fredag 13 april 2012

Avslöjande från fjärran land

Tiden är nu mogen för att avslöja hemlighet nummer två. Jag befinner mig i skrivande stund i Thailand. I onsdags kväll flög vi hit för att semestra i ett par veckor, och anledningen till att det behövde vara hemligt var på grund av att vi har vänner som också semestrar här nu som vi ville överraska. Och det funkade :)

Det blev väldigt hektiskt för mina nerver där i ett tag också. Att titta på hus, snacka ihop med bank och mäklare och faktiskt köpa hus precis dagarna innan en långresa var lite intressant. Samma dag som vi åkte skrev vi under de sista (nästan) papprena till banken.. och så sa de ju att där va en tsunami i Thailand också.. men det blev visst avblåst som tur var. 
Vattnet svalkade inte. Det var lika varmt som luften. I lands problem :)

Även vi fick oss en överraskning. Det började när vi var på väg till hotellet från flygplatsen, då står det en del människor längs med gatan och kastar vatten på bilen. Allså vatten ur vattenpistoler och hinkar.. Jätteglada var de också, men det kan jag tycka att man bör vara när man har vattenkrig :)
Så upptäckte vi att de idag firar Thailändskt nyår. Till denna högtid hör det till att man har vattenkrig. Alltså ALLA på gatorna har vattenkrig i hela Thailand idag.. helt fantastiskt. Det som är ytterligare lite roligt är att det är en form av lyckoönskande när de dränker en från topp till tå.. så när de gör det så säger vi tack och gott nytt år. Det är tur att det är varmt i Thailand.. så är det..

Så två veckor framöver blir inläggen lite mer sporadiska, kanske inte helt inriktade på inredning heller.. men jag ska nog uppdatera med lite härliga bilder härifrån då och då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar