måndag 9 juni 2008

Min nyutslagna orkidée

Min orkidée har växt till sig lite på sistonde. Det har växt en helt ny stängel (kanske inte heter så.. men ni vet nog vad jag menar) med två blommor på, varrav en nyutslagen välkomnade mig hem idag :)Jag är dock lite konfunderad över min fina blommas utveckling. Den har två stänglar sen tidigare som jag klippte ner enligt anvisningarna någon gång i december. Topparna av dem har sett väldigt tråkiga ut, och den ene stängeln börjar bli lite gulbrun till färgen. Är det egentligen meningen att det ska växa ut nya blommor på de gamla stänglarna, eller är de bara lite överflödiga nu?


Bladen har också blivit lite gula i mitten och jag vet inte om det är något att anmärka... jag är helt enkelt inte så klok på dessa vackra blommor, jag vet hur man vattnar dem.. men that's it :) Så om ni har lite tips eller vet något som inte jag vet så får ni gärna dela med er!

Förresten så har jag fått hem ett paket i helgen. Jag vann en jättefin tavla på bloggen I mitt vita hus, och den kommer jag fota och visa upp när den hittat sin rätta plats.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

8 kommentarer:

 1. Oj, spontant skulle jag nog säga för mycket vatten, men jag är absolut ingen blomexpert. Kan du inte googla och läsa på lite?? Kul med vinsten, grattis grattis!!

  SvaraRadera
 2. Tja!
  Grattis både till vinsten och en vacker orkide. kan inte ge dig några tips alls för jag ha faktiskt noll koll.
  Ha en bra dag
  Kram

  SvaraRadera
 3. Åh, orkidéer som är min favorit! Jättefina och så blommar de länge också! Men de är inte nå roliga när de inte blommar, men det kan man ju alltid lösa med en plastblomma i. Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 4. Hihi! Igår kom mitt efterlängtade paket från dig! Så roligt med en vinst! Blev lite sugen på en egen tävling... Hmmm... Jaja. Hursomhelst kommer bilder på blogggen senare idag! :D

  Ang orkiden. Ibland blommar de på samma stängel flera gånger, ibland inte. Har de börjat vissna ner kan man lika gärna klippa bort dem. Varför bladet är gult är lite svårare att avgöra... Står den i stark sol?

  Kramar

  SvaraRadera
 5. tack för din fina kommentar =) Jag visar ju såklart bara bilder på det själv är nöjd med... du skulle sett resten av huset, kaos! =)

  SvaraRadera
 6. Älskar orkideér! Fast jag är absolut ingen expert på dem. Jag är glad jag lyckas hålla dem i liv under blommningen! :)
  kram

  SvaraRadera
 7. Underbar blomma! Jag är tyvärr ingen expert jag heller.... har bara lyckats med en orkidé att blomma igen.
  Vilka fina vinglas du hittade! Superfina tycker jag! Ha det! Kram Lotten

  SvaraRadera
 8. Den ser ut att vara lite övervattnad, därav det gula bladet.
  Ta ur den ur krukan och vattna den så att allt överskottsvatten inte blir kvar i botten på krukan. De gillar inte att stå i vatten. Annars är de ganska lättodlade, bara man inte vattnar för mycket och inte för stark sol:-)

  SvaraRadera