lördag 15 mars 2008

Det ser inte så bra ut...

Min orkidée är helt hängig och bladen är rynkiga? Jag dränker den ca var tionde dag som man ska, men jag antar att något måste vara lite fel.. Jag vill gärna ha hjälp, innan denna börjar tappa blommorna (tråkigt att ha två orkidéer att gömma bakom gardinen samtidigt...).


För övrig va det ju trevligt att charlotte vann :) Hejade på henne och Sibel, hoppades dock mest på Sibel. Men men, jag är nöjd och Charlotte är bra och kan säkert ta hem segern i Serbien.

Ha det bra!

6 kommentarer:

 1. Hej!Jag har faktiskr precis samma problme med min orkidé så jag väntar på ett bra tips...=)!Kram

  SvaraRadera
 2. Jag har tyvärr inga tips, har nämligen haft samma problem. Kram Sandra

  SvaraRadera
 3. Hej! Orkidéer kan få skrynkliga blad då de inte får tillräckligt med vatten till bladen. Detta beror oftast på att man vattnat för lite. Men även om man övervattnat den kan man dränka orkidéens rötter så att de dör. Och har orkidéen lite rötter får den inte heller tillräckligt med vatten... Förstod du den konstiga förklaringen? :) Antagligen har du vattnat lite för sällan, men kolla för säkerhetsskull att barken är torr när du vattnar. Lycka till! Kram

  SvaraRadera
 4. Har tyvärr inga tips..själv kör jag med en i plast!! som ser helt äkta ut!! så jag fortsätter med den:)

  SvaraRadera
 5. Åhh har inga bra idéer om orkidén.. Jag brukar inte lyckas jag heller. Men har faktiskt en hemma just nu som blommat sedan i början av december. Det enda jag gjort annorlunda är att jag dränkt den i vatten i gång i veckan och sedan att den vill ha mycket ljus på sina rötter. Alltså helst inte ner i en kruka där ljuset inte kommer åt rötterna..
  Kram kram

  SvaraRadera
 6. En orkidé ska inte ha vatten direkt från kranen, koka vatten och låt det svalna. De ska vattnas när de är torra, när beror på hur varmt/kallt det är i rummet. Bra regel är att lyfta upp orkidén i plastkrukan, om den är lätt som luft är det dags för vatten :)Ställ den i en balja eller liknande i vattnet som är destillerat. Så jag håller mina i form :)

  SvaraRadera