tisdag 3 juni 2008

Kökstankar

Detta kök från Ikea ser jag överallt just nu, och jag blir mer och mer förtjust. När vi så småningom ska fräsha upp vårt kök så ska vi ha dessa luckor, och även hyllorna, men de ska kanske vara vita istället.. får se hur det blir. Jag ska verkligen försöka kopiera detta så gott det går, trots att vårt kök är betydligt mindre och har blått kakel som ska få sitta kvar.

Bild från ikea

Vi har även snackat om att sänka taket som de gjort här på bilden, och fälla in spotlights. Vi har skåp som inte når ända upp i taket (de är inte ens nära..) och vi ska därför lägga till extra skåp ovanför de vi redan har, för att ha lite extra förvaring. Det kanske är svårt att se framför sig då jag inte visar någon bild på vårt eget kök, men på bilden nedan ser man ett lagom stort mellanrum mellan tak och skåp.

Bild från hemnet

Det ska bli väldigt spännande när vi väl tar tag i köket. Jag vet inte om vardagsrummet kommer fixas först, men det är nog lite enklare. Och det känns lite mer angeläget då tapeterna är superfula och jag snart får panik över dem.. vi kanske river ner tapeterna en regnig sommardag :)Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

9 kommentarer:

 1. Kök är så himla roligt!
  Hade jag inte haft mitt nuvarande jobb hade jag definitivt letat efter att få jobba med kök! Gud vad roligt.
  Gillar köket på den understa bilden! :)
  kram

  SvaraRadera
 2. Det är jättekul att planera kök! Härliga inspirationsbilder!

  Kram
  Mia

  SvaraRadera
 3. Underbara kök! Själv gillar jag inte riktigt de öppna skåpen, gillar att kunna stänga in porslinet, fritt från damm och insyn om mna har det rotigt. Men, det ser väldigt fint ut :)

  SvaraRadera
 4. Åh så roligt att planera renoveringar! Jag blev överförtjust av det nedre köket, kram Sandra

  SvaraRadera
 5. Såg du Äntligen hemma igår? Där lyckades Isabelle få till en schysst budgetrenovering, tycker jag!

  SvaraRadera
 6. Behöver ni riva tapeterna i vardagsrummet? Det är ju en hel del jobb med det. Vi har tapetserat över de gamla tapeterna i alla de rum vi gjort om, samt målat på vissa av väggarna. Men då måste så klart den gamla tapeten sitta ordentligt och att det är ett bra underlag.

  Nytt kök är något jag med längtar efter. Och det ska bli, vi håller på att spara. Men man vill ju helst att det ska ske NU! Vitt kök vill jag med ha! Kram Jenny

  SvaraRadera
 7. Då får vi hoppas att det blir en regnig sommardag, eller vecka så ni hinner med allt :D
  KRAM

  SvaraRadera
 8. Åh det är så roligt att planera! Det är liksom halva nöjet! Snygga bilder! Kram Karin

  SvaraRadera
 9. Vilka fina kök, jag gillar speciellt det nedersta! Det var riktigt snyggt! Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera