tisdag 13 januari 2009

Letandet börjar

Vi har bestämt oss för att flytta. Vi ska snacka med banken, och på söndag bär det av på vår första lägenhetsvisning! En lägenhet som vi blev ganska intresserade av är på 70 m² och det som är mest intressant i denna är att den, förutom är fräsch i största allmänhet, har gasspis, diskmaskin och två klädkammare.



Bilder från Hemnet.se

Eftersom vi är ganska gröna på det här med att köpa lägenhet så undrar jag om ni har några tips på bra saker att fråga mäklaren innan man bestämmer sig ordentligt. Ser verkligen fram emot att få lite fler kvadrat :)

5 kommentarer:

  1. some suggestions:

    -proximity to public transportation
    -condominium fees, what do the cover and how much are they.
    -what are typical utility bills, some places are more than others.
    -what is included in your building, example: pool, party room, exercise room, etc.
    -proximity to publicly funded housing. publicly funded housing lowers neighbourhood property value.
    -condition of building, example, roof, structural concerns, elevator, plumbing, electrical, etc.
    -parking, do you require?
    -extra storage space for personal items, bicycles, etc.
    -interior storage space. you know the value of that..;-)
    -proximity to shopping, theatres, work, school, etc.

    hope that helps!

    SvaraRadera
  2. oj han täckte ju in det mesta. När det har renoverats, om det har utförts av riktiga hantverkare, planerade renoveringar i huset, stambyte, föreningens ekonomi, ev kommande avgiftsändringar...
    Lycka till:)

    SvaraRadera
  3. Vad roligt! :) Jag lägger till ett extra tryck på föreningens ekonomi. Är det en ny förening, eller är det en gammal stabil? Det är inget kul att hamna i en dålig förening! Sen kan det nog vara bra att fråga om eventuella bärande väggar osv utifall att ni vill göra om ordentligt. Om inte annat för att se om mäklaren sätter sig in i sitt objekt eller bara litar på att det ska "sälja sig självt"

    Lycka till! Kram

    SvaraRadera
  4. Tyvärr inga tips vad gäller köpet men lghn såg superfin ut
    Ha det gott
    kram Jenny

    SvaraRadera
  5. Usch, när jag köpte lägenhet på våren var alla mäklare jag hade att göra med fullständiga skurkar som försökte lura mig så mycket som möjligt. Så mitt tips är: ha allting skriftligt, ha alltid vittne med, tro inte på muntliga löften!

    Förutom de tips du redan fått tycker jag det är viktigt att fråga om buller i närheten och själv lyssna hur mycket trafikljud som kommer in.Luftväxlingen är också ngt att fundera på. Lägenheter på bottenvåningen brukar vara betydligt mindre värda en de högre upp, så de måste man också tänka på.

    Sedan kanske man inte ska fråga allt av mäklaren, de som i praktiken sköter fastigheten kanske kan svara på frågor gällande reparationer, ohyra (finns i alla gamla hus), ljudisoleringen, och om det varit gräl med grannarna. Man vill inte bo bredvid någon mardrömmsgranne som lämnar lappar i trappan om man gått på toaletten efter kl 23.

    Lycka till!

    SvaraRadera