onsdag 16 januari 2013

Det ständigt problematiska sovrummet

Härligt bäddad säng á la Daniella Witte kommer härifrån
Sovrummet har alltid varit det rum som jag aldrig får till som jag vill ha det. Sanningen är den att jag bara bäddar sängen om vi får besök eller om jag ska fota sovrummet och låtsas att där är fint (ja, det är ju så det funkar..), och oftast ligger det högar med kläder på golvet precis bredvid sängen och nej det är inte ens prydliga högar.. utan stökiga högar där kläderna ibland nästan ligger under sängen. Så är det, nu är det sagt! Jag spenderar ju i stort sett bara tid i sovrummet när det är mörkt och då ska jag ju ändå sova så det kan vara möjligt att jag inte direkt prioriterar rummet av den anledningen, men jag kanske prioriterar lite skevt.. eller? Nu vill jag höra era åsikter och veta hur ni får sovrummet att fungera/inte alls fungera.

Så hur gör ni andra? Bäddar ni varje dag och viker in kläderna i garderoben (och don't get me started on the garderob, det är ett heeelt annat inlägg), eller hänger dem lite nonchalant över ryggen på en stol för att sedan vika in det i garderoben nästa dag..? Drar ni upp och ned rullgardinerna varje dag trots att ni bara är där när ni sover? Var lägger ni de dubbla överkasten och extrakuddarna och de andra hittepået när ni väl ska krypa ned? Har ni värmeljus och krimskrams och sånt där inne också som fungerar som annat än dammsamlare? 

Nå?

6 kommentarer:

 1. Haha, vad härligt att läsa. Städar gör man ju när folk kommer ;) Försöker undvika för mycket krimskrams men lite ljus måste man ju ha :) för mysets skull. Klädhögarna FÖRSÖKER jag ta med mig på morgonen, lyckas ibland. Överkastet ligger lite nerkasat oftast vid fotändan och extrakuddarna blev av misstag slängda (jo, sant) så de är inget problem för mig just nu. Annars har vi en stor gammal amerika-koffert där sånt kan få husera när det inte används. Klädhögarna eller det som inte ska i tvätten har jag för övrigt en idé om men till det behövs lite rekvisita, hihi. Hoppas du får ordning i ditt sovpalats. Kram

  SvaraRadera
 2. Gör också exakt så. Dessutom är jag "enastående", så bädda gör man möjligen när man får besök, det är ju för det mesta bara jag som ser det. Kläderna ligger i en hög på golvet, en del hänger på en stege. På lördagsförmiddagen kan det hända att de hamnar i garderoben/ tvättkorgen och så börjar en ny hög bildas sen på Söndagen.Sängöverkast, kuddar och filt ligger i en annan hög på golvet. Jag har mina böcker i sovrummet, inte optimalt, men ändå bästa platsen för dem. Dock inga ljus och andra dammsamlare.

  SvaraRadera
 3. För mig är sovrummet en plats att sova i. Jag bäddar inte och har massor med krokar på väggen där jag hänger kläderna på kvällen, de som jag kan tanka mig att ha en dag till innan jag tvättar dem. Och dessa krokar är fulla med kläder, för inte känner jag för samma kläder dagen efter, heller.
  Överkast och en massa extrakuddar och fluff fluff existerar inte hos oss. Man har det ju ändå aldrig på sängen. När vi får besök så är vi sällan i sovrummet, ha ha. Kanske bara en rundvisning om man har några nya bekantskaper på besök. Då kanske vi bäddar till det.
  Fast å andra sidan tänker jag att mina gäster är hos mig för att hälsa på mig, inte för att titta på om jag har bäddat eller inte.

  SvaraRadera
 4. Skönt att läsa !!

  Jag lägger aldrig kläder brevid min sänghalva, däremot svär jag över sambons smutsiga strumpor och joggingbyxor som jag plockar varje morgon.
  på golvet vid min säng ligger en hög tidningar och mobilladdare.
  Sängbord har vi inga, då serien utgått från IKEA när jag ville ha ett par.

  Jag bäddar (nästan) alltid i ordning med täckena, vi äger inte ens ett överkast !!

  I sovrummet finns också en sekretär med en hög "att-laga-kläder", ett gammalt fint drängaskåp som dock pryds av dataskrivaren. Bakom dörren står på högkant ett gammal air-hockey spel och en stor träskiva att lägga pussel på ( som aldrig används något av det)

  Sambon lyckade på något sätt även få in en TV i sovrummet. Något som jag ännu är motståndare till !! En dag stod den bara där ... :(

  SvaraRadera
 5. Vi har ett väldigt litet sovrum, där sängen tar i princip all plats + att jag nu lyckats få in min ärvda kista efter att vi slog igen 2 garderobsdörrar och öppnade upp klädkammaren ytterligare istället.
  Klädhögarna är förpassade till badrummet (bara jag och sambon i hushållet, så då går det ju bra att klä av sig i rummet intill), men där kan de dock ligga en stund :)
  Sambon brukar bädda när han kommit hem från jobbet, oftast med överkast (vilket dras ner på golvet vid fotändan på kvällen). Några kuddar finns där inte än, men det hoppas jag ska åtgärdas snarast. De lär antagligen också hamna på golvet när det är dags för oss människor att ta plats i sängen...

  SvaraRadera
 6. Gött Iris!
  Sängen bäddas, varje dag. Oftast hängs täcke och lakan ut genom fönstret på luftning....
  Men klädhög. Alltså KLÄDHÖG finns nästan konstant i sovrummet! Och garderoberna är ett skämt, otroligt stökiga med en massa kläder som inte används!

  Kram

  SvaraRadera