onsdag 29 februari 2012

Plastic fantastic




Bilder: Stadshem
 En billig lösning när man ska lägga nytt golv är att lägga plastgolv. Kanske inte något som varit så mycket på tapeten den senaste tiden, men det är ju verkligen ett bra alternativ om man vill komma billigare undan. Det huvudsakliga tipset jag kan komma med när man ska välja utförande är att inte välja något som imiterar ett trägolv, utan låt golvet vara vad det är; ett snyggt plastgolv! (som på bilderna ovan)

Förresten. Jag är snygg i håret nu, och jag lyckades utan att få en sax i örat :) Men efter dagens utflykt är jag rätt trött och behöver surfa planlöst och göra ovettiga saker istället för att fota sånt nu, så ni får se mig imorgon :)

Utgångspunkten

Idag blir det frisörbesök. Ett välbehövligt sådant. Ser verkligen fram emot att bli lite ompysslad, och att komma ut och göra något nu när jag haft sjukstuga hela veckan. Jag har blivit bättre, förkylningen håller sig kvar men jag har ingen feber längre. Det är dock sjukt synd om mig ändå, eftersom jag haft lock för öronen i stort sett konstant sedan i lördags. Då och då blir det "uppehåll" i locket som varar i några sekunder, som bara för att påminna mig om att det finns där..

 Utgångspunkten är denna:
Lite suddiga bilder, jag vet. Men det är lite svårt att fota sig själv... Ni ser längd och utväxt i alla fall :)
Nu håller vi tummarna att jag inte nyser och får en sax i örat!

tisdag 28 februari 2012

Hjälp en köpstoppare

Rösta på mitt bidrag här
Nu på Ellos kan man ladda upp bilder på sitt hem och titta på andras. Man kan också tävla om 5000 kr (förmodligen i form av ett presentkort, men det är lite oklart..). Ni får hemskt gärna rösta på mitt bidrag, lite extra cash är väldigt välkommet när man har köpstopp ;)

måndag 27 februari 2012

En fråga om pinterest och upphovsrätt..

Bild: Sköna hem, Deras Pinterest konto hittar ni här
Jag har funderat lite på Pinterestfenomenet. Jag är såld på idén, man kan lätt bli fast och hitta oändligt många fina bilder att kategorisera sådär härligt. Men om man då hittar snygga bilder som man sen vill visa upp på bloggen, är det okej att bara hänvisa till Pinterest, eller är inte det ungefär samma sak som att hänvisa till google? Hur sannolikt är det då att man faktiskt hittar rätt källa..?

För tänk om ens egna bilder hamnar på pinterest, och sedan hamnar på någons blogg (utan att någon bett om lov) och den enda hänvisningen är till ett hav av bilder.. Det känns inte helt korrekt ur upphovsrättssynpunkt.. och det kan ju vara värt att tänka på.

Hur tänker ni?

Överlevnadskit

Mitt överlevnadskit...

söndag 26 februari 2012

Väntans tider

Fantastiskt vacker bild med tjusiga pom-poms hittas här

Färgglatt men ändå med ett lugn, bild härifrån.
I dagarna går jag i väntans tider, jag väntar på att få bli faster. Det är min brors första barn och det ska bli så spännande att se vad det är för en liten individ som än så länge gömmer sig där inne i magen! :)

Ögongodis

Bild: Himla

Ibland fastnar jag vid en bild, och med denna bilden från Himla var det så. Såg den i en elloskatalog och satt och tittade på den väldigt länge. Som godis för ögonen.

Vårsol

Bild: Sköna hem
Mitt i sjukstugan fick jag nu lite välbehövlig energi, kombinationen av alvedon, nässprej, kaffe och solsken som strålar in genom fönstret piggade upp mig tillräckligt för att dra en vinnare i trasseltävlingen från förra veckan. Vinnaren där blev Cassandra, som blivit kontaktad via mail, stort grattis!

Bilden ovan föll jag som en fura för. Känslan i bilden är ungefär den jag får när vårsolen lyser in. Tapeten (från Sandbergs) är fantastiskt vårfin också, och att använda en stol som nattduksbord fungerar hur bra som helst. Lite mer intressant än att ha ett riktigt nattduksbord.

lördag 25 februari 2012

Sniff och snörvel

Idag är det sjukstuga här hemma. Sambon och jag nyser och snörvlar ikapp tack vare de trevliga bacillerna som jag med stor säkerhet tagit med mig hem ifrån jobbet. Så bloggandet blir eventuellt lite lidande, ska försöka rikta all energi åt att bli frisk. Jag ska dock försöka dra en vinnare till Trasseltävlingen idag, så det kommer nog upp lite senare. 

Utöver snörvlandet så verkar det vara en väldigt mysig dag, det känns som våren har kommit till Malmö nu så vi får nog ut och promenera lite i friska luften. 

fredag 24 februari 2012

mmm

Ibland blir bilderna inte riktigt som jag tänkt mig.. det skiljer lite mellan bilden i huvudet och vad som sedan utformas i verkligheten. Denna bilden är ett bra exempel av det. Detta skulle vara en kladdkakemuffin som smält lite så man såg hur jamsig och krämig den var, och en tjusig liten klick glass bredvid eller ovanpå, samt lite nonchalant pudrad florsocker för att sprudla till det hela. 

Verkliga livet hade ett annat förslag på hur händelseförloppet skulle utspela sig. Kakan smälte ut platt som en pannkaka (som visserligen verkligen påvisar dess kladdighet!) så glassen fick hamna lite varstans och det nonchalanta pudrandet struntade jag i.. hela projektet kändes nonchalant nog liksom. 

Men när jag sen slevar ner allt från det fina fatet ner i en skål, tillsätter en betydligt större klick glass och blandar ihop gojset så smakar det himmelskt. Som kärlek i form av hemmagjord cookiedough glass.

Vardagslyx

Köpte för en tid sen en ny handtvål på Lindex (innan köpstoppet startade, jag har inte fuskat!). Jag föll för förpackningen som kändes lite lyxig. Doften är ju god, men inget anmärkningsvärt (som tvålarna från Himla, de är väldigt anmärkningsvärda och luktar wunderbart!), det är utsidan som räknas i detta fallet :)


Pastell

Bild: Sköna hem
Pasteller känns ju passande just nu.. passar fint till min gråa bas här hemma och bidrar till lite mysig vårkänsla :)

Det måste sägas; äntligen fredag! Önskar att solen lyser in i era hem (och mitt!) hela helgen!

torsdag 23 februari 2012

Anton


Ibland Mios nyheter finns Anton, en stol jag gärna slår mig ner på. Gillar de stabila träbenen och att den liknar Eames stolen från Vitra som jag är så förtjust i, men med en lite mjukare sittdyna :) Ett riktigt bra alternativ till våra billighetsstolar som inhandlades i halv panik på Harald Nyborg (av alla ställen) på grund av att de var intetsägande, billiga och det enda alternativet sambon och jag kommit överens om.. 

Bordet var ju inte dumt det heller, men kanske lite för matchande för min smak att ha hela setet.. och vi har ju redan det snyggaste vikingabordet :) Men sideboarden var fantastiskt fin den också.. Härlig serie helt enkelt :)


Anton kostar 1250 kr




mjukis

De mjukaste lakanen, just saying. Som mjukisbyxor..

onsdag 22 februari 2012

Halvnaken



Jag har glömt visa lampan som hänger i sovrummet, ett loppisfynd som jag nog fick för en tia blev betydligt snyggare lite halvnaken ;) Är sugen på att skaffa en lite snyggare glödlampa, men det får vänta tills efter köpstoppet (som får en liten parentes då jag bokat frisörtid! Äntligen!)



tisdag 21 februari 2012

Vinn kuddar

Vi kör en tävling till direkt tycker jag! Denna gången är det två jättefina kuddfodral från Zelected by Houze som finns i potten. Precis som de på bilden ovan, supersnygga! :)

För att vara med och tävla finns det några riktigt enkla tävlingsregler:

1. Gilla inredningskaos på facebook
2. Motivera i kommentarerna varför just du ska vinna!

Ni som vill får gärna tipsa fler om tävlingen via er blogg eller facebook, men det är inget krav.

Tävlingen pågår fram till tisdagen den 28 februari kl 22.

vroom vroom

Igår tog jag ett steg mot vuxenlivet. Jag har bokat körlektioner. Det är alltså hög tid att vid 26 års ålder ta tjuren vid hornen och få det överstökat. Deadline är mitten av juli, då går körkortstillståndet ut.. Så nu är det bara att tuta och köra!

Fast hu vad jag fick ångest när jag satt inne och pratade med den snälla kontorstjejen om alla körpaket, teorilektioner och bokpaket.. fy vad pengarna bara springer iväg! Jag får plugga duktigt och köra massor med sambon för att få det så billigt som möjligt..

Men som sagt, ett steg mot vuxenlivet, det känns rätt stort :)

måndag 20 februari 2012

Skynda skynda


Klockan 22 är tävlingen slut. Passa på nu och klicka in er på den trassliga tävlingen där ni kan vinna den snygga tavlan (som är en tapet på samma gång!) från Erika Tubbin. Skynda skynda!

Trärent

Bild: Hemnet
Jag blir så glad av att se mer och mer rent trä i inredningen. Det känns som att kanske fler och fler tänker till innan de målar vackra skåp vita, och överväger att behålla orginalcharmen. Skåpet på bilden ovan fastnade jag för, det ser ut som det blivit slipat lite extra så det ser nött och slitet ut. Träfärgen på bordet har jag dock lite svårare för, hade gärna slipat ner det också för att få bort glansen lite, men det kanske inte är så praktiskt vid ett matbord.. eller så hade jag kanske målat det vitt! :) Vad tycker ni om den trärena trenden?

söndag 19 februari 2012

Baka baka liten snuð

Istället för att träna idag valde jag att göra det motsatta, nämligen baka :) Har haft lite sug efter snuða (som isländska kanelsnäckor, fast större och med chokladkristyr på) så idag blev jag lite huslig. det blev två plåtar med snuða, 12 kladdkakemuffins som man ska frysa in (efter detta recept, med små ändringar). 

Muffinsen kommer nog vara i en klass för sig, i alla fall om man baserar det på all smet som jag fick i mig under tiden jag bakade. Det är så sjuuuukt gott med chokladsmet, lite synd att baka den egentligen.. 


Mjöliga egobilder bjuder jag på ikväll. 

Kom ihåg att tävla förresten, Ni har tills imorgon kväll på er för att vinna Erika Tubbins trassliga affischtapet. Sen blir det nog en tävling till direkt, bara för att ni är så fina och rara :)

lördag 18 februari 2012

Vårlökar



Vi får se vad denna dagen har att erbjuda, hittills har det slappats rätt rejält. Vi brukar gå upp och dricka kaffe, surfa och softa i soffan på lördagsmorgnarna i flera timmar. Nu börjar jag bli lite rastlös dock så jag får nog ta mig till gymmet och vara lite duktig.

Ett litet shoppingsug lindrades igår med en liten kruka irislökar (höhö) för en tjuga från Ica Maxi. Jag börjar faktiskt vänja mig vid det här med köpstopp nu, och det ska nog fortsättas lite till. Det enda undantaget jag får göra är att gå till frisören för nu är det höööög tid för det.. Har nog inte blivit friserad sen i somras.. Efter att ha läst ett otal blogginlägg på en viss frugas blogg är jag väldigt sugen på att prova klippa mig hos landsmannen Böddi :)

fredag 17 februari 2012

Fredagsmustasch

Bild: Sköna Hem
Fredag! Skönt skönt skönt efter en tuff arbetsvecka. Jag bjuder på söta vaser med mustasch såhär på denna härliga fredagsmorgon, som en bra start på dagen :)

Ha en bra dag på jobbet idag! Det tänker jag ha! :)

torsdag 16 februari 2012

My granddaughter's cabinet

Lisa Hillands fina skåp, my granddaughter's cabinet, har nominerats till årets möbel av Sköna Hem. Det är byggt för att kunna gå i arv, med material som är snällt mot naturen och åldras vackert. Riktigt fint är det också :) Jag hejar på Lisa och hennes skåp!
*heja heja*

Delicious

En nonchalant lutande bräda i passagen mellan kök och matrum.
Tänk vad roligt man kan ha med lite spillmaterial och inga pengar! :) En bräda som av någon mystisk anledning legat (länge) på balkongen och en blandning mellan överbliven (och förmodligen rätt gammal) väggfärg och lackfärg fick jag så mycket som en målad bräda! (Tadaaa!)

Tanken är att jag ska skriva något på den också, men där fastnade jag lite. Rädslan är att jag ska skriva något så kärleksfullt och lull-lulligt att jag ryser var gång jag ser den.. lite tramsigt ser jag mig skriva 'carpe diem' med snirklig skrivstil, som en konstig impuls som jag inte kan hålla tillbaka. Hade jag gjort det hade jag ju målat över det väldigt fort igen (om den inte blivit utkastad från balkongen..), men ändå.. Det känns som skräcken för snirkliga texter på latin är lite djupt rotad i mig.. (tänkte döpa inlägget till Carpe diem för att vara lite lustig, men jag kunde inte förmå mig att göra det heller..)
(till er som gillar snirkliga texter på latin: Jag gillar er ändå, hoppas ni tar mitt utbrott med en klackspark!)

Men hjälp hade varit bra, så ni får gärna tipsa. Jag har funderat på att skriva:
Easy like sunday morning
Du är min goda tanke (från Lalehs låt 'du följer med mig', älskar den!)
 Min och sambons födelseorter i geografiska siffror (vad de nu heter..)
I det enkla bor det vackra
Allting är vad man gör det till (mitt motto i livet)  

Har ni förslag så hojta till!

Kusin vitamin


Bild: Sköna Hem
Stressen härjar i kroppen, tror att det är bristen på solens D-vitamin som gör att jag hanterar den lite sämre än vanligt. Det får nog bli att göra en liten parentes i köpstoppet och köpa vitaminer och kosttillskott. Visst att det varit en väldigt solig vinter hittills, och det klagar jag inte på, men solstrålarna börjar nog inte verka förrän de känns varma.. inte på mig i alla fall :) Drömmer mig bort till bilden ovan. Tänk att ha en luftig inglasad altan där ljuset strömmar in på alla håll, dörrarna öppna på vid gavel och släpper in frisk varm sommarluft. Åh vad jag vill! 

(störiga jag tänker också på att trots att det kritvita är sååå snyggt på bilden, så ser vi ju inte smutsen som husägarna förmodligen måste brottas med på en daglig basis.. Ska jag ha såhär vita golv får jag nog ha städerska också..)

onsdag 15 februari 2012

Mitt vardagsrum

Första bilden på gardinerna som jag köpte hos Ellos som jag tänkte visa för himla längesedan. Ett par kuddar i mörkt lila har plockats fram ur gömmorna och fick ta plats i soffan. Måste skaffa nya innerkuddar bara, jag har vant mig vid puffiga kuddar med fjädrar i så de platta (ofluffbara..) från ikea med sån där mjuk stoppning funkar inte för mig.. 

Det är så opraktiskt snyggt med många kuddar i soffan, jag vill ha så många att jag knappt får plats att sitta där, för då är det snyggast. 

tisdag 14 februari 2012

Praliner och tandvärk


Valentinkvällen bjuder på tanvärk (visdomständer is the shit..), popcorn och praliner i soffan framför bra tv-serier. Det goda överväger det onda, och myset överväger ju allt. Så nu lägger jag ifrån mig datorn :) Hoppas er hjärtedag var härlig! 

Hjärtligt

Bild: Hemnet
Kram till er, ha en hjärtligt mysig dag idag! :)

måndag 13 februari 2012

Fira Tusen med trasseltävling!

Med er vill jag fira att Inredningskaos passerat 1000 inlägg. Därför kör vi en tävling (och förmodligen en tävling till snart.. men en sak i sänder!). 

Nu har ni chans att kamma hem affischtapeten Trassel av Erika Tubbin i en fräsig grå nyans! Kalasfin är den! Ni kan alltså välja själv om ni vill rama in den eller tapetsera den på en vägg eller bordsyta. Efter bilden kan ni se tävlingsreglerna.


För en lott: Svara på tävlingsfrågorna i kommentarsfältet.
För en extralott: Tipsa om tävlingen på din blogg eller Facebooksida (skriv detta i kommentaren)

Tävlingsfrågor:
1. Vilken är din favoritprodukt i Erika Tubbins webshop?
2. Om just du vinner, var och hur ska du dekorera med din affischtapet?

Tävlingen pågår till måndagen den 20 februari kl 22.00
Lycka till :)

psst..

En hjärtlig kampanj pågår hos Miss Dee inför alla hjärtans dag (om ni missat hajpen så inträffar det imorgon..). När ni köper ett fint halsband så får ni örhängen på köpet. Kalas :)


Jättesnygg kedja, den gillar jag!

Triss i kyssar


Under söndagen lyckades vi få upp tavlorna som stått ett tag och väntat. Lagom till alla hjärtans dag :)

Berest sängbord


Bild: Country Living
Fantastiskt vacker idé. Ett roligt blickfång, och praktiskt om man inte har så mycket förvaringsutrymmen.. Jag börjar längta lite till våren och sommarens loppisrundor. Börjar redan nu fnurla över vad jag ska spana efter, vilket är lite roligt då jag aldrig haft såhär bra framförhållning.. :)

Ny vecka. Nu kör vi!

söndag 12 februari 2012

Gilla mig


Numera kan ni även gilla Inredningskaos på facebook :) Klicka på bilden ovan eller på den där "gilla" grejen som finns på bloggens högra sida.

Söndagsinspirerande korgar

Jag älskar korgar. Förutom den praktiska förvaringen så är det den vackra naturliga färgen och handarbetet som finns bakom flätandet som ger extra känsla till ett hem. Hade nog kunnat ha korgar överallt.. De behöver inte vara så dyra heller, på ikea finns massor med varianter till bra priser, jag fyndade en för nån vecka sedan på Ica Maxi för en hel tjuga. Korgarna på bilden nedan har fått ett lite spännande uttryck när de blivit doppade i färg. Enkelt och billigt, så som det ska vara :)
Färgdoppade korgar hittade hos Martha Stewart

Tine K marknadskorgar från fantastiska Blackballoon

Lördagkväll i kaoshushållet

Här målades det till (de inte helt härliga..) tonerna av melodifestivalen. Billighetspyssel och en liten minimakeover på kaminen blev det. Det ena pysslet leder till det andra så nu blir jag sugen på att fixa mer. Har ett par idéer i hjärnan som kan bli fina.. ska testa idag. Fotar och uppdaterar efterhand. Här ska det pysslas!

lördag 11 februari 2012

Köp mjölk, skriv bok


Nu ska jag ägna mig åt roligheter. Trots att det är en humorshow så kanske man kan bli lite klok av den också... jag känner igen mig lite i prestationskraven :)

För övrigt hade detta varit en snygg tavla.. undrar om de kanske säljer den i posterformat..