onsdag 6 juni 2012

morgonens renoveringstankar

Bild: Sköna hem
Trots att iver och längtan efter att få sätta tänderna i renoveringsobjektet härjar i mitt sinne just nu så tänker jag att jag måste tagga ner lite när vi väl är på plats. Här ska vi bo i många år, det finns tid att göra allting rätt. Det finns tid att spara lite extra pengar, för lite extra eftertanke för att komma på de allra bästa idéerna, tid att komma fram till de mest tidlösa materialvalen och utforma vårt hem så att vi kommer älska det i alla år. 

Jag har fram tills nu tänkt att vi kör vitmålning av allt först, sen kök och vardagsrum, sen gästtoalett, sen badrum.. och visst kan vi ta det i den ordningen, men långsamt långsamt. Samtidigt så ploppar det upp tankar som fönsterbyte och fasadrenovering då och då, något jag inte vet ett jota om alls och därför inte vet var i ordningen de ska placeras...

Mitt renoveringsobjekt kan komma att bli en lektion i tålamod. Det kan jag behöva.

2 kommentarer:

 1. Men det är ju det bästa sättet tycker jag, långsamt och tänka igenom saker innan man gör dem. Fast det är ju så svårt ;)
  Genast när jag kommer in i mitt nya hem så vill jag ha allt klart...på en gång!

  Hälsningar
  Yohanna
  som skickar med en länk om du skulle bli sugen på att hänga på:
  http://yohannailaspalmas.webblogg.se/2012/june/real-life-hogar.html

  SvaraRadera
 2. Det är ju så man får göra. Om man inte anlitar folk som gör allt förstås.
  Vi upptäckte ju precis en fuktskada i duschrummet och fick panik. Men nu har vi andats lite grann och insett att vi klarar oss ett bra tag till och behöver inte stressa igång en badrumsrenovering NU när vi inte har några val klara osv.
  Andas och fundera, det är bra saker att göra! :)

  SvaraRadera