måndag 10 september 2012

Lustiga husets lustiga kök


Såhär är läget just nu alltså. Slipdamm har tvättats bort från köket en gång, men det kommer förmodligen ligga ett nytt lager när vi återvänder eftersom renoveringsdamm är hemskt och kräver flera omgångar av städning. Men det värsta är i alla fall borta och skåp och luckor inväntar färg. Två av köksskåpen har fått en mörk stålgrå nyans, men någon (läs: jag) missade att blanda ordentligt i provburken så det är två olika nyanser i de båda skåpen.. Tur då att de ändå behöver en strykning till. Som ni nog kan gissa så ska kaklet också få sig en annan nyans.. den brun orangea historien känns ju inte riktigt 'jag'...

Tänk på när ni renoverar att det värsta som kan hända är att ni lär er någonting nytt, som till exempel vikten av att blanda i färgburken. 

 Väggarna är färdigspacklade och slipade och även de inväntar lite färg. I bild ser ni sambon som är hungrig och vill iväg :) Bakom sambon skymtar ni hallens tapet, som är en helt annan historia.. 

 Här är tanken att ett laminatgolv från Ikea ska läggas. Just nu är det ju bara en uppfräschning vi håller på med som är ganska ekonomisk, sen får det bli en rejäl renovering längre fram. Min tanke är att vi ska göra det så snyggt att vi inte behöver renovera det på några år, minst. Om jag lyckas få verkligheten att se ut som det gör i mitt huvud så kommer det bli helt galet fint!

1 kommentar:

  1. Det ska verkligen bli kul att se hur du fixar till det! Vi ska ju också göra en snabbrenovering inför stor-renoveringen av köket (läs: dyrt Kvänumkök), men har inte kommit någon vart ännu. Smart av er att göra detta innan ni flyttar in!

    SvaraRadera