torsdag 21 februari 2013

Sju saker du inte visste

 En sån här grej har jag nog aldrig skrivit här, så här har du sju saker du förmodligen inte visste om mig:

1. Jag kan en del teckenspråk. Har läst några poäng på högskolan och använder det i mitt arbete (på jobbet mest TAKK och mindre grammatik).

2. Några udda fobier: Jag är fasligt rädd för fiskmåsar. Lite skräckslagen faktiskt. Jag gillar inte ballonger alls. jag ryser av gnuggljudet som uppstår när någon (oftast barn) kramar dem liiite för hårt... Min största fobi är dock när någon tar på mina fötter. Det ryser av obehag i hela kroppen och det har hänt att jag sparkat till folk som försökt sig på det... (som massörer till exempel).

3. När det var dags för gymnasieval ville jag helst av allt gå estetisk linje för att senare kunna bli proffessionell dansare. Men då jag förstod att det var en tuff karriär att tjäna pengar på gick jag samhällsprogrammet istället och blev kommunalarbetande förskollärare... Hmmm (och nu kan jag inte koordinera händer och fötter om så mitt liv hängde på det..).

 4. Jag har i flera år följt såpan Glamour, och jag spelar in varje avsnitt. Inget jag går runt och skryter om dock. 

5. Jag brukar sätta igång larmet på telefonen på helgen så att jag inte får en allt för lång sovmorgon. Jag vill inte sova för länge och slösa bort ledig tid på att inte vara vid medvetande.

6. Som liten var jag en total klätterapa. Oavsett om jag var hemma eller om jag var finklädd på kalas hittades jag ofta högst uppe i något träd eller torkställning. Vid denna tiden ville jag även bli cirkusartist.

7. Jag har blivit riktigt dålig på att ljuga! I min ungdom var det hur lätt som helst ("nä de där ciggaretterna är inte mina, jag håller dem för en kompis", "ja jag har läst det där kapitlet och vet precis vad du menar", "Självklart har skrivit denna uppsatsen helt själv!"..), men nu håller jag hellre tyst än att säga något jag inte menar.. kanske handlar om att jag numera känner att jag behöver stå för det jag säger.. drygt är det i alla fall när de vita lögnerna behövs :)

3 kommentarer:

 1. Underbart att läsa och hur normalt som helst. Vissa i hemlighet men dock "hemligt normala" Vad är normalt föresten? Jag stämmer in på mycket du skriver, inte fiskmåsar, jag är rädd för ALLA djur nästan. Och Glamour har jag aldrig sett, men andra såpor har jag sett och följt slaviskt. Nu när jag var sjuk i två veckor tex. Dessa husfruar i Miami och New Yersey!! Oj oj,
  Härlig dag och tack för stimulerande läsning i din blogg. Kram

  SvaraRadera
 2. Hi, hi - superskoj!!! Och vilken fin bild på dig!!!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Vilket härligt blogginlägg! Jag känner igen mig i det här med ballonger, jag avskyr dem och de är bannlysta ur vårt hus, synd för barnen men jag klarar verkligen inte av dem. :)

  SvaraRadera