onsdag 20 juni 2012

Världens bästa potatissallad!

Nypotatis! nomnomnom
 Jättebra att ha blogg ibland, man kan få en liten spark i baken :) För att kunna dela med mig av receptet på världens godaste potatissallad behövde jag ju faktiskt rota fram det. Vilket jag annars hade gjort imorgon två minuter innan vi ska iväg och handla och min receptsamling är inte stor men inte heller särskilt ordningsam.. 

Så nu kör vi. 
Och jag lovar. 
Den. är. så. god.

Receptet lyder:

1 kg potatis
1 kruka basilika
1 knippe gräslök
1 knippe rädisor
300 g ädelost
2 dl valnötskärnor
1 msk pressad citron
1 dl olivolja
Flingsalt
Svartpeppar

1. Koka potatisen. 2. Dela de större potatisarna när de är varma men hanterbara. 3. Slå olivolja och citron över samt smula ner osten. 4. Tillsätt nötter, rädisor och basilikablad. 5. Klipp ner gräslöken samt mal lite svartpeppar, strö ner flingsalt och rör om.

Eller om ni vill följa receptet som jag brukar göra det så gör ni såhär:

1. Titta lite på receptet ovan. 2. tappa bort receptet. 3. Storhandla och försök komma ihåg alla ingredienser, men glöm alltid bort en grej (gärna citronen). 4. Börja laga alldeles för mycket av salladen eftersom du är övertygad om att alla kommer älska den och rädd för att inte kunna frossa loss som en tok själv.. 5. Strunta i alla måttenheter! Höfta och kör på känsla (det är då det blir käärlek i maten), gå gärna bananas med osten på den varma potatisen, för det är magi som händer där.

Säg till vad ni tycker om ni provar den!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar