söndag 19 augusti 2012

En skördad djungel senare

In action med Flymon!
En värmebölja har ju nått Malmö.. När vi klev av planet från Stockholm igår kändes det som vi landat på solsemester. Idag har det varit runt 30 grader, trettio! Det är nu man ska ha semester ju.. Vi har spenderat dagen i huset, till en början inte så produktiva, på varsin solstol, han med en bok och jag med ett gäng arga fåglar i rymden. Efter ett tag började jag bli rastlös (och värmen dränerade batteriet ur telefonen..) så jag trädgårdsarbetade lite! Sjukt duktig var jag också, har klippt halva gräsmattan (och med det lärt mig att och hur vår gräsklippare fungerar), skördat en djungel, lärt mig sätta i en säkring och dragit upp en hel del nässlor och sånt trams som finns lite överallt.

När jag skördade djungeln var jag rätt obarmhärtig med min sekatör. Faktiskt lite av en elaking (dock mår mitt samvete rätt bra). Jag har skördat något som jag tror var ett hem åt ungefär några hundra nyckelpigor (som är okej en och en, men kommer de i horder så är de inte så söta länge..).

 Jag har för mig att det är humle höstanemoner. Ja, de är fina, faktiskt jättefina. Men vet ni de sprider sig.. och flugorna gillar dem (och jag gillar inte flugorna..), och de tar en himla massa plats.. 

 Så vi sa hejdå till humlen höstanemonerna. 


Hur har ni spenderat denna soliga dag?

2 kommentarer:

  1. Bra jobbat! Jag tror dock att du just har kapat en rejäl rabatt med höstanemoner, så det kan hända att de kommer tillbaka! :)

    SvaraRadera
  2. Jo, höstanemoner är det och dom får du gräva bort om du vill ha bort dom helt.

    SvaraRadera