2011

Blomsterprakt

Rabatt

Rose
Vackra metervaror från Jotex, i temat färg eller svartvitt som är mitt eviga velighetsdilemma :) Jag hade gärna haft dem båda som gardiner och bytat lite då och då när tillvaron behöver en förändring.

måndag 6 juni 2011

Nationaldagsmys


Vi myser i solen och gör inget särskilt, vilket är helt underbart :)

Vad gör ni en nationaldag som denna? :)

söndag 5 juni 2011

Meckande pågår

Malmö är en riktigt mysig stad just nu. Det är så himla varmt och skönt! Vi tog en paus ifrån solandet för en stund sen och tog tag i att laga hyllan till min blogghörna. Äntligen är där hyllor! Jag visar resultatet när jag fått i ordning lite mer.


Funderar lite på att mobilblogga, det kanske är en bra idé när vädret är såhär. Korta och enkla inlägg borde passa de flesta nu, besöksstatistiken brukar ju sjunka en del under sommarmånaderna. Nu kan man ju även piffa till bilderna från mobilkameran också så det ser lite trevligare ut :) (bilderna ovan är omgjorda med appen instagram)

Combiné

 Miss Dee har sex nya ringar i Combinéserien. En nyhet är att ringarna numera kostar 99 kr st i butik. 






Mina egna ringar på bilden ovan finns alltså för lite billigare pris i butik nu. Ibland när jag ska gå ut så väljer jag att kombinera den släta och ringen med stenen och har det på vänster ringfinger så jag ser gift ut, för att kunna få dansa i fred. Det fungerar ganska bra faktiskt :)