torsdag 31 mars 2011

Växtkraft

Tiden känns lite knapp nu i dagarna så jag passar på att blogga via mobilen på min lunchrast :)

I fredags blev jag inspirerad av våren och köpte massor med fröer och en fin zinkbalja som kommer bli jättefin på balkongen med allehanda blomster i :)






Så alla fönsterkarmar hemma är nu fyllda med små söta gröna groddar som tittar upp och sträcker sig efter solen. Snart har jag massa sorters kryddor och en hel del blommor som jag aldrig kunnat någonting om :)

söndag 27 mars 2011

vårträdgård

 Idag kröp jag runt i mina föräldrars trädgård och fotade våriga detaljer (flera timmar efteråt hittade jag grenar i mitt hår..). Man kan inte annat än att bli lycklig av solskenet!


detta var mitt bidrag till fabrikens söndagsbild

tisdag 22 mars 2011

Jordgubbar med mjölk

 Ni har väl inte missat att bloggen Jordgubbar med mjölk har utökat verksamheten och numera också har en webbshop? Om ni har missat det så får ni klicka på loggan ovan direkt och besöka den mysiga butiken, med väldigt mycket lantliga, charmiga och personliga inredningsdetaljer! Förresten, gissa vem som har designat butiksloggan ;)




måndag 21 mars 2011

Ny konst

Jag sålde de gamla tavlorna som hängde i vardagsrummet och gjorde nya. Bakgrunden är målad med resterna av väggfärgen efter hallens minimakeover.
 Vardagsrummet i vårljus. Jag städade undan och fotade vardagsrummet då jag ville uppdatera mitt album på Styleroom. Fler bilder på vardagsrummet hittar ni där!

Glöm inte bort att tävla om det fina armbandet från Miss Dee! Sista chansen idag!

söndag 20 mars 2011

Våriga söndagsbilder





Jag kan inte göra annat än att älska våren
 

lördag 19 mars 2011

Modernt asiatiskt

 Att inreda asiatiskt är populärt, jag är själv väldigt förtjust i stilen om man får till den på rätt sätt. Det gäller dock att försöka tänka sig hur det hade kunnat se ut i till exempel ett modernt japanskt hem. Jag misstänker att de inte har gardiner och sängkläder med stora asiatiska tecken.. Snarare är det subtilt, tänk harmoni, feng shui, mörka träslag mot en ljus grund och naturliga färger.

Via Desire to inspire (som i sin tur hittade bilderna här) hittade jag bilderna på ett vackert hem där inredaren verkligen lyckats.

Den stora fina mattan och de enkla soffkuddarna (speciellt de med endast en prick) är jättefina och perfekta för att skapa en modern asiatisk stil i hemmet. 







Jag är inte väldigt kunnig när det gäller feng shui, men som jag förstått det handlar det om att få in en balans av alla element i ett hem för att få ett bra energiflöde. Genom att blanda material, färger och former kan man uppnå den balansen och skapa harmoni i sitt hem. Vill du lära dig mer om feng shui så kan du hälsa på hos Simplicity som är expert inom området och som har skrivit en feng shui skola på sin blogg.

torsdag 17 mars 2011

For Japan with ♥

 

Imorgon är det bloggtystnad för att hedra de drabbade i Japan, så inget inlägg kommer skrivas här. För att hjälpa de drabbade kan ni skänka en slant via bland annat Röda korset. Ett annat sätt att hjälpa är att köpa ett av många snygga tryck, där hela vinsten går till att hjälpa de som drabbats av tsunamin. Ett urval av de tryck som finns kan ni se hos Jenny och Emma.

For Japan with love organiserar bloggtystnaden. Ett fantastiskt fint initiativ.

onsdag 16 mars 2011

Att fånga en känsla

Ofta när jag bläddrar i inredningstidningar så fastnar jag vid reklamen som företaget Englessons står för. De säljer jättefina möbler, men framför allt så stylar de reklambilder som har en känsla som jag gärna vill fånga och ha här hemma. Här är lite bilder på vackra vardagsrum. Klicka på länken ovan för att se fler inspirerande rum!






Gemensamt för alla bilder är de naturliga färgtonerna, som jag själv är så väldigt förtjust i just nu. Inga skrikiga accentfärger utan allt andas lugn och natur.

Fin ljusstake

Kika här om ni vill vinna en fin ljusstake från Tove Adman, det vill jag :)

tisdag 15 mars 2011

Helgens projekt

Efter att ha blivit inspirerad av ett projekt jag såg på apartment therapy valde jag i helgen att pyssla lite själv.

Före:
Med en billig matta som Ikea som missfärgats och tappat sin charm, lite målarfärg (rester av väggfärg) och en gummimatta (ca 80 kr på Jula) kan man göra en helt ny matta.

Efter:

Jag blev jättenöjd. Speciellt då den ser lite sliten och gammal ut :)

Helt enkelt så målade jag på gummimattan och använde den som en stämpel. för att den ska se lite sliten ut så ska man snåla med färgen, så det gick åt väldigt lite färg. Vad tycks?

måndag 14 mars 2011

Vinn ett armband från Miss Dee

Tävlingen är avslutad och vinnaren blev Helena. Grattis till vinsten och tack till alla som tävlade!

För en tid sen skrev jag om de nya läderarmbanden från Miss Dee, och idag tänkte jag att ni kanske var lite sugna på att få tag på ett eget exemplar :)


Det ni tävlar om är det sandfärgade armbandet Nice
För att tävla vill jag att ni gör följande:

För en lott: Svara på frågan i kommentarsfältet nedan. Vad tycker du är bra med bloggen inredningskaos och vad hade du velat läsa mer om här? 

För en extra lott: Tipsa om tävlingen på din blogg eller facebook (låna gärna bilden). Skriv i kommentaren var du tipsat.

Tävlingen pågår till och med måndagen den 21 mars kl 20. Vinnaren presenteras här på bloggen kort därefter.

Ett hett tips är att gå in på Miss Dees facebooksida och trycka på 'gilla' knappen, så har ni koll på deras nyheter och tävlingar!

lördag 12 mars 2011

alla dessa klackar



En vårstädning av hallgarderoben ledde till en uppställning av mina älsklingar. Vackra ting ska visas upp! Stövlarna överst till vänster är de nyaste som inhandlades på Haléns, De går upp över knäna och gör mig mycket lycklig (speciellt nu när de ännu inte gett mig skoskav..).

fredag 11 mars 2011

Mitt fula lilla skrivbord :)

Här är det! Mitt nya fula lilla skrivbord som jag är hopplöst förälskad i. Det är som en ful ankunge som i mitt huvud redan ser ut som en vacker svan. All ljus tid jag har över (alltså bara på helgen..) kommer gå till att slipa och måla denna skönhet i vitaste vitt. Åh vad jag längtar tills min lilla fuling är på plats i min nya, betydligt mer praktiska och välorganiserade blogghörna :)


torsdag 10 mars 2011

vintage och polkadot

Snubblade över en hemsida med så snygga klänningar att jag helt enkelt vill gå in i datorn och klappa på dem.. helt bedårande vintage inspirerade plagg som hade varit så fina till sommarens alla festliga tillfällen, och har man inget festligt planerat så får man gå ut och fika och helt enkelt vara jäkligt chic :)

Den perfekta detaljen hade varit ett par vita handskar som slutar precis vid handleden.. åh vad jag kan drömma, längta och sukta efter fina klänningar!



Bilder från modcloth.com, som verkligen är värt ett besök!

onsdag 9 mars 2011

Sliding door

Varför inte en rejäl trädörr som skjutdörr. Denna idén tyckte jag var makalöst snygg, oavsett om man har dörren knallgul eller om man skulle behållit den trären. Beskrivning på hur man monterar detta finns här.

söndag 6 mars 2011

Söndagsbilden

  Fem fingrar ska skydda dej
Ett är månen
Ett är solen
Ett är Polstjärnan bakom molnen
Ett är hopp och ett är tro
Handens fem fingrar
Vaggar dej till ro

Fler söndagsbilder hittar ni hos Fabriken

fredag 4 mars 2011

Rått

Jag spekulerar vidare angående mitt nya skrivbord. Jag är väldigt förtjust i råa, enkla och naturliga material just nu, och därför kommer jag nog inhandla lite accessoarer till skrivbordet på Granit.


Pennställ i form av gamla konservburkar från Granit
Brevställ från Granit
Hurts från Ikea. Jag har mycket på gång runt mitt skrivbord, mycket förvaring är ett måste!

Renoveringen av skrivbordet har inte påbörjats ännu på grund av att jag blivit magsjuk och inte orkat göra något alls. Det bars inte ens upp i lägenheten förrän igår (har stått i sambons arbetsbil i ett tag..) och nu står det där, alldeles i vägen :) Så jag får nog sätta fart snart! (så fort jag börjar äta mat igen!). 

Husmorstips på hur man blir av med en envis magsjuka tas tacksamt emot, då jag gärna vill bli frisk så jag kan gå på hem och villa mässan på söndag!

onsdag 2 mars 2011

skrivbordsrenovering

Igår fyndade jag ett ganska fult skrivbord på blocket. Har länge letat efter ett med helt rätt mått och passande utseende, för det som är fult kan ju med ganska enkla medel bli fint :) Så nu ska jag planera skrivbordsrenovering. Det behövs slipas och målas och så ska jag köpa nya handtag till lådorna. Läderhandtagen från Tine K står högst upp på önskelistan.

Men om jag köper dessa så får ingen av er nämna för min käre sambo vad de kostat, han mår nog bra av att vara lite ovetandes där ;)

tisdag 1 mars 2011

Garderobsdrömmar

En välorganiserad walk in closet har jag länge velat ha. När tiden och ekonomin är rätt ska vi köpa skjutdörrar för vår garderob i sovrummet och då borde jag faktiskt kunna gå in och ställa mig innanför dörrarna :) Men nu känns det mer som ett oorganiserat klädmonster, därför visar jag bilder på fina walk in closets istället till fabrikens tisdagstema :)




Första och sista bilden via desire to inspire, de två i mitten från elledecor.com