lördag 27 juli 2013

Snabb och nyttig laxwok

Något av det bästa jag vet är att laga mat, och efter att ha storhandlat några gånger har jag nu fyllt både kyl och frys med sådant som går att experimentera med och slänga ihop enkelt en vardag. Som denna laxwoken som jag gjorde häromdagen!

Exakta mått kan man höfta med, det gör alltid jag.

Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen, när de kokat i en stund kan ni slänga ner lite röda linser och låta dem koka med så blir ni stora och starka. 

Stek frysta wokgrönsaker en stund och släng på lite fryst spenat och hackad vitlök

Tärna två laxfiléer och lägg med bland grönsakerna när de är helt varma och i stort sett färdiga.

 Häll sen på lite Fish sauce (finns på den asiatiska hyllan i de flesta livsmedelsbutiker) och lite japansk soja (se upp för sältan här dock.. så gå inte bananas med den..) och lite turkisk yogurt för krämighet. 

Krydda med sambal oelek efter smak, peppar och salt om det behövs. 

Sleva upp och servera med turkisk yogurt och pressad lime.

Smaklig spis :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar