måndag 29 december 2008

Frottéskolan

Lite mellandagsshopping har det blivit, trots att jag verkligen ogillar att gå i affärer när det är så mycket folk. Det går dock ganska bra om man undviker de flesta klädaffärer, det är ju där de flesta reafantaster finns och går loss.. Hemtex har en ganska bra rea där de har 50 % på en hel del produkter, bland annat utgående färger på Livinghanddukar. Jag köpte därför en uppsättning handdukar för ett mycket förmånligt pris. 2 stora badlakan och 2 50x70 handdukar för ca 300 kr. Känns ganska bra med tanke på att ett badlakan vanligtvis går på 250 kr.


hemtex hemsida kan man läsa om hur man sköter sina handdukar på bästa sätt. Det står bland annat att handdukar ska tvättas innan de används och att man ska sträcka ut kanterna då de lätt krymper ihop. Handdukarna kan tvättas i 60 grader om de är hårt smutsade, men annars räcker det med 40 grader, vilket även är bättre för miljön.

Torktumlaren sliter på handduken, men gör den mjuk och fluffig, detta är en smaksak. Jag vill gärna torktumla mina handdukar, men jag ska se om jag kanske kan hänga upp dem först så att de inte behöver tumla så länge, är ju rädd om mina nya fina handdukar :)

Vad gäller sköljmedel så försämrar det absortionen en del, men om man bara använder lite sköljmedel så gör det ingen storskillnad.

Om ni köpt något som finns i hemtex sortiment så kan ni kolla in hemsidan, där finns skötselråd och intressant fakta om det mesta!

1 kommentar:

  1. Jag tycker att det är svårt att hitta frottehanddukar som verkligen är bra! Ibland har man ju köpt sådana där riktigt fluffiga saker som typ vägrar suga åt sig vatten, man bara torkar och torkar, men vattnet vägrar försvinna... annars kör jag med torktumling och inget sköljmedel, för det tycker jag inte funkar alls ihop med frotte!

    Jaaa, här kommer också de absolut bästa idéerna sent på kvällen, oftast när herr Fräken (som är väldans kvällstrött av sig) ligger däckad i soffan och man skulle behöva hans hjälp att flytta ett skåp...

    SvaraRadera