måndag 15 oktober 2012

Med fokus på festligheter istället

 Istället för att fokusera hela vår energi på sorgearbete har vi skiftat fokus mot ett lite mer positivt och lättsamt håll idag. Det är ju nämligen så att sambons stora trettioårsdag börjar nalkas med stormsteg och häpp vad festligt det ska bli! Massor med gäster och god mat. Vi vet ännu inte alls vilken mat, men tjoho vad den kommer smaka smaskens!

Och så fort det vankas festligheter dras mina tankar direkt till bordsdukningen. Jag tycker det är löjligt roligt att duka bord. Speciellt när det är lite av en utmaning. Det är ju inte så att jag kan välja att ha snyggelisnyggt matteusporslin när det kan vara upp mot femtio gäster.. (jag har dessutom bara hunnit spara ihop till sex tallrikar..). Sambon kom med det dräpande förslaget att vi skulle ha papperstallrikar... öh. nej.. så rullar inte jag helt enkelt. Ska jag ha kalas (nu är det visserligen sambon men ja..) så ska det göras ordentligt. 

Bilder på tjusigt dukade bord ifrån Sköna Hem
Det hade varit makalöst roligt att överraska sambon genom att ha dukat hela kalaset med tema rotfrukter som på bilden ovan.. vissa idéer är ju riktigt fina på bild men skulle man göra det själv skulle det nog kännas lite bisarrt.. skulle man bli hungrig mellan rätterna kan man annars alltid ta och tugga på en rödbeta, och det är ju aldrig fel antar jag.

4 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Så vackra dukningar du har gjort! :)

  SvaraRadera
 3. Härliga dukningar! Haha, jag har också tänkt på det, att vissa saker är jättefina på bild men skulle nog inte funka lika bra i verkligheten :P

  SvaraRadera
 4. Så fina dukningar och vilken härlig blogg du har!Jag hittade hit via blogglistan på Kråks stuga. Alltid roligt med nya trevliga bloggar! Gillar verkligen vad jag ser här!

  Kramen!

  SvaraRadera