måndag 20 augusti 2012

Stockholmsfredagen

En liten del av min fredag i stockholm har jag ju redan visat. Sen har vi ju den lite mer hemliga delen som jag tyvärr måste hålla på i nästan två veckor till. Men efter den hemliga delen hände detta: 

 På det hemliga mötet träffade jag Maria (för känslans skull refererar vi hädanefter till henne som hemliga Maria) som vi (jag och sambon då) tog ett glas vin med efter mötet. Hemliga Maria som är lite mer hemma i storstan än vi bönder (eller bönner som vi säger här nere..) visade oss till ett helt makalöst härligt ställe med en utsikt som var to die for. Stället heter 'och himlen därtill' och bara namnet ger mig lite gåshud, skulle vilja ge den som kom på namnet en klapp på axeln för det var så bra!

 Miljön var sober och stilren, lamporna vrålsnygga (varifrån? någon som vet?) och vinet slank ned som det oftast gör.. Utsikten var dock det som slog en mest. Det var fönster överallt och panoramautsikt över hela Stockholm. Vi såg globen, kaknästornet, slottet och nog en hel massa annat fast det var väl det jag kan om stockholm.. :)

Efter att vi varit i himlen skulle vi promenera bort till slussen och gå på olika håll. Hemliga Maria ledde oss på lite omvägar och var som en turistguide över storstan (lite av den i alla fall) och ville visa så många ställen, bland annat gick vi in Stockholms motsvarighet till Möllan, där alla konstnärssjälar bor. Jag har glömt vad det hette men det hade nog med någon trappa att göra.. i alla fall var där ett härligt sorl, och tydligen en härlig grannsamverkan då så många valt att hänga ut sina röda lakan genom fönstret lite dekorativt och eventuellt demonstrativt. Tack till hemliga Maria för den fina guidningen, känner mig riktigt hemma i storstan nu, återkommer snart igen :) (förmodligen i januari när nästa Formex kör igång, någon som vill hänga med?!)

På kvällen hade jag stora planer. Jag skulle göra storstan i min snyggaste klänning med mina nya födelsedagskor. Men vet ni, efter dagen hade jag skoskav.. och ont i fötterna. Efter att vi vilat ett tag på rummet kom vi fram till att vi vilat lite för länge för helt plötsligt var vi vrålhungriga, sådär så man skakar lite.. Så vi gick ner till restaurang Eken som hör till hotellet (Hilton Slussen) och drack smultronmojitos, åt ost och lax och soppa.. vi var så mätta efter detta att vi begav oss upp på rummet igen och stupade..

Det var så jag gjorde storstan. 
jepp

1 kommentar:

  1. I januari MÅSTE jag må tillräckligt bra för att orka följa med:)

    SvaraRadera