onsdag 24 juni 2009

Kökskampen

Förhoppningsvis avslutas vår kökskamp idag, då vi ska på möte och kanske beställa ett kök!

Ett fint ikeakök

Hittills har vi gått runt till Ikea, Marbodal, Vedum, Noblessa och kvänum och bett om offerter på kök.

Alla ställena hade väldigt bra service och det var bara på ikea som man behövde rita upp sitt eget kök (dock med hjälp tillgänglig). Vi gjorde så att vi först ritade köket på ikea, och sedan gick runt till de andra med den ritningen för att underlätta för oss och för köksinredarna och det visade sig vara en bra idé.

Vi valde att inte ha ett Ikeakök då vi har bestämmt oss för att ha vitvaror från Husqvarna, och Ikeas köksstommar passar inte till dem, och då måste vi såga till en massa extra. jag tror även att jag hade blivit tokig av alla dessa platta paket! :)

Kvänum var de som gjorde den absolut snyggaste ritningen, och bidrog med väldigt bra service. Dock är deras kök väldigt väldigt robusta, hållbara och därmed ganska dyra, och passar nog mer i ett hus än en lägenhet kan jag tycka.

Noblessa ritade upp köket direkt och vi fick se köket växa fram på en datorskärm (och fort gick det). Vi fick även en offert direkt på plats vilket var väldigt bra.

På Vedum visade det sig att vi hade 25 % rabatt eftersom vi är medlemmar i hsb. Med tanke på att deras kök var jättefina så lät det väldigt lovande. Dock blev det ganska dyrt ändå till slut så det blev inte dem.

Marbodal hade så många otroligt fina kök! Många ganska dyra dock och inte vad vi tänkt oss från början, men jag hade nog lätt kunnat ändra tankegång om det fanns lite mer ekonomiska medel :) De hade det bästa priset för ett väldigt bra kök, och idag ska vi dit igen och kolla om vi inte kan lägga in en beställning!

3 kommentarer:

  1. ikeas köksstommar passar alla märken om du inte köper nå special-special vitvaror ...vi har ikeakök och vitvaror fr bosch (inte köpta på ikea)

    SvaraRadera
  2. Då tar jag tillbaka att de bara passar till whirlpool :) men vi köper vitvaror från Husqvarna och vi har en bekant som köpt ikeakök och har husqvarna och som har behövt såga till en hel del extra på stommarna.

    SvaraRadera