lördag 28 mars 2009

Släck


Ikväll kl 20.30 är det Earth Hour som ni säkert redan vet. Detta innebär att man ska släcka alla lampor i en timme för klimatets skull. Personligen så tänker jag släcka, och sedan gå ut och se hur Malmö ser ut i mörker.


Många olika företag har anmält sig och bidrar på sitt vis för klimatets skull. Bland annat så har Arla släckt sina mjölkpaket, och de ska även släcka alla kontor och fasadbelysningar och stänga hemsidan (så att man vidarebefodras till wwf.se) under Earth Hour.


MTG Radio som har radiostationerna RIX FM, Lugna Favoriter, NRJ, STAR FM och Bandit kommer att stänga radiokanalerna under den timme som Earth Hour pågår.

Canon släcker ner sitt huvudkontor och har uppmanat alla anställda att delta i Earth Hour. En fototävling arrangeras med WWF och fotosidan.se som går ut på att bäst fånga det som sker under Earth Hour.

Hilton är en global partner och släcker bland annat Hilton i Malmö.

Dala Energi engagerar sig i Earth Hour genom att släcka ner sin egen belysning och uppmanar 25 000 kunder att göra detsamma, de har även annonserat i sin branchtidning och anordnat en tävling där de lottar ut en egendesignad Earth Hour t-shirt.

Förutom dessa företag så kan man på WWF's hemsida se att 1306 företag, 163 kommuner, 385 organisationer, 635 skolor, 162 kyrkor samt jättemånga privatpersoner hittills har anmält sig till Earth Hour, och detta är bara i Sverige.. Det är ingen liten grej!

Vad ska du göra under Earth Hour?

Bilder och information hämtad från WWF.se

2 kommentarer:

  1. Vilka fina kök du visar i tidigare inlägg!
    Arlas mjölkförpackning är ju hur snygg som helst, vill ju nästan inte kasta en så skönhet!

    I kväll blir det till att umgås med kompisar i stearinljusens sken, mysigt

    Mvh Camilla

    SvaraRadera
  2. Häftigt mjölkpaket! Jag ska såklart också släcka! :) Ha en mysig lördag!

    SvaraRadera